• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık Anneleri

günaydın küçük prens hoşgeldin

ya kızlar ben son zamanlarda hani domates gibi olan hurma varya ondan çok yemeye başladım
diğer hurma gibi buda erken doğumu tetikler mi ki bilgisi olan var mı?

ya kızlar ben son zamanlarda hani domates gibi olan hurma varya ondan çok yemeye başladım

hurmanın doğumu değilde şekeri tetiklediğini biliyorum heleki o turuncu büyük hurma şeerin varsa çok dikkat et.... ve fazlası zararlı onun aralıklarla ye....

Gunaydin kizlar keyifler nasil raporlar alindi bebekler artik hepsi asagida inceden inceden heyecan bi kosturmaca. Ama fazla yorulmak yoook.. Sezen iyi olmana sevindim. Ins hayirlisiyla atlatirsin.. Insallah saglicakla hayirlisiyla normal dogum yapariz Allah im s'en bizi guvenilir elllere birak bebeklerimizi saglicakla kucagimiza alalim..

süpermiş gerçekten .. günaydın canımcım

Bende çok güldüm, günaydınn canımmmm:16:

Günaydın, Nerdil in dediği gibi günde bir tane yesen yeter şekerini artırabilir canım.

cennet hurması(trabzon hurması)

A vitamini ve karbonhidratlarca çok zengindir. Kalp-damar sistemi hastalıklarının tedavisinde şifalıdır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmekte, sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelmektedir. Aynı zamanda, günümüzde yaygın olarak görülen kanser hastalıklarından korunmada önemli bir yer tutmaktadır. Genel olarak Trabzon hurması zayıflığın giderilmesine, kansızlığa, vitamin eksikliğine, mide-bağırsak hastalıklarına iyi gelmektedir. Bu meyve yenmeye devam edilirse ishali kesmekte, iştahı açmakta, mideyi kuvvetlendirmekte, safranın hararetini gidermekte, mide gastritini önlemekte, bağırsak iltihabını iyileştirmektedir. Trabzon hurmasının yaprakları kaynatılıp sık sık saçlar yıkanırsa saçlara iyi gelir ve sık sık yüzler yıkanırsa cildi güzelleştirmektedir. Yaprakları ise kaynatılarak elde edilecek su temizlik işlerinde kullanılırsa, deterjan gibi temiz yüzeyler ve eşyalar elde edilmektedir” diye konuştu.
Prof. Dr. Karadeniz, bugün 40′ın üzerindeki ilde ancak 750 bin adet Trabzon hurması ağacı bulunduğunu, bu ağaçlardan sadece 15 bin ton ürün alınabildiğini sözlerine ekledi.
Trabzon Hurması aslında daha çok, Kocayemiş, Kara hurma .cennet hurması ,adlarıyla bilinir. Bol miktarda, Protein, karbonhidratlar, selüloz, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, tanen, potasyum, mağnezyum, A, B1, B2, B3, C vitaminleri.

(alıntıdır)

salihacım bende çok sever ve yerim..araştırdım bak...

anego, beraser, burxkan+, ekince, garipkus, julyet, kucukprens+, narnisan, nerdil, nilucum, sporstar+, ucurum86
Günaydın kızlar :3:

Bizde kahvaltımızı yaptık.Evimize süpürge tutcaz yavaştan.Bu ara benim iştahım hiç yok kızlar ya zorla kahvaltı yapıyorum napcam bilmiyorum.

Herkese günaydıınnnnnnnn
Ayy maşallah hiç abartmadın bence çok güzel bir duygu, benim müdürümde böyleydi çalışırken hep onore ederdi beni, insan daha bi şevkle çalışıyor.
Tabi bunu maaşıma yansıtınca daha bi sevmiştim kendisini:1::1: Bana beni övme bana para ver deseydin hemen :1:

Ayy saol cnm ya evet maaş olayına da girmek gerekiyor. Zaten izin dönüşü benim pozisyoonumla ilgili bişeyler yapılabilir bir önceki toplantıda bunun sinyalini aldım yani gelsin paralar :64: :64: :64: :64:

hurmanın doğumu değilde şekeri tetiklediğini biliyorum heleki o turuncu büyük hurma şeerin varsa çok dikkat et.... ve fazlası zararlı onun aralıklarla ye....

nerdil küçük prens ucurum çok teşekkürler kızlar bende daha dikkatli olayım bundan sonra.
şükür şekerim yok ama tetikleyede bilir.

hizmette sınır yok bir araştırma daha yaptım hanımlar...

hamilelik zamanlarındaki faydalarından bazılarını ise şöyle sıralayabiliriz:

