2011 Şubat Anneleri

ahadaaa açtım vallaaa :112::125:

oleyy oleyy azmin elinden hiç bişi kaçmaz kızlar :125:

ahah yanlız olaya bakarmısınız herkes aşmış artık bebek bakım dertleri konusunda sıkıntıda ben hala boğaz derdindeymmm

napiimm ben hala hamileyimmm

nerde çokluk orda b.... derler amaann duyma sen kimseyi.bebeğinle aranızdaki aşkın tadını çıkar.gerisi geliirrrr geçerrr vallaa.

cnm elbette yorar insanı bu durum ama boşverr dediin gibi hiçbişi bebişinden önemli diil.gözünüz aydın eve gelmiş oğluşun Allah bidaha ayırmasın..

darısı sağlıkla sizlerinde başına içerdeki tepişmelerişde özleniyor merak etme canım nette bak lansion du galiba adı 15 tl bişey e- bebekte var elektrikli pompa sadece süt sağmada güzel ben verim alamadım öyle ama bu sadece ucu kavrıyo ve hemencik çıkartıyor emzirmeden önce başlamak daha faydalıymış

cnm yaa bebeğini Allah bağışlasın.lohusalık zor bide bunlarla uğraşmak daha zor.en çok korktuğum şeyleri yaşamışsın.gerçi etrafımdaki insanlara tepkimi belli etmekte gecikmem içime atamam sıkılıp bunaldığımda ama inşallah gerekte kalmaz.bi yalnız kal rahatlarsın kafanı dinlediğnde

canım ne güzel oğluna kavuşmuşsun allah bir daha ayırmasın o ewdeki kuru kalabalık kuru lakırdı insanı deli eder her kafadan bir ses çıkar herkes birşey söyler kimse senin ne yapmak istediğine nasıl bakmak istediğine bakmaz ancak konuşurlar bende daha doğurmadan kayınvalidemle ne yapıcam diye düşünüyorum oda şimdiden böyle bak şöyle bak şöyle yap böyle yapma diye akıl vermeye başladı bile bana hiç bırakmıyor bile neler yapıcağımı düşünmeme izin bile yok ama ben gardımı aldım bekliyorum hiç kimseye izin yok karıştırmıycam yoksa herkesin dediğini dinlemeye kalkarsam oooooo bu çocuk biraz zor büyür o yüzden sen nasıl bakmak istiyorsan öyle bak canım canınıda sıkma boş lakırdılara

ben de kendimi bunlara hazırlamaya çalışıyorum şimdiden fikir olarak en azından

teşekkür ederim canım hemen bakıcam bende,ihtiyacım olacak çünkü..

ben de kendimi bunlara hazırlamaya çalışıyorum şimdiden fikir olarak en azından

Canım inanki zor zamanlar. Hele de lohusalık psikolosi ilk bebekde daha çok kendini belli ediyor. dikkat edin kendinize. stres yapmamaya çalışın.

ayrıca bebeginizin bakımı konusunda kimseyi karıştırmayın. hemen cevabını verin. bir daha karışamazlar. Ses çıkarmazsanız her kafadan bir ses çıkar.

Ufak bir örnek vereyim. Oglumun dogumunda da kayınvalidem gelmişti. çok severim kendisini. hiç kötü niyeti yoktur. elinden geleni ardına koymaz bizim için.

daha önce de yazmıştım. çok iyidir. allah razı olsun onlardan.

oglum dogdugunda ben hastaneden çıkınca bol bol kayısı suyu, kayısı hoşafı içiyordum. doktorum söylemişti. tabi bebek 40 ı çıkana kadar sıvı sarı kaka yaparki kayınvalidem de 3 çocuk büyütmüş. kayınvalidem o zaman demişti ki sen kayısı suyu, hoşafı içiyorsun bu çocuk ishal mi acaba içmesen mi demişti. ay ben buna bir alındım bir alındım. gerekli cevabı vermiştim. Kadıncagız o oldu bir daha agzını açmadı. tabi ben de sonra üzüldüm ama işte lohusalık çok başka bir şey.

Ama o gün bugündür oglum onlarda kaldıgı zaman bile bana şunu yaptı, şunu yedi vs bir nevi hesap verir :)

bugün bi gazla mutfakta işe giriştimm güya orayı yapıp salonu toplayacaktımm

zannımcaa 9 aylık hamile olduğumu unutmuşum o sıralarrr şuur bi gitmiş zaarrrr mutfakta dolabı sildim çekmeceleri sildim yerleştirdim benim pil bittii.ite kaka bir kaç dolap sildim yerleştirdim ama tıssss orda bitti.bulaşık makinası yerleştirilmedi yediğim tabak bile masanın üstünde duruyoki salondan hiiçç bahsetmiyorumm.

