• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 lik dişlerim çok şişti :(

Dionisa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
8.145
14
158
36
İstanbul
ya kızlar 2olik dişlerim çok kötü şişti. artık damaklarım kemikleri acıyor.
aldır diyorlar bu doğru olur mu?
yani dişlerim çıkarken bu kadar ağrıması şişmesi normal değil mi :(
daha yeni çıkarken doktor ağrı kesici vermişti o kadar.
ben aldırmak istemiyorum ama :(

Benim de 20lik diş sorunum vardı,çok ağrı yapıyordu çıkar diye bekledim ama çıkmadı bende doktora gittim film çekti doktor ve dişlerin kemiğin içinde gömülü olduğu ortaya çıktı,yani dişler çıkmaya çalışıyor fakat çıkamıyor ,gömülü olduğu için,bu 20lik dişlerin hiç faydası yokmuş canım,aldır ve kurtul,bende dişi çıkarmak için önce biraz kemik aldılar dişin ordan sonra dişi çıkardılar ve diktiler,çok zor bir ameliyat lokal anestezi yaptırma sakın genel anestezi yaptır,benim gözüm açık,kemiğin sesini ve kokusunu ala ala gözümden yaş gele gele ameliyat ettiler,bu dişleri çektirmezsen kurtulamazsın,doktora git gömülü olup olmadıklarını öğren...

öencelikle mutlaka diş hekimine gidip film çektirmelisin.
benim mesela alt yirmilik dişlerim çıkamıyorlardı ve çıkmaları da imkansızdı.
b,r tanesini çektirdim.
çektirme aşaması gayet rahat, sadece ilk 3-4 gün şişiyor çene kemiği,sonra tamamen geçiyor.
bir hafta sonra da dikişlwe alınıyor ve bitti.
eğer aldırma durumu olursa kesinlikle korkulacak bir şey değil.
kaç yaşındasın?

Benim de 20lik diş sorunum vardı,çok ağrı yapıyordu çıkar diye bekledim ama çıkmadı bende doktora gittim film çekti doktor ve dişlerin kemiğin içinde gömülü olduğu ortaya çıktı,yani dişler çıkmaya çalışıyor fakat çıkamıyor ,gömülü olduğu için,bu 20lik dişlerin hiç faydası yokmuş canım,aldır ve kurtul,bende dişi çıkarmak için önce biraz kemik aldılar dişin ordan sonra dişi çıkardılar ve diktiler,çok zor bir ameliyat lokal anestezi yaptırma sakın genel anestezi yaptır,benim gözüm açık,kemiğin sesini ve kokusunu ala ala gözümden yaş gele gele ameliyat ettiler,bu dişleri çektirmezsen kurtulamazsın,doktora git gömülü olup olmadıklarını öğren...

gerçekten mi:53:
o zaman hemen gitmeliyim. ben diş ağrısı normal olabilir diyordum, bilmiyordum bu kadar zor olduğunu:50:

öencelikle mutlaka diş hekimine gidip film çektirmelisin.
benim mesela alt yirmilik dişlerim çıkamıyorlardı ve çıkmaları da imkansızdı.
b,r tanesini çektirdim.
çektirme aşaması gayet rahat, sadece ilk 3-4 gün şişiyor çene kemiği,sonra tamamen geçiyor.
bir hafta sonra da dikişlwe alınıyor ve bitti.
eğer aldırma durumu olursa kesinlikle korkulacak bir şey değil.
kaç yaşındasın?

22 olcam canım bir ay sonra. üst dişlerim çıktı ama alttakiler zorluyor.
sanki misket koymusum gibi iltihap mı oldu acaba.:26:
sağol canım yorumun için korktum ya hemen gitmeliyim doktora.
çok da korkarım :50:

benimmde büyük derdimdi canım.. doktora gittim 2 3 kez gün aldım hepsinden kaçtm :1: şmdide cıktı dişlerim yani yan degil düzgn cıktılar. yoksa tabiki ameliyat olmalıydım.doktora kalsa alıyodu ama ben istemedim :18: şmdi üstekilerden korkuyorum umarım onlar da cıkmaya kalkmazzlarrr

hiç korkma yaşın daha da ilerlemeden bir an önce yaptır. teyzem 40 yaşından sonra oldu o ameliyatı ve daha zor geçti.

benimmde büyük derdimdi canım.. doktora gittim 2 3 kez gün aldım hepsinden kaçtm :1: şmdide cıktı dişlerim yani yan degil düzgn cıktılar. yoksa tabiki ameliyat olmalıydım.doktora kalsa alıyodu ama ben istemedim :18: şmdi üstekilerden korkuyorum umarım onlar da cıkmaya kalkmazzlarrr

ya araştırdım biraz çoğu aldırma daha çok çekersin diyorlar anlamadım ki:26:
uyutmayan kıvrandıran ağrılarım yok ama balon misali şişti yüzüm. en azından ilaç verir belki dr.:50:
benimde üsttekiler sorunsuz çıktı alttakiler pek uslu değil anlaşılan.

bencede cektir hic ugrasma onlarin bi faydasi yok eninde sonunda cikmasi gerekir. diger disleride sKistiriyo.. ve cikacak yeri kalmiyo dolayisiyla buda agri yapiyo

ben ikisini aldirdim ikisi kaldi.. herkez cok abartiyo azcik sisiyo biraz dayanirsanda siside agrisida geciyo canim :) simdiden gecmis olsun..

