Bebek Beslenmesi 2009 ekim anneleri. sadece ek gıda verenlerin günlük beslenme tablosu nasıl?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ddefne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
84
0
96
İstanbul
selam

benim kızım 7. ayını doldurdu. sadece ek gıda ile besleniyoruz. günlük beslenmemiz şöyle:

- hazır kahvaltı tozlarının içine (bisküviyi sevmediği için çok tatlı geldi sanırım) pekmez, peynir, ceviz içi, yumurta....

- ara öğünde meyve ....

- öğlende çorba (sebze çorbası, tarhana, tavuk suyuna çorba v.s)

- ikindi yoğurt (babymix sade, içine biz meyve doğruyoruz.

- akşam üzeri öğlenki çorbadan yada mama ...

- gece yatarken muhallebi (hazır toz muhallebi)

- gece uyanırsa mama....

sizin nasıl???????

Selam bizde 7. ayımızı doldurduk ama beslenmemiz sadece ek gıda ile değil. Emziriyorum hala. Mamada kullanmıyoruz.
sabah 8,30 9,00 da emiyor
10,00 10,30 arası kahvaltı ekmek yada bizküvi pekmez yummurta ceviziçi peynir domates bazen salatalık bazen kayısı kurusu haşlıyorum
13,00 14, 00 arası meyve
16,00 gibi yoğurt meyve
akşam 19,00 20,00 arası sebze yemeklereinden yada tarhana çorbası sebze yemeklerimiz kabak havuç pataets pırasa bezelye gibi
bazende 21,00 den sonra muhallebi

azmı yiyoruz ne sizinkine bakınca bizim beslenme sanki az gibi geldi ama aralarda ve gece sabaha kadar emiyor herşeyden yedirmeye çalışıyorum

ne güzel,nazar değmesin bebişlerinize.benim oğlum eylül doğumlu.ama ara öğün diye hiçbişey yok.sabah7gibi devam sütü9-10gibi kahvaltı(yumurta sarısı,labne peynir,ekmek,reçel,ıhlamur)tek tek yer12de sebze çorbası5te yine çorba10dada muallebi yiyor.arada ne verirsem vereyim yemiyor.bende yoğurdu çorbalarına koyuyorum.aradada muallebinin içine meyva koyup yediriyorum.ne yapayım başka çare bulamadım.doktorumuzda yemezse zorlama diyo.

Cevizi nasıl koyuyorsun? Ben de koymak istiyorum kahvaltısına ama sütün içinde kendiliğinden mi yumuşuyor?

Sabah işe gitmeden 7 gibi emziriyorum

9-10 gibi kahvaltı (anne sütü içine bebe bisküvisi, kuru kayısı püresi, tereyağı, tuzsuz peynir, 2 günde bir yarım yumurta sarısı)

13-13.30 gibi sebze ya da tarhana çorbası (kıymalı ya da tavuk etli)

15.30 gibi sağdığım sütü biraz biberonla içiyor ama pek sevmiyor kendisi bu öğünü bazen meyva veriyoruz onun yerine ama sanırım bu aydan sonra yoğurt da vericez.

17:30 gibi ben geliyorum işten hemen emziriyorum

19:00 gibi bir daha emziriyorum emme süresi 2-3 dk olduğu için

20:00-20:30 muhallebi (Aptamil kaşık maması)

gece uyandığında (2-3 defa) emziriyorum.

