2 Yillik mi 4 yillik mi?

portakalcicegiii

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2011
662
69
318
Denizli
Selam kizlar. Ben üniversiteyi biraktim 4 senelik okuyordum su an 20 yasindayim. Benim amacim kpss'den memur olmak bu yüzden bölümün ve kaç yillik olduğunun bi önemi olduğunu düşünmüyorum bi kaç tl'lik maaş farki dişinda. O yüzden 2 yillik okuyup bi an önce bitsin diyorum ancak annem ve bi kac tanidik 4 seneligi birakip 2 yilliga gidilir mi diyor. Su an önümdeki seçenekler ; 2 yillik büro yönetimi ve yönetici asistanligi, insan kaynakları. 4 yillik olarak da Halkla ilişkiler ve tanitim. Sizce hangisi olmali? Yardimci olur musunuz ben tek basima karar veremiyorum. Teşekkürler şimdiden.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ee amac sadece memurluksa, iki yıllık mantıklı gibi. ama tabi memurun seviyesi de maaşına etkili. 4 yıllık mezun ile lise mezunu memur farklıdır 2 yıllıkta farklıdır. yinede net bilgim yok...

ee amac sadece memurluksa, iki yıllık mantıklı gibi. ama tabi memurun seviyesi de maaşına etkili. 4 yıllık mezun ile lise mezunu memur farklıdır 2 yıllıkta farklıdır. yinede net bilgim yok...

Evet tabi ki maasina etkili. Ancak şöyle söyleyebilirim. Önlisans 1850 lisans 1852 TL gibi bir şey.

Evet tabi ki maasina etkili. Ancak şöyle söyleyebilirim. Önlisans 1850 lisans 1852 TL gibi bir şey.

o zaman tabi ki 2 yıllık, eğer üniv.e gidecekseniz yani açık öğretimde okumayacaksınız. üniv hayatı için 4 yıllık daha tercih edilir. insanın en güzel yıllarından birisi oluyor. ama açık öğretimse hemen şipşak iki yıllık daha mantıklı..

gerçi bazen de kariyer daha önemli olabiliyor.. mesela idareciler ve öğretmenler aynı maaşı alıyor gibi. ama adam idareci işte.. bu açıdan da pek farketmiyorsa iki yıllık.. ben öyle şeylere pek bakmam diyorsanız 2 yıllık yyani..

Evet ama bu onlisans meselesi yarin obur gun onunu tikayabilir. Aciktan tamamlarim diyosan onlisans. Bir de atanacagin kesin mi? Yani niye acele ettigini anlayamafim aslinda. Ama her turlu onu 4e tamamla. Kurumda yukselecegin zaman isine yarar.

Evet ama bu onlisans meselesi yarin obur gun onunu tikayabilir. Aciktan tamamlarim diyosan onlisans. Bir de atanacagin kesin mi? Yani niye acele ettigini anlayamafim aslinda. Ama her turlu onu 4e tamamla. Kurumda yukselecegin zaman isine yarar.

Maddi olarak çok sıkısıgız bizimkilerin 4 sene okutabileceklerini sanmiyorum o yüzden bi an olsun bitsin istiyorum. Tabi ki aciktan 4 yilliga tamamlarim.

önlisans ve lise mezunları bildiğim kadarıyla aynı kpss ye giriyor ama tercih yaparken aynı tercihleri mi yoksa farklı tercihlerimi yapıyorlar onu bilmiyorum
2 senelik çok güzel bölümler var hem de 4 yıllıklardan fazla kazandıranlar bile var öncelikle diğer 2 yıllık bölümleri de araştır derim canım
en kötü ihtimalle insan kaynakları dediğin açık öğretim sanırım açık öğretimden tercih edersin
büro yönetiminde pek memur olarak rahat iyi bi iş eğer şansın varsa bulursun özellikle büyükşehirde yaşıyorsan ve bazen kurumlar kendi ilanlarını yayınlıyo kpss puan barajı koyuyor o şekilde de tercih yapabilirsin
benim bi akrabam büro yönetimi okudu istanbul adli tıpa başvurdu ve şu an adli tıpta çalışıyo
biraz şans işi canım çok çok iyi takip etmen lazım açık ilanlarla daha iyi tercih yapabilirsin

Maddi olarak çok sıkısıgız bizimkilerin 4 sene okutabileceklerini sanmiyorum o yüzden bi an olsun bitsin istiyorum. Tabi ki aciktan 4 yilliga tamamlarim.

O zaman farketmez. Hatta ikinci universite olayina girip istanbul universitesinden isletme mezunu bile olabilirsin calisirken. umarim kpssde atanirsin bir yerlere o halde..

Hayir söylediğim tüm bölümler örgün eğitim, acik değil. Gerçekten akrabana çok sevindim.inşallah benim De sansim öyle acik olur.

Hayir söylediğim tüm bölümler örgün eğitim, acik değil. Gerçekten akrabana çok sevindim.inşallah benim De sansim öyle acik olur.

inşallah canım bide şöyle bişi var eğer 2 yıllıktan memur olupta daha sonra 4 yıllığa tamamlarsan birden yükselme imkanın var
o yüzden 4 yıllık üni öğrencileri genelde bunu yapıyormuş mezun olmadan 2 yıllıkların kpss sine girip 4 yıllığı tamamlayınca direk yükseliyormuş
bunu bi araştır canım şansını bi de o yönden dene

O zaman farketmez. Hatta ikinci universite olayina girip istanbul universitesinden isletme mezunu bile olabilirsin calisirken. umarim kpssde atanirsin bir yerlere o halde..

Hadi inşallah.. :)))

Ablam da iki yillik büro yönetimi okuyup memur olarak göreve basldi sonra acikogretim iktisat okuyup 4 yilliga tamamladı. Benden bir iki sene sonra göreve basladi lakin maaslarimiz yakin sayilir. Bence de memurluk dusunuyorsan hele de ailenin durumu yoksa oncelikle istihdam sorunu olmayan bir önlisans programini tercih etmen iyi olur. Basarilar dilerim

amaç sadece atanmaksa lise kpss önlisansa göre daha kolay ama azıcık kasman gerekir
illa okuyacağım dersen, halkla ilişkilerin falan ataması iyi değil çok az okursan 3001 kadrolarına kalırsın
bilgisayar programcılığını öneririm
eğer maddi durumun iyiyse yıllık 9 bin ver git paşa paşa sağlık oku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…