2008 ekim annesiyim.5,5 haftalık hamileyim ne yapmalıyım?

ipekkocak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2008
46
0
Adetimin gecikmesi üzerine hastaneye gittim ve hamile oldugumu öğrendim sıkı sıkı korundugumuz halde.demekki pek saıkı deilmiş.mafoldumben
Şimdi ise müthiş bir kararsızlık içindeyim.Kızım henüz 9,5 aylık ve emmeyi bırakack gibi deil.Ona bende kıyamıyorum zaten daha çok küçük diye kesmek istemiyorum hedefim 2 yasa kadar emzirmekti.
Öte yandan karnımdakini aldırma düşüncesi beni kötü yao-pıyor kürtaj sayısı arttıkça cocuk sahıbı olma sansı azalıyormus diye okudum netten.sonuç olarak 3. kürtajım olacak.1. boş gebelikti kürtaj.2. doğumda eşi yapıstı rahme kürtaj simdide bu
napıcam ben hiç bilmiyorum.birde benım acımdanda kotu calısıyorum bı yandan asermem berbat gecer mahvolurum kan kusarım 2 tane bebegın bakımı var ve benım bunyem de henuz hazır deıl doguma guclu hissetmıyorum fiziken ve ruhen.
Yorumlarını beklıyorum cok ıhtıyacım var.benım yerımde olsaydınız napardınız?:uhm:

Adetimin gecikmesi üzerine hastaneye gittim ve hamile oldugumu öğrendim sıkı sıkı korundugumuz halde.demekki pek saıkı deilmiş.mafoldumben
Şimdi ise müthiş bir kararsızlık içindeyim.Kızım henüz 9,5 aylık ve emmeyi bırakack gibi deil.Ona bende kıyamıyorum zaten daha çok küçük diye kesmek istemiyorum hedefim 2 yasa kadar emzirmekti.
Öte yandan karnımdakini aldırma düşüncesi beni kötü yao-pıyor kürtaj sayısı arttıkça cocuk sahıbı olma sansı azalıyormus diye okudum netten.sonuç olarak 3. kürtajım olacak.1. boş gebelikti kürtaj.2. doğumda eşi yapıstı rahme kürtaj simdide bu
napıcam ben hiç bilmiyorum.birde benım acımdanda kotu calısıyorum bı yandan asermem berbat gecer mahvolurum kan kusarım 2 tane bebegın bakımı var ve benım bunyem de henuz hazır deıl doguma guclu hissetmıyorum fiziken ve ruhen.
Yorumlarını beklıyorum cok ıhtıyacım var.benım yerımde olsaydınız napardınız?:uhm:

canım çok zor bir karar gerçekten. benim hiç kürtajım yok bi o kadar da karşıyım hep dua etmişimdir inşallah başıma sıkıntılı bi olay gelmez de kürtaj olmak zorunda kalmam diye. 2009 ekim annesim ben de şuan. ama senin yerine karar vermek gerçekten çok zor. bizim topikte bi arkadaşımız vardı bi oğlu var aşağı yukarı senin bebeğinle aynı aylarda galibe.. o da çalışıyodu ikinciye hamile şimdi de. ekim de doğacak onunkisi de... wrose idi rumuzu. belki karar vermende sana yardımcı olabilir.. umarım hepiniz için en doğru olan kararı verirsin. allah yardımcın olsun...

canım ne yapacaksan cabuk karar ver bence kalp atışları oluşmadan kararını vermıs ol.
kalp atışı olunca istesende yapamazsınnn..hakkında hayırlısını dılıyorum.
bende ıkız annesı olacagım kısmetse zor olacak ama beraber buyuıcekler
bence sende ıkız gıbı buyutursun bebelerınıı güzell olurr

