• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2008 Mart anneleri,ilkokul mu anaokul mu?

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
Merhabalar,cok zor bir donemdeyiz çünkü karar asamasindayiz.kizim Eylül'de 66aylik olacak.2,5 yasından beri 2sene kreşe bu senede anasinifina gitti yani okul oncesi eğitime 3sene harcadık.bende branş öğretmenizin gercekten guvenebilecegim cok iyi bir sınıf öğretmeni arkadasım var acaba onun sınıfında kızımı başlatsanız yoksa rapor alıp anasinifina mı göndersem?arkadasim dediğim sınıf öğretmeni cok iyi ama okulun cevresi pek parlak değil.yoksa rapor alıp evimin cevresinde iyi okul diyebileceğim bir okulun anasinifina mı göndersem ?kafam cok karışık bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?cocuklarinizi okula baslatacakmisiniz ?

Ah ah ayni konu bizm evde de dert.kizim okul acildiginda 63 aylik olacak.gecen sene devlet anaokuluna baslattik.yarim donem olmadan cok hastalandi mecburen biraktik.bu sene esimle ters dusuyor fikirlerimiz.o ilkokula baslasin diyor.ben erken diyorum.kizim okula gittigi surede bazen sikildi.yapilan faaliyetleri sikici buldu.cunku biz evde hep yapiyorduk.sedece eglence kismi hosuna gitti.ama fiziksel olarak 1. sinifa uygun degil.boyu posu yerinde ama nasil desem cabbar atak bir cicuk degil.kendini asla koruyamaz.merdivenleri kenardan korka korka iner.disarda yururken asla elimi birakmaz.okulun normal kisminda buyuk cocuklar canavar gibi kostururken bizimki ruzgarlarndan bile devrilir.
Hatta gecen sene anasinifindan yaramaziki cocuk arkadan devirdi bizimkini gozlugu kirildi alnina saplandi.az kalsin gozunu parcalayacakti.ben bunlardan korktugum icin anasinifi diyorum esim de bir an evvel alismali.herseyi biliyor vs diyor.sanirim benm dedigim olacak bakalim

63ay bendede cok küçük ,sonuçta 66aydan küçüklerde rapor alma zorunluluğu yok,bendede göndermeyin.zorunlu eğitim 66ayliklara.bizde esinlenerek ters düşüyoruz benim eşimde gitsin diyor ben gitmesin.

Bak iste ayni durum sizde de.babalar annelik icgudusuyle cocuklara kiyamadigimizi abarttigimizi dusunuyor ama mesele oyle degil.biz onlarin analariyiz.onlari taa iliklerine kadar taniriz.bizce yeterli degilse degildir.yoksa kim istemez ki yavrusunum buyuyup gelisip okula gitmesini.

Ah ah ayni konu bizm evde de dert.kizim okul acildiginda 63 aylik olacak.gecen sene devlet anaokuluna baslattik.yarim donem olmadan cok hastalandi mecburen biraktik.bu sene esimle ters dusuyor fikirlerimiz.o ilkokula baslasin diyor.ben erken diyorum.kizim okula gittigi surede bazen sikildi.yapilan faaliyetleri sikici buldu.cunku biz evde hep yapiyorduk.sedece eglence kismi hosuna gitti.ama fiziksel olarak 1. sinifa uygun degil.boyu posu yerinde ama nasil desem cabbar atak bir cicuk degil.kendini asla koruyamaz.merdivenleri kenardan korka korka iner.disarda yururken asla elimi birakmaz.okulun normal kisminda buyuk cocuklar canavar gibi kostururken bizimki ruzgarlarndan bile devrilir.
Hatta gecen sene anasinifindan yaramaziki cocuk arkadan devirdi bizimkini gozlugu kirildi alnina saplandi.az kalsin gozunu parcalayacakti.ben bunlardan korktugum icin anasinifi diyorum esim de bir an evvel alismali.herseyi biliyor vs diyor.sanirim benm dedigim olacak bakalim

daha küçük canım yollama 1. sınıfa
anaokuluna gitsin

3 mart doğumlu oğlum
özel anaokuluna gitti
öğretmenimiz başlasın yapar diyor
bende yapacağına inanıyorum
ama neden diyorum
neden gitsin daha wcye kendi gidemiyor
kantinden bişey alamaz
birinini himayesine girmeye hevesli
pısırık
neden olsun
özel okul olsa belki gönderiridima am devlet okuluna gideceğinden
ben bu sene yollamaycağım

3 mart doğumlu oğlum
özel anaokuluna gitti
öğretmenimiz başlasın yapar diyor
bende yapacağına inanıyorum
ama neden diyorum
neden gitsin daha wcye kendi gidemiyor
kantinden bişey alamaz
birinini himayesine girmeye hevesli
pısırık
neden olsun
özel okul olsa belki gönderiridima am devlet okuluna gideceğinden
ben bu sene yollamaycağım
. aynı fıkırdeyım ve bu sene yollamama kararı aldım.umarım dogru kararı vermıssımdır.

