20 haftalik gebelik kac ay oluyor?₩

mamamiyya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2017
12
1
1
32
Evet arkadaslar. Tam 20 haftalik hamileyim yolun yarisini yariladim lakin ay hesabini pek yapamiyrm smdi kac aylik hamişim oğluşuma?

Ben bu hesabı hiç anlamıyorum. 40 hafta Doğum süresi var bu mantıkla yaklaşılırsa zaten 10 ay sonunda Doğum yapılmış oluyor. Ama gebelik 9 ay 10 gün diye geçiyor. Böyle hesaplarsam ben de nerdeyse 7 aylık hamileyim ama doğumuma hafta hesabı yaparsam 3 ay kalmış oluyor.

4 hafta: 1 aylıkmış gibi algılanıyor ancak 4*7=28 gün olmuş oluyor gebelikte toplamda 40 hafta :280 gün yani ay olarak hesaplandığında 10 ay oluyor ona göre :)

Ben bu hesabı hiç anlamıyorum. 40 hafta Doğum süresi var bu mantıkla yaklaşılırsa zaten 10 ay sonunda Doğum yapılmış oluyor. Ama gebelik 9 ay 10 gün diye geçiyor. Böyle hesaplarsam ben de nerdeyse 7 aylık hamileyim ama doğumuma hafta hesabı yaparsam 3 ay kalmış oluyor.
Valla canim hafta hesabi iyi hosda ay olarak hep fazla hesblyrm nasl olyo anlmyrm

Size cevap yazdigimi sanydm yazmamisim bende anlamyrm gercktn bu hesap islerini haftama gore hesabladgmda surekli fazla ay hesapliyorum

Gebelikte ay hesabı yoktur. Hafta hesabı vardır. Hiç aya çevirmekle uğraşmayın boş yere.

Back
X