Herşeyden önce bence bu konuyu bir kadın doğum uzmanına danış, sağlık açısından bir tehlike yaratır mı diye. 9,5 ayda rahim kendini toparlamıştır büyük ihtimalle ama tabii ki baktırmakta yarar var. Bir problem yoksa bence doğur, hem aralarının 18 ay olması bir avantaj halini bile alabilir. Keyfi yapılacak bir kürtajın mı 2 küçük bebeğe bakmanın mı daha ağır bir yük olacağını düşün bence ve sonra da seni endişelendiren bu bebek adayına sahip olmak için 20 yıl bekleyip, milyarlarca lirayı ufacık bir umut ışığı için gözden çıkarabilen aileleri. Bak günahtır değildir falan demiyorum, ama kesin olan birşey var ki her bebek bir mucizedir ve sen büyük ikramiye çıkmış bir piyango biletini yırtıp atmayı düşünüyorsun.

ikiz gibi büyürler.sakın aldırma .belki bu hamileliğinde aş erme mide bulantısı gibi sorunlar yaşamazsın.Allah yardımcın olsun.bence aldırma...

aldırmaktan korkuyorum dediğim gibi 3. kürtajım olacak ya daha sonra cocuk sahıbı olamazsam tekrar.bı taraftada kızım ya memeyı gordugu zaman her ne yapıyorsabırakıp hızlı hızlı emekleyıp bana yapısıyo bı gorsenız.

bence hayırlı olsun canım kürtaja sağlık sorunu olmadığı sürece kesinlikle karşıyım rahme düştüğü andan itibaren o bir can ve hiçbir insanın bence o canı almaya hakkı yok hem bide şöyle düşün ya bir daha çocuk sahibi olamazsan hiçbirimizin garantisi yok ki.... elbette zor olacak ama bak kızını ne kadar seviyorsun onun gibi bir tane daha olması bence çok güzel bir duygu... üstelik bildiğim kadarıyla 8. aya kadar falan emzirebiliyorsun bu da demek oluyor ki 15-16 ay rahatça kızını emzirebilirsin... çok iyi düşün bebek sahibi olmak için herşeylerini feda edebilecek insanları düşün ve bence o cana kıyma benim kızım aşırı yaramaz artı geceleri bile 15-20 dakikada uyanıyor uyku görmüyorum aşermem berbat geçmişti ama buna rağmen hamile kalsam ve ikiz bile doğuracağımı bilsem aldırmazdım lütfen canım iyi düşün Rabbim o meleği gönderdiyse sana kolaylığını da verir elbet

canım valla ne yazsak durumuna derman olurmuyuz bilemem ama son karar senin.çok haklısın emzirme konusunda sana katılıyorum benim oğlumda memeyi gördüğü an neler yapıyor o onun rızkı ama rabbim düşünüpte verir vardır elbet bildiği.normal doğum yaptıysan toparlanmıştır rahim.allahım korusun bende olsa sezeryanlıyım ben birde yaşım var ne yaparım bilmem.sen kendi doktoruna da bir danış arkadaşım istersen.biraz zorlanırsın ama beraber büyürler ikiz gibi.nice insanlar bu yolda paralar harcıyor evlat sahibi olabilmek için ama bazen olmuyor işte.2008 ekim annelerinden Bızdıkcan var o da senin gibi hamile ama senden önce doğum yapacak istersen onunlada yazışabilirsin belki daha iyi olur senin için.

canım seni en iyi anlayacak benim galiba
bende eylül 2008 annesiyim ve şuan 5,5 aylık hamileyim yani senin durumundan daha vahim bebeklerimin arasında 14 ay olacak
ilk öğrendiğimde çok ağladım üzüldüm eşim halimi görünce aldıralım bile dedi ama ben pes etmedim bu minik yavruyu doğurmaya karar verdim.
ilk hamileliğim çok zor geçmişti bunda da korktum öyle olacak diye ama inan bana 1 kez bile midem bulanmadı çok rahat geçiyor hamileliğim.allah kolaylığını veriyor gerçekten doğumdan sonrada böyle olacağına inanıyorum.
sadece üzüldüğüm nokta oğlum sadece 7 ay emdi ama bunada şükür.hiç emmeyen bebekler var diyorum sebeb yokken.
sen içini ferah tut ve içindeki meleğe sıkı sıkı tutunzemuszemus

peki emzirmeye devam edemezmıydın bebeğinı ben 1 2 ay daha emzirmeyı düşünüyorum eger doğum olursa pztsi son gun karar vermek için.

