2010 mart bebeklerinin iştah problemleri

TENY

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
255
1
46
İstanbul
merhabalar 1 yaşında bir kızım var.
sütüm olduğu halde kızımın aşırı iştahsız olması, nazar vs.. gibi birçok sebepten dolayı emzirmek nasip olmadı sadece 1 ay emdi 4 aya kadarda tamammen azalta azalta bıraktı.
ek gıdalara geçtik ve hala kavgamız bitmedi kızımla. her ay doktara gidip bu ayda az almış lafını duymaktan gına gelen biriyim.
hala kahvaltısını bulamaç yapıyorum öyle ağzına biraz peynir vereyim biraz yumurta sarısı vereyim asla kabuletmiyor.
katı hiçbişey yemiyor illa sulandırılmış olacak içinde en ufak pütür olsun kusuyor zaten zor yiyor bide bu problemle uğraşıyorum bizde problem çok bide asla süt içmiyor günde an az 500 anne sütü alması gerek diyorlar anne sütünü geçtik normal sütte içmiyo hele biberonla asla alışsın istiyorum biberona. yok inannın evimde biberon koloksiyonumuz var hepsini denedik acaba içermi diye olmadı ağızlar denedik yok yumuşağı yok anne memesine benzeyeni yok pahalısı yok bakkal emzikleri varya onun ağızlıklarından bardakla içirin diyeceksiniz onuda beceremiyo bi yere falan gittiğimizde ver biberonu içsin ne güzel gece ver bibneronu içsin, çok büyük kolaylık aslında gecede dolayısıyla beslenemiyo
1 yaş 1 aylık olacak yarın ama sadece 9 küsür kilo
benim gibi cebelleşen arkadaşlar varmı bilmiyorum ama eğer bu tarz problemler yaşayan ve tavsiyeleri olanlar varsa tavsiyelerinizi dinlemek isterim şimdiden teşekkürler..

Son düzenleme:

mrb cnm bizim problemlerimiz seninkiyle aynı olmasada benzeri 3. ayından itibaren mem emmemeye başladı ama ben bezmeden her türlü pozisyonda ve şekilde elk. süpürgesiyle gecelerin 3-5 de emzirmeye devam ettim ahh o günler bi felaketti senin dediğin gibi çorba harici bişey yiyip içmiyordu suyu bile öyleki yazın ter den doayı su kaybı olsa bile ne emiyor nede su içiyor ne de mama ne de yemek çişi artık kırmızıydı su kaybından karnı tok olmayıncada uyumuyordu 6. ayından sonra yavaş yavaş süpürgeyi bırakabildik sosyalleşmeye başladı sokağa cıktık biraz daha düzeldi ve meme hastası olduk saat deil dakkada bi ister olduk memeyi sanki yapışmışcasına ama yemeği yinede aynı yiyor sebze yemeklerini blender dan gecirereek püre yaparak veriyordum şimdi çalışmaya başladım ve sabahtan akşama kadar meme emmediği için yemek yediğini söylüyor bakıcımız özelliklede tavuğu cok seviyor ama hafta sonları yine yemiyor ben versem kaşığı azını kapatıyor ama başkası verse yiyor benim düşüncem bu kızın nazı bana çünkü başkalarından iyyor bi ben versem almıyor sende bi dene derim bide üsütüne çok gittikcede inatlaşıyor kendini çok sıkma ALLAH yardımcın olsun cnm

öncelikle cevap verdiğin için çok teşekkürederim sizin durumunuzda baya zormuş baya bişeyler atlatmışsınız süpürge falan çok zor çocuk büyütmesi ya allah seninde yardımcın olsun
bakalım sabırla yazı bekliyorum yazın balkonda yemek yediricem allah nasip ederse tek parça badiyle olacağı için kussada problem değil tek parça kıyafet tut suya yıkansın balkonda batsada önemli değil akıt suyu gitsin ama kışın evde kat kat kıyafet hava soğuk kustuktan sonra yıkamam lazım hasta olcak diye korkuyorum ev batıyo bilmem ne o yüzlen ısrarda edemiyorum katı şeyler yemesi için kusucak korkusundan bakalım diktik gözümüzü yaza yaz ola hayrola :)))

Birde dediğim gibi yapsan sen yemdiğini önemsemiyormuş gibi yapıpda bi başkası annen falan olabilir o yedirse olmazmı ama sen hiç üstüne gitme açık hava işe yarayabilir ahhh o kusmayla benim de şu anda başım dertte ilaç içimiyor içsede midede ne var ne yok hepsini çıkartıyor ilaç içmeyede mecbur dün gecenin bi vakti kustu ama uykusu bozulmasın die üstünü deiştirmedim zaten benim üstümü batırdı anlıyorum ama bu günlerde gececek bi arkadasımın 2 cocuğu var 1 i yer hemde kusana kadar eğer seviği bi yemeksediğeride sofra kuruldumu sofraya küser hiç yemez bana dior kendi çocuğuna ye demesi kolay ama yeme demesi daha zor die e doğru küçük oğlu bebekliğinden beri aynı bizimkiler gibi iştah problemi varmış o da zorla yediriyormuş azını kapatsada ben şimdi hiç umursamıyorum biz yerken benimki geziyor oynuyor arada gelip azını acıyor ben zorla bişey versem almıyor yada masaya oturtuyorum tabağıda önüne ne olusa olsun çorba yemek makarna hepsini bi güzel üstünü başını batırark yiyor duymuşsundur belki sabiha paktuna keskinde öle dior 10 aylıktan sonra filan bebekler kendileri yemek isterlermiş zorlanmamsı gerektiğini söylüyor bi dene

