2011 kasım anneleri, eski formumuza birlikte kavuşalım

Doğum sonrası kilonuza ne kadar sürede kavuştunuz?

• Bir aydan az

OY: 2 22,2%
  • 2-3 ay

• 4-6 ay

• 6 aydan fazla

OY: 3 33,3%

• Ankete Katılan
    9

Okaliptusxy

Bebek Kuşummm :*
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2008
1.087
3
316
Muğla
Hamile olduğumuzu öğrendiğimiz an, hayatımızın en güzel anlarından biriydi. Tamamen içimizdeki minik cana odaklanarak geçirdik o dokuz ayı. Sonra kucağımızda bulduk... Sütün gelmesiydi, miktarıydı, ilacıydı, gazıydı derken altı ayı beraber devirdik. Yaz geliyor ve kadınlara kadın olduklarını en çok hatırlatan mevsim bu Bebişlerimize verdiğimiz süte zeval vermeden, yavaş yavaş, hem kilolarımızdan kurtulalım, hem sıkılaşıp sağlık kazanalım. Başarabilenler tüyolarını paylaşsın, faydalanalım.

Ben kendi adıma doğumda 12 kilo aldım ve şu andan 17 kilo vermiş bulunmaktayım. Ama öncesinde yaşadığım düşük sebebiyle ideal kilomdan bir miktar uzaklaşmıştım. Sözün özü verecek 3 kilom daha var. Bunun yanında selülit sıkıntım had safhada. Emzirme döneminde salgılanan hormonlarla alakası var mı bilmiyorum ama kızımın rızkıyla oynamadan eski halime dönmek istiyorum. Selülit kremlerinin emzirirken sakıncası var mı? Bilgi ve uygulamalarımızı paylaşalım.

Öncelikle yeni konumuz hayırlı uğurlu olsun diyeyim

Ben 49 kilo ile hamile kaldım..Doğuma tam 20 kilo alarak, 69 ile girdim..Sonrasında kilo vermek adına hiçbirşey yapmadım..Sütümün kesilmesinden korktum..Bir de nedense kendime manasız şekilde güveniyordum, " aceleye gerek yok, nasıl olsa veririm" diye..Öyle de oldu..17 kilo verdim..Şimdi 51-52 arası gidip geliyor kilom..

Benim özellikle yaptığım herhangi birşey yok esasında..Yalnız mümkün olduğu kadar hareket etmeye çalışırım..Çok yağlı ve tuzlu yemem..Gerçi yememe sebebim birazda alışkanlıktan..Annem hep bu şekilde yemek yapardı..Az yağlı ve az tuzlu..Hala da öyle yapar..Ben de öyle yapıyorum..

Bilirsiniz, selülit kilodan kaynaklı değildir esasında..Zayıf insanlarda da görülebilir..Gerçi ben kendimi tam anlamıyla zayıf olarak adlandıramam zaten ama selülit sıkıntısı bende de var..Krem konusunda hiçbir bilgim yok..Umarım bu sıkıntımıza burada bir çözüm bulur ve selülitlerimize elveda deriz.. Gerçi kolay gideceklerini sanmıyorum, ama azmin elinden birşey kurtulmaz..:129:

İçimi okumuşsunuz sanki:) Ben de 2 gün önce rejime başladım. Oğlum emmeyi bıraktı çünkü.. Rejim dediğim de geceleri belli bir saatten sonra yememe ve porsiyon azaltma şeklinde..

Ben hamilelikte 20 kilo aldım, 12 kilosunu verdim.. Daha da veremiyorum bir türlü.. Gerçi öyle fazla bir kilom yok onun da rahatlığıyla çok dikkat etmedim bu zamana kadar. Ama yaz geldi ya şimdi iyice gözüme batmaya başladı.. Kilolu durmasak da malum göbek eskisi gibi olmadı daha.. O yüzden kilo vermem gerektiğine karar verdim:) Tabi nasıl olucak bilmiyorum

Son düzenleme:
Görünürde üç kilom var benim de ama şu selülit olayı canımı sıkıyor çok. Annem şu nesfit iki kase iki öğün diyetiyle iki haftada beş kilo verdi. Ama onun verecek çok kilosu vardı. Ben de iki-üç gündür sabahları kahvaltılık gevrek yiyorum ama bir de haşlanmış yumurta yiyorum süt kaygısından. Bi de ben daha adet olmadım. Adet olunca da bir-iki kilo gider diyorlar. Bakalım artık. Sizlerin de kilo yokmuş, maşallah Ben pilates yaptım hamileliğimde, yani kendimi rahat bırakarak 12 kilo almış değilim. Ekmek bile yemedim hiç. Hamileliğinde istediğini yiyip içenlere imreniyorum valla, ne güzel

