slm canm bende 16 temmuzda dogum yaptım senen 3 gun once 34 haftalık dogdu kızım 2800 dogdu 2500 du hast den cıktıgında en son 10 gun once tartıldıgında 4500 du bıraz gec ılerlıyor ama naalım kurtulduguna sukredıyoruz allah senınkılerıde saglıkla buyutsun ınsallahslm kızlar üçüzlerim 19 07 2011de 31+2de
1400 1450 1600 gram doğdular 2kızım bi oğlum oldu
45gün küvözde kaldık ve şimdi evimizdeler çok şükür
hastanede kalırken pompayla sütümü sağıp götürüyodum
ama sütüm hiç yaramamış o kadar zaman içinde daha 2kiloyu bile bulmamışlardı
şimdi zaten sütümde kalmadı sadece mama kullanıyoruz ve ancak 2500 oldular
oğlumun ve bir kızımın gözünde problem vardı oğlum bir gözünden lazer ameliyatı oldu
kızımda 2gözünden iğne oldu şimdi çok şükür iyiler
ama hala haftalık rop muayenesine götürüyorum aman iyi olsunlarda razıyım
diğer kızımında bağırsaklarında problem vardı ameliyat olabilirdi çok şükür gerek kalmadı
bakımı zor gerçekten hele üç tane olunca 3e katlanıyo sıkıntılarımızda
diğer bebeklerden çok daha fazla ilgi istiyolar
şimdi 2buçuk aylıklar ama düzeltilmiş 3haftalığız
ve normalde 1aylıkken yapılması gereken aşıların sadece yarısı geçen hafta yapıldı
bünyeleri zayıf tabi 4kiloyu geçmeyi bekliyoruz
benimle aynı durumda olanlar yada yaşayanların paylaşımlarını bekliyorum
allah yardımcın olsun, biz bir prematüre ile zor başa çıktık, üçüne birden bakmanız çok zor gerçekten...
şu an 2,5 kg demişsin galiba. düzeltilmiş 3 haftalık için düşük gibi geldi bana. ama tabi küvözde çok gelişemiyorlar. küvözden çıktıklarında kaç kiloydular? hangi mamayı kullanıyorsun bir de, prematil mi?
merhaba;
öncelikle çok geçmiş olsun...Rabbim üçüzlerinize sağlıklı uzun ömür versin,yoğun bakımda yaşadıkları sıkıntılar son sağlık problemleri olur inşallah....
bende 23 martta 25 haftalık doğum yaptım..bebeğim 920 gr doğdu 105 gün yoğun bakımda kaldı,3 aydır evde çok şükür...bizde ROP tan ve BERA dan geçtik...kalbinde üfürüm vardı,15 gün önce EKG çekildi,masum üfürüm olduğu söylendi..şimdi tek korkumuz yürüyüp,konuşabilecek mi?fizik tedavi hareketlerini yaptırıyoruz,kotrollerimizide ihmal etmiyoruz..inşallah bunuda alnımızın akıyla atlatırız...
benimde sütüm kesildi,3,5 ay yoğun bakımdayken 1 ayda çıktıktan sonra buzluktaki stokladığım sütleri verdim..2 aydır da mama ile besleniyor..nasibi okadarmış yavrumun...
selam ,
Kızım 27 haziranda 830 gram 27 haftalık dünyaya geldi.Çeşitli sorunlardan sonra 10 eylülde taburcu oldu.Yakında bir aylık olucak inşallah.Şimdi 2200 gram,hastanden 1700 de aldım.Kilo alımı normal gidiyor.Mini Minim...Anne sütü veriyorum.Buzlukta sakladığım sütlerime eoprotin diye prematüre bebekler için kullanılan ek mama katıyorum.Tavsiye ederim,doktorunuza danışın.Bunun haricinde gazlı döneme girdik.Sıkıntımız var,uykularımız kısa süreli.9 adet ilaç kullanıyorumç.Her beslenmede 1 2 ilaç ekleştiriyuorum.Hemşire gibi,evde ilaç hazırlıyorum.
Göbek fıtığı var,hemonjini var.Cerrah a götürük,takipte.Rop devam ediyor halen evre 2 deyiz maaiesef gerilemedi henüz.Bera testinden kaldık,tekrarlayacağız.Yarın gasterolg ve kasım ayında nöroloh kontrollerimiz var.Fizik tedaviye henüz gerek duyulmadı.
Sadece bebeğim için sağlık istiyorum.Kilo ve gelişim yavaşta olsa olur.Başını çok hafif tutabiliyor.Yüzüstü yattığıda yine çok az kaldırıyor ama çok çok hafif..
Bu arada RSV aşısını yaptırdınız mı?Çok önemli,doktorunuza danısın.Biz onun haricinde sadece hepatit b yaptırdık.Önumuzde ki hafta kalca röntgenimiz var.