ben hemen bırakmadım zaten emzirmeyi karnımdaki bebeğim 2,5 aylık olana kadar emzirdim oğlumu.ama dr.sen çok yıpranırsın dedi içerideki içinden bu çocuğun emerek seni sömürürler dedi ondan sonra bırakmak zorunda kalmıştım

Arkadaşım bende ekim annesiyim ve karnımdaki bebek 5. ayına giriyor. Bak kürtaj diyorsun ilk iki tanesi elinde olmadan olmuş Rabbim bunu sana bereketiyle göndermiş o minicik yavrunun canını alacak kadar katilsen buyur git aldır ama ben ne yapacam falan diye düşünmenede gerek yok kimsenin yorumu da senin canını sıkmasın ben aştım bu durumları ikiz anneleri ne yapsın aynı anda bizim şansımız birinci daha büyük hem daha rahat olcaz çünkü tecrübeliyiz biraz hamilelik sıkıyor hani yeni kurtulduk derken tekrar aynı şeyler yalnız şunu da unutma belki bu daha rahat bir hamilelik olacak bana doktor senin sezeryan dikişlerin iyileşmemiş bunu aldırman lazım dedi kendi doğum yaptıran doktoruma gittim hiçbişey olmaz ben sonuna kadar seninleyim dedi buna rağmen aldırmadım bir arkadaşım hayatının en zekice kararına vermişsin dedi bilmiyor kazaran hamile kaldığımı a neden dedim ilk zamanlar biraz zor olacak ama sonra iyiki doğurmuşum diyeceksin dedi moralim süper oldu tabi bozanlar olsa da sen kafana takmayacaksın ilk bebeğine gelince bebeklere anne sütü 6.aydan sonra faydası çok az ek besin hatta direk sütten alacağını vereceksin etini sütünü vs. birde eğer anne hamileyse zayıflatır diye biliyorum iyi değilmiş bence hemen kes emzirmeyi gereksiz zaten benim bebeğim sadece 2 ay emdi emmedi biz ne yapalım. kafana hiç bişey takma bir sorunun olursa paylaşalım tamam mı benim çevremde daha erken hamile kalanlar var güzelim hele eski kadınlar arada 1 yaş bırakmamış kardeşler birbirini öyle iyi anlayacak ki gelecek çok güzel olacak inşallah Kendini Yaradanına teslim et ve verdiği mucizeye lütufa sahip çık davetsiz misafir ama belki ileride o bakacak bize.....

canım benım karar senın tabıkıde 2 bebegını kaybetmıssın bence rabbımın hedıyesı bu bebegı aldırma cennetın kapısında beklermıs annemı babamı almayın ıcerıye dıye
bu arada bende bu ay adet gormedım pazartesı gunu test yapcam allahım sana guc kuvvet versın

Arkadaşım bende ekim annesiyim ve karnımdaki bebek 5. ayına giriyor. Bak kürtaj diyorsun ilk iki tanesi elinde olmadan olmuş Rabbim bunu sana bereketiyle göndermiş o minicik yavrunun canını alacak kadar katilsen buyur git aldır ama ben ne yapacam falan diye düşünmenede gerek yok kimsenin yorumu da senin canını sıkmasın ben aştım bu durumları ikiz anneleri ne yapsın aynı anda bizim şansımız birinci daha büyük hem daha rahat olcaz çünkü tecrübeliyiz biraz hamilelik sıkıyor hani yeni kurtulduk derken tekrar aynı şeyler yalnız şunu da unutma belki bu daha rahat bir hamilelik olacak bana doktor senin sezeryan dikişlerin iyileşmemiş bunu aldırman lazım dedi kendi doğum yaptıran doktoruma gittim hiçbişey olmaz ben sonuna kadar seninleyim dedi buna rağmen aldırmadım bir arkadaşım hayatının en zekice kararına vermişsin dedi bilmiyor kazaran hamile kaldığımı a neden dedim ilk zamanlar biraz zor olacak ama sonra iyiki doğurmuşum diyeceksin dedi moralim süper oldu tabi bozanlar olsa da sen kafana takmayacaksın ilk bebeğine gelince bebeklere anne sütü 6.aydan sonra faydası çok az ek besin hatta direk sütten alacağını vereceksin etini sütünü vs. birde eğer anne hamileyse zayıflatır diye biliyorum iyi değilmiş bence hemen kes emzirmeyi gereksiz zaten benim bebeğim sadece 2 ay emdi emmedi biz ne yapalım. kafana hiç bişey takma bir sorunun olursa paylaşalım tamam mı benim çevremde daha erken hamile kalanlar var güzelim hele eski kadınlar arada 1 yaş bırakmamış kardeşler birbirini öyle iyi anlayacak ki gelecek çok güzel olacak inşallah Kendini Yaradanına teslim et ve verdiği mucizeye lütufa sahip çık davetsiz misafir ama belki ileride o bakacak bize.....