merhaba benim kızımda yemiyo memede süt azaldı aynı kiloda 9,500 falan sevdiği yemekleride yemez oldu. doktora söyledim iştahsız diye bi şurup yazdı vitaminmiş hemde iştah açar dedi içirdiğimde biraz arttı iştahı ama yine eski haline geldi bilmiyorum
ne süt ne yoğurt ne peynir ne muhallebi hiçbirşey yemedi benim kızım bu yaşına kadar emdi iki üç kaşıkta çorba falan içti o kadar

denedim aslında kendi yermi diye ama malesef evet ısrar konusunda kesinlikle katılıyorum ama zorlamsamda 1 hafta yemek vermeyim banamısın demez bende eşimde bebekken çocukken işthasızmışız malesef çekmiş işte ..

en azından sizde anne sütü var bizde oda yok malesef böyle geldi ve böyle gitcek bence ben umudumu yitirdim artık

dün kontrole gittik aynı kilo boy değişiklik olmamış benim kızı gören diyor ki 9-10 aylık gibi duruyo diyor ama doktor normal diyor.zekası çok iyi maşaallah hemen öğreniyor herşeyi anlanıyor da işte zayıfız biraz

bizimkinide tartıyorum tartıyorum hep 9 küsür kilo çöp gibi bacaklar etek elbise çok yakışıyo taki bacaklarına bakana kadar kürdan bacaklı sıpam benim
valla 1 yaşından sonra ne sağlık ocağına gittim ne de hastaneye aşı falan yoktur inşallah numaramda değişti sağlık ocağından ararlardı hep 1 yaşından sonra ne zaman gidilmesi gerek aşı falan için

sanki benim kızımı anlatmışsın canım ya ,benim kızım da sadece bir ay emdi ,tabii emdi mi uyudu mu allah biliyor,doğduğundan beri iştahsız ,doğal olarak kilo az,katı gıdaya ben de geçemedim ,yemiyor yemiyor ,dr yer diyor ama yemiyor işte herşey blendırdan geçiriyorum ,sıpam beni çok yordu ,günlük ne vereceğimi şaşırmış durumdayım,sizi okuyunca biraz rahatladım ,tek uzaylı benim kız değilmiş diye ,vitamin olarak ne kullanıyorsunuz ,iştahını etkiledi mi ?

15.ay da özel aşıları var ,hepatit ve su çiçeği ,ihmal etmeyin bence ,sağlık ocağı aramaz bu aşıları kendiniz alıyorsunuz

benim başımda da var bi tane Allahtan emiyo gerçi öyle kusması falanda yok dönem dönem bazen iyi yiyo bazen hiç yediremiyorum sanırım dişlerden kaynaklanıyoo 6 aylıkken dişi çıktı dişte 2 ay öncesinden başlıyo sıkıntısı sabahları hiç kahvaltı yapmıyo yumurta hiç yediremiyoru her çeşidini denedim olmadı sevdiği şeylerle karıştırdım seçti çıkardı sebzed yemiyo sabah yemek yapmaya bi aşlıyorum akşama kadar acaba şunu yapsam yermi bunu yapsam yermi kızışıma yaptıklarımı yemekten ben kilo aldım o hala 9 kilocuk vitamin kan ilaçını falan ağzını sıkarak şırıngayla ağlata ağlata veriyorum hepsi stres:26:

valla iştahlı çocuk büyüten bana hiç çocuk büyüttüm demesin ya iştahsız çocuk çok zor.
ben herhangi bi vitamin kullanmıyorum
aşı için giderim hastaneye bide bakalım kilosu boyu ne alemde kilo hala 9 larda ama boyu benim sıl merakettiğim

valla arkadaşım kiloyu geçtim artık boyu uzasında önemli olan o,sağlık ocağına her gidişimiz de benim kız bir cm kısalmış çıkıyor :) nasıl ölçüyorlarsa ,ben de kendim ölçüyorum artık ,benim kız tartılmaya ve boyunun ölçülmesine o kadar alıştı ki her sabah ilk uyandığında tartıya çıkıp bakıyor bide anlar gibi ,boyunu da duvara yaslanıyor mezureyle ölçüyoruz ,ona bunlar oyun gibi geliyor elinde mezureyle duvarı ölçüyor ,çok şeker bu cadılar bi de yeseler of of ,dediğine katılıyorum yemek yiyen çocuğu olanlar çocuk büyüttüm demesinler bence de ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…