2009 temmuz anneleri bebeklerin zihinsel gelişim ve aktiviteleri

BEYAZ MELEK

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2007
10.372
12
206
42
Bursa
2009 temmuz anneleri bebeklerimiz 9 ayı geride bıraktı atık herşeyi daha bilinçli bi şekilde yapıyolar..zeka gelişimi ilk 3 yıl çok önemli
bu yeni topiğimizde çocuklarımızın günlük aktivitelerini paylaşalım birlikte
herpimize güzel paylaşımlara.s.

güzel bi konuya değinmişsin canım..benimde 13 temmuz doğumlu bi oğlum var...televizyonda reklamları seviyo...oturup oynuyo oyuncaklarıyla...ama emekleme ve yürüme adına bişey yok..tembel galiba :)) oynarken acayip sesler çıkarıyo..gülüyo...şarkı çaldığında ritimle elini sallıyo..kendi sallanıyo...adını söylediğimde bakıyo...şimdilik aklıma gelenler bunlar...

benim oğlumda biliyorsunuz :)09.07.09 doğumlu yürümek emeklemek adına maşşallah yaptığı bişiy yok henüz bilmiyorumkismile ama koltuğa tutunup ayağa kalkıyor ,koltukda sıralıyor, yaşar kemal dediğimde dönüp bana bakıp gülümsüyor, onunla otururken iki nesneyi üstüste koyduğumda aynısını yapmaya çalışıyor,anne,baba,mama,dede,buu diyor ,özellikle dışarı çıkılacağını anladığında ve arabasını gördüğünde sevinç çığlıkları atıyor ,ellerini ver diye uzattığımda bana karşılık veriyor valla aklıma gelenler şuanda bunlar kızlar

fış fış kayıkçıyı ve ben bir çaydanlığım şarkısını her gün söylüyoruz..
bu şarkılarda kayıkçıda popoyu öne arkaya sallıyoruz...
çaydanlıktada karnına vuruyor...
bu şarkıların tek bir kelimesini bile duyunca ağızı kulaklarına varıyor...
fış fış kayıkçı
fışşş fışş kayıkçııı
kayıkçınını küreği
hop hop eder yüreği
akşama fincan böreğiiiiii

ben bir çaydanlığım
ben bir çaydanlığım
kocman karnım
kocaman karnım
kaynayınca suyumçağırırım seni
lık lık da lık lık
lık lık da lık lık

göbek atmayı seviyor kızım...
bu şlarkıları hergün son 1 aydır söylüyorum..
yeni şarkı ekledik bugün
orda bir köy var uzakta..(anası memleketini çok özledide ) şimdide bunu ekledik ...

Son düzenleme:
çok güzel bir topik olmuş..
teşekkür ederim ...
benim oğlum eylülde doğacaktı ama sabırsız davranıp 23 temmuzda doğdu..
7 hafta erken doğdu..
oturuyor , kesinlikle emeklemiyor kollarından tuttuğum zaman adım atıyor..
iki eline nesne alıyor birbirlerine vuruyor (bunu yeni oğrendi)
erken doğduğu için şimdilik bunları yapabiliyor kuzum...

pardon melek bu konunun temmuz annelerine açılması gerekmezmiydi???
neden temmuz anneleri bölümüne açılmadı???

Son düzenleyen: Moderatör:
pardon melek bu konunun temmuz annelerine açılması gerekmezmiydi???
neden temmuz anneleri bölümüne açılmadı???

konu çocuğumuzu büğütürkene daha uygun oldu için buraya açtık canım
büğüme evrelerini paylaşıyoruz çünkü baktım diyer topiklerde bu tür konuları buraya açmışlar
konu içeriği nedeniyle bu topiğe daha uygun geldi o yüzden buraya açtık

kızlar biz zaten bunları temmuz bebekleri neler yapabiliyor kısmına yazıyorduk.
şu ayrımı yapmamız lazım buraya bebeklerimizin neler yapabildiğini mi yazıcaz yoksa 9 aylık bebeklerle oynanacak oyunları, alabileceğimiz yada aldığımız oyuncakları, bu gelişim döneminde ki bebeklerin bilişsel, duygusal, sosyal gelişimleriyle ilgili bilgileri mi paylaşıcaz?

