- 5 Eylül 2008
- 5.814
- 76
- 358
canım kızım emmeyi öğrendi daha rahatız uyuyunca zaman bırakıyor bana dinlenmek için sizinle konuşmuştuk ne zaman gelirse gelsin demiştim en son gün bir de mart a kalırsa diyordum .nişan geldi du geldi sancı başladı çok canım yanmadı aslında sabaha kadar dayandım sabah gittiğimde açılmalarım felan iyiydi farkında olmadan rahm ağzım baya açılmış sonra doktor gelince açılmam tamamlandı ama maalesef bebişim çatımdan geçemedi.biz daha çatı kontorolü yapamamıştık erken diye...sezeryana mecbur kaldık ama allah bir güç veriyor kızlar her iki doğum şeklini de yaşamış oldum ama çok iyiyim moralim çok yerinde hepinize hayırlı doğumlar diliyorum.:)sütüm de iyi hemen geldi çünkü normal doğum süreci başladığı için:))öpüyoruz sizleri
canım kızım emmeyi öğrendi daha rahatız uyuyunca zaman bırakıyor bana dinlenmek için sizinle konuşmuştuk ne zaman gelirse gelsin demiştim en son gün bir de mart a kalırsa diyordum .nişan geldi du geldi sancı başladı çok canım yanmadı aslında sabaha kadar dayandım sabah gittiğimde açılmalarım felan iyiydi farkında olmadan rahm ağzım baya açılmış sonra doktor gelince açılmam tamamlandı ama maalesef bebişim çatımdan geçemedi.biz daha çatı kontorolü yapamamıştık erken diye...sezeryana mecbur kaldık ama allah bir güç veriyor kızlar her iki doğum şeklini de yaşamış oldum ama çok iyiyim moralim çok yerinde hepinize hayırlı doğumlar diliyorum.:)sütüm de iyi hemen geldi çünkü normal doğum süreci başladığı için:))öpüyoruz sizleri
pööfff akşama ne pişirsemkiiii
bende amma ayrı telden çalıyorum diminappiimm daha doğuramadım rutin hayatım devam ediyor.bebeğim olsaydı onla ilgilenirdim yemeğide elbet biri yapardı
ben o sürece girdimmm..
bugn dışarda yiycez yarın sabah kayınvalidem gelip annemlere hazırlık yapacak,annemler uzun yoldan gelecek
dolabı doldurduk ağzına kadar kim ne pişirip yerse yesinnn..ben kraliçeler gibi kızımla keyfime bakıcaaamm
ben o sürece girdimmm..
bugn dışarda yiycez yarın sabah kayınvalidem gelip annemlere hazırlık yapacak,annemler uzun yoldan gelecek
dolabı doldurduk ağzına kadar kim ne pişirip yerse yesinnn..ben kraliçeler gibi kızımla keyfime bakıcaaamm
Merhaba kızlar dogru dürüst giremiyorum girsemde 5-10 dk yazamıyorum da sizleri özledim :)) bebegimle ilgileniyorum göbegi düştü ilk banyosunuda yaptırdık uyku saatleri emzirme saatleri hergün degişiyor 40 ı çıkana kadar öyle olurmuş :):) şimdi bol bol uyuyun dogum yapmayanlar ben sersem gibi dolaşıyorum annem de yanımda ama işte gece devamlı uyanıyorum deliksiz bir uykuyu özledim bile.ama herşeyiyle çok güzel bir duygu anne olmak...sezeryan olacak arkadaşlar spinal i tavsiye ederim ben hiç sorun yaşamadım çok şükür 3 saat sonra bacaklarımın uyuşuklugu geçmişti.
dogum yapan arkadaşlar Allah analı babalı büyütsün hepinize geçmiş olsun.
Merhaba kızlar dogru dürüst giremiyorum girsemde 5-10 dk yazamıyorum da sizleri özledim :)) bebegimle ilgileniyorum göbegi düştü ilk banyosunuda yaptırdık uyku saatleri emzirme saatleri hergün degişiyor 40 ı çıkana kadar öyle olurmuş :):) şimdi bol bol uyuyun dogum yapmayanlar ben sersem gibi dolaşıyorum annem de yanımda ama işte gece devamlı uyanıyorum deliksiz bir uykuyu özledim bile.ama herşeyiyle çok güzel bir duygu anne olmak...sezeryan olacak arkadaşlar spinal i tavsiye ederim ben hiç sorun yaşamadım çok şükür 3 saat sonra bacaklarımın uyuşuklugu geçmişti.
