2009 Kasım anneleri bebeklerinizi doktora kontrole götürdünüz mü?

diantus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2008
570
5
2009 Kasım anneleri Sağlık ocağı kontrolleri haricinde bebeklerinizi doktora götürdüz mü, götürdüyseniz hangi testleri yaptılar paylaşır mısınız? sevgiler

tatlım ben kalça ultrasonu çektiricem pazartesi günü. 6-8. haftalar arasında bakılıyormuş.

bende doktora gtürdüm.sarılık olmuş oğluşum .iyikide gitmişiz.sararıyo ağlarken neden diyordum bende.meğerse sarılıkmış civcivim.geişimi iyiydi.doktor aykalrını yana bastırdı tam açılmıyo dedi.ultrason istedi 1ay sonrasına.ama ben gerek görmüyorum.çünkü evde baktık.maşallah bacaklarını çok güzel açıyo yanlara.gerçi içimde raht etmez çektirmesem ama bazen doktorlar gerekli gereksiz şeyler istiyo gibi geliyo.gebelikte yapılan bazı testler gibi...
bunun haricinde bişey istemedi bizden..
hastane sağlık ocağında topuk kanı gene aldırın dedi ama aldırmadım.sarılık yüzünde zaten topuğunu deldiler yavrumun çok ağladı..hastanede yapılan aynı testin tekrarı yapılıyo gene.yaptırmayacağım ben.neden dersen.çocuğumun zekasında bir sorun varsa neolcak.sokağamı atıcam yavrumu.zorunlu değilmiş o test zaten.ben gebelikte yapılan testleirmde azda olsa risk çıkmasına rağmen.bu çocuğu doğrucam her şeyiyle kabulum dedim ve doğrudum.şükür sağlıklı doğdu.topuk kanında sorun çıkarsa 15günde eve haber geliyo dedi hastane 1ay dolmak üzre işey çıkmadığına göre sorun yok.sağlık ocağına gitmedim o yüzdende.ama aşılarını yaptırıcam tabi düzelnli.
kızımın zamanında bunlar yoktu.şimdi hayretle kalakalıyorum valla.ne topuk kanı için sağlık ocağına git dediler.ne kalça usg si çektirmelisin dediler.ne gebelikte down sendromu için test yapıldı.şimdi herşey değişmiş.habire bişey isitiyolar.
sen doktora gittinmi canım?bebşin nasılmış?kilo almışmı?

Sağlık ocagına gittim sadece büyük kızımdada fazla birşey istenmediği için şimdi bir şey isteniyorsa kaçırmayayım dedim. sağlık ocağına gittim ama çok kalabalıktı malum herkes hasta, bebeğimi içeri sokmadım aşısını bile sağolsun hemşire kendi dinleme odalarında yaptı.
anlaşılan kalca usg si dışında bişi istenmiyor. dediğin gibi kalcada bir sorun olsa belli olurdu.
bebeğim gayet iyi çok şükür neredeyse 900 gr almış. senin bebeğin kilosu nasıl?

kızlar hepinizin bebeklerini allah saglıcakla büyütmeyi nasip etsin bu kalça çıkıklıgı öyle hemen sizlerin anlayabilecegi bişey degil doktorlar bile bazen gözle muaynede anlayamdıkları için ultrason çekiliyo bizim mesela kalça çıkıklıgı degil ama kalça kemikleri geç gelişti doktor muaynesinde normal gözüküyodu ultrasonda çıktı 3-4 ay çift kat bez kullandık erken farkedildigi için hemen düzeldi ihmal etmeyin doktoruuz diyorsa çektirin bide topuk kanı demişsiniz oda fenilketoniri(yanlış yazmış olabilirim)olup olmadıgına bakılıyoki bu çocukların özel beslenmeye gereksinimi var bi arkadaş tekrar vermedim demiş buda çok önemli bence bebek büyütmek ihmal kabul etmez

bilgi için teşekkürler.

slm kızlar ben ilk 1 hafta içinde götürdüm özel dr a bizim gaz sancımız 3.gün başladı malesef.sonra bu ay gittik aşılarını sağlık ocağında yaptırıyorum işitme testi var özel yapılıyo zorunluymuş bide kalça usg si var.sağlık ocağının yapmadığı aşıları dr umuz yapıcak

işitme testini hastaneden çıkmadan yapmışlardı. bu kalca usg si hakkında aile hekimizde bişi söylemedi tel acıp sorayım bari.

işitme testini hastaneden çıkmadan yapmışlardı. bu kalca usg si hakkında aile hekimizde bişi söylemedi tel acıp sorayım bari.

kalça usgsini mutlaka yaptırın bazı drlar 2. ayda diyorlar ama bizimki ilk ayda yaptı iiki de yapmış sol kalça sınırda çıktı çift bez kullanıyoz şimdi 2. ay bi daa gitcez inş. düzelir
çok önemli bişey bu önceden önlem almak lazım
topuk kanı da önemli zira fenilketanüri varsa özel beslenmeyle bi sorun çıkmıyor ama bilmezsen zeka geriliği olabilir
işitme testi yaptılar bi de işte o kadar

merhabalar biz de bugün 1 aylık olduk ve kontrole gittik.Doktorumuz kalça ultrasonu ve işitme testi istemişti onları yaptırdık ve de hepatit aşımızı olduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…