• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık Anneleri

mamanındaa anne sutuyle aynı olduğunu soyleyenler var onları duymuşdur muhtemelen..ben hastanedeyken emzirme hemşiresi geldi dediki anne sutu sağlıklık mama şişkinlik uzun uzun anlattı kadın sutun geliyor sakın zıyan etme diye.zaten sutten başka su bile vermeyi dusunmeyen bana cokda mantıklı geldi anlattıkları .osırda kv yokdu yanımda anlattım hemsire boyle dedi soyle dedi dıye ama cokda umrunda olmadı sanki.ama ben dahada inceden anlatınca kafasına yatar gibi oldu..bunun duygusal tarafını (anne bebek için)maddi tarafını ,zaman durumunu anlatınca mantıklı geldi onada bilmesine rağmen...

ya inanmıcaksın ama ilk doğdu oğlum haftasında su verilm içi yanar dedi süreklii. yok anne diyorum dr dediki anne sütünde yeterli var verme. yok diyor ver doktora bakma sen der o :27::27: benim kv prof. ya doktorda kimmiş pehh:27:
aynı diyalogu bizde yasadık.ben yokken veriyormu acaba diye dusunuyorum?:26:

kızlar su facebook olayıo varya kim kimdir ben hala bilmiyourm arada bakıyourm yazılanalra ama kımın kım olduğuna bakmak için taaaaa tartışmalar panosuna gidip bkamak zor geliyor .yazıyazarken yanına nick yazıyodukya yine yazarsanız cok sevinirim.işde olduğum için oradaki yorumlara pek katılamıyourm işyerindekiler facede ekli olduğunda profilimde goruyorlar yorum yapıncaa..

kv lerle dertli olan arkadaslar umarim en kisa zamanda duzelir, ben her zaman iyi niyeti gorme cabasini savunuyorum,zor olsa da onlar da sizler gibi birer anne:):)
bisey sorcam muhabbetinizi bolmeden ben de kasim sonu dogum yaptim da Ankarada sgk anlasmali merkezi bi yerde cocuk doktoru ariyorum, oneriniz olursa cok makbule gecer..
hepimizin bebeklerine saglik, ailelerine huzur olsun

aynı diyalogu bizde yasadık.ben yokken veriyormu acaba diye dusunuyorum?:26:

valla ben işteyim ve oğlumun dolaptaki sağılmış anne sütünü, hergün verilmesi gereken ilacını unutan kv, 2,5 aylık bebeği eteğine oturtmaya çalışan ben görüp tepki verincede oturtmuyorum eteğimde oturmuş olmuyor bişiy olmaz diye enteresan bi cevap veren kvmi anladım ki uzaktan seviyormuşum. kayınvalidem iyidir banada çok yardımı olmuştur Allah bin kere razı olsun ama benim deli gibi sakındığım herhangi bir şeyi, doğru bilip uygulamak için çırpındığım şeyleri onun kolayına kaçıyor diye yada sırf kendi yapmamış, duymamış diye ona bırakamam. sen fikir verirsin saygı duyarım doğru gelirse uygularım şüphelenirsem araştırırım ama uygulamazsamda beni çok bilmişlerden ilan etme yani

slm millettt yine kalabaliklasiyoruzz ne guzelll:66::66::66::66:

ya eve gelen temizlikci ikide geledikce o..... karigec geldi ama ssati gelince erkenden gider iki ssat teizlik yapcak yarim ssat bosa gidiyor

valla ben işteyim ve oğlumun dolaptaki sağılmış anne sütünü, hergün verilmesi gereken ilacını unutan kv, 2,5 aylık bebeği eteğine oturtmaya çalışan ben görüp tepki verincede oturtmuyorum eteğimde oturmuş olmuyor bişiy olmaz diye enteresan bi cevap veren kvmi anladım ki uzaktan seviyormuşum. kayınvalidem iyidir banada çok yardımı olmuştur Allah bin kere razı olsun ama benim deli gibi sakındığım herhangi bir şeyi, doğru bilip uygulamak için çırpındığım şeyleri onun kolayına kaçıyor diye yada sırf kendi yapmamış, duymamış diye ona bırakamam. sen fikir verirsin saygı duyarım doğru gelirse uygularım şüphelenirsem araştırırım ama uygulamazsamda beni çok bilmişlerden ilan etme yani

cnm benim kv denen kisi ben sekerli tuzl;u su verme taraftari olmadigim halde iki ssatligine kv biraktim kizimi o arada vermis tuzlu suyu. ben geldim baktim su duruyor biberonda bana diyor ki gulerek icmedi suyu normal su verdim diyor :))
bende o gittikten sonra tadina baktim suyun sekerli tuzlu karisik su vermis ben salakmiyim bakamazmiyim ne verdigine:
cildirtacak bu kadin beni yaa yalan ustune yalan
gecen hafta kv biraktim kizi magazaya gittim biberonundan tut damlayi sallamasina kadar 8 yasindaki diger torunu ilgilenmis
ben geldim nasil doydu mu dedim verdim biberonunu dedi uyuttum dedi.
iki gun once esimin yegeni diyorki:yenge ben baktim damlaya babanem al kucagina salla dedi diyor yyaa bu kadin beni cildirtcak yaa yalan ustune yalan