bana göre buraya neler yapabildiğinden ziyade onların beyin,ruhsal ,pisikolojik gelişimleri için yapabileceklerimizi drlarımızın önerdiği aktiviteleri onların beyin gelişimi için bi<zim yapabileceklerimizi paylaşmamaız daha uygun olur diye düşünüyorum

hepinizin bildiği gibi bu ay dr umuzu değiştridik..yeni doktorum tam istediğim gibi bi dr...bu muaynede bana şunları tavsiye etti...
-çocukla sürekli konuşun ,ama bebek dili ile değil herşeyi normal konuşun asla mama ,cici,del....ve benzeri kelimelerle ona eşlik etmeyin dedi o yalnış söyleyebilir belki ama siz doğrusunu söyleyin dedi..
-üst üste geçenhalkalar varya onlardan tavsiye ettii
-2 tane ktap tavsiye etti hayvanlar ve günlük aktiviteler öğretiyo
-her yaptınız aktiviteyi ona anlatın dedi...örneğin,
öykü yemek yiyor
öykü kahvaltı ediyor
öykü oyun oynuyor
öykü uyucak........gibi
-bişeyi yalnış yaptığı zaman üstüne gitmeyin dedi dr örneyin bişey öğretirken yalnış söylerse ısrarla doğru söyletmeye veya yemek yemek istemezse yemek yedirmeye çalışmayın dedi

şimdilik aklımda bunlar kaldı kızlar

bende ırmağa birşeyi öğretirken özellikle gösterip öğretmeye çalışıyorum.mesela bu saat,bu kitap gibi..bizde renkli varillerden var..onlarla oynarkende renklerini söylerek oynuyorum.mesela maviyi verir misin..sarıyı al senin olsun gibi ...buaralarda oyuncağını örtünün altına saklamaca oynuyoruz.o bulup çıkartıyor ve bulunca çok güzel birşey yapmış gibi gözüme bakıp gülümsüyor...naçizane aklıma yaptıklarımız.şu tahta oyuncaklardan aldım bende..yerini bulmaya çalışıyor ya..ama henüz erken olduğunu düşünüyorum onun için..

bebeklerin gelişimi için en önemli şeylerden biride bence onlarla konuşurken ses tonumuza dikkat etmemiz..yüksek sesle konuşmak onları olumsuz etkiliyor diye düşünüyorum..ben ırmağa ne zaman sert birşey söylesem yada biraz sesimi yükseltsem değil onu yapmak kıyameti koparıyor..

bende organlarımızı tanıtmaya çalışıyorum kulak burun saç ayak el,,ayak deyince ayaklar kalkıyor el de deyince elleri çırpıyoruz..
isimlerimizi öğretmeye çalışıyoruz.sakladığım seyi epeydir aradığı için oyununu oynatmıyorum

onlara bişey öğretmeye çalışmak çok
zevkli bişey kızlar ya dünyaya onları elimizden geldiğince hazırlıyoruz harika bişey bu

kesinlikle haklısın melekcim..ırmak ın bez kitabı var..her sayfasında başka bir hayvan var..ve her sayfasında o hayvanlardan bazılarını bir bezin altına saklamışlar..dün gece onunla oynadık..balık nerde dedim önce gösterdi..sonra sayfayı değiştirdim..balık nerde diye sorduğumda sayfayı değiştirip balığı buldu..sonra sayfa sayısını arttırdım.3 sayfa geriyi açıp balık nerde diye sorduğumda o üç sayfayıda çevirip,bezi kaldırıp balığı buldu.çok sevindi buluncada çığlık attı..sanırım kızım öğrenmeye başlıyor :) bende çok mutlu oldum..

kızlar merhaba çok güzel bir konu ve paylaşımın olacağını düşünüyorum.bugün sabah benim oğluma şu şekilleri uygun delikten geçirip atma şeklinde bir oyuncak var.onun kapağını açtım.şekilleri içine atmasını gösterdim.hemen heyecanlanıp kendisi atmaya başladı.çok sevindi kuzum.

Benim oğlumun da içiçe geçen kovaları var 1den 10a kadar daha erken ama yengem verdi, renkleri hoşuna gidiyor,içinden birini aldığı zaman yerine geri koyabiliyor, sayıları öğrenme zamanı gelince daha çok işimize yarayacak sanırım.

Bende nesneleri öğretmeye çalışıyorum yavaş yavaş, yatak odamızda ufo var soba nerde oğlum deyince kafayı ona çeviriyor..kamyonunu biliyor,bazı oyuncaklarını sorunca gözleriyle buluyor. Birde kanepenin altına kaçarsa eğilip bakıyor nerde diye :)

bu dönemde bebeklerin gerçekleştirmesi gereken en önemli gelişim görevi nesne devamlılığıdır. bu bilişsel gelişim için çok önemli bir aşamadır. bebekler ilk aylarda gözlerinin önünden kaybolan nesneleri yok kabul ederler fakat 8 aydan sonra artık nesneler göz önünden kaybolsa bile varolmaya devam eder düşüncesi gelişir. aslında hepimizin uyguladığı birşey örtünün altına oyuncak koyup bulmasını sağlamak. bunu yapabiliyorlarsa bilişsel gelişim acısından önemli yol katetmişlerdir.

şuan herşeyi ısırma, emme, çiğneme eğiliminde oldukları için eğitici oyuncakları amacına uygun kullanmaları zor gibi. sanırım 1 yaşından sonra bu tarz oyuncaklarla alıştırmalar yapabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…