Adet olduktan sonra bir-iki kilo gittiği doğru..Hatta sanki daha hızlı kilo veriliyor sonrasında da..Gerçi bu benim kendi teorim Herkes için geçerli midir bilemiyorum..
Esasında yemek içmek bir tarafa, hareket şart..Vücutlar sıkılığını kaybediyor..Yani hem diyet-hem hareket..Benim tek yapabildiğim yürüyüş..Ama senemgy sen madem hamileliğinde dahi pilates yapmışsın şimdi de devam edebilirsin..

nuteella
, anladığım kadarıyla sen özellikle göbekten şikayetçisin..Göbek bende de var esasen ama ben daha çok bacaklara takılıyorum..Malum, selülit sorunu Acaba bende mi pilatesi denesem?
İnsan göbeği içine çekebiliyor da bacakları saklayamıyor maalesef

Aslında hamileyken evde yaptım pilatesi. Çok rahattı. Doğumdan iki ay sonra da tekrar başladım ama ek gıdaya geçtik geçeli vakit bulamıyorum. Bazen Nehir'le beraber pilates topunun üstünde yuvarlanıyoruz, eğlenceli de oluyor ama Bana uzun süre uzaktan bakmaya tahammülü yok. Ben evdeysem kucağımda olacak, ya da çok yakınımda olup dokunacak. Çalışan anne olmanın bu kadar zor olacağını bilmezdim. Annemle iş çıkışı yürüyüşe çıkıyoruz bazen. Burada hava çok güzel artık. Ama o da çok mümkün değil. Bana daha önce spora vaktin kalmayacak deselerdi inanmazdım valla. Salona gitmek zaten hayal de, evde bile yarım bırakmak zorunda kaldım kaç kez. Ya bir de çay içmem, kahve içmem, yağlı yemem, günde en az 3 litre su içerim. Nerden çıkıyor bu selülitler bu kadar anlamadım. Yağ falan sürecek durumda da değilim, o hepten zulüm. Artık nivea ürünleriyle, masajla falan biraz kırmaya çalışayım.

senemgy, canım, sen selülitle savaşta ne gerekiyorsa uyguluyorsun bana sorarsan..Doğru beslenme, mümkün olduğu kadar hareket, masaj, krem..Bence bu şekilde devam edersen sonuç alırsın ama zaman gerekiyor tabi..Bazen insanın morali bozuluyor ve pes edebiliyor ama eğer kararlı ve sabırlı olunursa selülit üstesinden gelinemeyecek birşey değil..

Ben henüz belli bir düzen oturtmuş değilim..Düzenli beslenmeye çalışıyorum ama sık sık bozuyorum düzeni maalesefYürüyüş yapıyorum ama o bile belli bir tempoda ve sürede değil..Yalnız sıkılaştıcı krem konusunda kararlıyım çünkü vücuda dışardan da destek gerekiyor..

Bu konu benim için çok iyi oldu aslında..Hep "nasıl olsa yaparım" dediğim şeyleri yapmaya başlayacağım artık..Kendimi selülitle savaşa hazır hissediyorum

kızlar merhaba,

Hamile kalmadan önce 57 kilo idim,hamileliğim boyunca 8 kilo aldım, bebeğim 3500 gr doğdu,doğumdan bir hafta sonra eski kilomun 3 kilo altına indim, sonra süt artsın falan derken 3 kilo geri aldım ve eski kilomdayım ancaaaaaaakkkkkk, hiçbişi eskisi gibi değil vücudumda:) Belim biraz kalınlaştı, göbek ve hafif midem çıktı, bacaklarım selülit dolu, hafif varisim var, kısaca çok deforme oldum ya ben bunu birazda 35 inde hamile kalmama bağladım bir de ikinciler daha yıpratıcı oluyor herhalde. Selülit bildiğim kadarıyla fazla östrojen hormonu salgılamamızdan oluyor, eskiden de vardı bende ama şimdi çok arttı. Tecrübelerimden bildiğim bol su içmek ve hergün yürüyüş yapmak benim selülitlerimi azaltıyor, bir de banyoda bacaklarıma aşağıdan yukarıya masaj yapıp, sıcak ve soğuk şok yaparsam çok iyi geliyor. Bugünlerde malum hepimiz biraz kendimizi ihmal ediyoruz bu yazdıklarımı düzenli yapamıyorum. Yavaş yavaş akşam üzerleri oğlumu ve kızımı alıp yürüyüşe çıkmayı planlıyorum bakalım, inşallah sistemli kendime vakit ayırırım, bir de vakti zamanında paramın ve zamanımın bol olduğu zamanlarda çok krem falan aldım bu selülitlerim için hiçbiri işe yaramadı...

