- Konu Sahibi speedy-gonzales
-
- #98.921
d.günün kutlu olsun canım.
en doğrusunu düşünüyorsun
aylin Allah şifalar versin
kızlar bir kitap okudum
geçmişte başka hayatlar varmıdır sizce?
öldükten sonra başka bedende can bulmak
örneklerle delillerle açıklanmış ama pek inanamadım ben
Tesekkür ederim bitanem çok saol kitabın ismini paylaşırsan ben de okumak isterim ben reankarnasyon konusunu bir dönem çok arastırmıştım ama var ya da yok oldugu gerçekten büyük çaplı tartışma konusu olabilir ama okudugum bir yazı beni çok etkilemişti sizinle de paylaşmak isterim;9-10 yaşlarında erkek çocuk kanser hastası ve kemoterapi tedavisi görüyor o tedavi dönemi içerisinde bir şapkası var saçları döküldügü için o şapkayı takıyor daha sonra çocuk vefat ediyor annesi,babası,ablası her gün mezarını ziyaret ediyor ve çok aglıyorlar çocuk bir gün basında sapkasıyla babaya gözüküyor artık aglamayın ben çok rahatsız oluyorum diyor ve gidiyor zeynep mesela dejavu oldum deriz o da geçmiş dönemde yasadıgımızın bir işaretiymiş ama tabi ne kadar dogru bilemem Aylincim Allah acil şifa versin
Tesekkür ederim bitanem çok saol kitabın ismini paylaşırsan ben de okumak isterim ben reankarnasyon konusunu bir dönem çok arastırmıştım ama var ya da yok oldugu gerçekten büyük çaplı tartışma konusu olabilir ama okudugum bir yazı beni çok etkilemişti sizinle de paylaşmak isterim;9-10 yaşlarında erkek çocuk kanser hastası ve kemoterapi tedavisi görüyor o tedavi dönemi içerisinde bir şapkası var saçları döküldügü için o şapkayı takıyor daha sonra çocuk vefat ediyor annesi,babası,ablası her gün mezarını ziyaret ediyor ve çok aglıyorlar çocuk bir gün basında sapkasıyla babaya gözüküyor artık aglamayın ben çok rahatsız oluyorum diyor ve gidiyor zeynep mesela dejavu oldum deriz o da geçmiş dönemde yasadıgımızın bir işaretiymiş ama tabi ne kadar dogru bilemem Aylincim Allah acil şifa versin
Meltem ; takdir ediyorum seni gerçekten. Maşallah çok güçlü akıllı bi kızsın. Rabbim ne verdiyse mutlaka bi hayır vardır. o dediğin sözde çok doğru. Öyle biri çıkar karşına, ruh ikizindir çok sewersin. İyiki o karaktersizden ayrılmışım dersin bigün eminim buna. Gencecik kızsın niye kalbini kapatasınki dimi ama. Allah hep mutlu etsin seni işallah.
ben inanmıyorum reenkarnasyona
canım o dejavunun dinen açıklmasını duymuştum bi tv de
allah anne karnındayken doğucamız sırada bize hayatımızı çok hızlı bi şekilde gösterirmiş
hani film şeridi gibi geçti deriz ya öyle
o daha önce yaşamış gibi oldum dediğimiz durumlar anne karnındayken gözümüzün önünden geçen ve aklımızda kalan küçük parçalarmış
bi hoca öyle demişti kimdi hatırlamıyorum ama
Din adamlarını cok dinledim ben bu konuda kesınlıkle reekarnasyonun ıslam dınıne aykırı oldugunu soyluyorlar.
Her ınsanın ruhu farklıdır ve sadece bır kısıye aıttır,tek bır ruh bırden cok bedende yasarsa obur dunyada cezayı kım cekecek....
Kıyamet koptugunda ruhlar bedenlerıne tekrar gerı donecek,ve obur dunyada cennete ya da cehenneme gıdecegız...eger bır ruh bırden fazla bedende bulunduysa hangı bedene gerı donecek...
esra bende aynen senin gibi biliyorum
o yüzden de kitabı okumaya geek bile duymadım
böle şeylere inanmak günah.
meltem niye antakya bölgesinde böle şeyler görülmüş peki
kitaptaki örneklerin neredeyse tümü oradan
acaba orda insanlar birbirlerinden duyup etkilenmiş olabilirler mi
Hatay (Antakya) ilçesinde insanlar arasında çok normal karşılanan bir olaymış reankarnasyon. Bir kişinin ölümü sırasında başka bir doğum gerçekleşmekte ve ölen kişinin ruhu (yada bilinci) yeni doğan insana aktarılmakta... Bu yeni doğan kişi, ölenin akrabası da olabiliyor hiç tanımdadığı bir kimse de.