Son düzenleme:
kızlar su facebook olayıo varya kim kimdir ben hala bilmiyourm arada bakıyourm yazılanalra ama kımın kım olduğuna bakmak için taaaaa tartışmalar panosuna gidip bkamak zor geliyor .yazıyazarken yanına nick yazıyodukya yine yazarsanız cok sevinirim.işde olduğum için oradaki yorumlara pek katılamıyourm işyerindekiler facede ekli olduğunda profilimde goruyorlar yorum yapıncaa..

haklısın canım sana katılıyorum bişey yazmadan önce kk deki nickimizi yazalım ilk önce o zaman

cnm benim kv denen kisi ben sekerli tuzl;u su verme taraftari olmadigim halde iki ssatligine kv biraktim kizimi o arada vermis tuzlu suyu. ben geldim baktim su duruyor biberonda bana diyor ki gulerek icmedi suyu normal su verdim diyor :))
bende o gittikten sonra tadina baktim suyun sekerli tuzlu karisik su vermis ben salakmiyim bakamazmiyim ne verdigine:
cildirtacak bu kadin beni yaa yalan ustune yalan
gecen hafta kv biraktim kizi magazaya gittim biberonundan tut damlayi sallamasina kadar 8 yasindaki diger torunu ilgilenmis
ben geldim nasil doydu mu dedim verdim biberonunu dedi uyuttum dedi.
iki gun once esimin yegeni diyorki:yenge ben baktim damlaya babanem al kucagina salla dedi diyor yyaa bu kadin beni cildirtcak yaa yalan ustune yalan

herşeye kızsamda üstelemiyorum çünkü bir anne. çünkü eşimin annesi. dolayısıyla benimde annem. amaa şuda bir geç bunları yapan annem de olsaydı aynı tepkiyi verirdim. buda bi sonuç doğuruyor ki yanlış birşey sınırları zorlamadıkça yapmıyorum. ama en güzelide ne canım biliyor musun? benim kv memleketten gelmişti cuma günü evine yolcu, artık Egeme annem bakıcak. artık hayırlısı diyorum

kızlar canım çok sıkkın bugün dr kontrolumuz vardı bu ay 1 ayda 300 gr almış sadece anne sütü veriyordum şimdi akşamları 60 cc mama vermemi ve sık emzirmemi söyledi hem anne sütü hem mama veren anneler bebişiniz anne sütünü kesiyormu bana bilgi verirmisiniz:93:

kızlar canım çok sıkkın bugün dr kontrolumuz vardı bu ay 1 ayda 300 gr almış sadece anne sütü veriyordum şimdi akşamları 60 cc mama vermemi ve sık emzirmemi söyledi hem anne sütü hem mama veren anneler bebişiniz anne sütünü kesiyormu bana bilgi verirmisiniz:93:

üzülme canım ben de takviye yapan annelerdenim. benim oğlum maşallah:nazar: biberonla yemesine rağmen benden vazgeçmedi çok korktum bende senin gibi. hani biberondan kolay gelir göğsü kavramak zordur derler ya ondan ama çok şükür yaşamadık. sütünün tadındanda vazgeççeğini sanmıyorum tabi.

üzülme canım ben de takviye yapan annelerdenim. benim oğlum maşallah:nazar: biberonla yemesine rağmen benden vazgeçmedi çok korktum bende senin gibi. hani biberondan kolay gelir göğsü kavramak zordur derler ya ondan ama çok şükür yaşamadık. sütünün tadındanda vazgeççeğini sanmıyorum tabi.

hangi mamayı veriyorsun canım:97: bizim dr aptamili önerdi

selam arkadaşlar benim bebeğim 29 kasım doğumlu olduğu için diğer kasım bebeklerinden sonra yaşıyoruz herşeyi, dolayısiyle aralık bebekleriyle gidiyoruz aslında

bu nedenle burayıda takip ediyorum

bütün annelere kolay gelsin

slm anneler... eşim kaç gundur yoktu yanımızda.. bugun geldi. beş dk kızımızı görmeye yukarı çıktı. bebegı kucagına aldı ama kızm bır aglamaya başladı.. nasıl bagırıyor.. unutmuş babasını :)))

hangi mamayı veriyorsun canım:97: bizim dr aptamili önerdi

oğlumun ilk mamayla tanışmasıda aptamille oldu. arkadaşım o sırada kendi mamasını önerdi dene en azından diye. bende söylediği mama hero baby sanıp denedim oğlum memnun kaldı aptamil de kalan mamada çöp oldu.(arkadaşım bebelac demiş çünkü aptamille içeriğine ona aynı demiş eczane.) ama biz hero baby kullanıyoruz ve bize özellikle şunu kullan diyen bi doktor çıkmadı.

