2007 Mart doğumlu oğlumuzu geçtiğimiz sene rapor alarak anaokuluna gönderdik. Bir öğretmen olarak 6 yaşını doldurmamış bir çocuğun ilkokula gitmesini sakıncalı buluyorum. Verdiğimiz kararın zamanla ne kadar doğru olduğunu da gördük. Çocuğumuz geçen seneye göre çok daha hazır görünüyor ve gönül rahatlığıyla ilkokula göndereceğim. Yapar öğrenir diyenleri değil kendi çocuğunuzu ve ilkokul ortamını dikkate alarak karar vermelisiniz. Çevremde oğlumla aynı yaş grubunda pek çok çocuk var. Birçoğu bizim gibi anaokuluna gönderdi. Hepsi de eğitimli bilgili aileler. İlkokula gönderen birkaç tanıdığım ise sonradan pişman oldular, ancak kararlarından geri de dönemediler. Çocukları tabiki okuma yazmayı öğrendi. Ancak başka türlü zorluklar yaşadılar, örneğin öğretmenler söylendiği gibi birinci dönemi oyunla geçirmedikleri için o yoğunluğa adapte olmakta zorlandılar, sıkıldılar, okula gitmek istemediler. Bunlar bana tanıdığım ailelerin söyledikleri. Çocuk sınıfında kendisinden her bakımdan daha büyük ve olgun çocuk görünce doğal olarak kendine olan güveni azalıyor, bu çocuğun tüm eğitim hayatını etkiliyor.
Bence çok iyi düşünmelisiniz. Çocuğunuz büyük ihtimalle benim çocuğum gibi en az 72 çocuklarla aynı sınıfta olacak, o yaşlarda bir iki ay bile gelişim açısından çok önemlidir.
Erken göndermenin herhangi bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Bırakın çocuğunuz çocukluğunu yaşasın, okulda mutlu olsun, önünde uzun bir öğrenim hayatı olacak, bir sene kazanacağım derken çocuğun eğitim hayatını mahvetmeyin. Ayrıca benim oğlumda 3 sene okul öncesine gitti ve zeki bir çocuk, ancak bu bir sene içinde duygusal zeka olarak ve kendine olan güveni daha fazla yerine geldi.