Hurmanın besleyici oranının gücü, içerdiği uygun mineral dengesinden kaynaklanmaktadır Hurmada, hamilelikte kadınların alması gereken bir B vitamini olan folik asit de bulunmaktadır Folik asit (B9), vücutta yeni kan hücresi yapımında, vücudun yapı taşı olan amino asitlerin yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde önemli görevler üstlenen bir vitamindir Bu yüzden hamilelikte folik asit ihtiyacı belirgin şekilde artar ve günlük ihtiyaç iki katına çıkar Folik asit seviyesi yetersiz olduğunda yapısal olarak normalden büyük, ancak işlevleri düşük alyuvar hücreleri meydana gelir ve kansızlık belirtileri ortaya çıkar Özellikle hücre bölünmesinde ve hücrenin genetik yapısının oluşmasında önemli rol oynayan folik asit, hamilelik sırasında gereksinimi iki katına çıkan tek maddedir Hurma da, folik asit açısından çok zengin bir besin türüdür

Öte yandan hamilelikte meydana gelen uzun süreli bulantı ve fiziksel tepkimeler nedeniyle potasyum eksikliği açığa çıkar ve bu durumda da potasyum takviyesi yapılması gerekir Hurmada bol miktarda bulunan potasyum bu açıdan büyük önem taşıdığı gibi, vücuttaki su dengesinin korunmasında da son derece etkilidir Ayrıca potasyum, beyne oksijen gitmesine de yardımcı olarak berrak düşünebilmeyi sağlar Bununla beraber vücut sıvıları için uygun alkalik özelliği sağlar Zehirli vücut atıklarını dışarı atması için böbrekleri uyarır Yüksek kan basıncını düşürmeye yardım eder ve sağlıklı deri oluşumunu sağlar

Hurmanın içerdiği demir, kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini kontrol eder ve bu da hamilelikte kansızlığın engellenmesini ve bebeğin gelişimi için hayati önem taşıyan kandaki alyuvarlar dengesinin uygun hale gelmesini sağlar Bilindiği gibi alyuvarlar kanda oksijen ve karbondioksiti taşıyarak hücrelerin canlılığını sürdürmesinde rol oynarlar Çok fazla demir içermesi sebebiyle, bir insan günde 15 tane hurma yiyerek vücudunun demir ihtiyacını karşılayabilir ve demir eksikliğinden kaynaklanan rahatsızlıklardan korunmuş olur

Hurmada bulunan kalsiyum ve fosfat ise, iskelet oluşumu ve vücudun kemik yapısının dengelenmesi için çok önemli elementlerdir Hurma, içerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik zayıflığına karşı bünyeyi korur ve bu hastalıkların azaltılmasına yardım eder

*Bilim adamları hurmanın stres ve gerginliği giderici etkisine de dikkat çekmektedirler Berkeley Üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmalar, sinirleri güçlendiren B6 vitamininin ve kasların çalışmasında önemli rol oynayan magnezyum mineralinin hurmada yüksek miktarda bulunduğunu ortaya koymuştur Hurma ayrıca içerdiği magnezyum ile, böbrekler için de son derece önemlidir Bir insan günde 2-3 tane hurma yiyerek vücudunun magnezyum ihtiyacını karşılayabilir

İçerdiği B1 vitamini ile sinir sisteminin sağlıklı olmasını kolaylaştırır Vücuttaki karbonhidratların enerjiye çevrilmesine, protein ve yağların vücudun diğer ihtiyaçları için kullanılmasına yardımcı olur B2 vitaminiyle de, vücudun enerji sağlaması ve hücrelerin yenilenmesi için protein, karbonhidrat ve yağların yakılmasına yardımcı olur

Hamilelikte A vitaminine olan ihtiyaç da artar Hurma, içindeki A vitamini sayesinde, görme gücünü ve vücut direncini artırır, kemik ve dişlerin güçlenmesini sağlar Hurma, betakaroten açısından da son derece zengindir Betakarotenin hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önleyici özelliği vardır

Ayrıca diğer meyveler genellikle protein açısından yetersizdir, ancak hurma protein de içermektedir Bu özelliği sayesinde vücudun hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı korunmasını sağlar, hücreleri yeniler ve vücut sıvısını dengeler Örneğin et de faydalı bir gıdadır ancak özellikle böyle bir dönemde taze bir meyve olan hurma kadar fayda vermeyebilir Hatta böyle bir dönemde etin fazla tüketilmesi vücutta zehirlenmeye neden olabilir Hazmı kolay olan, hafif sebze, meyve türü yiyeceklerin tercihi daha uygun bir seçimdir

Son düzenleme:
Valla ben bu turuncu hurmanın tadını bilmem :)) Burda ağaçlarıda var ama tikli bir insanım taktım ona tadına bile bakmıyorum :1:

merhaba kızlar,
bişey sorucam size. Ben geçen ay kontrole gittiğimde bebeğimin baş çevresi 3 hafta ilerde çıktı ve çok üzüldüm. doktoruma bi anormallik mi var diye sordum yok ama normal doğumu zorlaştırır dedi ve demir hapını kesmemi söyledi. Dün yine gittim ve 32 haftalık hamileyim ve bu sefer 12 gün fazla çıktı baş çevresi. Yani öncekine oranla daha iyi. Ama doktor sezeryan olması gerektiğini ima etti. Bu kocakafalıyı fazla bekletmeyelim yoksa doğuramazsın dedi. Kafasının büyük olması çok canımızı sıkıyor. Başına böyle bir durum gelen var mı

Back
X