2010 KPSS'ye hepbirlikte alalm

şimdiden çalışmaya başlarsan çabuk sıkılırsın

en önemli olan son ayları değerlendiremezsin

kendini sıkmadan temel oluşturmak için eğitim kitaplarını okumak iyi fikir

ama sadece ihtiyacın eğitim bilimlerii ile bi yere varmak çok zor bence. çünkü kalıplaşmış bilgileri veriyorlar artı birşey kazandırmıyorkafamçokkarıştı

başlayalım çalışmaya bakalım...bir taraftan y.lisans bi taraftan kpss bi taraftan bebek...ben öldüm de haberim yok (

bende geldim işletme mezunuyum şimdiye kadar sayfa çalışmadan girdim ve tabii bi işe yaramadı kararlıyım evde çok fazla yayın var başlarım heralde biyerden hdefim 90a.s dersane düşünmüyorum gidenler keşke evde çalışsaydım diyenler hep ama planlı çalışmk şart

ya aynı durumdayız valla
nereden neye başlayacağımı bilemiyorum :bbo:

Allah yardımcımız olsun..matematik iyi benim ama tarih ve coğrafya kötü

ilk mat,geo,türkçeyi hızlıca bitirip kalan zamanda bol bol tarih ve coğr. çalışmak lazım...

bunları diyorum ama uygularmıyım bilemiyorummafoldumben

bende önlisans bilgisayar programcılığı mezunuyum 2010 da kpss ye girecem inşş. 208 de girdim hiç çalışmamıştım 60 alabildim denedim kendimi deneyim olsn diye,memur olmak çok istiyorum nasıl çalışacam bilmiyorum çalışıyorum 8 de evde oluyorum c.tesileride çalışıyorum :1no2:

Bende ciddiye almadım.ne oldu şimdi çalış bakalım her sene giren artıyor. 2008 sınavından 75 aldım iktisat mezunuyum ve 11 aylık bebeğim var.nasıl olacak bilmiyorum.amacım 90 almak bulunduğum şehri yazmak zorundayım.
kendime güveniyorum ama şevki kırılır diye korkuyorum..
ne yapmalıyız?nasıl çalışmalıyız?
gecelerimi gündüzlerimi?:teselli:

bende bu sene işletmeyi bitirdim kpssye hiç çalışmadım keşke çalışsaymışım diyorum ...seneye evde kendim hazırlanıcam...dersaneler çok pahalı iş bulamadığım için aileme yük olmak istemiyorum.2 gündür başladım tarih korkuttu beni...hep bilgi yaa öss gibi yorum olsaydı keşke...bide kendi alan derslerimiz çok zor.işimiz zor.bi türkçeme güveniyorum o kadar...inşallah bişeyler olur...ama gerginliği şimdiden sardı beni

bendede aynı durum var zaten sınavdada mat. ve türkçeyi hemen yapıyorum ve netlerde ii oluyor ama genel kültürdeki o yalnız 1 yalnız 2 şeklindeki sorular çok çelişkili hep onlarda takılıyorum :1no2:

slm kızlar hepinize günaydın diyorum...bu bölümü açtığım ilk hafta girdim 2-3 kişiydik ve biraz ürkütmüştü bu beni demiştimki demekki koskoca sitede demekki sadece 2-3 kişiyiz ... ama şimdi sevindim yazılanları okuyunca inanın....şimdi okuduklaımı bir özetleyeyim çünkü herkese ayrı ayrı yazamak zor olacak

1- bir kaçımızın bebebişi var ve bu baya zor olacak gibi görünüyor ama ben inanıyorumki bebişi olan arkadaşlarımız kendilerine a çok vakit ayırıp sistemli bir şekilde çalışmaya başlarlarsa iyi sonuçlar alacaklar

2- kaynak kitap sorunumuz var gördüğüm kadarıyla aynı sorunu bende kafamda büyütüyorum .. arkadaşımızın birinin dediği doğrudur şuan rumuzunu hatırlamıyorum kusura bakmasın ... üniversite kitaplarından eğitime çalışmak ve tarih coğrafya ve vatandaşlığı datadan çalışmak en iyisi... datadan tarihten bu sene 2 soru vardı ... ayrıntılı ama olsun zaten şuan ösym nerden ne soracağını şaşırmış durumdaa ve ayrıntılarda artık önemli...
ama benim çevremde üni eğitim kitapları bulamıyorum o nedenle sadece yargı ve ihtiyacı harmanlayıp çalışacağım eğitim bilimlerine ne yazıkki ama bol test çözmek şart diye düşünüyorum ....

kendimizi hızlandırmalı ve her yayının yaprak testlerini çözmeliyiz..

