2008 Aralık Anneleri

merhaba aralık anneleri..ben 2008 aralığının son günü kavuştum cadılarıma..
şuan 13 aylık olduk..bol bol yaramazlık peşindeler..
çeneleri hiç susmuyor...sizin kuzularında böylemi?

benimki okadar olmasada genede cadılıkları var canim..bu arada sende yeni katıldım sanırım aramiza canim eger öyleyse hosgeldina.s.valla canim anladigim kadarıyla seninkiler ikiz..allah sana kolaylık versin valla biz 1 tanesiyle başedmezken sizi tebrik ediyorum a.s

benimki okadar olmasada genede cadılıkları var canim..bu arada sende yeni katıldım sanırım aramiza canim eger öyleyse hosgeldina.s.valla canim anladigim kadarıyla seninkiler ikiz..allah sana kolaylık versin valla biz 1 tanesiyle başedmezken sizi tebrik ediyorum a.s

evet canım 2008 aralık anneleri bölümüne yeni katıldım..hoşbuldum..
evet canım benimkiler ikiz...çok yoruluyorum ama herşeye değer onlar..

senin kuzunun dişleri çıktımı..yürüyormu..neler konuşuyor..??

benimkilerin 10 tane dişi var..hatta 11.ci yolda :)) birisi 5-6 adım atıyor ama diğerinden tık yok..ağır biraz..
anni--baba--mama--dede--cici--edi (kedi)--geedi (geldi)--itti (gitti) vs diyorlar...

valla canim benim kızımında 8 tane dişi var azı dişleri yolda benimkide baba dede enne(anne)pisipisi(kedi)deldeldel(gel)ok(yok)gibi kelimeleri kullanmaya çalışıyor şu sıralar..5 6 adım yürüyebiliyor ama bakalım nezaman tam yürüyecek merak ediyorum:)))daha konuşmaktan çok herşeyi gösterip isteyebiliyor ben artik anlıyorum mesela geçen gün karnını ovalıyordu oysa karnı ağrıyormus şimdi kızım karnın agrıyormu diyorum hemen ovalamaya başlıyor

benim oğlanın 13 dişi var, artık yürürken arkasından yetişemiyorum, ancak konuşmamakta direniyor, eğer bir şeyi çok isterse anne diyor, yada çok acıkmışsa mama ama onun dışında kendince bir dil yaratmışçasına sürekli konuşuyor ama öyle anlaşılır şeyler değil, keyifli günümüzdeysek, alkış, gel gel, kapıyı açmadığımda aç aç filan ama hala bana bakıp anne demedi

benim kızımın birisi gece acıkınca yatağına oturuyor..annii annii diyor..hemen anlıyorum acıktığını :)))

benim oğlanın 13 dişi var, artık yürürken arkasından yetişemiyorum, ancak konuşmamakta direniyor, eğer bir şeyi çok isterse anne diyor, yada çok acıkmışsa mama ama onun dışında kendince bir dil yaratmışçasına sürekli konuşuyor ama öyle anlaşılır şeyler değil, keyifli günümüzdeysek, alkış, gel gel, kapıyı açmadığımda aç aç filan ama hala bana bakıp anne demedi

dorucum maşallah maşallah13 dişde baya varmiş ya..erkenmiçıkarmaya başlamıştı canim.çünkü hemen hemen hepsini 8 9 dişi var.üzülme canim konuşamıyor diye hem benim duyduguma göre erkek çocukları biraz daha geçkonusmaya meyillilermiş..zaten dahküçükler sanırım 1.5 veya tam 2 yaşında dertlerini anlatır pozisyona geleceklerdir canima.s

dorucum maşallah maşallah13 dişde baya varmiş ya..erkenmiçıkarmaya başlamıştı canim.çünkü hemen hemen hepsini 8 9 dişi var.üzülme canim konuşamıyor diye hem benim duyduguma göre erkek çocukları biraz daha geçkonusmaya meyillilermiş..zaten dahküçükler sanırım 1.5 veya tam 2 yaşında dertlerini anlatır pozisyona geleceklerdir canima.s

esincim diş konusunda benim cimcime çok tembel çıktı
bizim henüz 2 incimiz var ama patlamaya hazır birkaç incimizde yolda geliyor:eek:

bugün melisi uyutup tatilide fırsat bilerek detaylı bir temizlik yapasım geldi
valla yoruldum ama evimde bu detaylı temizliği haketmişti doğruau
tatlı bir yorgunluk var üzerimde...

