2010 KPSS'ye hepbirlikte alalm

bugün benim türkçe ve inkilap tarihi günüm.
şimdi onlara çalışcam
ama hala pek çalışamıyorum gibi geliyo artırmam lazım.
tv ve fazla uykuya son kazanmak için

canım dört gözle sunu söylemeyı beklıyorm ayy tarıh bukadar azmıymıs

inşallahopuyorumnanaktano kadar büyütmüştüm ki gözümde senelerce çalışsam da bitmezmiş gibi geliyordu napimkaydirigubbakcemile3bitince ohh demiştim.
şimdi unutmuşum hepsini tabi:umursamaz:en baştan başadım ama az çok aklıma geliyor gibi çalıştıkça,sıfırdan başladığım gibi olmuyor.yani ihtiyaç ın Türkiye genelinde 12 tane mi ne yaptım kaydirigubbakcemilesınava kadar yükseltirim inşallah.

Arkadaşlar bende kpss ye hazırlanıyorum, daha doğrusu hazırlanmaya çalışıyorum. Bankada çalışıyorum ve kesinlikle önermiyorum. Ben ve benim gibi bi çok arkadaşım da aynı görüşte. Zor, yorucu ve aşırı riskli bi meslek. Birde üstüne bi devlet bankasında çalışıyorsanız emeğinizin karşılığını hiç alamıyorsunuz. Belki acilen bi işe ihtiyacınız vardır, kimin yok ki.Ama sakın... Ben kpss kursunu bırakıp başladım, 3 sene olacak ve çok pişmanım.Her akşam eve yorgun gidiyorsunuz, hiç birşeye ayıracak vaktiniz kalmıyor. Sakın çalışmaktan yılmayın, bankacılığı da sakın düşünmeyin. Umarım başarır, ben de bir an önce devlet memurları arasına karışırım. ışini seven memnun bankacı arkadaşlar varsa da kusura bakmayın, bu benim görüşüm...Kolay gelsin arkadaşlar...yerimseniben

pikoooooo ağzın bal yesin yavrumŞeniz ne güzel rahatlattın içimi yaaa sağol varol buyrunnnnnnnnn
bende hakim-savcı sınavı için hazırlanmış bir arkadaşın inkilap notlarını aldım çok güzel özet çıkarmış..onlara başlayacağım..bir yandan osmanlı bir yandan inkilap yapayım diyorum...
ben bugün çok az çalıştım o yüzden çalıştım demeye bile utanıyorum:kedi::tomato:
ama osmanlının kültür ev uygarlığını özet çıkarmadan uyumayacağım bugün..bide genel yetenek testi çözeceğim ondan sonra uyurum anca..
söz verdim kendime..
birazda ingilizceden kelime ezberlesem çok süper olur ama yatana kadar yetişir mi bilmem..:uhm:

canlarımm nasılsnz ben okuldan geldm bıraz matematıkten vıdeo ıslıyıom dedın uyukladm sonra yattım bırazcıcık uyuydm bı yemek yedım sıze bakayım dedım bırazdan tarıhe devam etcem

ama ona gecmeden once bı kac tane daha mat sorusu bakcam yemekten sonra hemen sözel derse baslayamıyorm

kızlar bi şey sormak istiyorum.hem genel kültür gnl yetenekte hem de eğtm bilmlerinde hangi soru bankaları iyi hangilerini kullanıyosunuz
bende geçen seneden pegemin 5000 soruluk soru bankası vardı bir de gittiğim dersanenin.ama yeni almak istiyorum

pembeli cnm bende de gecen seneden pegem var bu sene aynısı sorular hıc degısmemıss

kaynak onemlı degıl bence olabıldgnce farklı kaynakardan soru çözmek onmlı ıhtıyac pegem yedııklım bunlar egıtım ıcın

pembeli canım ben ihtiyacı kullanıyorum ama alıcam yeni kaynak
pegem düşünüyorum 5000 sorluk gk gy mi yoksa eğitim bilimlerimi
çünkü baktım soru bankası 2500 lük var
eğer çıkarsa onu bekleyim bide memnunmusun sorular
falan doğru çıkıyomu

kızlar nasılsınız bende matematikten 30 soru çözdüm,tarih özete başladım türk islam devletlerinden anadolu selçuklu devletine kadar geldim bakalım.şimdide matematik video izliycem:hulya:

pikocum su feodalıte (derebeylıgı) acıklayabılrmıısn bana

hanı kavımler gocunde gecıo

cnm feodalite Avrupa'da yaygın olan sistemin adı diye biliyorum,toplumdaki sınıf ayrımıydı sanırım.asiller,köleler gibi.sen gene de kendin de bak, tarih mezunu da değilim yanlış yönlendirmiş olmayayımyerimseniben

orta asya daki feodal yapıyla kastedilenin devletin doğu- batı olarak ikili teşkilatla yönetilmesi.onun dışında tam tanımını bilmiyorum.