Canım evet hepimizin derdi farklı farklı senin sütün gelmiyor benimki taşacak ama delik bulamadığı için bebeğim ememiyor şişiyorda şişiyor...Göğüs ucum benimde yara oldu merhem sürüyordum ama benim bebek 2 saatte bir emdiği için merhem etki edemeden yeniden oluyordu çözümü pompada buldum pompa meme ucunu bebek kadar acıtmıyor bende daha uzun süre dinlendirebiliyorum acısı azalınca tekrar emziriyorum ama şu kanal tıkanıklı beni mahvediyor.Ama iyi haber bi göğsüm açıldı inş diğeride açılır.Merhemlerin adını yazarsan sevinirim canım benim doktor hep bilindik lasinoh mustela gibi kremleri öneriyor pek tıbbi bişey önerdiğini göremedim.Göğüs ucu almıştım ama bebek emdikçe o uca doğru göğüs ucum girerek daha fazla aıtıyordu.Vazgeçtim bakalım artık bi öylr bi böylr devam ediyoruz.Bebebğine çok geçmiş olsun canım benimkide sarardı biraz ama doktor bu kadarı önemli değil artarsa getir dedi.CAnım benimde ilk 2 gün sütüm yoktu bi tabak yeşil salata yedim sütüm çostu resmen dene istersen.Canım , bebeğini güle güle büyüt. Öyle güzel bir cümle yazmışsın ki aynen benim durumum ben de sevincimi yaşayamıyorum. Benim bebeğimde sarılık oldu ve benim sütüm gelmiyor. Her zaman anne sütü önemli öyle vericem diye sallayan ben şimdi gözyaşları içinde 7 şubattan beri göğüslerimden gelecek o damlaları bekliyorum. Bebeğim mama yiyorve benim içim acıyor. bugün benim dokor kontrolüm vardı bebeğim çok emdiği için ( emiyor ama içleri boş ) benimde göğüslerim yara olmuştu doktorum bepantene önerdi 2 merhem yazdı. Bir de avent in göğüs ucunu aldım onun önerisiyle. Böyle biberon başı gibi bişey. İstersen sen de ondan al. Eşim eczaneden gelince doktorun verdiği merhem adlarını da sana yazabilirim istersen ? Allah yardımcımız olsun
Melocum düzenli giremediğimiçin girmişken hmen sana hayırlı doğumlar dileyeyim canım dua edicem senin için.Herşey yolunda gitsin sen ve bebişin sağlıkla kalın inş.Merakla haberlerini bekleyeceğim.eşimin dersinin bitmesini bekliyorum
çarşıya gidip fatmanın külahlarından alıcam eşimle dışarda son bir yemek yiyip eve geliriz
yatana kadar kızımın hastane lokumlarını yaparım(doğurmazsam),çünkü şekerleri eve bebek görmeye gelenlere vericez
yarın annem,kardeşim,kayınvalidem herkesler burda olacak yarın da geçer.sabah da kızıma kavuşuyorum
cnm yaa çok geçmiş olsun.inan çok üzülüyorum (ve korkuyorum :18:) senin yazdıklarını okuyunca.önce normal doğumdan hüsranın şimdi de bu... hiç bi bilgim yok cnm ama anladıgım kadarıyla göğüslerini tamamen boşaltman lazım.bebiş yapamıyosa sevmesen de sağarak yapıcaksın sanırım mecburyara olayına gelince arkadaşım lansinoh un çok işine yaradıgını söylemişti.geçmiş olsun tekrar...