3- dersane konusuna gelince dersaneye gitmeyeceğim ömrüm boyuncada gitmedim evde düzenli bir şekilde çalışmak daha iyi geliyor bana .... kpss için dersaneye giden arkadaşlarım ise bin pişman boşa kayıp diyor hepsi ki en başında söylemiştim onlara ama ikinci dönem konular ilerledikten sonra dersanelerin yapacağı toplu ınavlara girmek en iyisi.. kendimizi hazırlamak laım bence...
bende evde çalışıp bu yolu deneyeceğim

4- sabahmı çalışsak gecemi ne zaman demiş kimi arkadaşımızda... ben bundan önce hep geceleri çalışırdım ve verimine inanırdım ama sanırsam yanlış bir yol izledim... ve sınava girdiğimdede gece çalışmaya alışık olunca sabah sabah hiç o sınavı çözmek istemedim ianın zihnim uyanmamıştı adeta... o nedenle bu sene kendimi sıkıp sabah erken kalkacağım ve çalışacağım....ki erken kalkmaya alıştırdım kendimi en geç saat 8 de uyanıyorum ve en geç 24:00 da uyuyorum artık tabi bazen durum değişiebiliyor misafir falan olunca...

5- şimdi gelelim esas konumuza çoğu arkadaşım bende dahil hepimizin üstünde kpss büyük bir stres ... kimi arkadaşım şimdiden strese girdim demiş... benim rumuzuma bakınca göreceksinz pimpirikli :)))
bende acayip pimpiikli ve stres manyağıydım.. ama bu bana sınavda zaman kaybettirmekten başka bir işe yaramadı... kızlar korkunun ecele faydası yok ben bunu anladım... öncelikle çalışırsak yapacağımıza kendimiz inanmalıyız ve bir yerden başlamalıyız iyi kötü... bunaldığımız kafamızın karıştığı noktalar konular çok olacaktır eminim buna ki tecrübeliyiz çoğumuz bunu yaşayarak gördük... ama pes etmemeliyiz bu sınavı sabreden ve disiplinli çalışanlar alıyor artık ...son zaman geldiğinde bile çalışma tempomuzdan ödün vermemeliyiz... ve insan iradesiyle beyniyle bunu isterse kendini kontrol edebilirse ben yapacağımıza inanıyorum ... ve gelecek sene bu zamanlar gelince inşaalllah hepimiz hangi şehirleri yazsak ne yapsak diye konuşuyor ve aldığımız puanlar için birbirimizi tebrik ediyor olacağız... yeterki inanalım sabredelim mücadele edelim stresiz beynimizi tam anlamıyla vererek şu dersleri halledelim .. dersler ve bu sınavdan korkmayalım artık onlar bizden korksun....:))) iyi düşünelim iyi olsun kızlar moral çok önemli...

6- ders çalışma durumuna gelince matematikten birçok şeyi unuttum... tarih ve vatandaşlık en gıcık aldığım konulardır ama kendime telkin veriyorum cici tarih kolay tarih coğrafya vatandaşlık diye :)))) diyorum ki öss de bitti bu konuların hepsi şimdi önümde bir sene var şimdimi bitmeyecek ve korkumu nefretimi yenmeye başlıyorum ... ben ilk önce eğitim bilimlerini baştan sona bitirmeyi ve tarih coğrafya çalışırkende eğitimi sık sık tekrar edip bol test çözmeyi amaçlıyorum ... hafızam balık gibi çünkü... ardından tarihi ve vatandaşlığı halletmeyi düşünüyorum... matematik içinse bilemiyorum ne olacak...

ben mart ayı geldiğinde tüm konularımı bitirmeyi hedefliyorum ve mart geldiğinde baştan sona tekrar etmeyi düşünüyorum herşeyi... zor biliyorum ama yapacak bişe yok çünkü bı sınav ve soular beni buna yöneltti artık ... bunalacam sıkılacam hep evde duracam bunu geçen senenin son 2 ayı yaşadım ve iki ayda 15 kilo aldım ... ama yaptığım yanlıştı şimdi yayarak ve sistemli çalışacağım ve yazarak çalışacağım çünkü yazarak çalışan arkadaşlarım gördümki başarıyı yakaladılar .... şimdi kilolarımı veriyoum ve akşamları yürüyüşe çıkıyorum henüz başlamadım çalışmaya ama ramazanda başlayacağım .. zor olacak ramazanda ama en azından bir yerden başlamak şart oldu artık ..

şimdi başlarsak sıkılacağız bu doğru ama zaten insan ders çalışırken hep sıkılır artık bu sınava çalıırken sıkıldım bunaldım yeter deme şansımız yok diye düşünüyoum ki burda hep birlikte birbirimizi motive ederek daha iyi ilerleyeceğimizi düşünüyorum... sıkıntımızı bunlatımızıda paylaşacağız ve birbirimizi gaza getireceğiz diye düşünüyorum... bence yapacağız kızlar ....

hepinizden bekletim şu bir hafta içinde ramazan girmeden nerden başlayacağınıza öncelikle karar vermeniz... sonrada bu işe başlamamız abaşlamak bitirmenin yarısıdır... yeterki isteyelim azmedelim ve birbirimize destek olalım gerekirse konularımızı bile net üstünden tartışabiliriz... tartışılan konular zaten akılda kalır yalnızda olmayız diye düşünüyorum...

lütfen herkes planını bir gözden geçirsin arkadaşlar ve ramazan girerken neler yapacağımız netleşsin.. nerden başlasam diye düşünen arkadaşlarım farketmiyor.. ramazanda zor olandan başlamayın bence en çok bildiğiniz ve sevdiğiniz konudan başlayın ... zorlanmasınız ardından zor olanları hallederiz...