Kemece bravo valla. Demek ki bebeğin kilosunun, annenin aldığı kiloyla alakası yokmuş. Beni çok üzdüler. 12 kilo aldım, bebeğim 3 kilo doğdu. Az yedin ondan oldu diye. Şükür ki kızım hızla kilo aldı. Ben de hızla verdim ama hem düşük, hem hamilelik vücudumu çok deforme etti. Ben dün itibariyle düzenli yürüyüşe başladım. Pilatesi de iki günde bir artıkfırsat yaratarak yapıcam. Beslenmede kalori kısıtlaması çok yapamam emzirdiğim için ama en azından kaliteli kalori alıcam ; süt, peynir, yoğurt gibi ürünlerin yarım yağlısı... Ekmeğin tam buğday olanı... bol sebze... günde en fazla iki porsiyon meyve... Bol bol su... Ara öğünle atıştırmayı birbirine karıştırmadan da aralarda yarım yağlı yoğurtla grissini falan yerim. Saatlerini belli bir düzende tutmak da iyi oluyor. Dediğim gibi verecek üç kilom var ama selülitle mücadele için de doğru beslenmek lazım. Garip bi şekilde bende göbek kalmadı. Kilom kalçada var biraz. Ama karın bölgemde bile az da olsa yumuşama var. At kılı fırça olayını duydunuz mu hiç?

İlk kez şimdi duydum..Merak ettim, internete baktım..Meğerse ikoncan Eda Taşpınar'dan sonra meşhur olmuş bu fırça..Günde 2 kez vücudunu bu fırçayla fırçalarmış..Ayrıca kıl dönmesi ve batık kıl problemlerine de çözüm oluyormuş..Alışveriş merkezlerinde varmış..Bir ara Forum'a gidip bakayım madem..Merak ettim doğrusu..Umarım yazıldığı kadar etkili bir yöntemdir..

Ben hamileyken almıştım ama doğru dürüst yapamadım. Şimdi düzenli yapayım diyorum. Kan dolaşımını hızlandırarak selülite çözüm getiriyor sanırım ama ben hatunun sadece bu yöntemle selülitsiz kaldığını sanmıyorum pek.

Ooof of bı konu actınız icimi yaktınız..:)saka bir yana nası gidecek bu göbek yaa.yaz geldi t-shirt leri deneyip deneyip çıkarıyorum.ben 12 kilo aldım hamileliğimde.ama hamile kaldığımda da bikac kilo fazlam vardı.simdi dogum kilondan 2-3kilo fazlam var ama idealine donersek bı 5kg görünüyor bana da ..görünürde cok bisey yok gibi.benim butun kilo göbekte toplandı ,bı de iğrenç bir mide var..biraz da baldırlar.sadece diyet yetmez sıkılasıp spor da yapmak lazım.deformasyonu söylemiyorum ..varisler ,bı de korkunç çatladım malesef.genetik heralde annem de aynı..yapacak birsey yok biraz kilo verip sonra kalan sağlarla barışmam gerekecek..

Günahını almış olmayayım ama bende sanmıyorum Eğer selülitlerden kurtulmak bu kadar kolay olsaydı selülitli insan kalmazdı dünyada..Ama yine de etkisi var mıdır dersen, tabi ki vardır..Sonuçta amaç kan dolaşımını hızlandırmaksa, at kılı fırça etkili bir yöntem araştırdığım kadarıyla..

apoptozis, genetik olduğu konusunda bende seninle hemfikirim..Bir de şu var, insanın doğuştan gelen bir vücut yapısı var ve ne kadar değiştirmeye çalışsan dahi daima aslına meylediyor maalesef..Örnek vermem gerekirse..Sibel Can mesela..Yıllardır kendisiyle ilgili gözüme çarpan her haber ya..."şu diyetle şu kadar kilo verdi" ya da "fazlalıkları gözlerden kaçmadı" türünde..Ne yaparsa yapsın verdiği kiloyu koruyamıyor..Çünkü yapısı bu..Ama "benim yapım bu" deyip kendini salmakta doğru değil..Üstelik sağlıklı beslenme, spor..bunlar zaten sadece selülit için değil sağlıklı yaşam için de gereken şeyler..Tabi bu arada da zayıflamışız, form tutmuşuz, fit olmuşuz, sıkılaşmışız... hiç fena olmaz yani

Hoşgeldin o zaman :) Ya bir de burası yazlık yer, deniz sezonu açıldı bile. Öğrencilerim denize çağırıyorlar, kızı bahane ediyorum, üşür diye Herkes ne çabuk inceldin falan diye iltifatlar ediyor da dışı seni, içi beni yakıyor malesef. E artık bebişleri rayına oturttuk. Sıra tipleri toplamada Ama maşallaha sende de kilo fazlası çok değilmiş, tebrikler

canım benim 7 kilo vermem lazım offffffffffff o kadar iştahlıyım ki anlatamam habire yiyrum ve cok tembel hareketsiizimm