Canım öncelikle dişin herhangi bir yerinden patladımı biliyorsun ki o ağrı ve acı patlamamasından kaynaklanıyor. Bende aynı şekilde ağrı çektim dilim devamlı dişimin çıkacak olan etinin üstündeydi dilimli bastırıyordum oraya :27: sonra annem dedi ki parmağını ıslat tuza bandır ve orayı ovala iyi gelir dedi ve 2-3 gün yaptım ve sonra gerçekten rahatladı, bi zaman sonrada dişim patladı bir tarafından şuan iyiyim canım sende bunu uygula olmazsa mecbur doktora gidersin tatlım. (kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama ben ilk çıkarken uygulamıştım)

ben sakız çiğniyorum dişlerim çıkmaya çalışırken..
benim de çok ağrıya ağrıya çıktılar doktora gösterdim normal dedi..
bilemiyorum bu nasıl normal..

Son düzenleme:
öncelikle röntgen çekilmesi lazım. eğer dişin çıkacağı yer yeterli değilse veya diğer dişlere göre yamuk bir pozisyondaysa alınması gerekir. benim bir tanesi çekildi. aynen böyle şişmişti ve apse olmuştu. film çekildi ve diğer dişlerle arasında 90 derecelik bir açı vardı :)) yani diğer dişler yukarı doğru dururken, yirmiliklerim yana doğru duruyodu. ameliyat oldum. parçalayarak çektiler. gerisini anlatmiyim :)))

Canım öncelikle dişin herhangi bir yerinden patladımı biliyorsun ki o ağrı ve acı patlamamasından kaynaklanıyor. Bende aynı şekilde ağrı çektim dilim devamlı dişimin çıkacak olan etinin üstündeydi dilimli bastırıyordum oraya :27: sonra annem dedi ki parmağını ıslat tuza bandır ve orayı ovala iyi gelir dedi ve 2-3 gün yaptım ve sonra gerçekten rahatladı, bi zaman sonrada dişim patladı bir tarafından şuan iyiyim canım sende bunu uygula olmazsa mecbur doktora gidersin tatlım. (kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama ben ilk çıkarken uygulamıştım)

sağ ve solda çıkacak olan dişlerimin ikisininde ucu görünüyor.
ama bikaç zamandır böyle.bilemiyorum ne kadar süre de çıkıyor bu dişler.
tuz olayını annemde söyledi. işte ağrı yok acı ve şişlik var.
sana da geçmiş olsun canım çok zormuş :)

öncelikle röntgen çekilmesi lazım. eğer dişin çıkacağı yer yeterli değilse veya diğer dişlere göre yamuk bir pozisyondaysa alınması gerekir. benim bir tanesi çekildi. aynen böyle şişmişti ve apse olmuştu. film çekildi ve diğer dişlerle arasında 90 derecelik bir açı vardı :)) yani diğer dişler yukarı doğru dururken, yirmiliklerim yana doğru duruyodu. ameliyat oldum. parçalayarak çektiler. gerisini anlatmiyim :)))

geçmiş olsun. çok şükür kutulmuşsun.
herhangi bir yamukluk da yok aslında. sanırım röntgen çelikmeden anlışmıcak benim durumum. teşekkür ederim :)

yahu korkutmayın kızı hiç öyle zor bir ameliyat değil ben 4 20liğimi de ameliyatla çektirdim çok eğlenceliydi ya şimdi keşke gömülü bi dişim olsa onu da çekseler diyorum :)

yahu korkutmayın kızı hiç öyle zor bir ameliyat değil ben 4 20liğimi de ameliyatla çektirdim çok eğlenceliydi ya şimdi keşke gömülü bi dişim olsa onu da çekseler diyorum :)

ilahi :1::1::1:
hiç daha önce ilgilenmemişştim bu diş olayıyla sanırım başa gelen çekiliyor :)
bi kez ameliyat olmustum ama hiç eğlenceli değildi. hala iğneler amaliyat masası kabusumdur:50:
dişçi koltuğuna bile annem küçükken zorla oturtmustu doktor annen olmasa dööverdim seni demişti:1: hastaneyi ayağa kaldırmıstım sesimle hiç unutmam :1:

korkutmayla ne alakası var. benim durumum zordu, ama abim 15 dk.da çektirdi, kişiden kişiye değişir. dişin pozisyonu önemli. ama eğer iltihap oluyorsa bir sorun var demektir, muhtemelen çekilir. önce tabi antibiyotik veriliyor iltihabın gitmesi için. sonra da çene cerrahı olan diş hekimi bu operasyonu gerçekleştiriyor...

sağ ve solda çıkacak olan dişlerimin ikisininde ucu görünüyor.
ama bikaç zamandır böyle.bilemiyorum ne kadar süre de çıkıyor bu dişler.
tuz olayını annemde söyledi. işte ağrı yok acı ve şişlik var.
sana da geçmiş olsun canım çok zormuş :)

Saol canım :61: inş çabucak geçer tatlım bu sorunun ya valla ama sen tuzu dene tuzu rahatlarsın :27:

benim dişlerimde hep kemik içindeydi ve yamuktu hatta bi tanesinin çekimi 1 saat sürdü ve 15 yaşımdaydım :) Ama tabi kişiyle alakalı galiba benim ablam diş hekimi gerçi o zamanlar daha öğrenciydi ama yinede çok meraklıydım böyle şeylere ben çok eğlenmiştim böyle çene kemiğine öyle bi basınç uyguluyolar ki çatır çutur sesler duyuyosun böyle tatlı tatlı sızlıyo bak canım çekti yine yaa :) mutlaka bi hekime görün ve çektirmekten korkma eğer dişin çok çok kötü bi haldeyse bile en fazla 1 buçuk saat sürer sonra kurtulacaksın merak etme :)

benim de 20lik dişim sıkıntı veriyordu. ağrıyordu, iltihaplanıyordu çektirdim herşey düzeldi. doktora göster çaresine bakar.

Back