2008 Aralık Anneleri

maydanozcum epeydir göremiyorum seni doğurdun mu yoksa...
güzel haberlerini bekliyoruz eğer kaçırdıysam da tebrik ederim arkadaşım....

walla evet erken ksilcek diye beklemekten vazgectim ben kanamamın.
3-4 günde bir pembe akıntı şekline dönüştü.
neyse buna da şükür

kızlar ben bişi daha sorcam.gaz yapacak şeylere yememye dikkat ediyomusunuz.ben sağlık ocağında sorduğumda ebe herşeyi ye dedi.kırmmızı mercimek yeme dedi

ben de bişi sorcam.ya benim yavrum hep yemek başında uyanıyor.yemek yerken yada bişi içerken emzirmek sakıncalı mı.hast.su içirmemişdi ebemiz.

ben son zamanlarda kahvaltımı resmen emzirirken yapıyorum.
bi sakıncası olduğunu düşünmüyorum ama yine de araştırmak lazım.

ama emzirmek o kadar cok vaktimi alıyor ve benim keyifli kızım o kadar yavaş emiyor ki
ben bir çok işimi emziriken yapmaya başladım artık.
hatta ipodumu ayarlıyorum,onu dinlicem zaman zaman.
kitabımı okuyorum,hatta bilgisayardan dizi falan izliyorum emzirirken-tatlicadiarzu-
yoksa gün bitiveriyor hiç bişey yapamadan :delphin:

kızlar kızlar Bu gun doktora gittim bebek 3,500 kgs olmuş, artık kilo almayın dedi doktor... Son iki hafta da bende çok şişmiş hissediyorum zaten; hatta hissetmenin ötesinde 4 kilo falan aldim...Bekliyoruz bakalım bir aksilik olmazsa 2 ocaga kadar beklemeyi planlıyorum.... Suni sancı kesinlikle önermiyor.. Doktorum kadın, kendisi bir çocuğunu suni sanci doğurmuş, ben çektim hiç kimseye önermem dedi... Suni sanci ile doğum yapmiş annişler, siz ne dersiniz?

canım sen bilirsin gene de ama ben sunii sancı ile doğum yaptım ve 3 normal doğum yapan ve 4 yeğeninin doğu sancılarında yanlarında olan annem bile senin doğumun kadar kolay ve rahat bir doğum görmedim dedi..
ben bana induksiyon verildikten tam 2 saat 15 dk sonra bebeğimi kucağıma aldım.. sancı serumu takıldıktan 5 dk sonra sancılarım 10 dk da 3 kere ve 30 sn kadar sürerek başlamıştı.. ikinci 5 dakikada yani 10. dakikada ise artık 3 dakikada 1 ve 50-60 sn sürer hale gelmişti.. 1 cm açıklık ile induksiyon takıldı. 2 saat sonra 8 cm ile doğumhaneye alındım. 16 dakika sonra güzel meleğim dünyaya gelmişti.. 3400 dü benim kızım doğduğunda.. kısacası sunii sancı ile doğum yapan biri olarak benim doğumumun çok kolay olduğunu söyleyebilirim.. bence sen normal isteyip istemediğini iyice tart. bu konuda ne kadar kararlı olursan o kadar başarılı olursun..
bu doğum olayı bence kişiden kişiye ve koşuldan koşula değişen bir durum..

kiz ilkimimm aynenn canim bende 2 saat suni sanci cektimm
bogure bogureee canim ciktii kesinlikle tavsiye etmemm
ama mecbur kalinca diyecek bisey yokk

Gold'cum maşallah bebişine.
Demek yılbaşına girerken bile gelebilir senin bebiş.2 Ocak'a kadar bekleyeceğine göre..
Ben normal doğum yapmadığım için suni sancıyla ilgili hiçbir fikrim yok canım ama her türlü doğumda az veya çok,o esnada ya da sonrasında mutlaka acı çekiliyor.Gülbeyza'nın dediği gibi canından can kopuyor.Nasıl olacak da acı çekmeden bir can dünyaya getireceksin?
Önemli olan sonuç.Herşey,kucağına sağlıklı bir bebek alabilmek uğruna.Üstelik bu,dünyanın en güzel deneyimi.
Sen doğum şeklini doktoruna ve bebeğine bırak.Sadece bebeğini kucaklayacağın zamanı düşün.

İlkim'cim nasıl olur da herşeyi yiyebilirsin diyebilir?Gaz yapan birçok yiyecek var.Sen istersen gaz yapanlardan bir ye,dene bakalım bebeğin sabahlara kadar ağlayacak mı yoksa mışıl mışıl uyuyacak mı...
Ben bu konuda çok hassasım.Gaz yapan hiçbir şeyi yemiyorum.Kız kardeşim gıda mühendisi.Yiyeceğim şeyleri ona sorarak yiyorum.Bu sayede kızımda hiç gaz problemi olmuyor.
Lahana,bezelye,yaprak sarması,çiğ soğan,kuru bakliyat,yoğurt,süt,çiğ sebze,meyve gibi birçok şeyi tüketmemeye dikkat ediyorum.Pişmiş sebzelerden de gaz yapanlar çok var.Ispanak,enginar mesela.Az yemeye çalışıyorum.Abartmadan yani.Hem artık hamilelikteki gibi canım çekmiyor herşeyi.