Son düzenleme:
suaralar diş çıkardıgındanmı nedır iştahsız..dengezsız beslenıyor..bugün..sabah mama120cc.öğleyedogru12de yumurtasarısı,beyazpeynir,pekmez,domates.mısırlı peynırlı milupanın hazır kahvaltısı ama cokaz. 4 te 60cc mama.azyogurt meyve.6bucukda bıraz kıymaisemizotu.saat10da 5 KASIK varyok meyve.saat gece12 200cc mama..

ceviziçi vermeye cesaret edemıyorum ben bogazına kaçabilir diye.

sabah kalkınca ben olmadığım için sağdığım sütü biberonla içiyor.
09.00 gibi kahvaltı yumurta sarısı, pekmez, biraz ekmek içi veya hipp bebek bisküvisi, peynir
kahvaltıdan sonra uykuya yatıyor kalkınca biberonla anne sütü
öğlen çorba çeşitlerinden biri veya sebze püresi
aralarda yoğurt ve meyve püreleri veriyoruz. akşam üzeri yine biberonla anne sütü
akşam eve altı gibi geliyorum banyosunu yaptırıyorum. emziriyorum sekizde uyuyor. gece 11'de birde sabah 05.00'de emmeye kalkıyor.

canım anne sütü almadığı için devam sütü içmesi gerekmiyormu senin menünde hiç devam maması yok daha doğrusu benim bildiğim günde 500 600 cc civarı süt alması gerekiyor.

biz de aynı bu biçimde besleniyoruz fakat
her katı öğün sonrası ortalama 100-120 cc aptamil ya aanne sütü devam ediyorlar.
Bu da günde ortalama 400-480 cc ediyor.

Ceviz veremiyorumm,ne kadar rondodan geçirsem de henüz pütürlü geliyor,öğürüyorlar
ayrıca yumurta ile pekmezi dönüşümlü olarak verilmesi tavsiye ediliyor,zira ağır gelebilir.

denizengindeniz banyosunu hergünmü yaptırıyosun.bir tv programında bebeklerin gün aşrı yıkanmasının daha doğru olduğunu anlattılar.çünkü bebeklerin teni hassas olduklarından kuruyup egzama gibi hastalıklara sebep olabilirmiş.bebek yağı bile sürülse olu demişlerdi.

canım hergün yıkıyorum ama sadece üç günde bir sabunluyorum. diğer günler sadece durusu ile yıkıyorum. kızım bütüngün yerlerde sürünüyor. akşam yıkayıp balmandol yağı ile masaj yapıyorum. hem daha rahat uykuya dalıyor.

peki kilosu nasıl??

benim kızım ana ve ara öğünleri yediği halde hala zayıf. sanırım hareketlilğinden ve ırsi ... hala 7 kilodayız :) persantilde 10-25 arası :))

sizin kide ekim doğumlu mu???

valla biz bu halde yediğmiz halde 10-25 çıkıyoruz persantilde. 7.100 grmız :))
yemese nolcak bilmiyorum::)))

merhaba... cevizi ayıklayıp rondo da un ufak olana kadar çeviriyorum. sonra bir kavonoza koyup sabahları 1 tatlı kaşığı mamasını koyuyorum..

canım anne sütü almadığı için devam sütü içmesi gerekmiyormu senin menünde hiç devam maması yok daha doğrusu benim bildiğim günde 500 600 cc civarı süt alması gerekiyor.

sabah ki mamasında devam sütü var,
yoğurtta süt ve süt ürünlerine girdiği için yoğurdu sayıyoruz,
akşam üzeri çorba yoksa maması var
muhallebide devam sütlü
birde gece uyanınca devam sütü ...

toplamda bazen 500 ml. etmiyor ama 400 ml mutlaka ediyor.

bende gün aşırı yıkıyordum ama şu sıcak havalarda her gün yıkıyorum ..
çok terliyorlar çünkü. gece rahat uyusunlar diye bende yaptırıyorum.

her gün yada gün aşırı şu sıcak havalarda şart sanırım :)))

bizimkinin iştahı gayet iyi ama çok hareketli olduğu için pek fazla kilo almıyor. çünkü gün boyu hiç durmuyor. altı buçuk aylık olduk ama kilosu daha 8 kg

küçükken gün aşırı yıkıyordum ama şimdi hergün yıkıyorum. bütün gün mücadele etmekten terliyor hemde yerlerde sürünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…