20 haftalık hamilelerde benım gibimi?

elzem88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012
464
33
68
selamlar. ben 20 haftalık yani 5 aylık hamileyim ama karnım 6 aylık gibi kocaman
ve vucut olarakda cok kılo aldım 6 kilo.
ayrıca tek sorun kilo değil gece sağa yatıyorum sağ tarafım
sola yatıyorum sol tarafım ağrıyor.
çok tembellik var resmen bebek ağır geliyor.
ilerleyen aylarda ne yapcam bilmiyorum.
bu durum normalmi?
karnım olmaması gereken kadar büyük.
çok kafaya takıyorum doktora gıtcem ama gıtmeden once tecrubelı bayanların fıkrını almak ıstedım

Selam,

benim normalde zayıf bir yapıya sahip olmama rağmen,gebeliklerimde göbeğim çok çabuk çıkar.İlk gebeliğimde de bu böyleydi,ve şimdide böyle.Henüz 17 haftalık hamile olmama rağmen oldukca fazla göbeğim var,ve şu ana kadar 4 kilo almış bulunyuyorum;ki abur cubur yemem,yağlı yemem dikkat ederim.Ama hamilelik boyle bir sey iste,pıt pıt kilollar kendiliğinden geliyor.Vicudunun ihtiyacı oldugu kadar kilo alıyorsun,ve emin ol dogum yaptıktan sonra da hic bri sey kalmıyor.Ben ilk gebeliğimde toplam 16 kilo aldım,ve dogumdan iki ay sonra eski kiloma dusmustum.Takma kafana ve rahat ol canım :)

bende aynı öyleydim hatta daha beterdim son ay ikizmi derlerdi o vücut yapısndamış benim bel kısmım kısa bacaklar uzun sizlerde de öylemi? ilerleyen aylarda baya zor olacak hazırlıklı ol sırt bek pöçük nasıl battı bende.hamileler için yastık var ondan al yatarken rahat ettirir.

hayırlı olsun bebeğin önceki doğumlardan sonra göbeğin nasıl kaldı benimkinin derisi büzük gibi gevşek

Merhabalar ben 20.haftama gireceğim,ilk çocuğum benimde göbeğim artık çıkmaya başladı. Benim sorunum kabızlık ve çabuk yorulma. 3 kg aldım, abur cubur,hamur işi makarna vs.yemiyorum ama tatlıya dayanamıyorum. Hayırlısı ile ocakta doğum yapacağım. Yanlız psikolojik olarak fazla hassasım ve endişe yaşıyorum devamlı. Umarım geçer, herkeze hayırlı bebişler inşallah...

kabızlık için bana meyve cok yarıyor. meyve yemeyı bırakınca bende kabız oluyorum.
bu arada benımkıde 11 ocak dogumlu olacak
ama bu gidişe gore erken doğar gibi karnım kocaman oldu
iş yapamıyorum cok moralım bozuk evde ütü duruyor yemek duruyor yapacak halım yok

maşallah sana arkadaşım ne güzel inşallah bende senin gibi olurum bu hamileliğimde.kilo bakımından :) kabızlık için bol su salata falan ye.o endişeler geçer ben ikinciye hamileuyim öyle rahatım ki tecrübeden dolayı .

Merhaba beğenin için sağol, Senle aynımıyız acaba gebelik haftası olarak merak ettim ? :) Ama senin 2.çocuk benden daha tecrübeli olduğun kesin:)

canım bebeğin çok gelişkin olabilir ben 24 haftalık hamileyim bebeğim 750 gr karnım küçücük bünyeylede alakalı olabilir ben sadece 4kilo aldım şimdiye kadar üzme kendini umarım herşey yolundadır sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız

Bana hiç birşey yaramıyor, günde 1 kg kayısı yediğim oluyor, benim 17 ocak a falan geliyor nasipse, benim karnım öle fazla yok anlamadım bende, öyle ağır falanda değilim ama sıcaklar yoruyor, kaç kg aldın,yaş kaç, umarım iyi geçer hamileliğin...

