soruma cvp yazan tümmm arkadaşlara teker teker tşk ederim..ben dr lara çok soru soran bi insanım..ama her dr farklı telden çalıyor..verdikleri ilaçlar ve dozları bile o kadar farklı ki..kaldı ki ben kendim araştırıp çoğu zaman dr lara ilaçlarımı öyle yazdırtıyorum..mesela erken doğum riskim var..magnezyum u hiç bi dr bana vermemişti..ben araştırdım magnezyumun çok işe yaradığını duydum ben dr a yazdırdım ilacı gibi..
bu arada "eylül_ce" benim de erken doğum riskim var..ben de çok kötü günler geçirdim ve geçiriyorum..hamilelikte ilk 3 ayım düşük riskinden kanamalarla geçti..her kanamada ağlaya ağlaya dr a koştum gece yarıları bile acile gittim..3 ay boyunca düşük önleyici iğne vuruldum her hafta..gece bile çamaşırımı kontrol etmekten,parça mı var,kan mı var diye bakmaktan uyuyamıyordum..tam 3,5 aylık oldu bebeğim düşük riskim bitti dedim bu sefer rahim ağzı yetmezliği çıktı..genel anestezi ile ameliyat oldum..rahim ağzım dikildi..sürekli yatıyorum 5 buçuk aydır..doğuma kadar da yatıcam..dahası ailemden uzakta evliyim yemek yapacak insanım bile yok..ailem geldi 25 gün kaldı mecburen gittiler..bi kardeşim daha var çünkü..onlar gidince sap gibi kalıyorum..eşim yardımcı oluyor saolsun yemeği bile işten gelince o yapıyor..o işten gelene kadar da ben domates,yoğurt,ekmek vb idare deiyorum..dahası ben tedavi ile hamile kaldım..bu belki benim bebek konusundaki tek şansım..
düşünün içinizde en sevdiğiniz varlığı besleyerek büyütüyorsunuz..onun için yemek yiyorsunuz..onun için yemediğiniz şeyleri yiyorsunuz ve bir yanda da kaybetme korkusu..ya erken doğum olursa,ya kasılmalarım başlarsa,ya sancım tutarsa 6.ayda vb gibi..bu yaşdaıklarımdan ötürü psikolojim bozuldum bu süreçlerden geçerken..ama çektiğim hiçbir sıkıntı,hiçbir zorluk,hiçbir acı umrumda değil..yeter ki Allah sağlıkla kızımı kucağıma alcağım günü nasip etsin..o an herşeye değicek..hayatımda mutluluktan ağlayacağım tek an olucak..çok zor gerçekten..zor tedavi ile evlat sahibi olmak,düşük riski yaşamak,üstüne ameliyat o bu o kadar zor ki..daha ne kızıma ne bana bişey bile alamadım.çünkü dışarı çıkmakiayakta durmak yasak..olsun herşeye değicek kızımı kucağıma aldığımda..bana dua edin nolur..
görüşmek üzere..hepiniz kendinize iyi bakın arkadaşlar..