• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları 20 aylık oğlum Tırnaklarını kestirmiyor...

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

selanick

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2009
15
0
86
Yalova
20 aylık oğlum, yaklaşık 10 aydan beri hiç bir şekilde, tırnaklarını kestirmiyor:26:
Dr.uyurken kesebilirsiniz diyor ama uykusu çok hafif,önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler...

o ne sanıyor biliyormusunuz; sanki eli kolu koparılacak sanıyor... 4 yaşına kadar bu algı çocuklarda normal olarak görülüyor.. bol sabır... ben hala o uyurken kesiyorum.. bol şans.

benim oğlumda kestirmiyodu ben bi çözüm buldum kendimce.ilkönce babasının tırnaklarını kestim sonra kendimin o görünce merak etti sonra sorun çıkarmadan kestim tırnaklarını uumarım sizde de işe yarar.

ilk önce onunla birlikte renkli bir tırnak makası almaya gidin.
sonra aynen yukarıdaki üyenin söylediği gibi başkasının tırnağı kesilirken görsün. canının acımayacağını anlasın.
daha sonra sende deneyelim mi?, sıra sende gibi cümlelerle onun tırnağını kesmeyi deneyin.
tabii sizde canının yanmaması için dikkat edip dibinden kesmeyin.

Back