2011 KPSS İşletme, İktisat,maliye

Sevgili Begonyaa bu sene sınava girersen puanın ile 2 yıl kurum sınavlarına başvurabiliyorsun, mezuniyet istiyor kurumlar sınav giriş koşullarında ama zaten kurumlar sınavlarını ekim kasım gibi yapmaya başlıyorlar bazen ocak- martta sınav açan kurumlar oluyor. Eğer kpss 2011 puanın olursa 2012 de sınav açacak kurumların sınavına girebilme şansın olur

Hoşça..

cevabın için teşekkürler milena içim biraz daha rahatladı =)

inşallah herşey gönlümüzce olur arkadaşlar. Peki kurs haricinde hangi kaynaklardan yararlanıyorsunuz..

Cnm ben de uluslararsı ilişkiler son sınıf öğrencisiyim ve A grubundan gireceğim sınava. Kursa gitmeyi düşünmüyorum. Öncelikle genel kültür genel yetenek çok önemli biliyorsundur ben de onu halletmeye çalışıyorum . Kesinlikle bu konuda da İhtiyaç yayıncılık ı tavsiye ederim. Gereksiz hiçbirşeye yer vermemiş. Kısa ve öz anlatımlı. Soruları da KPSS soru modeline çok uygun hem zamandan tasarruf etmiş olursun.

Alana henüz başlamadım ama arkadaşlarım da Karacan yayınlarını öneriyor ve ben de dahil herkesin tavsiye etmediği yayım yargı. Hele iktisadıydı maliyesiydi hiç bulaşma derim moralini bozuyor ve faydasız.

5 AY Kaldı sınava fakat geç değil bence. Çünkü alandan en fazla 20 yapsan yetiyor konu konu. Örneğin maliye den 20, iktisattan 15 vs... Fakat genel kültür genel yetenekten de en fazla toplamda 7 8 yanlış yapmak gerekiyor. Bu şekilde erkek arkadaşımın abisi neredeyse tüm işaretlediği puan türlerinden 90 üstü aldı ve şuan dışişlerinde meslek memuru olarak çalışıyor. Yani ateşe adayı. O da uluslararsı ilişkiler mezunu , iktisat, maliye, muhasebe hukuk falan işaretlemiş . Bize hep genel kültür genel yeteneğe yoğunlaşmamızı söylüyor çok kolay soru kaçabiliyormuş çünkü. Ayrıca dershaneye de gitmedi.

Benim tavsiyelerim şimdilik bu kadar. İnşallh bir fikir verebilmişimdir. Herkese kolay gelsin ve gönlünüzce olsun puanlarınız umarım

Merhaba arkadaşlar, ben de işletme 3. sınıf öğrencisiyim. Vergi hukuku hocamız sağolsun bize kamu uzmanlık ve müfettişlik sınavlarına çalışırken yararlı olabilcek ek kaynaklar listesi verdi. Paylaşmak istedim umarım yararlı olur...

İktisat Grubu:
Mikro iktisat- Zeynel Dinler, Erdal Ünsal
Makro İktisat- Kemal Yıldırım, Erdal Ünsal (veya) İlker Parasız
Para Teorisi ve Politikası- Abuzer Pınar
Uluslararası İktisat- Halil Seyidoğlu, Erdal Ünsal

Hukuk Grubu:
Borçlar Hukuku- Turgut Akıntürk, Sefa Reisoğlu
Medeni Hukuk- Turgut Akıntürk
Anayasa Hukuku- Savaş Yayınevi
İcra ve İflas Hukuku- Prof. Dr. Baki Top
Ticaret Hukuku- Savaş ve Agon Yayınevleri (veya) Prof. Dr. Ali Bazer, Prof. Dr. Celal Göle (İş Bankası Yayınlar)

Maliye Grubu:
Maliye Teorisi- Abdurrahman Akdoğan, Özhan Uluatam
Maliye Politikası- İsmail Türk, Beyhan Ataç, Abuzer Pınar

Muhasebe:
Muhasebe- Orhan Sevilengül, Ercan Beyazıtlı (Teori ve Uygulama)

Hocamın verdiği listeyi aynen aktardım arkadaşlar. Hesap Uzmanlığı dahil olmak üzere bu kitaplara çalışanların başarılı olamayacağı bir sınav yok demişti hocam. Umarım faydalı olur...

arkadaşlar siz benden daha bilgili olabilirsiniz bu konuda o yüzden sizlere sormak istedim ankara'da değilde istanbul'da görev yapabileceğim uzmanlıklar hangileri?

arkadaşlar siz benden daha bilgili olabilirsiniz bu konuda o yüzden sizlere sormak istedim ankara'da değilde istanbul'da görev yapabileceğim uzmanlıklar hangileri?

Başında Devlet yazan her uzmanlık Ankara 'da dır. Bunun dışında taşra teşkilatı denen birimlerde de uzmanlar çalışır. İstanbul'da da tabi ki var aklıma gelen bir kaç tanesini söyliyeyim; Vergi denetmenliği, gelir uzmanlığı, gelirler kontrolörlüğü, hesap uzmanları, sağlık bakanlığı müfettişliği hatta genel olarak tüm müfettişliklerin taşra da göre alabilme şansı var.

Özellikle gelir uzmanlığı sınavlarını takip etmeni öneririm. Yazılı sınavı Ankara dışında bir de İstanbul da yapılıyor.

selam kızlar...
bende bi kaç bişey danışmak istiyordum...
ben ekonometri 2. sınıf öğrencisiyim.
genel kültür genel yeteneği 3. sınıfta bitirmek için erken kayıtla kursa yazıldım...hemde ben 3. sınıfken 2012 kpss B ye girmek istiyorum...
mezun olunca bu puanla atanıp memur olup kendimi garantiye aldıktan sonrada alana çalışayım diyorum...sizce doğru bi karar mı?
son sınıfta alana hazırlansan diyeceksiniz ama inanın bölümüm çok zor,hep sayısal,kpss yle beraber yürümez.o yüzden alana mezun olunca hazırlanmak istiyorum...
psikolojik olarak kendimi boşlukta hissetmemek içinde önce düz memurluğa atanayım diyorum...
ankarada bilinen bi dersaneye senelik 700 liraya yazıldım,sadece gk gy.sizce fiyat uygun mu?
elimde de ihtiyaçın,yediiklimin konu anlatımları ve testleride var.

kızlar selam ben ısletme mezunuyum bu senekı sınava gırıp devlet bankalarına bu puanla basvurabilirmiyim?

Son düzenleme:
Tesekkurler canım bende bılmıyordum bunu cok ıyı oldu soyledıgın sanırım vakıfbank dısınd hıcbıırı ıstemıyor cok ıyı bır haber bu

Selam hanımlar, Nasıl kpss sonuçları bu sene sorular zorlayıcıydı benim puanlarım 75 - 80 bandında değişiyor. Bilmiyorum vergi müfettişliği istiyorum ama daha koşulları açıklanmadı. Umarım iyi yerlere atanırız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…