Son düzenleme:
kzılar hiç sormayın,kendime ceza vermek istiyorumklava:bugün dershanem vardı ağrım var diye son 2 dersi ektim.11.30 gibi evdeydim veeee bu saate kadar tek yaptığım 30 dakikacık matematik videosu izlemekmafoldumbenmalum özel günümdeyim de:kedi:ağrım sızım var diye bahane ettim işte hiç çalışasım gelmedi.şimdi zorla ders başı yapıyorum,siz olmasanız hayatta çalışmazdım bugün.sırf buraya yazıcam diye zorluyorum kendimizemuszemus

başak sen nasılsın?bu arada bu konuyu canan açmıştı o nerelere kayboldu ?

kızlar bu arada karalama kağıtlarımı evdeki işe yaramayan dergilerimi vb.bir poşete toplayıp biriktiriyorum geri dönüşüm kutularına atıcam.telefonla da arayınca gelip evden alıyorlarmış.
birbirimizi ve çevremizdeki insanları bu konuda uyaralım 1 ton atık kağıdın geri dönüşümü 18 ağacın kesilmesini önlüyor.:hooray:
hadi kızlar dağaya bizimde katkımız olsun:teytey:

Merhaba kızlar;basakçım bende şöyle biliyorum;Avrupada kavimler göçünün etkisiyle ortaya çıkan siyasi boşlukla merkezi krallıkların zayıflaması sonucu oluşan topraga dayalı bölgesel yönetimlerdir.
yani piko arkadasımızın ilk dedigi gibi fakat altta yazdıgı ikili yönetim degil;kısacası toprak sahibi olan feodal beylerin oluşturdukları küçük yönetim birimleri.
feodalitede bilmemiz gereken merkezi otoritenin olmaması;köylü feodal beyi için çalışır;karşılığında feodal bey köylüyü korur.
bugün anlatmıştım çocuklara:))

Son düzenleme:

çok güzel bir fikirmiş sahidena.s.

merhabalar herkese kolay gelsinnn
bsak23 soru bana değildi ama yazayım dedim belki bir katkım olur
feodalite pikolatanın dediği gibi sınıf ayrımına dayanıyor.topraklar bölünerek beylere dağıtılıyor özelleşme gibi düşün.bu beylerde o toprakları köylülere vererek küçük bir para karşılığı işletiyorlar bir nevi onları köle gibi kullanıyorlar bu da her iki tarafın da işine geliyor ama tabiki eşitsizlik söz konusu.
bu gece bana uyku yok çalışmam lazım daha yeni geldim kafamçokkarıştı

çok saola.s.bölümün neydi? tarihin iyi anladığım kadarıyla.bir şey sorucam.Orta Asya daki Kut inancı ile ikili yönetim arasında bir bağlantı var mı?
Bir de ülkenin ikiye bölünüp yönetilmesi feodal yapıya örnek demiş kitapta ama aslında tek bir merkez var:uhm:

canlarım benım coookkk tesekkur ederm hepınıze

ben de tam 2saat boyunca tarıh özetının basından hiç kalkamadım islamıyet öncesı turk devlertlerınden bı kac atne daha kaldı sonra kültür ve medenıyet var

bi size bakayım dedım buünluk bukadar özet yeter yatarken de yazdklarıma gözatarım

tarıhe baslamdan önce de matemtıkten ırem yayıncıklktan 1test çözdm

smdı bıraz nette takıulırım tabı bılgısyar acıkken bıyandan da mat sorusu çözerım

he buarada yatmadan önce türkceden paragrafta 20 soruluk test çözuyorm bu 3.fünüm turkce basıt dıe üstune düşmuyyoruz hocacya sordum oda günluk 1test paragraf testı çözmeyı alısknlık halıne getr dedı bend ebasldm sızede tavsıye ederım canlarım benım

pıkocum evet canan acmıstı ben onun numarasını bılıyordum bı ara sehır dısına cıkmıstı sonra aradım baya ulasamadm aslında merak de edıyorum

pıkocum varya su özet defterımı görceksın rengarenk kocaman kocaman ilkokul cocugu gıbı

ama cok zevk alıyorm oyle yazmaktan.buarada tarıhe ısınıyorm

pıkocum varya su özet defterımı görceksın rengarenk kocaman kocaman ilkokul cocugu gıbı

ama cok zevk alıyorm oyle yazmaktan.buarada tarıhe ısınıyorm

çok sevindimopuyorumnanaktaninsan başına geçene kadar stres yapıyor ama başlayıncada sonu geliyor işte.
madem ben de türkçeden soru çözeyim çok yanlışım çıkıyo halbuki tek güvendiğim ve hafife aldığım ders.
şuan doğan hocadan video izliyorum.bugün 2 tane izledim.yani 2.bitmesine 10 dakika var.başka da bir şey yapmadım bunların dışındakaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…