2011 gelin adayları buyrun sohbete

d.günün kutlu olsun canım.
en doğrusunu düşünüyorsun

aylin Allah şifalar versin

kızlar bir kitap okudum
geçmişte başka hayatlar varmıdır sizce?
öldükten sonra başka bedende can bulmak
örneklerle delillerle açıklanmış ama pek inanamadım ben

ben inanmıyorum reenkarnasyona

Tesekkür ederim bitanem çok saol kitabın ismini paylaşırsan ben de okumak isterim ben reankarnasyon konusunu bir dönem çok arastırmıştım ama var ya da yok oldugu gerçekten büyük çaplı tartışma konusu olabilir ama okudugum bir yazı beni çok etkilemişti sizinle de paylaşmak isterim;9-10 yaşlarında erkek çocuk kanser hastası ve kemoterapi tedavisi görüyor o tedavi dönemi içerisinde bir şapkası var saçları döküldügü için o şapkayı takıyor daha sonra çocuk vefat ediyor annesi,babası,ablası her gün mezarını ziyaret ediyor ve çok aglıyorlar çocuk bir gün basında sapkasıyla babaya gözüküyor artık aglamayın ben çok rahatsız oluyorum diyor ve gidiyor zeynep mesela dejavu oldum deriz o da geçmiş dönemde yasadıgımızın bir işaretiymiş ama tabi ne kadar dogru bilemem Aylincim Allah acil şifa versin

canım o dejavunun dinen açıklmasını duymuştum bi tv de
allah anne karnındayken doğucamız sırada bize hayatımızı çok hızlı bi şekilde gösterirmiş
hani film şeridi gibi geçti deriz ya öyle
o daha önce yaşamış gibi oldum dediğimiz durumlar anne karnındayken gözümüzün önünden geçen ve aklımızda kalan küçük parçalarmış
bi hoca öyle demişti kimdi hatırlamıyorum ama

Tesekkür ederim bitanem çok saol kitabın ismini paylaşırsan ben de okumak isterim ben reankarnasyon konusunu bir dönem çok arastırmıştım ama var ya da yok oldugu gerçekten büyük çaplı tartışma konusu olabilir ama okudugum bir yazı beni çok etkilemişti sizinle de paylaşmak isterim;9-10 yaşlarında erkek çocuk kanser hastası ve kemoterapi tedavisi görüyor o tedavi dönemi içerisinde bir şapkası var saçları döküldügü için o şapkayı takıyor daha sonra çocuk vefat ediyor annesi,babası,ablası her gün mezarını ziyaret ediyor ve çok aglıyorlar çocuk bir gün basında sapkasıyla babaya gözüküyor artık aglamayın ben çok rahatsız oluyorum diyor ve gidiyor zeynep mesela dejavu oldum deriz o da geçmiş dönemde yasadıgımızın bir işaretiymiş ama tabi ne kadar dogru bilemem Aylincim Allah acil şifa versin

cnm kitap çok eski
daha önce okumuştum yarıda bıraktım
sonra unutmuşum içeriğini fln tekrar okumaya başlayınca aklıma geldi ve yine yarıda bıraktım
yaşanmış esrarengiz olaylar berrin türkoğlu
antakya bölgesinde geçiyor örneklerd genelde
ölümden sonra farklı bedenlerde can bulma
ölümü görme tekrar hayata gelme vs. gibi örnekler var

bende inanmıyorum
kitapta haberci rüyalara değiniyor buna inanıyrm ama
öldükten sorna başka bedende can bulup tekrar eski günleri hatırlamak bana saçma geldi
buna inanmak günah diyede biliyrm ben
mesela 4 yaşında bir kız balkonda oynarken
bi adama seslenio ve ben senin annenim diyip diğer kardeşlerinin adını sayıyor ailenin en gizli
sırlarını biliyor.uzun süre görüşüyorlar fkt sonra kız büyüyor ve görüşmüyorlar
ne bilim anlamsız yani.