Meyveleri komposto olarak tüketiyorum.Çiğ olarak sadece muz yiyorum.Üstüne bal ve fındıkla:)Enerji versin diye yemem gerektiğini söyledi kardeşim.Bir de kansızlık için pekmez yememi söylemişlerdi.Tek başına yiyemediğim için tahinle karıştırıp yiyorum.

Bir de çok çok az tuzlu yemeye alıştım artık.Normal ekmek yerine de kepek ekmeği yiyorum sürekli.Bunların da bana faydası var tabii.Kabızlık sorunum olmuyor;)

Son düzenleme:
kıslar merhaba normalde ocakta anne olmam gerekirken şeker problemimden dolayı aralık annesi olucam perşembe günü işallah ezeryanla oğluma kavuşucam size sormak istediğim şey özellikle doğum yapmış annelere emzirme yastığı yada minderi var onlardan kullanan varmı aranızda işe yarıyorlarmı

kıslar merhaba normalde ocakta anne olmam gerekirken şeker problemimden dolayı aralık annesi olucam perşembe günü işallah ezeryanla oğluma kavuşucam size sormak istediğim şey özellikle doğum yapmış annelere emzirme yastığı yada minderi var onlardan kullanan varmı aranızda işe yarıyorlarmı

walla ben gerek olmaz diye almamıştım ama gerek varmış.
cünlü emziriken bebeğin kafasına değmek istemiyorsunuz.
alt açma takımının minicik silikon bir yastığı vardı ben onu kullanıyorum şimdi emzirirken.
bence işe yarıyor yani ..

Gold'cum maşallah bebişine.
Demek yılbaşına girerken bile gelebilir senin bebiş.2 Ocak'a kadar bekleyeceğine göre..
Ben normal doğum yapmadığım için suni sancıyla ilgili hiçbir fikrim yok canım ama her türlü doğumda az veya çok,o esnada ya da sonrasında mutlaka acı çekiliyor.Gülbeyza'nın dediği gibi canından can kopuyor.Nasıl olacak da acı çekmeden bir can dünyaya getireceksin?
Önemli olan sonuç.Herşey,kucağına sağlıklı bir bebek alabilmek uğruna.Üstelik bu,dünyanın en güzel deneyimi.
Sen doğum şeklini doktoruna ve bebeğine bırak.Sadece bebeğini kucaklayacağın zamanı düşün.

İlkim'cim nasıl olur da herşeyi yiyebilirsin diyebilir?Gaz yapan birçok yiyecek var.Sen istersen gaz yapanlardan bir ye,dene bakalım bebeğin sabahlara kadar ağlayacak mı yoksa mışıl mışıl uyuyacak mı...
Ben bu konuda çok hassasım.Gaz yapan hiçbir şeyi yemiyorum.Kız kardeşim gıda mühendisi.Yiyeceğim şeyleri ona sorarak yiyorum.Bu sayede kızımda hiç gaz problemi olmuyor.
Lahana,bezelye,yaprak sarması,çiğ soğan,kuru bakliyat,yoğurt,süt,çiğ sebze,meyve gibi birçok şeyi tüketmemeye dikkat ediyorum.Pişmiş sebzelerden de gaz yapanlar çok var.Ispanak,enginar mesela.Az yemeye çalışıyorum.Abartmadan yani.Hem artık hamilelikteki gibi canım çekmiyor herşeyi.

Meyveleri komposto olarak tüketiyorum.Çiğ olarak sadece muz yiyorum.Üstüne bal ve fındıkla:)Enerji versin diye yemem gerektiğini söyledi kardeşim.Bir de kansızlık için pekmez yememi söylemişlerdi.Tek başına yiyemediğim için tahinle karıştırıp yiyorum.

Bir de çok çok az tuzlu yemeye alıştım artık.Normal ekmek yerine de kepek ekmeği yiyorum sürekli.Bunların da bana faydası var tabii.Kabızlık sorunum olmuyor;)

canim senin bu saydiklarinin hepsi gaz yapiyosa ney yiyecegiz valla sasirsim aslinda daha acik yazarsan daha iyi anlariz mesela cig sogan demissin pisince ne oluyo sogan her yemege giriyo mesela birde pismis lahana yapmaz diyorlar hatta lahana suyu cok süt yaparmis ama bende daha denemedim korkumdan valla neyin gaz yaptigini yazarsan menun olurum

yaprak sarmasidami hele benim minik gecen hic durmadi yaprak sarmada ne varki ya demekki icindekiler valla bazen dikkat etmeyim diyom sonra dayanamiyom ya oglusum rahatsiz olursa diye kiyamaiyorum ama biraz büyüsün daha dikkat etmem alissin herseyden alsin vitamini

edoşcuğum verdiğim bilgiler için saol hayatım.ne yersem dikkat ediyorum artık.meyvelerden portakal,mandalina yemiyorum.ama süt içiyorum acaba o yapıyo mu canım ya.

