Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
düz lise we ilahiyat biraz uzak gibi geldi bana. barajı gecmen yeterli ama arapça farsca osmanlıca gibi dersler var diye biliyorum bunlar hakkında egitimin var mı? bende bu sene giricem meslek lisesi modelistlik mevzunuyum artı ekstra egitimimde var eşime kalsa ilahiyat oku diyo ama bana cokk uzak sadece Kuran-ı kerim bilmekle bitmiyo diye düşünüyorum biraz temelde lazım.
daha önce 2 yıl kuran kursuna yatılı gittim osmanlıcayı iyi bi şekilde ögrenmiştim üzerinden bi kaç yıl gecti ama gördükce hatırlıcagımı sanıorum arapca da gördük ama cok zordu bnde bitek bundan cekiniorum ama calışıcazz yapcak bişi yok ilahiyat bncede bayanlara göre cok iyi bir meslek dalı yapabilcegimz en güzel iş inş. allah gönlümüze göre versin
canım hiç düşünme ekstra detaylara takılırsan hiç bişey yapamazsın hayatta...bazı şeylere biraz cesaret gerekiyor ki gerçekleşsin...
benim anadolu lisesi mezunu bi arkadaşım var, o sınava girip barajı geçip ilahiyata kaydoldu okudu ve mezun oldu...şuan yeterlik belgesini aldı müftülükten ve fahri olarak hocalık yapıyor....
düz liseler ilahiyat okuyamaz diye bi kaide yok ki, arapça evet zor bi ders ama oturup çalışacaksın, ben imam hatip mezunuydum ama sanki imam hatipten bilgimi kaldı arapçadan...valla hepsini unutmuş gitmişim...bu sene sanki ilk kez arapçayla tanışmış gibi başladım ilahiyata, şükür çok kötü geçmedi sınavda arapçam...biraz üstüne düşünce olur hiç dşünme oraları...bu arada kursa falan gitmiyorum, evde kendi imkanımla kitaptan çalışıyorum...alıyorum sözlüğü elime kıdım kıdım çalışıyorum...üstelik ben evliyim ve 3 yaşında oğlum var düşün....ben bu halde çalışabiliyorsam sen hayli hayli yaparsın....doğru yoldasın canım allah yolunda ilerle...allah emekleri boşa çıkarmaz...başarılar dilerim...
cok iyi geldi bu moral teşekkr ederm canoo aynı şeyleri düşünüoruz bnde calışırsam olacagına inanıyorum mezun olduktan sonra oyeterlilik belgesi falan nasıl alınıo bilmiorum ama hem fahri olarak hocalık yapmak nasıl oluooo bilmiorum daha bunları örenmem gereken cok şey var yarın başvuruorum öss ye yolumuz daim olur inş..
canım yeterlik belgesi çok sonraki mesele...sen ilahiyata başla bi bitir ondan sonra yeterlikle ilgilenirsin...bu arada yeterlik karmaşık bişey değil...müftülüğün hazırlamış olduğu bir mülakat...o mülakata katılıyorsun ve 70 alırsan yeterlik belgesini veriyorlar...
zaten ilahiyatı okuyacağın için yeterlik senin için çok kolay olacaktır... çünkü ilahiyattaki derslerden bi kaç soru soruyorlar, kuran okutuyorlar 70 alırsan belgeyi alıyorsun...
sonra müftülüklere başvurup uygun bir kuran kursuna yerleşmeyi talep ediyorsun...
fahri demek kadroya geçmeden 8 ay civarı hocalık yapmak....
fahrilik yapanları bu sene hepsini kadroya aldılar zaten.... şimdi hepsi diyanet işleri başkanlığında kadrolu kuran kursu öğreticisi oldular...
bunlar sonraki mesele canım, sen ilahiyatı bi bitir devamı gelir zaten....zamanla öğreniyorsun yönetmeliği...