gozun aydın mavi darısı başımıza.sen zubeyde hanımdamı doğum yaptın sezeryanı seçme nedenin neydi
kesinlikle katılıyorum anne olmak çok güzel ama deliksiz b uykuyu bende özledim doğurmak için bu kadar acele etmesemde olacakmış diyorum:) benim tatlı cadı gece uyanık gündüz uyuyor bende onla birlikte sabaha kadar nöbet tutyorum annem yanımda şimdilik biraz o bakıyo ben uyuyorum annem gidince uykusuz günler beni bekliyo birde 15 gün oldum ama sütüm bebeğime yetmiyo mama veriyorum galiba az olacak napim sağlıklı olsunda neyse şimdi kızıma banyo yaptırıcaz hala cesaret edemiyorum ama ağlayınca dayanaöıyorum allah bebişlerimizi bize bağışlasın
Canım evet hepimizin derdi farklı farklı senin sütün gelmiyor benimki taşacak ama delik bulamadığı için bebeğim ememiyor şişiyorda şişiyor...Göğüs ucum benimde yara oldu merhem sürüyordum ama benim bebek 2 saatte bir emdiği için merhem etki edemeden yeniden oluyordu çözümü pompada buldum pompa meme ucunu bebek kadar acıtmıyor bende daha uzun süre dinlendirebiliyorum acısı azalınca tekrar emziriyorum ama şu kanal tıkanıklı beni mahvediyor.Ama iyi haber bi göğsüm açıldı inş diğeride açılır.Merhemlerin adını yazarsan sevinirim canım benim doktor hep bilindik lasinoh mustela gibi kremleri öneriyor pek tıbbi bişey önerdiğini göremedim.Göğüs ucu almıştım ama bebek emdikçe o uca doğru göğüs ucum girerek daha fazla aıtıyordu.Vazgeçtim bakalım artık bi öylr bi böylr devam ediyoruz.Bebebğine çok geçmiş olsun canım benimkide sarardı biraz ama doktor bu kadarı önemli değil artarsa getir dedi.CAnım benimde ilk 2 gün sütüm yoktu bi tabak yeşil salata yedim sütüm çostu resmen dene isters
sanırım emzırme konusunda sıkıntı çekıyosun ılk zamanlarda olur merak etme bebeğin emdıkçe meme uçların ıyıleşicektır ama emzırmeyı sakın bırakma...bende oldu ılk gebelığımde kızım emmedı sonra mamalarla buyudu kızım...
geçer bugunlerde sıkma tatlı canını kızını kokla bızım ıçın kıyılmaz şimdi öpmek ıçın canım benım
ben o sürece girdimmm..
Canım maşallaaahhh ne güzel. Benim sorunumda 5 gün oldu hala sütüm gelmedi. Stres oldukça daha da gelmeyecek biliyorum ne yapacağımı ne zaman geleceğini bilemiyorum. bildiğiniz maksimum bir süre var mı ?
göbek bağı kaç zaman sonra düşüyor düştüğü zamanmı bebek yıkanıyor of bişiden haberim yok yaw
melo sen dr aradınmı sezeryan olcaktın sen gözünaydın yakında bebeğin kucagında:)
teyzeleri bizimde 09.02.2011 saat 21.54 de kızımız dünyaya geldi. hiç sancısız doğuma gittim baya bi kanamam vardı doktor doğum başlamış 4 cm açılma var dedi ama hiç sancı yoktu. o yüzden suni sancı ile doğum yaptım.saat 7 de odaya yattım 10 da doğum bitmişti kısa sürdü ama kızım 3800 kilo doğduğu için biraz fazla dikişim var şimdi onun zorluğunu yaşıyorum.
birde sütümüz gelmiyor ve kızım sarılıık olmuş şu an evdeyiz ama artarsa hastaneye yatabilir.. doktor tavsiyesi ile çok az kaşıkla mama veriyoruz. inşalllah kısa zamanda sütüm gelir.
uyurken melek gibi çook tatlı. hele göğsüne yatması çok huzur verici bişey.
doğum yapmayan herkese şimdiden hayırlı ve kolay doğumlar
kızlar selam ..04.02.2011 de saat 11:10 da kızımı kucağıma aldım..doğum hikayemi daha sonra yazıcam hatta an be an ameliyat ve hastane fotolarımı da profilimde paylaşıcam...çooook güzel bir duygu..şu an kızım içerde uyuyor ve tam 1 haftalık oldu...zaman çok çabuk akıp geçmeye başladı.en kısa zamanda burdayımm....