geç bile kaldım tatlım yazmaya yazmaya...patlar insan dediğin gibi.korkma canım korkma aynısı bizede oluyor.cuma gunu işden gittim eve.bakdım benim kız babasını kucağında kızıma annen geldi aşkım diyorum seviyorum falan .anaaa bakdım ki benim kız bana dedğilde babnaesine bakıpda guluyorr anam bi zoruma gıttı ki sorma..ama bende işi gırgıra alırmış gibi takıldım ordakilere yoksa bı iki laf etseler oturup ağlıcakım.ondan sonrada aldım kucağıma kimseyede vermedim..canım boyle bir suru hikayemiz olacakdır muhakka senin gibi benimde haklı korkularım oluyor ama bunlar olucak mecburen..ama sanmıyourm ki bir bebeşlerimiz bizi unutur.ben o korkuyu o akşam yasadım ama sonradanda sacmalama dedim kendi kendime .o beni kokumdan tanır...kim bakarsa baksın o benim kızım sıkıyosa emzirsinlerde gorimm...gerci mumkun olsa onuda yaparlar.

Ay, çok güldüm :1:
Benim kv de aynı model.
Çocuğum esniyor, aynı Yunus ( Yunus eşim olur)
Çocuk gülüyor, sıçıyor ne bileyim her bir şeyi aynı Yunus.
Ama gülmezse aynı annesi diyor :47:
Küçük oğlum diye seviyor, sinir oluyorum.
Ben mi kıskancım kv mi abartıyor, anlamadım gitti
Ama şunu bil canım yalnız değilsinnnn:71:
sağolun kızlar,burası cok güzel ınsan anlatıyor rahatlıyor valla..aslında eşim annesine benziyor kızımda babasına benziyor ama bana da benziyor hatta geçen eşimin arkdaşları geldi aaa bu aynı annesi dediler,kv atladı hemen ordan yok yok aynı babası diyor...yani kendine benzetiyor bebeğimi..amannn anlat anlat bitmez valla...:8:
cnım sen ne zaman başladın okula?benim 9 martt.ya hiç işe gidesim yok.eşim bakıcak ama o uyumaktan başka bişey bilmez ki...11 30 da anca kalkıp işe yetişebiliyo.napcam ben ya?bi de şu sağma işi.geçen müd.yard.konuştum.15 saat ders alıcam.bi gününü boşaltayım dedi,yok dedim.5 gün olsun ama arada boşum olmasın.her gün az ders olmuş olur.arabayla gidip gelsem acaba oğlum acıkır mı 3-4 saat falan?bu arada mama mı versek?çok çok yok sütüm çünkü.öyle akmıyo.her zaman sönk ama yetiyo şimdilik.ay ne yapıcam ya?

ben ssubatta basladım ,bence bos gunun olsun daha ıyı sen bılırsınde,sende uykusuz kalmazsın,eğer bebişin uykusu iyiyse sende uykusuzluğa dayanabilyorsan her gün 3 saat felan yazdır kendine bebişi emzirir gidersin sonra gelince yine emzirirsin,bide yemek ,temizlik olayı var ya cok yorulucaksınAllahtan benim müdür anlayıişıda 1 saat geç gidiyorum ben okulumda yakın 10 dkka,bazen kızım hiç süt içmiyor bile ben yokken ama yinede 100cc bırakıom bazen 50cc kadar içio bazen 30-40 felan günü gününü tutmuyor işte...süt olayını cok takma aklına iyice doyarsa acıkmaz bile...artık büyüyorlar ya hemen acıkmıyorlar..

kv lerle dertli olan arkadaslar umarim en kisa zamanda duzelir, ben her zaman iyi niyeti gorme cabasini savunuyorum,zor olsa da onlar da sizler gibi birer anne:):)
bisey sorcam muhabbetinizi bolmeden ben de kasim sonu dogum yaptim da Ankarada sgk anlasmali merkezi bi yerde cocuk doktoru ariyorum, oneriniz olursa cok makbule gecer..
hepimizin bebeklerine saglik, ailelerine huzur olsun

bende cok aramıstım annemın yanındayken hıc dogru duzgun bı doktor bulamadım,kötünün iyisi keçiörende bi çocuk hastanesi vardı adını hatırlamıom mecidiye tarafında,netten bulabılırsın bırde etlik dogum evinin cocuk doktorundan cok memnun kalmıstım orda dogum evı var ya onun cocuk polikliniği var,orası hosuma gıttı bı bak ıstersen..

benim eltim bu modda.hamileyim diyor iilk tekmeyi oğlumun önünde atsın da ona benzesin.doğurdum,oğlum gülüyor,aaa,aynı oğlum.kaka yapıyo,aynı.yüzü aynı,gözü anı,emmesi,gaz çıkarması,gülmesi.hatta geçen altını açtım pipisine baktı,aynı oğlumun ki gibi deedi.oğluda lise sonra.çatlak valla ya..Allah tan çok gelmiyo çünkü sabım taşmak üzere.

Senin elti uçmuş :27:
Hele pipi meselesi kopardı beni :1:

ekince,özel yazamıyorum.yeni bi uygulama glmiş,mesaj sayısı 100 olmadan özel mesaj atılmıyormuş.bilgin olsun tatlım.

Back
X