--------------------------------------------------------------------------------

bende gireceğim kızlar.ben memur olarak çalışıyorum ama uzmanlık kadroları için tekrar girmem gerekiyor.
bu arada bebeği sorun etmeyin ben ilk sınava girdiğimde bebeğim 9 aylıktı ve ben çok şükür p3 te 95 ile atandım.disiplinli çalışma ile olmayacak şey yok.
benim olay birazkritik hem çalışıp hem hevde çocuk olunca nasıl olacak bilemem.Allah yardımcımız olsun

--------------------------------------------------------------------------------

nasıl başardın 95 i maşallah ya..benim kızım 3 yaşında ama en büyük sorun ben de çok tembelleştim ve uykuya o kadar çok düşkün oldum ki 8/9 aydır..ne ev işini ne de başka şeyleri zamanında düzenli yapmıyor,yapamıyorum bundan tabiki rahatsızım ama o kadar yeniğim ki uykuya napcağımı bilmiyorum.hamileyken uyumaya bi alıştım..şimdi de depresanlar uyutuyo.ama depresan olmasa bile yine uyumayı seviyorum( disiplinli olamıyorum..olmayı aslında istiyorum var mı önerileriniz...zira zaman çabucak geçiyor ve kpss ye hazırlanmaya başlasam iyi olacak.

benim matematiğim fena değildir.ayrıca eşim mat ve geo öğretmeni takıldığınız yerleri yazarsanız ben burdan yardımcı olurum

eee kızlar ramazanda nerden başlamaya karar verdiniz artık yavaştan başlayalım diyorum ben ... en kolay ve sevdiğimiz bir konuyu rmazanda halletmeye bakalım diyorum siz ne dersiniz ne düşünüyorsunuz ?

ben 2006 da kpaaye evde çalışarak hazırlandım ve ne yazıkki stres ve heyecandan bildiğim soruları işaretlemeden çıktım ve sonuç 83 puan
2008 kpss ye hiç hazırlanmadım sonuç 73 puan (hamileydim deli bulantılar eşliğinde geçti sınav süresi )
şimdi 2010 daki sınavada evde hazırlanmayı düşünüyorum yüksek puan almak zorundayım,eşimin işinden dolayı ancak tek il tercih edebiliyorum buda seçeneklerimin kısıtlı olmasına neden oluyor mafoldumben

ewet sistem çok önemli ama şimdi aylnız değilim bebişte var dolayısıyla derste sistemli olmak için ev işlerinide sisteme bağlamak gerekiyor o yüzden ben sabah erken kalkıp bebişin yemeğini yoğğurdunu ve bizim yemeklerimizi hazırlayıp eve çeki düzen verip daha sonra kalan zamanda o uyuduğu veya serbest oynadığı her an test çözmeyi planlıyorum

gelelim nereden başlanacağına ben 2006 da tarih ve coğrafya için yaklaşık 10 kitabı harmanlayarak süper notlar çıkardım ( öyle notlarki 3 arkadaşıma verdim 2009 da öğretmenler ve 3 üde atandı yerimseniben ) ve her yayının yaprak testini çözdüm . önce tarihtan başlıcam yine kendi notlarımdan ,tek konu biçiminde tüm yaprak testleri alıcam önce bir konu çalışıp ardından her yayın evinin o konuyla ilgili olan yaprak testini çözüp konuları böyle bitiricem sonrasında denemeleri çözerim diye düşünüyorum

sizler neler düşünüyorsunuz?

arkadaşlar çok güzel öneriler vermişsiniz ama bana göre sözel dersler çabuk unutuluyo ki sınavda çoğunluk bilgi ve ezber gerekiyo.gerçi herkesin bünyesi farklıdır ben şuan tarih ve coğrafya çalışırsam eylüle kadar unuturum hepsini oyüzden matemetiğe ve türkçeye başladım şuanda ii gidiyo dersana başlayana kadar konuları bitiririm ve bi alt yapım olur sonra dersanayele birlikte kendimi iice geliştireceğimi düşünüyorum

cnm çok test çözünce ve ii konsantre olunca unutulmuyor eğer daha sonraya kalınca yetişmiyor çünkü işin içine girince ayrıntı artıyor
ama şu konuda katılıyorum herkesin yapısı farklı ders çalışma siistemi farklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…