2008 aralık anneleri-soru cevap köşesi

chealnadle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2008
226
1
44
merhaba arkadaşlar.......
yoğunluktan siteye istediğim kadar sık giremiyorum ama soracak bir üsürü sorum da var.... o yüzden böyle spru cevap köşesi başlatayım dedim...umarım herkesin işine yarar

1. her türlü meyveyi yediriyor musunuz??üzüm-şeftali filan??? bizim doktor ek gıda konusunda çok katı....sizlerin yedirdiklerini okuyorum da ....biz daha az az...kabak-armut filan....kahvaltı filan yarın başlıcaz.....

2. nasıl uykuya dalıyorlar* benimki göğüsten ayrılmıyor......kucağımda yatay pozisyona geçince basıyor yaygarayı....ay başında işe başlıcam....bakıcı ne yapacak???

3.isilikle alerji nasıl ayırt edilir???

4. dişi çıkmayan var mı?bizde yok henüz....

şimdilik bu kadar.....sınav gibi oldu:)

yoğunluktan siteye istediğim kadar sık giremiyorum ama soracak bir üsürü sorum da var.... o yüzden böyle spru cevap köşesi başlatayım dedim...umarım herkesin işine yarar

1. her türlü meyveyi yediriyor musunuz??üzüm-şeftali filan??? bizim doktor ek gıda konusunda çok katı....sizlerin yedirdiklerini okuyorum da ....biz daha az az...kabak-armut filan....kahvaltı filan yarın başlıcaz.....

2. nasıl uykuya dalıyorlar* benimki göğüsten ayrılmıyor......kucağımda yatay pozisyona geçince basıyor yaygarayı....ay başında işe başlıcam....bakıcı ne yapacak???

önce ben cevaplayayım canım

1.benim kızım şeftaliyi çok seviyor çoğunlukla onu yediriyorum muzu sevmiyoruz üzüm de çok tatlı geliyor diye sevmiyor
bazende hazır karışık meyve pürelerinden veriyorum bayılıyor.

2.benim kızım ayakta sallanarak uyuyor gerçi iyice dalana kadar bazen birkaç sefer sallıyorum ama zaten dalmaya yakın
sallanmayı istemiyor artık

3.isilik deri altında oluşan pembemsi kızarıklık oluyor allerjide daha belirgin ama seyrek olan kızarıklık oluyor kanımca hiç allerji olmadık ama

4. diş olayına gelince bizde daha birkaç gün önce çıkardık.

1-her meyveyi veriyorum hatta ben azar azar mix yapıyorum hepsinden
2-beşikte salla babam salla :KK43:(((
4-dişlerin 12 aya kadar vakti varmışş alt komsunmun kızı diş hekimi oluyo bu sene o dedi :)))

kiraz haric her meyveyi veriyorum

yatagına yatınca besigini bir iki dürtüyorum uyuyor
:roflol:

bunun hakkında bir bilgim yok hic başıma gelmedi

bizim 2 tane altta cıktı
gecen hafta dr götürdüm 4 tanedee üstte cıkıyormuş:1shok:

cevaplar için saolun kısslar...ben sanırım ek gıda konusunda çok kasıyorum...doktor korkuttu onu verme bunu verme...yoksa benim kız da sevio şeftaliyi domatesi filan....domateses 15. ayda dedi..yuh dedim içimden ama çıkardım çorbasından...havalar soğuyunca vericem ama...15 yaşı bekle diyecek neredeye :)

1. her türlü meyveyi yediriyor musunuz??üzüm-şeftali filan???
çilek dışında ewet her meyveyi veriyorum fakat çok mix yapmıyorum genelde tek tek veriyorum tatları daha kolay algılaması açısından
2. nasıl uykuya dalıyorlar*
uyku saatlerimiz belli o saat gelince pusetine yatırıyorum birkaç sallamayla uyuyor

3.isilikle, deri alerjisi nasıl ayırt edilir???

