• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 2007 doğumlu mecburen ilkokullu cocuklar

Empozee

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2011
64
1
298
İzmir
Selamlar ben 2 mart 2007 doğumlu çocuğumu kesinlikle birinci sınıfa başlatmak istemiyorum ve rapor almayı düşünüyorum bununla ilgili rapor almış olanlar varmı?Lütfen varsa yardım etsin uykularım kaçıyor özellikle izmirde olanlar nerden ve nasıl aldılar raporu?Çocuklarımız akıllara zarar bir sistemden dolayı helak olacak,coğu okuldan soğuyacak ,büyük problemler yaşayacak.Okullar açılmadan şu raporu almak istiyorum alan varsa yardımcı olsun lütfen...

Ailemde bir çok eğitimci var,rapor işi çok sıkıntılıymış.2 tür rapor varmış.1.çocuk henüz zihinsel gelişimini tamalayamadı.2.çocuk henüz fiziksel gelişimini tamamlayamadı.Eğer zihinsel gelişimini tamalayamadı diye rapor alırsa ileri çok sıkıntılı diye konuşmuşlardı.Çünkü öğrenme güçlüğü çeken bir çocuk gibi değerlendirilecek.Fiziksel gelişimini tamamlayamadı diye almaya çalış.GErçekten çok sıkıntılı bir durum.Ben tekrar sorar sana yazarım.

teşekkür ederim ama başka çıkar yol bırakmadılar bende istemiyorum çocuğumu kendi elimle götürüp fiziksel yada zihinsel gerilik raporu almak ama gerçekten bu çocuklar için çok zor olucak. gecen sene anasınıfına gitti oğlum öğretmeninin söylediği 5 dakikalık bir dergi çalışmasında bile sıkılıp yoruluyorlar bu sistem 1983 te de denenmiş ama başarılı olunmamış neden aynı şeyi ısıtıp önümüze koyuyorlar .Müfredat değişti diyorlar ama değişen bir müfredat yokmuş henüz sadece oyun dersi eklenmiş sınıflarda yığılma olucakmış.

ince motor kaslarının tam gelişmediği ve fiziksel olarak ilkokula uygun olmadığına dair rapor alanlar olmuş ama coğu doktor vermek istemiyormuş çünkü doktorlarıda korkutmuşlar.

arkadaşım aldı ama tam detayını bilmiyorum sorup daha detaylı yazacağım. ama zor olmuş hastane hastane gezdim ama sonunda aldım diye yazmıştı :16:

İlerde bu cocuğunuz için sorun olmaz mı ? mesel yasıtlarıyla aynı sınıfta olmayacak .. neden eğitimden kacıyorsunuz onu anlamadım ? tabi 5 yasında bi cocuk için cook erken ama o doğru olmayan raporlarla sonra sıkıntı cekerseniz? yada cocuğunuz dışlanırsa ?

cnm fızıksel olsad alırdım ama zıhınsel olarak asla almayı duşunmuyorum offfffffffff nedır bızım bu sanssızlıgımız yavrularızda gıtseydı anaokulunu ne olurdu ocak subat mart ne garıp bu ayrımı yapmak

İlerde bu cocuğunuz için sorun olmaz mı ? mesel yasıtlarıyla aynı sınıfta olmayacak .. neden eğitimden kacıyorsunuz onu anlamadım ? tabi 5 yasında bi cocuk için cook erken ama o doğru olmayan raporlarla sonra sıkıntı cekerseniz? yada cocuğunuz dışlanırsa ?

ben eğitimden kaçmıyorum aksine bu raporu çocuğumun yaşının uygun olduğu anasınıfına gitmesi için alıyorum ve benim oğlum geçtiğimiz senede 5 yaş grubu ana sınıfına gitti ben cocuğumu alt yapısı olmayan damdan düşer gibi gelen saçmasapan bir sistemin kurbanı yapamam ve bu raporda asla ilerde bir sorun oluşturmaz bu yapılan düzenlemeyle ilgili bi rapor cocuğum yaşına göre geri değil sadece ilkokula gitmeye uygun değil ve ayrıca sizin konuyla ilgili hiç bi bilginiz yok sanırım ilkokula başlayınca yaşıtlarıylamı olacak 6-7 yaşındaki çocuklarla birarada olucak ve taşmış bir sınıf mevcuduyla ve cocuğumu kim nasıl neyle dışlayabilir yaşına uygun ama bu küçücük yaşta ilkokula uygun olmadığı içinmi