Çok tesekkür ederim Elifcim bunu duymak bile beni mutlu ediyor Allahıma şükürler olsun ki güzel bir işim var saglıklıyım ailem yanımda Aşk mı eksik kalıyor bir tek o da vakti zamanı gelince olucak;bana karşı birinin ilgisi var gayet beyfendi bir insan benden büyük oldugu için ögle arasında kahve içmeyi teklif etti yarım saat kehvemi içtim ve geldim karpuz degil ki vurunca ses çıksın da öyle seçelim :)toparlamak biraz da karsında ki insanların yaklaşımlarıyla da alakalı beni çok sımarttılar her istegim oldu sırf üzülmeyim die canım gecenin bir yarısında starbucksdan filtre kahve çekebiliyordu :)Aylincim anne karnında ki durumu bende duymustum canım Zeynep eger reankarnasyon konusunu arastırırsan bu tarz olayların Antakya bölgesinde daha çok oldugunu ögrenirsin canım Benim size anlattıgım olay da Antakya'da yasanmıstı
Meltem ; takdir ediyorum seni gerçekten. Maşallah çok güçlü akıllı bi kızsın. Rabbim ne verdiyse mutlaka bi hayır vardır. o dediğin sözde çok doğru. Öyle biri çıkar karşına, ruh ikizindir çok sewersin. İyiki o karaktersizden ayrılmışım dersin bigün eminim buna. Gencecik kızsın niye kalbini kapatasınki dimi ama. Allah hep mutlu etsin seni işallah.

ben inanmıyorum reenkarnasyona

canım o dejavunun dinen açıklmasını duymuştum bi tv de
allah anne karnındayken doğucamız sırada bize hayatımızı çok hızlı bi şekilde gösterirmiş
hani film şeridi gibi geçti deriz ya öyle
o daha önce yaşamış gibi oldum dediğimiz durumlar anne karnındayken gözümüzün önünden geçen ve aklımızda kalan küçük parçalarmış
bi hoca öyle demişti kimdi hatırlamıyorum ama

Din adamlarını cok dinledim ben bu konuda kesınlıkle reekarnasyonun ıslam dınıne aykırı oldugunu soyluyorlar.

Her ınsanın ruhu farklıdır ve sadece bır kısıye aıttır,tek bır ruh bırden cok bedende yasarsa obur dunyada cezayı kım cekecek....

Kıyamet koptugunda ruhlar bedenlerıne tekrar gerı donecek,ve obur dunyada cennete ya da cehenneme gıdecegız...eger bır ruh bırden fazla bedende bulunduysa hangı bedene gerı donecek...

Din adamlarını cok dinledim ben bu konuda kesınlıkle reekarnasyonun ıslam dınıne aykırı oldugunu soyluyorlar.

Her ınsanın ruhu farklıdır ve sadece bır kısıye aıttır,tek bır ruh bırden cok bedende yasarsa obur dunyada cezayı kım cekecek....

Kıyamet koptugunda ruhlar bedenlerıne tekrar gerı donecek,ve obur dunyada cennete ya da cehenneme gıdecegız...eger bır ruh bırden fazla bedende bulunduysa hangı bedene gerı donecek...

evet bence de bu durumlatr dinimize aykırı
inanmakta günah
boşverin kızlar takılmayın böyle şeylere
kuran da herşeyin açıklaması var zaten
allah hayatımızda yardımcı olucak o yüce kitabı göndermiş bize fazlasına gerek yok zaten

esra bende aynen senin gibi biliyorum
o yüzden de kitabı okumaya geek bile duymadım
böle şeylere inanmak günah.
meltem niye antakya bölgesinde böle şeyler görülmüş peki
kitaptaki örneklerin neredeyse tümü oradan
acaba orda insanlar birbirlerinden duyup etkilenmiş olabilirler mi

esra bende aynen senin gibi biliyorum
o yüzden de kitabı okumaya geek bile duymadım
böle şeylere inanmak günah.
meltem niye antakya bölgesinde böle şeyler görülmüş peki
kitaptaki örneklerin neredeyse tümü oradan
acaba orda insanlar birbirlerinden duyup etkilenmiş olabilirler mi

valla insan hikayeleri dinleyince acaba olabilir mi diye dusunuyor gercekten ama ben snr din adamlarını dinleyince kesinlikle inanmadim...

hatta bazi din adamları cok katı konusuyor buna inanan dinden cıkar gibi laflar etti bir tanesi, tabi o kadarını allah bilir bence,din adamının yorumu brz abartı oldu sanki ama yine de inanmanın gunah oldugunu dusunuyorum ben de...