derin bir bilgiye sahip değilim sadece isiliğin sıcaktan ve terlemeyle alakalı yer değiştiren noktacıklar olduğunu biiliyorum sık banyo yaparak geçiyor ama alerji alt dalı çok olan bir rahatsızlık polenlerden tozdan yediklerinden herşeyden olabilir deri alerjisinin cilde yansımasıda isilikten biraz farklı olarak daha geniş kabarcıklar şeklinde olabiliyor fakat tabi her vucutta dışa vurumu farklı olabilir

biz 6.ayda alttan 2 tane çıkarmıştık,8.aya girerkende üsten 2 tane patlattık şimdi onları büyütüyoruz

ayrıca doktorlar ek gıdaya geçişte kabızlık ,alerji gibi durumlar olmasın diye temkinli davranıyorlar ewet temkinli davranmak gerekli ama katı olunmamalı diye düşünüyorum.zaten tüm verdiklerini belli bir porsiyon ve her gün aynı saatlerde öğün olarak veriyorsan ve her verdiğinde bebeği gözlemliyoran srn yok demektir.bende domatesi 1 ay önce vermeye başladım önce sade verdim biraz baktım alerjik bir durum yok daha sonra kahvaltıda ve çorbalarında kullanıyorum.

yeni sorular :)

1. kızçeler/kızanlar gece uyanıyorlar mı? yoksa deliksiz uyuyorlar mı?....valla biz sık uyanıoz....karnı aç olduğundan diil...sönerken uyanıo...kendi kendine de uykuya dalamıo...emio habire....

2. yemek saati düzeniniz var mı???bizim bi günüümüz bi günümüze uymuo...saat ayarlamıom...ya da ne biliim kahvaltı çorba arası mesela çooook uykusu gelince emmeden sakinleşmio...o zaman da çorbaya acıkmıo...sanki kızçe acıkmadan habire azına bişiler sokuyor gibi hissediyorum kendimi :KK43:

canım yardımcı olmaya çalışayım.

1. her türlü meyveyi yediriyor musunuz??şeftali ve armutu çok seviyoruz onun dışındakileri meyveleri anca yoğurduna karıştırarak verebiliyorum, yoğurta bayılıyor çünkü,
2. nasıl uykuya dalıyorlar* canımbenim kızım kendi kendine uyuyor, park yatağına koyuyorum uykusu gelince uykusu gelince gözlerini ovuşturmaya başlıyor, park yatağına koyuyorum kendi kendini sallayarak uykuya geçiyor.
3.isilikle alerji nasıl ayırt edilir??? isilik sıcaktan olduk, sanırım şeftaliyi arka arkaya verince iraz alerji yaptı o, alerji daha kırmızı oluyor sanki, isilik daha küçük nokta nokta.

4. dişi çıkmayan var mı?canım benim kızımında dşi yok henüz

yeni sorular :)

1. kızçeler/kızanlar gece uyanıyorlar mı? yoksa deliksiz uyuyorlar mı?....bizde sık uyanıyoruz ama çok fazla mama veremiyorum bir taraftan uykya geçmek istiyor, az az mama aldığı içinde sık sık uyanıyor, henüz bir çözüm bulamadım bende.

2. yemek saati düzeniniz var mı???bende de bir gün ötekini tutmuyor, çünkü bir gün bugün ne güzel yedi dersem ertesi gün yedirmek için saçımı başımı yoluyorum, sevmediği bir şeyi yedirmek ölüm gibi çünkü, bir defa püre yemiyor hanımefendşi illa lokmalar halinde yiyecek, sebze püresi muhallebi tarzında şeyleri yemiyoruz senin kızçe ne kadar bilmiyorum ama benimki bizim yemeklerden yemek istiyor, yoksa yediremiyoruz benim doktorda biraz katı ek besin konusunda ama ben pek uymuyorum, domatesi çok seviyor mesela, bende veriyorum doktora kalsa anca bir dahaki yaz yiyebilecekti, ne yapayım yemek istiyor bende az az veriyorum,

başlık iyi olmuş cnm senin sayende bende sorularıma cvp buldum

efe bey genelde kendi kendine son zamanlardada sallanarak uyuyo ve gece sık sık uyanıyo acıkmamışsa emziğini verdim mi susuyo ama acıkmışsa emişiyoruz gecede en az 4- 5 kez kalkıyorum
mevsim meyvesi ne bulursam veriyorum ama günü gününü tutmuyo henüz uyku ve yeme saatlerimiz yok ama yakında olucak inş
isilik ve alerji konusunu hiç bilmiyorum
diş bizdede yok

annelik zor zanaat

bizim daha yeni 2 diş çıktı, chealnadle bizim kızlar birbirine venziyo huy olarak, bizimki de tek başına uykuya geçemiyo ve ağlıyo, kucakta sallıyorum
genelde her türlü myveyi veriyorum, ama yediği pek söylenemez, emmek istediğpinde hiçbişey yediremiyorum.

