2010 nlisans KPSS'ye almaya balyoruz

kızlar senedi ittifak nedir önemi nedir biri anlayacağım şekilde anlatsın nolur .bazı sitelere baktım bişey anlamadım kitap detaya girmemiş

Sened-i İttifak (29 Eylül 1808) Osmanlı Sadrazamı Alemdar Mustafa Paşa'nın Rumeli ve Anadolu ayanlarını İstanbul'da toplayarak yapmış olduğu anayasal bazı nitelikler içeren bir anlaşmadır.

II. Mahmut tahta geçtiğinde devletin otoritesi sarsılmış ve devlet zayıf düşmüştü. II. Mahmut'un ilk sadrazamı olan ve IV. Mustafa'yı tahttan indirerek kendisini tahta geçiren kişi olan Alemdar Mustafa Paşa devletin otoritesini yeniden kurmak için çabalara girişti. Bu amaçla Alemdar Mustafa Paşa ilk iş olarak Rumeli ve Anadolu'daki ayanı İstanbul'da toplayarak onlarla Sened-i İttifak adında bir anlaşmaya vardı. Bu belge ile ayanlar, hükümet emirlerini dinleyeceklerine söz veriyorlardı.

Anlaşmanın bir giriş, 7 şart ve 1 zeyl bölümü vardır. Giriş bölümünde Osmanlı devlet düzeninin bozulduğu, devlet otoritesinin sarsıldığı ve bu durumun taraflarca gözlemlendiği, devletin kuvvetlenmesi amacıyla bu toplantının yapıldığı ve sonunda bu anlaşmaya varıldığı yazılıdır.

7 şartları arasında ise padişahın devletin temeli olduğu tanımakta ,hazinenin ve devlet gelirlerinin korunmasına, sadrazamdan gelen her emri padişahtan gelen bir emir olarak kabul edeceklerini ve ona karşı gelmeyeceklerini, İstanbul'da bir isyan olursa çağrı beklemeksizin başkente gelmeyi ve ayaklananları bastırmayı, ayanların idareleri altında bulunan kazalarda fakirlerin vergilendirilmesinde adaletli davranılacağına ve şeriata aykırı şekilde zulüm eden olursa, o ayanın hep birlikte dışlanacağına söz verilmektedir.

Sened-i İttifak bir zeyl ile sona ermektedir. Burada, senedin devamlı olarak uygulanabilmesi için bundan sonra sadrazam ve şeyhülislam olacakların makamlarına geçer geçmez bu senedi imzalamaları öngörülmektedir. Ayrıca Sened-i İttifak'ın içerdiği koşulların sürekli uygulanmasını bizzat padişahın denetleyeceği öngörülmektedir.

mrb arkadaşlar bende kpss ye hazırlanıyorum ve dersaneye gitmiyorum çünkü bulunduğum yerde kpss kursu yok kendim çalışıyorum ama yavaş mı ilerliyorum hızlı mı ilerliyorum bilmiyorum sizler nasıl çalışıyorsunuz.. Günde kaç saat çalışıyorsunuz birde ne kadar konu bitirdinizz geçmişi okuyamadım.. inş. hepimiz güzel puanlar alırız en önemlisi yerleşiriz..

merhaba canım geç degil sıkı çalışırsan arayı kapatırsın merak etme
matemtikten problemlere geldik
aslıda ben çok çalışamıyorum oglum var onunla ilgeleniyorum
sen hemen bir plan yap ve başla
başarılar
:teytey:

merhaba dersaneden geldim yemek yedim oglum uyudu şimdi başlıoyrum
matematikten problemlere geçtik tekrar yapacagım
herkese kolay gelsinnnnn

selamlr akşam matematik tekrar yaptım tarih çalıştım
türkçeden 20 paragraf çözdüm
hergün 20 paragraf sorusu çözecegim karar verdim
iyi gecelerrrrr arkadaşlarzemuszemus

günaydın
özlem maşallah o saate kadar çalıştın mı
benim arkadaşım geldi üniversiteden 2 gündür kitap yüzü açmıyorum
bu akşam başlarım artık tekrar

slm kızlar,
arkadaşımı gönderdim öğlen
ıslahatlatları bitirdim 80 soru çözdüm
inkilap tarihine geldim

merhaba arkadaşlar hepinize allah kolaylıklar versin inşallah....

bende 2004 düz lise mezunuyum.2008 de 65 aldım kpss den pek çalışma fırsatım olmamıştı işe gidip geliyordum.

şimdi yine çalışıyorum bi işte sınava yeni başladım hazırlanmaya matematiğim sıfır senağlama senağlama senağlama

şimdi tarih ten başladım çalışmaya sizce yetişebilir miyim yaaa siz çok olmuş başlayalı çok üzüldüm siz tam ne zaman başladınız?

çalışma sitilleriniz nasıl ben konu çalışıyorum daha hiç test falana başlamadım sadece günde bikaç saat çalışabilmek için vaktim kalıyor.

yardımmmmmm rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah o yardım elini uzatsın biz kullarına senağlama

canım daha 6 ay var yetiştirirsin merak etmeaklinialirimsmile evet önce konu çalış sonra testini çöz.benim de matematiğim sıfırdı şimdi 12 falan yapıorum.sorun olursa sorarsın bize.yardımcı oluruz seve sevezemuszemus

günaydın
özlem maşallah o saate kadar çalıştın mı
benim arkadaşım geldi üniversiteden 2 gündür kitap yüzü açmıyorum
bu akşam başlarım artık tekrar

yok canım yattım oglum kalktı onun için kaltım ne dersi
klava:klava:klava:klava:klava:

merhabalar bugün matematik çalıştım ögleden sonra dersaneye gittim akşam çalışamadım malesef çok bşım agrıyor ytacagım oglum bi uyusa
iyi geceler

çok teşekkür ederim tek ihtiyacım moral aslında onu da sen verdin allah razı olsun.

matematikten o kadar nasıl çıkarıyorsun nasıl çalışıyorsun hangi konulara taktiğin nedir?

maşallahhhhhhhhhh.......................

rica ederim tatlım ne demekzemuszemus konu çalışıorum sonra soru çözüyorum bi de bakkal hesabı yapıorum problemleri o kadar vereliniortak

canım bakkal hesabi derken ?
ben hala çözemiyorum problemleri
örnek bi soru çözermisin mümkünse,?

tatlım şıklardan gidiyorum yani şıkları tek tek hızlı bi şekilde deniyorum ben öyle yapıorum ve sonuç çıkıo zaten.formül falan hak getire bilmiorum yani benaklinialirimsmile

kızlar ben geldım yaa dün biraz rasyonel sayı cözdum bende cok yavas gidıyorum calsıtıgım içinmafoldumben

naber kızlar
deneme sınavı olduk bugün
tarihten çok boşum var
coğrafyadan çok unuttuklarım olmuş
çok çalışmam gerekiyo çook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…