• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları 2009 da tüm düz liseler Anadolu lisesi olacaksa Puanları nasıl olur?

BuLL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2009
15
0
86
Denizli
merhaba ben yeni üye oldum.seneye liseye yazılacağım aslında düz lise okuyup dil bölümü seçmek vardı aklımda ama seneye bütün düz liseler anadolu lisesi olacakmış mafoldumben .acaba puan durumu değişecekmi?
bunun bizim için avantajı ne?
Lütfen beynimi yedim sabahtan beri.Şimdiden sağolun.

Bütün düz liseler anadolu lisesi mi olacak?Ben sanmıyorum öyle birşey olacağını.Olursada puanlar kesinlikle değişir.Ama bence düz liseler mutlaka olacaktır.

Son düzenleme:
ya aslında bende kesin bir şey bilmiyorum ama yeni projeymiş ve bütün sitelerde öyle yazıyo.Öyle birşey olsa bile puanlar değişmez bence çünkü amacı tabela üzerindeki uzun yazınları önlemekmiş.Puanlar yükselirse herkez açıkta kalır.

aa öyle saçmalık olur mu ya tabelada yazılar uzun die düz lise anadolu lisesi olurmu öyleyse meslek liseleride anadolu olsuun oh ne güzel cnm sen boşuna başını şişirme eğer öyle bişe olursa puanlar kesinlikle we kesinlikle değişir

Öyle birşey yok. Sadece okul diploma puanı öss puanınızı %5 etkileyecek.
Anadolu mezunuyum ben son öss ye girenlerdenim.

Ha o zaman anadoluyla düzün ne farkı kalacak diyorsanız;
1) Eğitim Kalitesi
2) Ciddiyet
3) Dil (Anadolularda ıng ve Alm dersleri zorunludur.)
4) (Ve bence en önemlisi) Üniversite tercihlerinde puanı aynı olan 2 kişiden lise mertebesi yüksek alan kontenjanı alır. Örn son kişi 2 virgülüne kdr puanı aynı biri düz biri anadolu. Anadolu alınır. Hocalar tek tek açıkladı.

ben anadolu lisesindeyim ilk defa böyle bişeyi duyuyorum ve çok sinirlendim madem hepsi anadolu olacaktı biz niye boşuna anadoluyu kazandık :olmaz:

hem canım dil bölümünü seçmek istiyosan anadolu lisesinde okursan sana daha çok faydası olur haftada 10 saat ingilizce göreceksin ve 10.sınıftada almanacaya başlayacaksın ...

Aynen katılıyorum :) Hepsi anadolu olmayacak.. Sadece diploma notu %5 etki edecek bence karıştırmış olabilirsiniz. Farkları yazdım zaten, Anadolu yine bütün ihtişamıyla öyle olacak :) Başını şişirmene değmez açıkta kalıcam vs. kulp bulamıcam bi daha vs. rahat ol ve kazanmaya bak. :)

Kafam ıyice Karışık 8.sıNıfa gidiyorum ve ne yapacagımı bilmiyorum :(

Back