slm kızlar şimdi bebeğimle evimize geldik.10 şubatta dünyaya geldi.herkesi öptük
merhaba kızlar bi 10 gün aradan sonra tekrar sizlerleyim ve bebeğimle birlikte 3 şubat bebeğimi kucağıma aldım çok şükür sezeryanla dünyaya dgeldi benim için zordu hep aksilikler yaşadım bebeğimin sağlığı iyi ama kilosu düşük doğduğunda iyiydi daha sonra düştü sütüm az onun dışında sorun yok çok şükür çok az kişi kalmış burda doğum yapanlara hayırlı olsun yapacaklara sorunsuz doğumlar diliyorum
burnumun direği sızladı derler yaa yemin ederim aynen öyle olduu gözlerim doldu resmennn nasıl duygulandım.rabbim hepimize sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsinn
seninde gözün aydın canım.eşinde girmiş doğuma ne güzel
sarılık için üzülme çoğu bebekte oluyo geçecektir.sütünde gelecek sen üzülme.sen üzüldükçe stres yaptıkça zorlanırsın.bol bol sütün olacağını düşünnn kendini buna inandır pozitif düşünn bizimde dualarımız seninlee
Amin canım Amin. Çok dua ettim ameliyat masasında hepiniz hepimiz için. ama şimdi içim eziliyor yawrumu besleyemiyorum diye çok vicdan azabı çekiyorum . Sanırım ağlaya ağlaya açılacağım.Allah ım size yaşatmasın bunları . Çok çok güzel doğumlar ve bol sütleriniz olsun inşllahDoğum Hikayelerini Okudukça Kıskanıyorum Öyle Güzel Anlatıyorsunuz ki Oğluma Dokunmak Koklamak İçin Sabırsızlanıyorum.. Hayırlı Olsun Canım Allah Analı Babalı Büyütsün, Dualarımız Sizinle Sarılık İçin Çok Üzülme, Üzülür Stres Yaparsan Sütsüz Bırakırsın Yavrunu Sen İyi Ol Rahat Ol Ki Evladına Yarasın..
Gözün Aydın Darısı Başımıza..
Canım evet hepimizin derdi farklı farklı senin sütün gelmiyor benimki taşacak ama delik bulamadığı için bebeğim ememiyor şişiyorda şişiyor...Göğüs ucum benimde yara oldu merhem sürüyordum ama benim bebek 2 saatte bir emdiği için merhem etki edemeden yeniden oluyordu çözümü pompada buldum pompa meme ucunu bebek kadar acıtmıyor bende daha uzun süre dinlendirebiliyorum acısı azalınca tekrar emziriyorum ama şu kanal tıkanıklı beni mahvediyor.Ama iyi haber bi göğsüm açıldı inş diğeride açılır.Merhemlerin adını yazarsan sevinirim canım benim doktor hep bilindik lasinoh mustela gibi kremleri öneriyor pek tıbbi bişey önerdiğini göremedim.Göğüs ucu almıştım ama bebek emdikçe o uca doğru göğüs ucum girerek daha fazla aıtıyordu.Vazgeçtim bakalım artık bi öylr bi böylr devam ediyoruz.Bebebğine çok geçmiş olsun canım benimkide sarardı biraz ama doktor bu kadarı önemli değil artarsa getir dedi.CAnım benimde ilk 2 gün sütüm yoktu bi tabak yeşil salata yedim sütüm çostu resmen dene istersen.
manikk canım ; doktorum bana steril novuxol pomad vermiş ama bunu sürdükten sonra göğüslerini yıukayıp süp vermelisin bir de ben bunu da merham sanıyordum ama Evicap E vitamini kapsül vermiş 8 satte bir bunları almamı belirtmiş.
