selam
benim kızım 7. ayını doldurdu. sadece ek gıda ile besleniyoruz. günlük beslenmemiz şöyle:
- hazır kahvaltı tozlarının içine (bisküviyi sevmediği için çok tatlı geldi sanırım) pekmez, peynir, ceviz içi, yumurta....
- ara öğünde meyve ....
- öğlende çorba (sebze çorbası, tarhana, tavuk suyuna çorba v.s)
- ikindi yoğurt (babymix sade, içine biz meyve doğruyoruz.
- akşam üzeri öğlenki çorbadan yada mama ...
- gece yatarken muhallebi (hazır toz muhallebi)
- gece uyanırsa mama....
sizin nasıl???????
selam
benim kızım 7. ayını doldurdu. sadece ek gıda ile besleniyoruz. günlük beslenmemiz şöyle:
- hazır kahvaltı tozlarının içine (bisküviyi sevmediği için çok tatlı geldi sanırım) pekmez, peynir, ceviz içi, yumurta....
- ara öğünde meyve ....
- gece uyanırsa mama....
sizin nasıl???????
selam
- ara öğünde meyve ....
- gece uyanırsa mama....
sizin nasıl???????
denizengindeniz banyosunu hergünmü yaptırıyosun.bir tv programında bebeklerin gün aşrı yıkanmasının daha doğru olduğunu anlattılar.çünkü bebeklerin teni hassas olduklarından kuruyup egzama gibi hastalıklara sebep olabilirmiş.bebek yağı bile sürülse olu demişlerdi.
ne güzel,nazar değmesin bebişlerinize.benim oğlum eylül doğumlu.ama ara öğün diye hiçbişey yok.sabah7gibi devam sütü9-10gibi kahvaltı(yumurta sarısı,labne peynir,ekmek,reçel,ıhlamur)tek tek yer12de sebze çorbası5te yine çorba10dada muallebi yiyor.arada ne verirsem vereyim yemiyor.bende yoğurdu çorbalarına koyuyorum.aradada muallebinin içine meyva koyup yediriyorum.ne yapayım başka çare bulamadım.doktorumuzda yemezse zorlama diyo.
Selam bizde 7. ayımızı doldurduk ama beslenmemiz sadece ek gıda ile değil. Emziriyorum hala. Mamada kullanmıyoruz.
sabah 8,30 9,00 da emiyor
10,00 10,30 arası kahvaltı ekmek yada bizküvi pekmez yummurta ceviziçi peynir domates bazen salatalık bazen kayısı kurusu haşlıyorum
13,00 14, 00 arası meyve
16,00 gibi yoğurt meyve
akşam 19,00 20,00 arası sebze yemeklereinden yada tarhana çorbası sebze yemeklerimiz kabak havuç pataets pırasa bezelye gibi
bazende 21,00 den sonra muhallebi
azmı yiyoruz ne sizinkine bakınca bizim beslenme sanki az gibi geldi ama aralarda ve gece sabaha kadar emiyor herşeyden yedirmeye çalışıyorum
Cevizi nasıl koyuyorsun? Ben de koymak istiyorum kahvaltısına ama sütün içinde kendiliğinden mi yumuşuyor?
Sabah işe gitmeden 7 gibi emziriyorum
9-10 gibi kahvaltı (anne sütü içine bebe bisküvisi, kuru kayısı püresi, tereyağı, tuzsuz peynir, 2 günde bir yarım yumurta sarısı)
13-13.30 gibi sebze ya da tarhana çorbası (kıymalı ya da tavuk etli)
15.30 gibi sağdığım sütü biraz biberonla içiyor ama pek sevmiyor kendisi bu öğünü bazen meyva veriyoruz onun yerine ama sanırım bu aydan sonra yoğurt da vericez.
17:30 gibi ben geliyorum işten hemen emziriyorum
19:00 gibi bir daha emziriyorum emme süresi 2-3 dk olduğu için
20:00-20:30 muhallebi (Aptamil kaşık maması)
gece uyandığında (2-3 defa) emziriyorum.
ceviziçi vermeye cesaret edemıyorum ben bogazına kaçabilir diye.
canım anne sütü almadığı için devam sütü içmesi gerekmiyormu senin menünde hiç devam maması yok daha doğrusu benim bildiğim günde 500 600 cc civarı süt alması gerekiyor.
denizengindeniz banyosunu hergünmü yaptırıyosun.bir tv programında bebeklerin gün aşrı yıkanmasının daha doğru olduğunu anlattılar.çünkü bebeklerin teni hassas olduklarından kuruyup egzama gibi hastalıklara sebep olabilirmiş.bebek yağı bile sürülse olu demişlerdi.
mrb... ceviziçlerini un ufak edene kadar rondodan geçirin. öyle katın mamalarını. ben toptan rondodan geçirip kavonoza koyuyuorum. sabahları 1 tatlı kaşığı katıyorum mamalarına..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?