muz, elma, armut, kavun, karpuz, kiraz verdim şimdiye kadar. bi problem olmadı, ekşi olmadığı sürece her meyveyi yiyor, sadece çilek vermeyi düşünmedim, geri kalan her şeyi "bir gece ansızın verebilirim" kaydirigubbakcemile3

beşikte ha babam de babam sallanıyoz, arada uyu oğlum uyu diyoz uyuyo, akşam erken uyuduğu ve beşiğinden başka bi yerde uyumadığı için "gecelerim böyle zooor zor geçiyor" hiç mi hiç bi yere gidemeyyoz gari

bi fikrim yok.

hala tek bi dişi bile yok

gaç puan aldım, bi soruyu boş bıraktım ama sınavı geçebilcem mi, bi hafta içinde puanlar açıklancak mı (buraya okullu çocuk smile ı istiyom)

selam arkadaslar benım kız 23 8 aylık olucak inş.benımkıde şeftalıyı sevıyo meyve purelerıde verıyorum. corbayı falan pek sevmıyo tek sevdıgı arı maması napcam bılmıyorum onuda tvde reklam bularak yedırıyorum reklam yoksa agzında tutyo yutmuyo benı tehdıt eder gıbı 2 dısımız var altta .sızın baska onerılerınız varmı .he bu arada ayagımda sallıyorum bazen atıyorum besıge kendı kendıne uyuyo sabaha kadar maşallah deyın olurmu.gece emmesı yok 4 aylıkken bıraktı benı emmedı zaten fazla sutumde yoktu

hepiciiinizz sınavı geçtiniz arkadaşlar :) yanıtlar için saolun..

benim kızçe 31 aralık doğumlu..yani ay sonu 8 ayı dolduruoz....yavaş yavaş herşeyi tattırmaya başladım..hatta geçen gün 2 dilim pizzanın kenarını yedi....

ama şu uyku sorunu yok mu.....kesintisiz 7 saat toplam 14 saat uyumalı dio ama nerede....ağlayınca hemen yanına gitmeyin dio...yazan taktşkleri uygulkayacağım da bizim kız yatmıo ki....yani yatar pozisyonda uyansa ağlasa beklicem ağlasın biraz sonra gidip konuşarak sakinleştirmeyi denicem ama bizimki daha gözünü açmadan g.tünü dikip emeklio sonra da ben onun odasına varıncaya kadar beşiğin kenarına tutunarak ayağa kalkmış oluo....o andan sonra da yatırmamın imkanı yok....kendi sızsın die de bekleyemiyorum çünkü arada düşüyor...yaracak kafayı gözü allah korusun o olacak....beni görünce de zaten direkt t-shirt ümü tutup everest e tırmanıo...ondan sonra gel de alma kucağına....n'olcek bu uyku işi bilemiom valla....bu aaralar kafama en çok takılan bu....

diş miş de yok...aman çıkmasın bu aralar...emerken şimdi bile acıtıo dişiyle kesin kan çıkartmadan bırakmaz :)

bu arada yeni sorular..... :)

1. eskiden bebişlerin boy-kilolarını yazdığımız aylık tablo vardı.....artık güncellemioz...sizinkiler ne durumda????
2. çalışanlarınız var mı? nasıl oluooo?? ben ay başı başlıcam işe...vakit azaldıkça ben de yusuf yusuf durumu artıo :KK43:
3. yaşına kadar her ay doktor kontrolüne gitceniz mi yoksa sadece aşıdan aşıya mı??

hepiciiinizz sınavı geçtiniz arkadaşlar :) yanıtlar için saolun..

benim kızçe 31 aralık doğumlu..yani ay sonu 8 ayı dolduruoz....yavaş yavaş herşeyi tattırmaya başladım..hatta geçen gün 2 dilim pizzanın kenarını yedi....