canim senin bu saydiklarinin hepsi gaz yapiyosa ney yiyecegiz valla sasirsim aslinda daha acik yazarsan daha iyi anlariz mesela cig sogan demissin pisince ne oluyo sogan her yemege giriyo mesela birde pismis lahana yapmaz diyorlar hatta lahana suyu cok süt yaparmis ama bende daha denemedim korkumdan valla neyin gaz yaptigini yazarsan menun olurum

yaprak sarmasidami hele benim minik gecen hic durmadi yaprak sarmada ne varki ya demekki icindekiler valla bazen dikkat etmeyim diyom sonra dayanamiyom ya oglusum rahatsiz olursa diye kiyamaiyorum ama biraz büyüsün daha dikkat etmem alissin herseyden alsin vitamini

Gerçekten çok şey var gaz yapan.İlla ki yemek istiyorsan da çok az yemelisin.Pişmiş soğan gaz yapmıyormuş.Hatta süt yapıyor diyorlar.Lahana kesinlikle çok gaz yapıyor ama istersen bir dene.Belki suyu çok rahatsız etmez bebişini.Sarmanın yaprağıdır gaz yapan büyük ihtimalle.Onu bi sorayım.Ispanak,kabak,kereviz,enginar da gaz yapıyormuş.Ben hepsinden yedim ama günde bir porsiyondan daha az.Yani günde üç porsiyon gaz yapan yemeklerden yediğinizi düşünürseniz,bebeğin sabaha kadar ağlayarak gazını çıkartıp rahatlayamaması kaçınılmaz olur.Domatesi de çiğ değil pişmiş olarak tüketmek gerekiyormuş.

Ben tarhana,tavuk suyuna şehriye çorbası(limon sıkarak) içiyorum.Kuru incir,fındık,tahin-pekmez,tüm kahvaltılıklar(haşlanmış yumurta,peynir,bal,reçel,zeytin)pişmiş patates,havuç,her türlü et,peynirli ve etli börek,meyve kompostosu(elma,ayva kompostosu),meyve suyu,rezene,humana'nın emziren anneler için çayı,bol su tüketiyorum.Tatlı olarak sütlaç,kek,kurabiye yiyorum.

Protein açısından et ve yumurta mutlaka tüketmeliyiz.Altını çizeyim.

Gaz yapar diye süt içmiyorum ama günde bir bardak kaynatıp içilirse çok zararı olacağını zannetmiyorum.Ben soğuk içmeyi severim de..İçmiyorum o yüzden.Gaz yapmayan sütler de satılıyormuş ama ben çıkamadım ki hiç alışverişe.Kardeşim bulamamış,light süt almış.Onu da açmadım bile daha.Yoğurt da pişmiş halde gaz yapmıyormuş.Mesela böreklerin,kek ve kurabiyelerin içine koyup tüketmekte sakınca yok.Gerçi öyle de bi anlamı yok:)Mümkün olduğunca yoğurt tüketmiyorum,ki ben yoğurt delisiyimdir-tatlicadiarzu-

Aklıma gelenler bu kadar şimdilik.Yine aklıma geldikçe yazarım.Başka bu konuda bilgisi olan varsa eklesin.

Gaz sancısız geceler sizlerle olsun Aralık bebekleri:ecrin_bebek:

Son düzenleme:

Ben bacaklarıma bildiğiniz yastık koyuyorum.Emzirdiğim tarafta bebeği tuttuğum kolumun altına,özellikle dirseğime destek olarak kullanıyorum.Özel bir yastık alma gereği duymadım.Belki alsam rahat ederdim çünkü omuzlarım ve kollarım ağrıyor.İlk zamanlar daha çok ağrıyordu.Şimdi alıştım herhalde.O kadar ağrımıyor.

Kolay ve sağlıklı bir doğum dilerim.Sütün bol olur inşallah.

kızlar umarım hepiniz iyisinzdir.ben şizofren değil panik bozukluk hastasıymışım tıptaki adı epizodik paroksismal anksiyete.
neolur yardım edin sadece duaya ihtiyacım var.bebeğim evde ben hjastanedeyim.dualarınıa ihtiyacım var.
emzirememek bebeğimi görememek çok kötü.azcık gösterity,,,yolar bana.
perşembeden brei bnurdayım.psiatr servisinde inş geçicek kalıcı bişey değilmiş bu.çiyi olunca döncem evime yuvama.
dr çok dinliyorum ne isterlerse yapıyorum inanın sizinde aranıza bomba g
ibi döncemmm :) hepinizi çok öpüyorummm a.s.

gnay18pf7nf0.jpg

w632.png

günaydın annecikler..

yılın ilk karıyla uyandık bugün.

bizim bebişler sanırım bu karı bekliyolardı..

kızlar benimde 2 günüm kaldı cuma günü sezeryana giriyorum.

allahım bu sözü söylemek ne kadar güzel bende kavuşacağım bebişime.

bugün doğum yapacak annelerimize allahtan kolaylık diliyorum.

allaha emanet olun..

Back
X