Herkekse sağlıklı günler dilerim
fizik tedavi prematüreler için çok önemli...geçtiğimiz salı nöroloji randevumuz vardı,kapıda bebek arabasında yatan 2.5 yaşında bir bebek gördük...bayan eşimin yanında oturuyordu o esnada aralarında sohbet geçmiş,eşim bebeğin nesi olduğunu sormuş...bayanda çocuğun prematüre doğduğunu ve kendisine fizik tedaviden hiç bahsedilmediği için fizik tedavi hareketlerini yaptırmadığını bu sebepten dolayıda çocuğunun yürüyemediğini söylemiş...fizik tedavi hareketlerini yaptırmaya yeni başlamışlar...prematürelerde kasılmalar çok olduğu için bunlar fizik tedavi hareketleri ile açılıyor...sakın ihmal etmeyin derim...canım kalbini ferah tut inşallah iyi olacak fizik tedavi için bişey demedi doktorumuz belki ilerde bizede gerek olcak şimdilik bişey yok daha küçükler zaten benimde sütüm kesilmek üzere... gitmişti geri geldi ama günde sadece 1 yada2 defa emzirebiliyorum gerisi mamaşimdi kaç kilo oldu ve kaç aylık??? ek mama falan kullanıyo musun???
öncelikle çok geçmiş olsun...kızını sağlıkla büyütürsün inşallah...selam ,
Kızım 27 haziranda 830 gram 27 haftalık dünyaya geldi.Çeşitli sorunlardan sonra 10 eylülde taburcu oldu.Yakında bir aylık olucak inşallah.Şimdi 2200 gram,hastanden 1700 de aldım.Kilo alımı normal gidiyor.Mini Minim...Anne sütü veriyorum.Buzlukta sakladığım sütlerime eoprotin diye prematüre bebekler için kullanılan ek mama katıyorum.Tavsiye ederim,doktorunuza danışın.Bunun haricinde gazlı döneme girdik.Sıkıntımız var,uykularımız kısa süreli.9 adet ilaç kullanıyorumç.Her beslenmede 1 2 ilaç ekleştiriyuorum.Hemşire gibi,evde ilaç hazırlıyorum.
Göbek fıtığı var,hemonjini var.Cerrah a götürük,takipte.Rop devam ediyor halen evre 2 deyiz maaiesef gerilemedi henüz.Bera testinden kaldık,tekrarlayacağız.Yarın gasterolg ve kasım ayında nöroloh kontrollerimiz var.Fizik tedaviye henüz gerek duyulmadı.
Sadece bebeğim için sağlık istiyorum.Kilo ve gelişim yavaşta olsa olur.Başını çok hafif tutabiliyor.Yüzüstü yattığıda yine çok az kaldırıyor ama çok çok hafif..
Bu arada RSV aşısını yaptırdınız mı?Çok önemli,doktorunuza danısın.Biz onun haricinde sadece hepatit b yaptırdık.Önumuzde ki hafta kalca röntgenimiz var.
Herkekse sağlıklı günler dilerim
evet canım3e yaklaşıyoruz küvözden çıktıklarında dah 2kilo bile diillerdi daha yeni toparlanmaya başladılar
küvözde gerçektende yemesine falan dikkat etmiyolar onun için almamışlar maalesef
şimdi bebelac1 kullanıyoruz seninki ne kadar oldu???
prematil kullan canım acayip kilo aldırıyor 3.5 4 kiloaya kadar kullanabiliyorsun bizim geç haberimiz oldu ben emziriyordum günde bir iki ondan veriyordum acayip kilo aldırıyor.günde 50-60 gram alıyordu pahalı ama kullanmaya çalış bence
fizik tedavi prematüreler için çok önemli...geçtiğimiz salı nöroloji randevumuz vardı,kapıda bebek arabasında yatan 2.5 yaşında bir bebek gördük...bayan eşimin yanında oturuyordu o esnada aralarında sohbet geçmiş,eşim bebeğin nesi olduğunu sormuş...bayanda çocuğun prematüre doğduğunu ve kendisine fizik tedaviden hiç bahsedilmediği için fizik tedavi hareketlerini yaptırmadığını bu sebepten dolayıda çocuğunun yürüyemediğini söylemiş...fizik tedavi hareketlerini yaptırmaya yeni başlamışlar...prematürelerde kasılmalar çok olduğu için bunlar fizik tedavi hareketleri ile açılıyor...sakın ihmal etmeyin derim...
oğlum,düzeltilmiş 3 aylık 5.600 gram oldu..bu aralar kilo alımımız durdu2 aydır mama ile besleniyor...
hadi ya tamam bende alim o zman hemen bana iç demedi doktor direkt 1numarayla başladık bizde
prematil kullanmanı tavsiye edecektim ben de. bizimki prematil ile ilk ay 1,5 kg aldı. zaten 3,5 kg'a ulaşmıştı, bıraktık biz de. pahalı yalnız biraz, küçük bir kutusu 40 TL ve bir bebeğe anca bir hafta gider. üçüzlere nasıl yetiştirirsin bilmem...
ya baktı bende fiyatına internetten pahalıymış napalım alıcaz bide onu deneyelim inşallah alılarda kilo fazla kullanmaya gerek kalmaz 3günde bitiyo bizde mama:))) sevinsem mi üzülsem mi bilmiyorum???
independante emzik kullanyo musun demişin canım evet kullanyoruz ama önlerine bişey koyuyorum yoksa hemen fırlatıyolar üçünüde alıştırmaya çalışyorum üçüde seviyo emziği allahtan
canım bütçeni çok sarsmayacaksa 1 ay da olsa prematil kullan protein ve enerjisi artırılmış olduğundan bebeklerin aynı miktarda mama alsa bile kilo alışı daha hızlı olacaktır. ayrıca zihinsel ve sinirsel gelişim için de daha iyi olduğunu söylüyorlar. sadece eczanelerde ve carrefour gibi büyük marketlerde satılıyor.
kaç cc alıyorlar şu an üçüzler???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?