Gamze'cim 7 kilo çok değil. Zaten diyete başladığında en zor olan kısmı başları. Bir hafta bozmadan devam edip de haftanın sonunda kıyafetlerinden birini dene, farkı görüp istekle devam edeceksin bu kez. İştah falan kalmıyor o zaman. Ama tabi dengeli beslenmeyi ihmal etmeden. Süt veriyorsun çünkü sen de. Evde sporunu da ihmal etne. Al fıstığını, uzun uzun yürüyüş yapın beraber. Bir hafta deneme süresi ver kendine. Sonra dediğim gibi. Fıstık kızların fıstık anneleri olsun ama di mi

Benim kiloyla ilgili sorunum yok.Hamileliğimden önce 47 kiloydum,safinaz gibiydim ne giysem yakışmazdı.Şimdi 54 kiloyum ve halimden çok memnunum,pantolon yakışıyor artık,içinde insan olduğu belli oluyor.Çalışmaya başlamadan önce biraz kilom vardı hatta o sebepten bir beden büyük kumaş pantolon aldım ama bir tane aldım,zayıflayıp eskileri giyeceğim diye hırs yapmıştım.Ama zaten çok iştahsız olduğum ve zor bir okulda çalıştığım için hemen gitti o kilolar.Şimdi yeni pantolon bol geliyor,eylülü bekliyorum daralttırmak için belki daha kilo değişimi yaşarım diye.Selülit sıkıntım ya da çatlağım da yok.Benim iki sıkıntım var.Karnım düz ama pelte gibi yumoş yumoş,iğrenç!Ve ondan da çok dert ettiğim göğüslerim.Pek küçük değillerdi zaten,hamileyken daha büyüdüler,doğumdan sonra daha daha büyüdüler.Şimdi süt de ilk başlardaki gibi dolgunlaştırmayınca salkım salkım oldu göğüslerim.Bu kadar sıkıntıya sütüm bari bol olsa gam yemeyeceğim ama yok...O da ancak yetecek kadar.Emzirmeyi bırakınca estetikle toparlatmayı kafama koymuştum ama az da olsa süt kanallarına zarar verme riski varmış.Eşim "İkinci çocuk olduğunda emziremezsen çok vicdan azabı çekersin."deyince vazgeçtim.En azından ikinci çocuktan sonraya erteledim.Var mı bana verecek tavsiyesi olan?

Merhaba arkadaşlar, bende kasım annesiyim. Ben bekarkende göğüsten yana problemli olduğum için(tik gibi) bebeğimi emziremedim. Oysa ki oğlum o kadar güzel tutuyordu ki, bayağıda hareketliydi ama ben beceremedim bu işi ve bırakmak zorunda kaldık,o gün bu gün mama yiyoruz. Ama maşallah diyim canavar gibi :)) Kilomu ben doğum yapar yapmaz verdim,göbekten eser kalmamıştı. Benimde hafiften selülitlerim var.Çok rahatsız etmiyor ama olmasalar daha iyi olacak

Ne güzel, kilo ile sıkıntı yaşamayanlara hep imrenmişimdir. Ben hayatımda hiç balık etli bile olmadım. Hep inceydim ama hep dikkat etmek zorunda kaldım. Takıntı gibi bişey benim için. Göğüsler konusuna gelince, ben annemin yalancısıyım; emzirme olayı tamamen bitince bir iki ayda hızla toparlanıyor diyor. Ben 75 bedenden 85 bedene çıktım. Sarkma var gibi biraz. Ama kızım emiyor ve ben iki sene emzirmek istiyorum. Yani daha bir buçuk sene böyle gezicem. Napalım. Karnın için pilateste "hundred" olarak anılan bir hareket var. Onu tavsiye ederim. Beni çok toparladı. Göğüsleri de işte zaman bırakacakmışız :)

bende hamile kaldığımda 80 kiloydum.kiloluydum.fazla kilo almaman lazım dediler çok şükür korktuğum gibi fazla almadım bi 15 kilo alırım diyordum kendim ama almadım. 8 kilo aldım toplamda.doğumdan sonra 78 kiloya düştüm.kızımı 20 gün emzirmekte çok zorlandım çünkü göğüs ucum küçüktü. ilk bi hafta bi tanesini tuttu sağı ememedi inat etti. zorla günlerce uğraştık sağolsun sağlık ocağındaki ebem çok yardım etti bana 1,5 saat uğraştık bi keresinde ve sonunda emdi sık sık emzirdim bebeğimi. ılk zaman yuruyusler yaptım hareet falan yaptım biraz. yediklerimede dikkat ettim az az sık sık yedim şimdi 71 kiloya düştüm bunada şükür. ama ideal kiloma kavuşmayı istiyorum biraz iradesizim karnımdada boylu boyunca harita gibi çatlaklar var kırmızı kırmızı ve buyuk. ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…