Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim de 20lik diş sorunum vardı,çok ağrı yapıyordu çıkar diye bekledim ama çıkmadı bende doktora gittim film çekti doktor ve dişlerin kemiğin içinde gömülü olduğu ortaya çıktı,yani dişler çıkmaya çalışıyor fakat çıkamıyor ,gömülü olduğu için,bu 20lik dişlerin hiç faydası yokmuş canım,aldır ve kurtul,bende dişi çıkarmak için önce biraz kemik aldılar dişin ordan sonra dişi çıkardılar ve diktiler,çok zor bir ameliyat lokal anestezi yaptırma sakın genel anestezi yaptır,benim gözüm açık,kemiğin sesini ve kokusunu ala ala gözümden yaş gele gele ameliyat ettiler,bu dişleri çektirmezsen kurtulamazsın,doktora git gömülü olup olmadıklarını öğren...
öencelikle mutlaka diş hekimine gidip film çektirmelisin.
benim mesela alt yirmilik dişlerim çıkamıyorlardı ve çıkmaları da imkansızdı.
b,r tanesini çektirdim.
çektirme aşaması gayet rahat, sadece ilk 3-4 gün şişiyor çene kemiği,sonra tamamen geçiyor.
bir hafta sonra da dikişlwe alınıyor ve bitti.
eğer aldırma durumu olursa kesinlikle korkulacak bir şey değil.
kaç yaşındasın?
benimmde büyük derdimdi canım.. doktora gittim 2 3 kez gün aldım hepsinden kaçtm şmdide cıktı dişlerim yani yan degil düzgn cıktılar. yoksa tabiki ameliyat olmalıydım.doktora kalsa alıyodu ama ben istemedim :18: şmdi üstekilerden korkuyorum umarım onlar da cıkmaya kalkmazzlarrr
Canım öncelikle dişin herhangi bir yerinden patladımı biliyorsun ki o ağrı ve acı patlamamasından kaynaklanıyor. Bende aynı şekilde ağrı çektim dilim devamlı dişimin çıkacak olan etinin üstündeydi dilimli bastırıyordum oraya sonra annem dedi ki parmağını ıslat tuza bandır ve orayı ovala iyi gelir dedi ve 2-3 gün yaptım ve sonra gerçekten rahatladı, bi zaman sonrada dişim patladı bir tarafından şuan iyiyim canım sende bunu uygula olmazsa mecbur doktora gidersin tatlım. (kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama ben ilk çıkarken uygulamıştım)
öncelikle röntgen çekilmesi lazım. eğer dişin çıkacağı yer yeterli değilse veya diğer dişlere göre yamuk bir pozisyondaysa alınması gerekir. benim bir tanesi çekildi. aynen böyle şişmişti ve apse olmuştu. film çekildi ve diğer dişlerle arasında 90 derecelik bir açı vardı :)) yani diğer dişler yukarı doğru dururken, yirmiliklerim yana doğru duruyodu. ameliyat oldum. parçalayarak çektiler. gerisini anlatmiyim :)))
yahu korkutmayın kızı hiç öyle zor bir ameliyat değil ben 4 20liğimi de ameliyatla çektirdim çok eğlenceliydi ya şimdi keşke gömülü bi dişim olsa onu da çekseler diyorum :)
yahu korkutmayın kızı hiç öyle zor bir ameliyat değil ben 4 20liğimi de ameliyatla çektirdim çok eğlenceliydi ya şimdi keşke gömülü bi dişim olsa onu da çekseler diyorum :)
sağ ve solda çıkacak olan dişlerimin ikisininde ucu görünüyor.
ama bikaç zamandır böyle.bilemiyorum ne kadar süre de çıkıyor bu dişler.
tuz olayını annemde söyledi. işte ağrı yok acı ve şişlik var.
sana da geçmiş olsun canım çok zormuş :)