bizidoğuma uğurlayan olmayacak herhal
07 şubat tarihinde spinal sezeryan ile minik meleğimi dünyaya getirdim. Orda ameliyathanede hepimiz için dua ederken sizlere naçizane önereceğime de söz verdim. 07 şubat sabah 08:00 de operasyon için tarihimizi almıştık . Aslında ben sezaryan istiyordum ama eşimde doğuma girmek isteyince bana güç geldi . Hikayeleri okuduğumda da herkesin önerdiğini gördüm. anestezistle görüştüğümüz de %2-3 baş ağrısı bel ağrısı olabilir dedi. Olsun dedim. Bir gece önce hazırlıklarımı tamamladım bolbol dua ettim. Sabah yüreğimiz ağzımızda 06:30 da hastanedeydik içim titriyordu tek dileğim onun sağlıkla gelmesiydi. kendimi hiç düşünmedim. sadece doktorumdan lavman yapmamasını rica ettim beni kırmadı. odama çıktım heyecanımı anneme ve babama hatta eşime bile belli etmemeye çalıştım.üzerimdekileri çıkarıp ameliyat önlüğü giydim.Serum almaya başladım serumun bitmesine yakın ameliyathaneye gitme vakti gelmişti. Eşim yanımda annemlere el sallayarak indim . En son kapıdan onun geçmesine şimdilik izin vermediler üzerini değiştirip ameliyathaneye alınacağını söylediler. Ameliyathanede bir sürü görevli vardı doktorumu sesinden tanıyabildim :) Anestezistim geldi. Anne karnındaki gibi ayaklarımı karnıma çekmemi istedi. Her işlemi ve hissedeceklerimi tek tek söyledi. Şimdi sırtında işaretleyeceğim bir nokta olacak birazdan ayaklarından bir ısınma hissededeceksin dedi yavaş yavaş yuları çıktı bu his. Sanki ayaklarımın üzerine oturmuşum da uyuşmuş gibi idi asla felç gibi değildi ama o an onları hareket ettiremeyeceğimi bildiğim için paniklemedim. Sadece anestezist denememi istediği için denedim. uyuşmuştu. Sonrasında yine bazı ilaçlar yapıldı ama ben birden çok fena oldum.Tansiyonum normalde de 9-6 olduğından bir arkadaşımda beni bu konuda uyardığından doktoruma söylemiştim o da sorun olmayacağını söylemişti. Ama o an ben sadece tek o an çok kötü oldum bayılıyor gibiydim midem bulanıyor bayılıyorum dedim yanımdaki anestezist hemen bir kap dayadı yanağıma sakin ol dedi. Sonra birden bir ferahlama hissettim. Hayata yeniden dönmüş gibi oldum en sevdiğimde tamamen bayıltmadan yapacaklar meleğimi görebileceğim oldu. O an eşimi aldılar yanıma kolumu tuttu okşadı diğer kolumda da tansiyon aleti ve anstezist vardı :) Bu arada da doktorum operasyona başladığını iletti. Bebeğimin adını sordular konuştuk ve birden saate bakın işte doğdu dediler tam 08:33 te canımın için doğdu ağlayamıyordu bile ben gözlerimi dört açarak yan tarafa aldıkları meleğime baktım. Yüzüne gözlerine ellerine ... Maviydi teninin o anlık mor olmasının normal olduğunu düşündüm bir sürü testler yaptılar yavruma .Eşimin yanında getirdiği kamerada bir görevlideydi ve o eşimin gelmesinden itibaren olanları çekiyordu. Ben doktorumu ve yaptıklarını aradaki paravan nedeniyle göremiyordum . sonra meleğimi sardılar ve yüzünü yüzüme değdirdiler sıcacıktı misler gibiydi öptüm öptüm ağladım. Allah ım dedim ne olur tüm isteyenlere bu duyguyu nasip et bu nasıl güzel bir aşk .Bu bir melek. Eşimde dondu kaldı. ona da iyimisiniz diye sordular.Çok heyecanlanıp kendini tutmuş annemlerin yanına gittiğinde ağlamış ...Sonra meleğimi aldılar benim dikişlerim atıldı. Biran önce bitsin odama çıkıyım hissediyordum bol bol dua etmeye devam ettim herkes için hepimiz için... Onu çok çok özlemiştim o andan itibaren . Sonra odama alındım görevli gelene kadar bile çatladım nerdeyse yürüyerek çıkacaktım :)Eşimi dışarı aldılar dikişlerim atılırken meleğimle birlikte. ..
Odama geldiğimde o da geldi göğsüme verdiler aşkım hemen çekti ilk sütünü.... Ama şimdi sevincim eksik meleğim sarılık oldu bugün kontrole gittik sarılığı artmış ve benim sütüm yok neler yapıyorum ama yok ... Çok çok üzülüyorum çok kilo kaybediyor ne olursunuz dua edin bizim için olur mu ? Son olarak sizin kararınızı elbette etkilemek istemem hayırlısı neyse o olsun ancak o anı gördüğüm için çok mutluyum. Allah ım hepinize sağlıklı yavrular bol sütlü günler nasip etsin Amin....
slm kızlar şimdi bebeğimle evimize geldik.10 şubatta dünyaya geldi.herkesi öptük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?