ama şu uyku sorunu yok mu.....kesintisiz 7 saat toplam 14 saat uyumalı dio ama nerede....ağlayınca hemen yanına gitmeyin dio...yazan taktşkleri uygulkayacağım da bizim kız yatmıo ki....yani yatar pozisyonda uyansa ağlasa beklicem ağlasın biraz sonra gidip konuşarak sakinleştirmeyi denicem ama bizimki daha gözünü açmadan g.tünü dikip emeklio sonra da ben onun odasına varıncaya kadar beşiğin kenarına tutunarak ayağa kalkmış oluo....o andan sonra da yatırmamın imkanı yok....kendi sızsın die de bekleyemiyorum çünkü arada düşüyor...yaracak kafayı gözü allah korusun o olacak....beni görünce de zaten direkt t-shirt ümü tutup everest e tırmanıo...ondan sonra gel de alma kucağına....n'olcek bu uyku işi bilemiom valla....bu aaralar kafama en çok takılan bu....

diş miş de yok...aman çıkmasın bu aralar...emerken şimdi bile acıtıo dişiyle kesin kan çıkartmadan bırakmaz :)

bu arada yeni sorular..... :)

1. eskiden bebişlerin boy-kilolarını yazdığımız aylık tablo vardı.....artık güncellemioz...sizinkiler ne durumda????
2. çalışanlarınız var mı? nasıl oluooo?? ben ay başı başlıcam işe...vakit azaldıkça ben de yusuf yusuf durumu artıo :KK43:
3. yaşına kadar her ay doktor kontrolüne gitceniz mi yoksa sadece aşıdan aşıya mı??

hemmen cevapliiim
1) fascığımız nerde bilmiyom, o güncelliyordu, ben de güncellenmediği için ne zamandır yazmadım. 8. ay kilosu 10, boyu da 71,5 cm.

2) ben de eylül 1 de başlicam, şimdiden ben de yusuflamaya başladım, aynııyııııık

3) ben her ay düzenli kontrole götürmüyorum, ama ağlık sağlık ocağına götürüp kilosuna boyuna baktırıyorum.

bizim oğlanın kilosu boyuna göre çok fazla, yediği doğru düzgün bişey yok ama çok hareketsiz bi çocuk olduğu için yediğini içtiğini depoluyor.. hala anne sütü ağırlıklı besleniyor. boyu normal persantilde.

elifcino...desene aynıyız....netcez bu aydan sonra bebişler olmadan :KK43:

senin oğlana kim bakacak? ben bakıcı buldum ama bakıcının evinde...kızımı her sabah bırakacağız akşam alacağız....bakacak kişiyi tanıom da içim rahat...ama yine de zor olacak...önümüzdeki hafta ben de gitcem kızımla bakıcıya...alışssın die 1 hafta....sonra da onlar başbaşa kalacak... :KK43:

benim kızın da 7. ay sonu kilo 9 boy 68,5 idi.....bizimki maşallah epey hareketli..bi de uykusuz...uyusa kim bilir kaç kilo olacak....biz halaa her ay gidioz doktora...zaten aşılarımız da daha yeni bitti.....bakalım ay sonu ne diecek doktor??

bu arada kızlar yeni sorular :)

1. bebekleriniz terliyor mu?...tamam hava sıcaak mutlaka terliyolardır ama benim kızçeden şıpır şıpır damlıo :KK43:
2. geceleri nasıl yatırıyorsunuz yani ne giydiriyorsunuz???? benimki kesinlikle üstünde örtü tutmuo....terlio die bi body var kısa kollu o kadar...ama sabaha karşı üşüyo gibi gelio....1-2 akşamdoır çorap ve diz boyunda pijama giydiriom ama terlio :KK43: nası yatırıcam şaşırdım valla....kışın da tulum alacağım ama bizimkli emerken uyuyo emerken de süper feci terlio...ee bi de tulumu giydirirsem daha da terlicek...uyuduktan sonra da tulumu giydiremem...n'etcem gari

cevap veren olmamış :KK43: herkes meşgul anlaşılan...

başka birşey daha soracağım belki buna cevap veren olur??? bebekleriniz ne kadar uyuyor???bizimki toplasan gün içinde 10 saaati bulmuo...netcemmi şaşırdım..uyumadan büyünmezki :KK43: sizlerde durum ne?

1)armut şeftali bayılıyo düm siyah üzümde verdim zaten sorunsuzca tediğimiz tek şey meyve
2)aynen kucağımda sallıyorum ve ayakta gezerek sallıyorum benide oturtmuyo biraz dalınca oturayım diyorum uyanıp ağlamaya başlıyo çok cadı çok 3) 1,5 aylıkken olmuştu bikere bidaha olmadı zaten 5)1 tanede dişimiz çıkıyo 1 hafta önce farkettik çok mutluyum .

X