:lepi:sonuna kadar katılıyorum sana canım ikiz anneleri ne yapsın dimi ama
allah hepimize kolaylık verir inanıyoruma.s

cnm bence 18 ay aralıklı olarak dünyaya gelen ikizlerinin tadını çıkar,aldırmayı düşünme bence.2 kürtajdan sonra bunu bir şans olarak düşün,sabrınıda verir Rabbim.Keyfi bir kürtaj cinayetten ne kadar farklı,belki zorlanıcksın ama ileride sen daha şanslı olacaksın çocuklarının ikisi birden büyümüş olacak ve sen ileride çok rahat olacaksn.Kıyma o minicik misafirine.

peki tecrübeli arkadaşlar nasıl kestiniz memeden cocukları.benım kızım ağzına memeyi almadan hayattta uyumuyor az önce sallayıp uyutmaya calıstım nerdeeee?bıberon ve emzzikte hiç almadı zaten yazık cekeceği var kuzumun da benımde galıba.lütfen yanıtlarınızı beklıyorum nasıl kesıcem?

Canım internetten araştırdın mı bilmiyorum ama hamile iken bebeği emzirmenin bir sakıncası yok diyor doktorlar. Bir doktora danıştın mı bu konuda? Ayrıca bebeğin daha yeniymiş. Beslenmene dikkat edersen vücudun çok ağırlaşana kadar emzirebilirsin. Tabii senin için zor olacak. Emzirmeyi kesin demelerinin de tek nedeni annenin zorlanmasıymış. Yani hamileliğin rahat geçerse bence ilk 4 ya da 5 ay emzirebilirsin ki bu arada kızın yaşını geçer ve memeden kesersin.
Bu arada 'bebek zehirlenir' diye kulaktan dolma bir bilgiyle bebeğini emzirmekten kesen bir arkadaşım doktora gittiğıinde ve sakıncası olmadığını öğrendiğinde çok pişman olmuştu. Dediğim gibi önce bir doktora gidip, kan değerlerine bakmalısın. Ona göre zaten dr.unun tavsiyesini dinlersin.

Son düzenleme:
Ne güzel birsey ya anne olmak hele 2 tane ..Ben de istiyorum kızıma kardess. ekim annesiyim bir tane daha isterdim ama kocam bu yasdan sonra ancak bi cocuk büyütebiliriz ,cok yaş farkı var diyor ..Kimbilir belki bi kaza kursunu da bana olur :) ikinciyi istiyorummmm benn :KK43:

peki tecrübeli arkadaşlar nasıl kestiniz memeden cocukları.benım kızım ağzına memeyi almadan hayattta uyumuyor az önce sallayıp uyutmaya calıstım nerdeeee?bıberon ve emzzikte hiç almadı zaten yazık cekeceği var kuzumun da benımde galıba.lütfen yanıtlarınızı beklıyorum nasıl kesıcem?

ben gündüzleri emzirmeyi bıraktım önce sadece gece emzirdim belli bi süreden sonrada onuda bıraktırmayı başardım zaten oğluşum yemek yemeye çok meraklıydı 7,5 ay emdi sadece

Sen ona zorlayarak bir biberon maması ver güzel emmeyi öğrensin bak bakalım bi daha seni istiyor mu

X