How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2010 Ramazan Ayı Boyunca, Her Güne Ayrı Ayrı Hz.Mevlana'dan Güzel Sözler...

meyra__

Kabe-i Muazzama...
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2010
14.789
16.931
298
Arkadaşlar, sizler için buraya; 2010 Ramazan ayı boyunca, her güne ayrı ayrı Hz.Mevlana'nın sözlerinden birer tane yazmayı düşündüm.

Ben Hz.Mevlana'nın sözlerini çok seviyorum, bu güzel sözlerden bazılarınıda bu mübarek Ramazan ayı boyunca burada sizlerle paylaşmak istedim.yerimseniben

Ramazan ayı tam 29gün.
Şuan 3gününü geride bırakmış durumdayız ama o 3 günü şimdi telafi edicem ben.opuyorumnanaktan
daha sonrada 4,güne geçicem canlarım.

1.GÜN İÇİN;

"Ümitsizlik diyarına gitme, ümitler var. Karanlığa varma, güneşler var."

HZ.MEVLANA

2.GÜN İÇİN:

"Körler görmese de yıldızlar vardır."

HZ.MEVLANA

3.GÜN İÇİN:

"Aynı dili konuşan değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler."

HZ.MEVLANA

4.GÜN İÇİN:

"Aşıkların gönüllerinin yanışıyla gözyaşları olmasaydı, dünayada su da olmazdı, ateş de."

HZ.MEVLANA

5.günü artık yarın akşam yazacağım, önce 4.günü bi geçirelim arkadaşlar.opuyorumnanaktan

Meyracım hayırlı olsun sayfan...

''Ya olduğun gibi görün,
Ya da göründüğün gibi ol.''

çok güzel bir konu olmuş meyracım. mevlanayı çok seviyorum. onun o gönül zenginliği, merhameti, daveti beni büyülüyor.

5.GÜN İÇİN;

"En büyük israf, ömrün boş yere harcanmasıdır. Çünkü bir saatlik ömür, yüz bin dinarla geri çevrilemez."

HZ.MEVLANA

6.GÜN İÇİN;

"Çok ziyaret usandırır, az ziyaret dostluğa zarar verir."

HZ.MEVLANA

7.GÜN İÇİN;

"Geminin yüzmesi için suya ihtiyaç vardır. Ama su geminin içine girerse , onu batırır. Gemi için su ne ise, mümin için dünya odur."

HZ.MEVLANA

8.GÜN İÇİN;

" Eğer tamamıyla zorluklara daldınsa, daralıp kaldınsa, sabret; çünkü sabır genişliğin anahtarıdır."

HZ.MEVLANA

Çok güzel bir sayfa olmuş canım.Hayırlı olsun......
Hz .Mevlana yı övmek için ben sığ kalırım ;ama çok sevdiğim bir sözü de benden olsun.

NİCE İNSANLAR GÖRDÜM,ÜZERİNDE ELBİSESİ YOK;NİCE ELBİSELER GÖRDÜM İÇİNDE İNSAN YOK....

Çok güzel bir sayfa olmuş canım.Hayırlı olsun......
Hz .Mevlana yı övmek için ben sığ kalırım ;ama çok sevdiğim bir sözü de benden olsun.

NİCE İNSANLAR GÖRDÜM,ÜZERİNDE ELBİSESİ YOK;NİCE ELBİSELER GÖRDÜM İÇİNDE İNSAN YOK....

saol ablacım benim, söz içinde çok teşekkür ederim...a.s
ben konyada oturuyorum, mevlana şehrinden kucak dolusu sevgilerle...opuyorumnanaktan

11.GÜN İÇİN;

"Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol,
Şefkat ve merhamette güneş gibi ol,
Başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi ol,
Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol,
Tevazu ve alçak gönüllükte toprak gibi ol,
Hoşgörülükte deniz gibi ol,
Ya olduğun gibi görün,
Ya göründüğün gibi ol."

HZ.MEVLANA

Back