Hatay (Antakya) ilçesinde insanlar arasında çok normal karşılanan bir olaymış reankarnasyon. Bir kişinin ölümü sırasında başka bir doğum gerçekleşmekte ve ölen kişinin ruhu (yada bilinci) yeni doğan insana aktarılmakta... Bu yeni doğan kişi, ölenin akrabası da olabiliyor hiç tanımdadığı bir kimse de.

Benim çok güvendiğim bir insandan dinlediğim hikaye şöyle. Kendisi önceki yaşamında bir ayakabıcıymış. Büyüdükten sonra yaşadığı o eski yere gidip karısını ve çocuklarını bile tanımış. Hatta arada bir görüşürmüş bile onlarla. Dedim ya orada olağan karşılandığı için ne "eski" karısı ne de çocukları bu durumu yadırgamamış.

Ayrıca ailesinde de aynı vakalar meydana gelmiş. Örneğin, abisinin doğumuna yakın bir zamanda dedesi ölmekte, dedesinin ruhu abisine geçmekte... Abisi (yani dedesi) biraz büyüdüğünde, konuşmaya başladığında arada bir babasını azarlarmış; hatta tokat falan attığı olurmuş... İşin daha da ilginç yanı, dedesinin ölümüne sebep olan kurşun yarası abisinin vücudunda da aynen görünmekteymiş.(alıntıdır)kuzum halk arasında böyle bir inanç oldugu için yaygın olabilir gerçekten çok ilginç bilgiler var mesela uykuya dalarken birisi sanki beni ayaklarımdan çekiyor ve titriyorum o da günahların affedilmesi demekmiş

Hatay (Antakya) ilçesinde insanlar arasında çok normal karşılanan bir olaymış reankarnasyon. Bir kişinin ölümü sırasında başka bir doğum gerçekleşmekte ve ölen kişinin ruhu (yada bilinci) yeni doğan insana aktarılmakta... Bu yeni doğan kişi, ölenin akrabası da olabiliyor hiç tanımdadığı bir kimse de.

Benim çok güvendiğim bir insandan dinlediğim hikaye şöyle. Kendisi önceki yaşamında bir ayakabıcıymış. Büyüdükten sonra yaşadığı o eski yere gidip karısını ve çocuklarını bile tanımış. Hatta arada bir görüşürmüş bile onlarla. Dedim ya orada olağan karşılandığı için ne "eski" karısı ne de çocukları bu durumu yadırgamamış.

Ayrıca ailesinde de aynı vakalar meydana gelmiş. Örneğin, abisinin doğumuna yakın bir zamanda dedesi ölmekte, dedesinin ruhu abisine geçmekte... Abisi (yani dedesi) biraz büyüdüğünde, konuşmaya başladığında arada bir babasını azarlarmış; hatta tokat falan attığı olurmuş... İşin daha da ilginç yanı, dedesinin ölümüne sebep olan kurşun yarası abisinin vücudunda da aynen görünmekteymiş.(alıntıdır)kuzum halk arasında böyle bir inanç oldugu için yaygın olabilir gerçekten çok ilginç bilgiler var mesela uykuya dalarken birisi sanki beni ayaklarımdan çekiyor ve titriyorum o da günahların affedilmesi demekmiş

nerden öğrendin meltem bu durumun günahların affedilmesi olduğunu

valla insan hikayeleri dinleyince acaba olabilir mi diye dusunuyor gercekten ama ben snr din adamlarını dinleyince kesinlikle inanmadim...

hatta bazi din adamları cok katı konusuyor buna inanan dinden cıkar gibi laflar etti bir tanesi, tabi o kadarını allah bilir bence,din adamının yorumu brz abartı oldu sanki ama yine de inanmanın gunah oldugunu dusunuyorum ben de...