2007 Mart doğumlu oğlumuzu geçtiğimiz sene rapor alarak anaokuluna gönderdik. Bir öğretmen olarak 6 yaşını doldurmamış bir çocuğun ilkokula gitmesini sakıncalı buluyorum. Verdiğimiz kararın zamanla ne kadar doğru olduğunu da gördük. Çocuğumuz geçen seneye göre çok daha hazır görünüyor ve gönül rahatlığıyla ilkokula göndereceğim. Yapar öğrenir diyenleri değil kendi çocuğunuzu ve ilkokul ortamını dikkate alarak karar vermelisiniz. Çevremde oğlumla aynı yaş grubunda pek çok çocuk var. Birçoğu bizim gibi anaokuluna gönderdi. Hepsi de eğitimli bilgili aileler. İlkokula gönderen birkaç tanıdığım ise sonradan pişman oldular, ancak kararlarından geri de dönemediler. Çocukları tabiki okuma yazmayı öğrendi. Ancak başka türlü zorluklar yaşadılar, örneğin öğretmenler söylendiği gibi birinci dönemi oyunla geçirmedikleri için o yoğunluğa adapte olmakta zorlandılar, sıkıldılar, okula gitmek istemediler. Bunlar bana tanıdığım ailelerin söyledikleri. Çocuk sınıfında kendisinden her bakımdan daha büyük ve olgun çocuk görünce doğal olarak kendine olan güveni azalıyor, bu çocuğun tüm eğitim hayatını etkiliyor.
Bence çok iyi düşünmelisiniz. Çocuğunuz büyük ihtimalle benim çocuğum gibi en az 72 çocuklarla aynı sınıfta olacak, o yaşlarda bir iki ay bile gelişim açısından çok önemlidir.
Erken göndermenin herhangi bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Bırakın çocuğunuz çocukluğunu yaşasın, okulda mutlu olsun, önünde uzun bir öğrenim hayatı olacak, bir sene kazanacağım derken çocuğun eğitim hayatını mahvetmeyin. Ayrıca benim oğlumda 3 sene okul öncesine gitti ve zeki bir çocuk, ancak bu bir sene içinde duygusal zeka olarak ve kendine olan güveni daha fazla yerine geldi.

benım kızımda 28 subat 2008 li bu sene anaokluna gonderecem cocugum 1. sınıfada gıtse yapar bılıyorum hatta gelısımıde cok guzel masallah ama benım dusuncem 1. sınıfı atlatınca sorun halledılmıs olmuyo ılerıkı sınıflarda da gosterebılır ders konusunda . buyuk kızım 2005 eylul dogumlu oda busene 1. sınıfı bıtırdı onuda gec gonderdım gayet basarılı oldu ogretmenı bıle her toplantıda yası buyuk olanlar daha onde gıdıyo dedi

Oğlum Ocak 2008 doğumlu biz ilkokula göndermeyi düşünüyoruz. Allah utandırmasın:)

Son düzenleme:
ben de hem 2008 mayıs doğum kızı olan bir anne hem de bir sınıf öğretmeni olarak rehes hocamın yazdıklarının tamamına katılıyorum...
zamane çocukları çok zeki her şeyi çok çabuk öğreniyor, okuma yazmayı da öğrenir tamam ama zamane de olsa 6 yaşındaki bir çocuk oyun çağındadır... o çocuğun ders zamanı değil oyun zamanıdır... birinci sınıfta başarılı olsa bile bu ileriki sınflarda da başarılı olacağı anlamına gelmiyor maalesef...

03/03/2008 doğumlu oğlum ver bende gönderme taraftarı değilim ancak rapor almak gerekiyormuş bu işkence bu rapor ileriki yaşlarında karşısına çıkarsa ne olacak

Benim kızımda Temmuz 2008 doğumlu çok kararsızım ilkokulmu anaokulmu :31:
Ayrıca biraz minyon tipli ilkokula başlasa yapabilirmi bilemiyorum ne olur fikir verin bana :31:

Benim kızımda Temmuz 2008 doğumlu çok kararsızım ilkokulmu anaokulmu :31:
Ayrıca biraz minyon tipli ilkokula başlasa yapabilirmi bilemiyorum ne olur fikir verin bana :31:

mart sonuna kadar olanlar zorunlu göndermeyebilirsin.bu durum birazda çocuğun yapısı ile alakalı ezilir diyorsan gönderme ....
seneye bizimde başımız ağrıyacak bakalım biz ne yapcaz...

mart sonuna kadar olanlar zorunlu göndermeyebilirsin.bu durum birazda çocuğun yapısı ile alakalı ezilir diyorsan gönderme ....
seneye bizimde başımız ağrıyacak bakalım biz ne yapcaz...
Şimdiden allah kolaylık versin sizede gerçekten Cok zormuş karar vermek ilkokula göndersem bi dert göndermesem :31:
Anaokula göndersem sene kaybı olucak gibime geliyor
ilerde sorun olurmu kızım bu konuda bana hesap sorarmı :31:

Benimde kafam hala cok karışık göndersem mı demeye başladım bu aralar yeniden.sene kaybı olur gibi geliyor bu sefer bıkarsa anaokulundan

Merhabalar benim kızım mart 2009 doğumlu ve birçok konuda yaşıtlarından önde göruntu olarakda yapılı ancak bız bu senede anaokuluna gönderip bir sene sonra anasınıfına gondermeye karar verdik bunu ogretmeni degil psikoloğu ile kararlaştırdık ve sınıfında bizimle aynı durumda olan sekiz aileden sadece bir tanesi anasınıfına gödermeyi seçti o da özel bir okulda yakın arkadaşı öğretmen ve onun sınıfına verdi ve hala da çok emin değil doğru birşey yaptığına bence ocak şubat mart doğumlular bir sene daha ertelemeli çocuğu akıllı bile olsa.... Umarım hepimiz en doğru kararları veririz

Back