Gold'cum maşallah bebişine.
Demek yılbaşına girerken bile gelebilir senin bebiş.2 Ocak'a kadar bekleyeceğine göre..
Ben normal doğum yapmadığım için suni sancıyla ilgili hiçbir fikrim yok canım ama her türlü doğumda az veya çok,o esnada ya da sonrasında mutlaka acı çekiliyor.Gülbeyza'nın dediği gibi canından can kopuyor.Nasıl olacak da acı çekmeden bir can dünyaya getireceksin?
Önemli olan sonuç.Herşey,kucağına sağlıklı bir bebek alabilmek uğruna.Üstelik bu,dünyanın en güzel deneyimi.
Sen doğum şeklini doktoruna ve bebeğine bırak.Sadece bebeğini kucaklayacağın zamanı düşün.
İlkim'cim nasıl olur da herşeyi yiyebilirsin diyebilir?Gaz yapan birçok yiyecek var.Sen istersen gaz yapanlardan bir ye,dene bakalım bebeğin sabahlara kadar ağlayacak mı yoksa mışıl mışıl uyuyacak mı...
Ben bu konuda çok hassasım.Gaz yapan hiçbir şeyi yemiyorum.Kız kardeşim gıda mühendisi.Yiyeceğim şeyleri ona sorarak yiyorum.Bu sayede kızımda hiç gaz problemi olmuyor.
Lahana,bezelye,yaprak sarması,çiğ soğan,kuru bakliyat,yoğurt,süt,çiğ sebze,meyve gibi birçok şeyi tüketmemeye dikkat ediyorum.Pişmiş sebzelerden de gaz yapanlar çok var.Ispanak,enginar mesela.Az yemeye çalışıyorum.Abartmadan yani.Hem artık hamilelikteki gibi canım çekmiyor herşeyi.
Meyveleri komposto olarak tüketiyorum.Çiğ olarak sadece muz yiyorum.Üstüne bal ve fındıkla:)Enerji versin diye yemem gerektiğini söyledi kardeşim.Bir de kansızlık için pekmez yememi söylemişlerdi.Tek başına yiyemediğim için tahinle karıştırıp yiyorum.
Bir de çok çok az tuzlu yemeye alıştım artık.Normal ekmek yerine de kepek ekmeği yiyorum sürekli.Bunların da bana faydası var tabii.Kabızlık sorunum olmuyor