bilmiyorum da ben inanmadığıma okurken hşkaye okuyormuşum gibi geldi
dinden çıkmayı Allah bilir elbet
ama zaten böle birşeyi mantıklı düşününce olamıcağını anlıyor insan
ama mesela kitapta öldükten sonra ışık kümesi olucağımız fln yazıor bunlar doğru olabilir belki.yinede kafa yormamak lazım böyle şeylere
Allah bilir herşeyi

aynen kitaptada bu tarz şeyler var
aylin ben bi hocadan dinlemiştim
bu şekilde olursa rüyada hani düşeriz bazende uyanırız ya
öle olursa günahlar affedilirmiş
bana çok sık olur genelde balkondan merdivenlerden düşerim

aynen kitaptada bu tarz şeyler var
aylin ben bi hocadan dinlemiştim
bu şekilde olursa rüyada hani düşeriz bazende uyanırız ya
öle olursa günahlar affedilirmiş
bana çok sık olur genelde balkondan merdivenlerden düşerim

o bana da çok oluyo o yüzden sordum ama bana pek öyle gelmiyo nedense
özellikle evlendikten sonra daha sık olmaya başladı
ama dikkat ettim bazen çok yorgun ya da uyksuz yatınca dua okumayı unutuyorum
o zaman daha çok oluyo dua okuyup yattığımda da oluyo ama o kadar sık değil bu durum

uykuya dalarken duser gibi oluyoruz bazen ya da sanki icimizden bisey cekiliyor gibi oluyor titriyoruz aniden iste o zaman aslında ruhumuz bedenimizden ayrılıyormus...

biz uyurken ruhumuz ruhlar alemine gidiyormus,o yuzden uyku yarı ölüm derler...

eger ruhumuz ruhlar aleminden geri gelmezse uykudayken ölmüs oluyormusuz...bunları bir yerden dinlemistim ama nerden hatırlamıyorum suan

Naber gazmzecim
nasılsın
nasıl gidiyo çalışmak hep bu saatlerde geliyorsun işlerin bu saatlerde azalıyor sanırım

iyiyim canım benim sağol sen nasılsın :16: :13:

iyi diyelim iyi olsun valla deniz ya biraz yorgunum aslında..

sabah saatlerinde eğitimim oluyo canım vede evrak işleri filan koşturma oluyo hep o yüzden genelde bu saatlerde uygun oluyorum

Ben de hocadan ögrendim canımm çünkü ben çok korkuyorum bu tarzda durum yasadıgım zaman çok etkileniyorum rüyamda mesela yüksek bir merdivenden asagıya koşa koşa indigimi görüyorum kaldı ki bende yükseklik korkusu var bir de çok etkileniyorum ve uyuyamıyorum daha sonrasında da Hocaya sordugum zaman günahların affedildigini söylemişti bana ;size bir olay daha anlatıyım arkadasımın başına gelmiş bir olay gece arkadasım kapıyı açıyor alt komsusu eve giriyor arkadasım diyorki mutfaga geçip oturalım ama komşu mutfaga girmiyor balkona çıkartmak istiyor arkadasımı arkadasım da çıkmıyor eger çıksaydı balkondan asagı atabilirlermiş bu tarz da bir olay duydunuz mu?beni annem babannem tembihlerdi küçükken hep gece birisi çagırırsa sakın gitme diye evin kapısını kapatıp gidersen daha kötüymüş

o bana da çok oluyo o yüzden sordum ama bana pek öyle gelmiyo nedense
özellikle evlendikten sonra daha sık olmaya başladı
ama dikkat ettim bazen çok yorgun ya da uyksuz yatınca dua okumayı unutuyorum
o zaman daha çok oluyo dua okuyup yattığımda da oluyo ama o kadar sık değil bu durum

uykuya dalarken duser gibi oluyoruz bazen ya da sanki icimizden bisey cekiliyor gibi oluyor titriyoruz aniden iste o zaman aslında ruhumuz bedenimizden ayrılıyormus...

biz uyurken ruhumuz ruhlar alemine gidiyormus,o yuzden uyku yarı ölüm derler...

eger ruhumuz ruhlar aleminden geri gelmezse uykudayken ölmüs oluyormusuz...bunları bir yerden dinlemistim ama nerden hatırlamıyorum suan

aylinim yorgunlukla fln alakası yok cnm din adamlarının açıkladığı birşey
esra bende öle dinledim işte ruhumuz bedenden ayrılıyor
sonra düşer gibi oluyoruz ve o sıra günahlarımız affediliyor
tabi hepsi değildir
minik minik işlediğimiz günahlardır muhtemelen

Back