Ne güzel sen tecrübelisin. Ben günde 12 bardak su içiyorum, kilo alacağım diyede korkuyorum, 4.aydan sonra iştahım açıldı gibi ama, acaba psikolojikmi diyorum, sonraları daha çok açılacak eminim. şimdilik 3 kg aldım, ama kalınlaşmaya başladım sanırım. Bakalım neler görecez daha:) Sanada güzel hamilelikler dilerim....

elzemci nerelerdesinn sen ya bu arada beş ayda biraz fazla kilo almışsın ama bu kadar endişelenme yapı meselesi tmm meyvelerini tok karnına yeme biraz açken ye ama sakın eksik etme bendede kabızlık problemi var eğer bebeğin sağlıklıysa aldığımız kiloların hiç önemi yok iç karın dar olabilir ben 6. ayıma girdim kernım yeni şişmeye başladı ama bebeğimizin gelişimi normal hiç canını sıkma eşimde benim karnım şişmiyor diye canını sıkıyordu bu arada kızımız mı oğlumuz mu oluyor

bende senin gibi yapayım ya kilo için çok korkuyorum ilkinde 20 kg aldım hepsi gitti eski kilomdayım ama şişip zayofladığım için sıkı değilim iştahın açılması normal içinde bi canlı byüyo senin yediğin besinler ona kan can kemik oluyo düşün artık tabiiştahlı olacaksın besn değeri yüksek şeyler ye bebeğin sağlıklı olsun benim kilolar emzirmeyle gitti bu arada inşallah kolay hamileliğin olur boşa endişe duyma bebeğini büyüt zararlı şeylerden koru yeter

Ben 1 sene spor yaptım onun çok faydası oldu, gündede yarım saat yürümeye çalışıyorum, hamur işi,kızartma,ekmek,pilav,börek vs. türlü şeyler yemiyorum.Çünkü onlar sadece bize kilo yapıyor bebeğe pek yaramıyor diye biliyorum..Tatlı da yememeye çalışıyorum ama bazen o oldukça kaçıyor. Akşam 7-8 den sonra yememeye çalışıyorum genelde meyve ile geçiştiriyorum işte böyle 6.aydan sonra kaçabilir bilemiyorum... :) Sen ilkinde 20 kg bayağı almışışın çok yedin herhal... Hayırlısı işllh bebeklerimizde beslenmesi gerekir tabi...

ben de şimdi evde yürüyüş programı diye bişey var onu indirdim onalrın yaptığı hareketleri yapıyorum ben de çok dikkat ettim hamur işi makarna pilav yemedim hazır hiç bişey yemedim hep doğal şeyler yedim ama çok acıkıyodum 1 lt süt içiyodum tabak tabak meyve çantama kuruyemiş alıyodum çünkü aniden acıkma geliyodu yolda.ben tatlı da yemedm canım istemiyodu ama nerdeyse 1 karpuza yakın yiyodum yaz dönemiydi içim yanıyodu bide.bi yerde okumuştum sağlıklı beslenen gebelikler çok kilo alsan bile hemen verirmişsin bende aynen öyle oldu.

Yürüyüş programı derken, koşu bandınmı var evde. Bende hamile platesi yada yogası diye bir yere gitmek istiyorum,ama avrupa yakasında öyle bir yer bulamadım. Oo sen bayağı yemişin ama sağlıklı şeyler yemişsin, bende 6.aydan sonra korkuyorum, süt hiç sevmiyorum, günde de yarım saat yürüyüş yapmaya çalışıyorum dışarda, hamlamıyım diye, ama öle aman aman şişmedim daha. Bakalım sonra nolcek.. Yürüyüş yapıncada belim bazen çok ağrıyor. Bu seferde biraz korkuyorum,bişi olur diye. Birde günde 12 bardak su içmeye çalışıyorum, zorlada olsa. :))

cınsıyet belli kız :)
evet fazla kılo aldım karnım cok belli daha 4 ay var

cınsıyet belli kız :)
evet fazla kılo aldım karnım cok belli daha 4 ay var

çok dert etme canım ya bebeğin iise gerisi önemli değil bende artık kilo almaya başladım aynada kendimi tanıyamıyorum yyaa :)) olsun ya spor salonları boşuna mı duruyooo veririzz bu arada benimde oğlum olacak allahın izniyle inşallah sağlıklı sığatli çocuklarımızı dünyaya getiririz

evet yürüyüş yapınca benim de ağrırdı senin haftalardayken. evde yürüyüş programı video dışarda yürümeye gidemeyenler için bazı hareketler gösteriyo sen bilirsin step hareketlerine benziyo onu yapınca işte 3 km yürümüş gibi oluyomuşsun onu indirdim izleyerek ne yaparlrsa yapıyorum.burda medical parkta hamile yogası platesi varmış 5. aydan sonra başlanıyomuş belki istanbuldkinde de vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…