Benim çok güvendiğim bir insandan dinlediğim hikaye şöyle. Kendisi önceki yaşamında bir ayakabıcıymış. Büyüdükten sonra yaşadığı o eski yere gidip karısını ve çocuklarını bile tanımış. Hatta arada bir görüşürmüş bile onlarla. Dedim ya orada olağan karşılandığı için ne "eski" karısı ne de çocukları bu durumu yadırgamamış.
Ayrıca ailesinde de aynı vakalar meydana gelmiş. Örneğin, abisinin doğumuna yakın bir zamanda dedesi ölmekte, dedesinin ruhu abisine geçmekte... Abisi (yani dedesi) biraz büyüdüğünde, konuşmaya başladığında arada bir babasını azarlarmış; hatta tokat falan attığı olurmuş... İşin daha da ilginç yanı, dedesinin ölümüne sebep olan kurşun yarası abisinin vücudunda da aynen görünmekteymiş.(alıntıdır)kuzum halk arasında böyle bir inanç oldugu için yaygın olabilir gerçekten çok ilginç bilgiler var mesela uykuya dalarken birisi sanki beni ayaklarımdan çekiyor ve titriyorum o da günahların affedilmesi demekmiş
valla insan hikayeleri dinleyince acaba olabilir mi diye dusunuyor gercekten ama ben snr din adamlarını dinleyince kesinlikle inanmadim...
hatta bazi din adamları cok katı konusuyor buna inanan dinden cıkar gibi laflar etti bir tanesi, tabi o kadarını allah bilir bence,din adamının yorumu brz abartı oldu sanki ama yine de inanmanın gunah oldugunu dusunuyorum ben de...
aynen kitaptada bu tarz şeyler varHatay (Antakya) ilçesinde insanlar arasında çok normal karşılanan bir olaymış reankarnasyon. Bir kişinin ölümü sırasında başka bir doğum gerçekleşmekte ve ölen kişinin ruhu (yada bilinci) yeni doğan insana aktarılmakta... Bu yeni doğan kişi, ölenin akrabası da olabiliyor hiç tanımdadığı bir kimse de.
Benim çok güvendiğim bir insandan dinlediğim hikaye şöyle. Kendisi önceki yaşamında bir ayakabıcıymış. Büyüdükten sonra yaşadığı o eski yere gidip karısını ve çocuklarını bile tanımış. Hatta arada bir görüşürmüş bile onlarla. Dedim ya orada olağan karşılandığı için ne "eski" karısı ne de çocukları bu durumu yadırgamamış.
Ayrıca ailesinde de aynı vakalar meydana gelmiş. Örneğin, abisinin doğumuna yakın bir zamanda dedesi ölmekte, dedesinin ruhu abisine geçmekte... Abisi (yani dedesi) biraz büyüdüğünde, konuşmaya başladığında arada bir babasını azarlarmış; hatta tokat falan attığı olurmuş... İşin daha da ilginç yanı, dedesinin ölümüne sebep olan kurşun yarası abisinin vücudunda da aynen görünmekteymiş.(alıntıdır)kuzum halk arasında böyle bir inanç oldugu için yaygın olabilir gerçekten çok ilginç bilgiler var mesela uykuya dalarken birisi sanki beni ayaklarımdan çekiyor ve titriyorum o da günahların affedilmesi demekmiş
aynen kitaptada bu tarz şeyler var
aylin ben bi hocadan dinlemiştim
bu şekilde olursa rüyada hani düşeriz bazende uyanırız ya
öle olursa günahlar affedilirmiş
bana çok sık olur genelde balkondan merdivenlerden düşerim
Hatay (Antakya) ilçesinde insanlar arasında çok normal karşılanan bir olaymış reankarnasyon. Bir kişinin ölümü sırasında başka bir doğum gerçekleşmekte ve ölen kişinin ruhu (yada bilinci) yeni doğan insana aktarılmakta... Bu yeni doğan kişi, ölenin akrabası da olabiliyor hiç tanımdadığı bir kimse de.
Naber gazmzecim
nasılsın
nasıl gidiyo çalışmak hep bu saatlerde geliyorsun işlerin bu saatlerde azalıyor sanırım
o bana da çok oluyo o yüzden sordum ama bana pek öyle gelmiyo nedense
özellikle evlendikten sonra daha sık olmaya başladı
ama dikkat ettim bazen çok yorgun ya da uyksuz yatınca dua okumayı unutuyorum
o zaman daha çok oluyo dua okuyup yattığımda da oluyo ama o kadar sık değil bu durum
uykuya dalarken duser gibi oluyoruz bazen ya da sanki icimizden bisey cekiliyor gibi oluyor titriyoruz aniden iste o zaman aslında ruhumuz bedenimizden ayrılıyormus...
biz uyurken ruhumuz ruhlar alemine gidiyormus,o yuzden uyku yarı ölüm derler...
eger ruhumuz ruhlar aleminden geri gelmezse uykudayken ölmüs oluyormusuz...bunları bir yerden dinlemistim ama nerden hatırlamıyorum suan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?