güya süper güneş vardı yürüyüşe gidecektim.peehhh

slm kızlar.doğuran arkadaşlarım hepinizin gözü aydın.sevim _li canım sevimdi demi kendi ismin neyse önemli değil gitmeden yazayım.bu süreç her yerde aynı sanırım millete eğlence lazım.sen neyin doğru olduğunu düşünüyorsan onu yap.yanlış olsa da deneme yanılma yoluyla olsada sensin o bebeğin annesi.bazı şeylere doktor öyle dedi diyebilirsin ama en iyisi hiç birşey demeden bildiğini yap.biberona alışması açlıktan aplamasından daha kötü değil bence.ki alışmıyor deneyenler söylüyor sen zaten kendi sütünü veriyorsun ha biberondan içmiş ha göğsünden...bunlar hepimize ders aslında bizim başımıza gelecekler de aynı ama ben çok bilendim izin vermşyecem onlara.annemi bazı konularda tembihliyorum zaten şimdiden :)

bende severin kayınvalidemi ama herşeyime karışmasını istemem ama işte ondada herşeye karışma huyu var bende ister istemez cevabını veriyorum bir ara daha hamile bile değilken ben terbiye edicem ben yetiştiricem demeye başlamıştı o gün bugündür ben işime karıştırmıyorum yoksa çocugu bana vermiyecek bile o yüzden kimseyi karıştırmayı düşünmüyorum bide biz aynı ewde kaldıgımız için sürekli iç içeyiz

off kızlar sinirlerim çok bozuk niye bu insanlar bu kadar düşüncesiz, anlayışsız. komşum geldi kadının 3. gelişi her geldiğinde aynı şeyi saatlerce anlatıp gidiyo. normal doğumla bir bebeğini kaybetmiş (ayrıntıya girip sizide üzmeyeceğim ) iki saat en ince ayrıntısına kadar ağlaya ağlaya anlattı gitti yine 3. oldu bu her defasında aynı hikayeyi dinliyorum. Allah kimseye yaşatmasın çok zor bir durum ama üzerinden 16 yıl geçmiş sonrasında 2 evladı olmuş sağlıklı sıhhatli böyle kötü şeyler doğum yapacak karnı burnunda kadına anlatılırmı yaa sinirimden moral bozukluğundan ben ağlıyorum şimdi. zaten kalktığımdan beri ağlamaklıyım kötü birşey olacak gibi bir his vardı içimde bu daha bi bozdu moralimi.

aynı benimkide öyle...o kadar çok iyiliğimizi istiyorki bunu bazen abartarak yapıyor
park yatağa göre yün yatak yapmış onunda alerji yapma ihtimalinden korkuyorum
eşimde deiki doktor tavsiye etmiyo der kaldıırırız diye sağolsun o da hep destek çıkar ama o durumda sanırım herşeyi kontrol altında tutamam
eşimi tembihledim ama ...dediğim gibi kendimi hazırlayıp en az sıkıntıyla atlatmaya çalışacağım

hay Allahım akıl fikir sabır ver yarabbim yaaa...

açma bi daha banyodaydım falan de sende

ehh yuhhh yaniiiii.

canım sen niye anlattırıyosun hemde 3. sefer tamam biliyorum geçen anlatmışsın de.ne bilim etkileniyorum bana böle şeyler anlatma deeee..

kalbi kırılırsa kırılsınn artık anlamayana anlatacaksınn.oda düşüncesizin önde gideniymiş yaaaa

emirin canım taaaaaa içiuyandı teyzeleri önce altımızı temizleyelim sonra misss gibi sıcak sıcak süt içelim hepinizi öpüyoruzzzz

Mustelanın Çatlak Kremini Duştan Sonra Sürüyorum Az Önce Duş Aldım Sürdüm Bu Kremi Sürünce Nefes Alamıyorum Allahım Yaaa Göbeğim Çatlıcak Gibi Geriniyor.. Bi de Üstüne İki Odanın Ampulünü Değiştirdim {Kocam Duymasın}.. Kendimi Hala Tek Başına Sanıyorum Ben de Galiba :}

canım içini rahat tut bu kötü birşey olucak hali hamileliğin son zamanlarına oluyor gönlünü ferah tut rabbimin izniyle kötü birşey olmaz ahh ahh şu patavatsız komşular yokmu insanı komşuluktan soğutuyorlar dedikleri bir kulağından girsin digerinden çıksın ben devlet hastanesinde değilde doğumu özel hastenede yapıcam diye (kayınvalideminde gönlü yok aslında)nerde özel hastanenin kötü hikayeleri var onları bana gelip anlatıyorlar bende artık sıkıldıım valla devlet hastenelerinde olanları bilsek hiç hastanelere gitmeyelim dedim ondan sonra artık böyle kötü hikayeler dinlemeye maruz kalmıyorum canım sende dinlememeye çalış bizim şimdi yüksek morale ihtiyacımız var o yüzden kafana takmamaya çalış canım

hay Allahım akıl fikir sabır ver yarabbim yaaa...

açma bi daha banyodaydım falan de sende

çok sık gelen biri değil gelincede açmış bulundum böyle yapacağını bilsem müsait değilim der kapatırdım.yüzümde yumuşak lafınıda kesemedim salaklık bende o kırılmasın diye ben perişan oluyorum burada her zamanki gibi. birde doğuma giderken haber ver mutlaka yanında gelirim haber vermezsen küserim diyo buldun bir daha gördüğüm yerde kaçacağım düşüncesiz şey..

Selam kızlarr ben geldimmm. Ayy heyecann bastı. Bugün dr randevum var demiştim ya. Gittik geldik. Bebişim 3500 gr olmuş atağa geçmiş doğana kadar 4000 olur dedi doktorum ve haftaya sezeryan dedi. Bugün izne çıkıor pazartesi burda. Pazartesi günü gidicez ve gününü söyleyecek en geç 17 sinde alırız dedi. Yani normal doğum tarihinden 1 hafta önce oluyor. şimdi doktorum gelene kadar doğurmamam lazım. O geldiğinde gönül rahatlığıyla teslim edicem kendimi allah izin verirse. Hemen paylaşmak istedim sizlerle ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…