• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları 2011 ağustos anneleri bebek odası ve bebek yatağı seçimleri

senerd

Here comes the sun...
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2011
1.085
0
106
- Yurtdışı
Doğumdan hemen sonra (yaklaşık ik hafta sonra inşallah) bebeğimiz ile Türkiye'ye dönmeyi planlıyoruz. Ancak henüz park yatak mı? beşik mi? sallanan bir yatak mı? büyüyen bir yatak mı yoksa bebek odası mı konularında bile karar verebilmiş değilim. Dönmeden almam gerekiyor ki yatağı, bebeğimin yatacak bir yeri olsun :) O yüzden bulduğum resimleri ve fiyatları paylaşmaya karar verdim, siz de görüş ve önerilerinizi fotoğraf da ekleyerek paylaşırsanız çok sevinirim.

Önce eğer bebek odası yapmaya karar verirsek, ilk günler için yanımızda uyuması gerekeceğinden küçük bir beşik alsak mı acaba diye düşündüm.

Eki Görüntüle 174790 e-bebekte fiyatı 75 ytl ancak stokta görünmüyor... bu bana gereksiz geliyor, sanki bebek yatağı alıp işi bitirmek yetermiş gibi geliyor ama yine de eklemek istedim.

Son düzenleme:
ikea'dan bebek yatakları almak oldukça hesaplı ancak pek önerilmemişti. dün yeniden IKEA'ya gittim, bebek yataklarını falan tekrar inceledim, sizinde görüşlerinizi almak istedim.

$bebek yatagı_ikea.jpg bu yatak 200 ytl civarıydı. 2-3 yaşına gelince aşağıdakiler gibi bir yetişkin yatağı ile değiştirilebilir.
$cocuk yatagi.jpg 250 ytl civarıydı

] $cocuk yatagi2.jpg 300 ytl civarıydı, ben bunu daha çok beğendim.

Son düzenleme:
caploonba markacocuk yatagi

bebek yatagindan sonra alinacak yatak, cocuk ile de birlikte karar verilerek asagidaki gibi bir yatak da olabilir. fiyat 990 ytl.

$araba_seklinde_yatak.jpg

sallanan ve buyuyen bir yatak tercih ediliyorsa,

$caploonba_yatak.jpg caploonba yatak 1.148 ytl, oda takimi ise 2.700 ytl.

bu secim de mantikli gibi ancak yillarca ayni mobilyayi kullanmak zorunda kalacagiz gibi geliyor. cocuk kendi yatagini kendi secemeyecek bu durumda.

bizim icin pek kullanisli olmayabilir ama guzel gorundugu icin koymak istedim :) leander marka fiyat 550 ytl

$leander besik.jpg

Farkli cocuk odalari icin tasarimlar :
$kaydirakli yatak.jpg
$kaydirakli yatak2.jpg
$kaydirakli yatak3.jpg
$stylewood kamelot kaydirakli ranza.jpg bir tek bu ranzanin fikyatini bulabildim 1.350 ytl(stylewood kamelot kaydirakli ranza)

Son düzenleme:
inanmiyorum almanyada bu besik 200 euro sadece yani 400 milyon oluyor sanirsam olamaz böyle bir sey resmen kazikliyorlar insanlari... Bende aldim bu kadar fiyata sakin almayin direk 3 -4 yasina kadar kullanabilecegi bir yatak alin

buyuyebilen yataginin fiyati bu, birde sadece besik olani var. ben norvecteyim, sadece besik olaninin fiyati burada da ucuz. ama tr deki fiyatini bilmiyorum. ben ikea dan besik almaya karar verdim, sonrasinda su kaydirakli yataklardan alacagim. toplamda hepsi ayni fiyata geliyor... en azindan kendi yatagini kendi secer dedim.

ben park yatak alıcam sanırım bırde yatagımın yanına kucuk bır besık alıcam besıgı odalara daha kolay goturup getırırım dıye dusunuyorum.oda sımdılık yapmıyacam bebegım 3-4 yasına gelınce bırlıkte onunda zevkıne gore genc odası tarzı bır oda yapıcaz.bebek odasını enfazla 3 sene kullanır ama genc odasını uzun yıllar kullanabılr .ayrıca bebegımın ayrı bır odada yatmasını ıstemem yanımda olmalı.maddı açıdanda uygunu bu bence ...

arkadaslar ben bi cocuk odası almayı düsünüyorum ama bembeyaz bi takım olacak ama nevresimleri perdesi halısı gibi ayrıntılar pembe olacak. Birde ahsaptan tekerlekli kücük sallanabilen bir beşik düsünüyorum onuda 6 aya kadar kendi odamda olmasını istedigim icin almayı düsünüyorum. Hem istedigim gibi her odayada götürebilirim. Ama benim düşüncem anne karnındaki 26 haftalık bir bebek birey sayılıyor o yüzden doğmuş olan bir bebeğin bir odasının olması gerektiğini düşünüyorum.
Bir arkadasımız ev almıstı bütün odaları cok güzel düzenlenmiş perdeler yeniden yapılmış ama 2-3 yaslarındaki oğullarının odası koliler, kitaplar arasında camasırlık gibi kullanılan bir odada bir yatak var ve o bebek o odada kalıyor bunu görünce cok sasırdım ve eşimle odasının kesinlikle olması gerektiğine karar verdik.

ikea'dan bebek yatakları almak oldukça hesaplı ancak pek önerilmemişti. dün yeniden IKEA'ya gittim, bebek yataklarını falan tekrar inceledim, sizinde görüşlerinizi almak istedim.

Eki Görüntüle 174795 bu yatak 200 ytl civarıydı. 2-3 yaşına gelince aşağıdakiler gibi bir yetişkin yatağı ile değiştirilebilir.
Eki Görüntüle 174799 250 ytl civarıydı

]Eki Görüntüle 174798 300 ytl civarıydı, ben bunu daha çok beğendim.

ilk yatağı ben çok beğendim kendimde düşündüm almayı ama yerim küçük olduğu için vazgeçtim çocuk büyüdükçe altada alınıyo güzel bence

bende fikrimi yazayım.. daha çok ayrıntılı araştırmadım ama şu an için büyüye bilen bir karyola almayı düşünüyorum.. 5-6 yaşına kadar onu kullanır daha sonra kendi zevkine ve 2. çocuk olup olmamasına göre çocuk odası almalıyım diye düşünüyorum ve tabi gün içerisinde yanımda durması içinde sallana bilen bir ana kucağı alıcam inşaallah.. yemek yedirirken kullanmak içinde mama masası inşaallah... Allah'ın izniyle bir sağlıklı doğsun da ahh ahh gerisi teferruat...

benim evim 2+1. boş odamda açılabilir 2 kanapem var. misiafirlerim orada yatıyor. şimdi orayı oda yapsam, ilk zaman yanımda kalmaya gelen olur, eşimin ailesi de şehirdışında olduğunda geldimi bende kalırlar hep.... nerede yatıracağım misafirlerimi? yatak da yok.

şimdilik, o misafir odam aynen dursun. yatak odam oldukça büyük. park yatak alıp yatak odama koyacağım. zaten 1-2sene benim odamda yatar sanırım. sonra o park yatağı, misafir odasına taşırım. çocuk büyünce bu evde olursak ona güzel bir oda yaparım kendi beğenisine göre, belki 2. olur o ara.... şimdilik çocuk odası düşünmüyorum.

Back