bu arada yeterlik belgesini almak için ilahiyat şart değil..şimdi bile alabilirsin..
cok acıklayıcı olmuş teşekkür ederm ilgilenicem onunla belki cok güzel olur cok istiyorum cünkü ama son bi soru imam hatip mezunu olmak gerekli deildir dimi yeterlilik için ay cok sevindm ya kolları sıvamaya başladım
canım o konuda çok fazla bilgim yok eşimin söylediğine göre imam hatip mezunu olamayanlar yeterlik alamazlarmış, hafız olanlar alabiliyormuş düz lise olanlar...bunu bilmiyordum bende şimdi eşime sorunca öğrendim...
biz imam hatip mezunu olunca hiç gündemimize gelmemiş demekki, şimdi öğrendim bende...fakat ilahiyat okuyunca belki alınabiliyordur orasını bilmiyor eşim..sen istersen bi araştır bunu canım..müftülüğe sorabilirsin..
birde sadece kuran kursu hocalığı için mi düşünüyordun ilahiyatı canım başka birimlerde de görev alabilirsin...müftülükle ilgili birçok yerde görev alabilirsin...
sadece hocalıkla sınırlı değil ilahiyat...[/QUO
tmm araştırıp örenirim cnm evet hocalık için düşünmüştüm ama başka sanslarımda varsa daha güzel olur tabiki yola gidik örenecez bakalım cok teşşekkr ederm :)
canım o konuda çok fazla bilgim yok eşimin söylediğine göre imam hatip mezunu olamayanlar yeterlik alamazlarmış, hafız olanlar alabiliyormuş düz lise olanlar...bunu bilmiyordum bende şimdi eşime sorunca öğrendim...
biz imam hatip mezunu olunca hiç gündemimize gelmemiş demekki, şimdi öğrendim bende...fakat ilahiyat okuyunca belki alınabiliyordur orasını bilmiyor eşim..sen istersen bi araştır bunu canım..müftülüğe sorabilirsin..
birde sadece kuran kursu hocalığı için mi düşünüyordun ilahiyatı canım başka birimlerde de görev alabilirsin...müftülükle ilgili birçok yerde görev alabilirsin...
sadece hocalıkla sınırlı değil ilahiyat...
mrhb canım ben sınava girdim kazandım ve ilahiyata kaydoldum şimdi sınavlara calışmaya calışıoruım aralıkta ilk sınavım
çok sevindim canım hayırlı uğurlu olsun inşallah... ders çalışma sayfası var oraya gelsene, çalıştığın her üniteyi söylüyorsun listeye ekleniyor ve üniteler azaldıkça gaza geliyoruz hepimiz :)
diğer bölümlerde var, biz ilahiyatlılar dört kişiyiz, sende gel beş olalım :) ben ikinci sınıfım...diğerleri birinci sınıf...
hem istişare edersin dersleri sınavları konuşuruz muhabbet ederiz...
aaaaaaaaa bilmiyordum bakayım hemen teşşekkr ederm
Merhaba canım acaba kaç puanla kazandın açıköğretim baraj sınavı 143 imiş bu yeterli mi acabamrhb canım ben sınava girdim kazandım ve ilahiyata kaydoldum şimdi sınavlara calışmaya calışıoruım aralıkta ilk sınavım
Puanlar yükseldi.Anadolu Üniversitesi açıköğretim ilahiyat 211 küsür,Erzurum açıköğretim ilahiyat 400 puan.Eğer imamhatip mezunu iseniz sınavsız geçiş olarak girebilirsiniz.Merhaba canım acaba kaç puanla kazandın açıköğretim baraj sınavı 143 imiş bu yeterli mi acaba
Hayır değilim düz lisePuanlar yükseldi.Anadolu Üniversitesi açıköğretim ilahiyat 211 küsür,Erzurum açıköğretim ilahiyat 400 puan.Eğer imamhatip mezunu iseniz sınavsız geçiş olarak girebilirsiniz.