melis de ben işe güce dalmışken uyanmış
sesini duyar duymaz odaya gitim birde ne göreyim bizimki yatağından aşağıya inmişsempatiksalakcinni
yüreğim ağzıma geldi hemen tekrar yatağına koydum nasıl indiğini merak ettiğim için..
ağlamaklı oldu görmezden gelip oyalandım odada
sonra bizimki önce benim yatağıma geçti oradan aşağı indi
hem şaşırdım hem sevindimm,
ama yinede dikkat etmek lazım
şansı her zaman yaver gitmeyebilir

sesini duyar duymaz odaya gitim birde ne göreyim bizimki yatağından aşağıya inmişsempatiksalakcinni
yüreğim ağzıma geldi hemen tekrar yatağına koydum nasıl indiğini merak ettiğim için..

aman canım dikkat etmek gerek,,
geçen gün benim kızın biriside kanepeye çıkmış..bende anlamadım nasıl çıktığını..
allah kazalardan korusun kuzularımızı..

aaaaaaaaaa senin kız daha yeni mi iniyo
bizimki coktan kendi başına işlerini görüyo
daha dogrusu ben öyrettim gündüzleri bzim yatakta uyuttugum için
inmesi biraz kolay oluyo ilk önce ayaklarını indirip kendini saglama alıyo
şuanda ise yeni favorisi koltugun köşesine gidip aklı sıra benle oyun oynuyo
düşecek diye korkudan işime bakamıyorum vallah

aaaaaaaaaa senin kız daha yeni mi iniyo
bizimki coktan kendi başına işlerini görüyo
daha dogrusu ben öyrettim gündüzleri bzim yatakta uyuttugum için
inmesi biraz kolay oluyo ilk önce ayaklarını indirip kendini saglama alıyo
şuanda ise yeni favorisi koltugun köşesine gidip aklı sıra benle oyun oynuyo
düşecek diye korkudan işime bakamıyorum vallah

maşallah meleklerimize artık kendi başlarının çaresine kendileri bakıyorlar..:nazar:
belki benim cimcimede çoktan inerdi de benden fırsat bulamıyordu o gün işe güce dalınca açılışı yapmış oldukaydirigubbakcemile3

aman canım dikkat etmek gerek,,
geçen gün benim kızın biriside kanepeye çıkmış..bende anlamadım nasıl çıktığını..
allah kazalardan korusun kuzularımızı..

amin canımm
haklısın en haylaz ve kendilerini bilmedikleri dönem bu dönem
melisde şu günlerde yürürken ayaklarına bakarak yürüyor
buda beni tedirgin ediyor sürekli peşpeşe geziyoruz evin içinde...:ecrin_bebek:

valla tam yaramaz olmuşlar..:))dahada olacakları surda dursun..ama ben beşiginden başka yerde yatıramam..çok korkarım bir yerine bişey olur diye dahada yürüyemedgii için allah korusun keisn bir yerine bişey yapar mazallah
lilicim bu arada iyiki melis uyurken iş yapabiliyorsun canm ben asla yapamıyorum hemen en ufak seseuyanır..gerçi sesli ortamda uyumaya alişkin ama genede uyuyunca hemen uyanıyor..bende ben nereye gitsem onuda götürüyorum böylelikle işimi hallediyorum biraz zor olsada yapıyorum artik.