Son düzenleme:
izmirde rapor almak isteyenlere duyurulur behçet uz çocuk hastanesinden bugün rapor aldım;oğlumu anasınıfına yazdıracağım.Raporda öz bakım becerileri ve fiziksel gelişimi ilkokula uygun değildir yazıyo.

cnm fızıksel olsad alırdım ama zıhınsel olarak asla almayı duşunmuyorum offfffffffff nedır bızım bu sanssızlıgımız yavrularızda gıtseydı anaokulunu ne olurdu ocak subat mart ne garıp bu ayrımı yapmak

bu raporun sorun oluşturacağı tamamen söylenti bizi sürümcemede bırakmak tedirgin etmek için raporu aldım ve almak için bekleyen bir sürü insan vardı hastanede ayrıca raporda zihinsel gerilik diye bir ibare falan yok

Saçma sapan sistemin saçma sapan insanları minnacık çocukları alet ediyorlar emellerine.

Gözünüz aydın rapor almışsınız. Ama ya alamayanlar. ???:ssz:

izmirde rapor almak isteyenlere duyurulur behçet uz çocuk hastanesinden bugün rapor aldım;oğlumu anasınıfına yazdıracağım.Raporda öz bakım becerileri ve fiziksel gelişimi ilkokula uygun değildir yazıyo.

cnm prosedur nasıl işledı anlatabılırmısın bana

cnm prosedur nasıl işledı anlatabılırmısın bana

randevu alıp gittik test falan yapılmadı sekreterlikten raporu alıp dr beye ve başhekime imzalattık o kadar ama daha anasınıfına yazdıramadım müdür bey izindeymiş pazartesi gidicem anasınfı dolmuş ama mecbur almak zorundalar rapor götürdüğüm için kesin bundada zorluk çıkarırlar, rapor alıcaksanız acele edin anasınıflarında yer kalmıyor

Son düzenleme:
ben rapor alamadım. devlet hastanesinde çocuk doktoruna gittm. durumu söyledim. kalktı kıızmın kilo ve boyunu ölçtü. üniveristeye gider bu dedi. sonra oturdu. beni "çocuk gelişim uzmanı"na yönlendirdi. pazt gdecem. neden diye sorunca "ben bişey yapamam,çocuk gelşim uzmanı testler uygalayacak. ona göre rapoor verecektiir"dedi. haberlerde gördüm zaten denver testiymiş o. soğuk-sıcak,büyük-küçük ,kare üçgen gibi kavramları göstertiyolarmış cocuğa. benim kız anaokulu geçmişi de olduğundan testi geçer diye düşünüyorum. ben sahte rapor verr belki dye bi ümitle gidecem ama sanırım çocuk gerçekten hazır değilse o raporu veriyorlar benim olduğum yerde en azından.kaydımızın yapıldığı okulda 12 sınıf açılmış,25 kişilk sınıflar varmış bu biraz beni teselli ediyor.

ben rapor alamadım. devlet hastanesinde çocuk doktoruna gittm. durumu söyledim. kalktı kıızmın kilo ve boyunu ölçtü. üniveristeye gider bu dedi. sonra oturdu. beni "çocuk gelişim uzmanı"na yönlendirdi. pazt gdecem. neden diye sorunca "ben bişey yapamam,çocuk gelşim uzmanı testler uygalayacak. ona göre rapoor verecektiir"dedi. haberlerde gördüm zaten denver testiymiş o. soğuk-sıcak,büyük-küçük ,kare üçgen gibi kavramları göstertiyolarmış cocuğa. benim kız anaokulu geçmişi de olduğundan testi geçer diye düşünüyorum. ben sahte rapor verr belki dye bi ümitle gidecem ama sanırım çocuk gerçekten hazır değilse o raporu veriyorlar benim olduğum yerde en azından.kaydımızın yapıldığı okulda 12 sınıf açılmış,25 kişilk sınıflar varmış bu biraz beni teselli ediyor.

Bu sahte bir rapor değilki gerçektende bu yaştaki çocuklar ilkokula uygun değil ama bazı doktorlar zorluk çıkarabiliyor.İzmirdeyseniz behçet uz cocuk hastanesine gidin

facebookta bu konuyla ilgili sayfalar var sanırım burdan yazamıyoruz orda değişik illerde olanlar raporları hangi hastanelerden aldıklarını yazmışlar özelden yazardım size ama mesaj hakkım yok

Bugün anasınıfına kaydımızı yaptırdık,müdür bey bizim durumumuzda olanlar için 10 kişilik kontenjan ayırmış çok mutluyum.Umarım rapor alamayanlarda en kısa zamanda alır ve anasınıfına kayıt yaptırır.

Back