bizimde bugün aşımız vardi zatüree ve su çiçegiaşımız olduk..su çiçegini devlet arşılamıyor ondan ücretli olduk aşımız 65 lira ödedik..genel saglik durumuzuda maşallah :nazar:gayet iyi dedi doktorumuz..ateiş yapabilir dedişükür ateşde yapmadi ama iki tane igneyi yiyince perişanladı biraz..hepiniz öpüyrum kızlar meleklerinizide

valla tam yaramaz olmuşlar..:))dahada olacakları surda dursun..ama ben beşiginden başka yerde yatıramam..çok korkarım bir yerine bişey olur diye dahada yürüyemedgii için allah korusun keisn bir yerine bişey yapar mazallah
lilicim bu arada iyiki melis uyurken iş yapabiliyorsun canm ben asla yapamıyorum hemen en ufak seseuyanır..gerçi sesli ortamda uyumaya alişkin ama genede uyuyunca hemen uyanıyor..bende ben nereye gitsem onuda götürüyorum böylelikle işimi hallediyorum biraz zor olsada yapıyorum artik.

bizimde bugün aşımız vardi zatüree ve su çiçegiaşımız olduk..su çiçegini devlet arşılamıyor ondan ücretli olduk aşımız 65 lira ödedik..genel saglik durumuzuda maşallah :nazar:gayet iyi dedi doktorumuz..ateiş yapabilir dedişükür ateşde yapmadi ama iki tane igneyi yiyince perişanladı biraz..hepiniz öpüyrum kızlar meleklerinizide

esincim uyutup işe güce yetişebiliyorum ancak
yoksa işin içinden çıkamam ben ,ayrıca oğlumun ödevlerini yapması içinde uyutmak zorunda kalıyorum bazen...melisi doğduğundan beri sesli ortamlarda uyuttum ben o yüzden pek etkilenmiyor.

bu arada çok geçmiş olsun minik eylüle..a.s.
ama zatürre aşısını olalı çok oldu bizim
acaba sizmi geç kaldınız bizmi erkenciyiz merak ettim doğrusu fisfisfis

esincim uyutup işe güce yetişebiliyorum ancak
yoksa işin içinden çıkamam ben ,ayrıca oğlumun ödevlerini yapması içinde uyutmak zorunda kalıyorum bazen...melisi doğduğundan beri sesli ortamlarda uyuttum ben o yüzden pek etkilenmiyor.

bu arada çok geçmiş olsun minik eylüle..a.s.
ama zatürre aşısını olalı çok oldu bizim
acaba sizmi geç kaldınız bizmi erkenciyiz merak ettim doğrusu fisfisfis

canimcim valla bende hep sesliortamda uyuttum ama benimki alişamadi galiba..üstelik senin işinde zor yani hem ogluna hemde melise hemde ev işlerini vakit ayırıyorsun..

canim biz zatüree aşısınn son dozunu olduk.su çeçeğiyle birlikte.yerimsenibenbelki sen son dozunumu daha yaptırmadin canim ondan dolayı erken yaptırdık diyosun

canimcim valla bende hep sesliortamda uyuttum ama benimki alişamadi galiba..üstelik senin işinde zor yani hem ogluna hemde melise hemde ev işlerini vakit ayırıyorsun..

canim biz zatüree aşısınn son dozunu olduk.su çeçeğiyle birlikte.yerimsenibenbelki sen son dozunumu daha yaptırmadin canim ondan dolayı erken yaptırdık diyosun

bilgi için teşekkür ederim esincim
biz son dozunu yaşını doldurduğu günden 2 gün sonra yani pazartesi yaptırmıştık
çünkü hemşiremiz aşı kartına öyle yazmıştı şimdiden sonra ki aşımızda 15.ayında olacak ama promokok bitti diye biliyorum ben.neye yarın sorarım ben yine yanlışlık olmasınnn

evet okul ile birlikte oldukça zor oluyor bebek büyütmek ama ne yapalım başka alternatif yok esincimkafamçokkarıştı

X