Bebek Beslenmesi 2 Yaşından sonra emzirmeye devam eden anneler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Sat Nam

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2019
20
9
25 aylık oğlum şuan meme keyfi yapıyor bizim henüz bırakmaya niyetimiz yok. Benim gibi emzirmeye devam eden anneler var mı?

30 aylık olduk :)

Son düzenleme:
Tanidiklarim var fakat doktoru kesinlikle biraktirmasini emzirmemesni soylemis cunku dislerine zarari varmis. Dini inancinizi bilmiyorum ama Kurani Kerimde Allah cc 2 yasina kadar emzirmeyi soylemis canm:) insallah en kisa zamanda biraktirirsin

Tanidiklarim var fakat doktoru kesinlikle biraktirmasini emzirmemesni soylemis cunku dislerine zarari varmis. Dini inancinizi bilmiyorum ama Kurani Kerimde Allah cc 2 yasina kadar emzirmeyi soylemis canm:) insallah en kisa zamanda biraktirirsin
Canım ben bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Kuran meali okuyorum. 2 yaşından sonra emzirmenin yasaklandıgını düşünmüyorum. Internetten araştırdığım kadarıyla 3 4 yaşına kadar emziren anneler var hiç bir sorun yaşamamışlar çocuklar sonunda kendi istekleriyle bırakmış.

Reactions: Z P
Bende ikinci çocuk düşündüğüm için bıraktım ama baya bir zorluğu var 1,5 yaşında bırak diyenleri dinlemediğim için çok pişman oldum... sütün yararını düşünürken bebeğim piskolijisi bozuldu allahtan duygusal modan çıktım bırakana kadar... bende 2,5 yaşında bıraktım kaç ay geçmesine rağmen hala unutamadı

İşte psikolojik olarak gerçekten sıkıntı ikinciye ay kaldı bebeğim 20 aylık ve ne denediysem bırakmadı. Sıtkım sıyrılmış durumda. Bünye olarak da ikisini birden beslemek çok yoruyor. Ebe hemşire doktorlar emzir ikisinide diyorlar. Peki psikolojik olarak kimse birşey demiyor hemen emzir tamam yolluyorlar (((
Bir çözümünüz varmı . benim için çok yıpratıcı ve yorucu bir süreç

5-6 yaşına emen var yav. Bıraktırmazsak ergenliğe kadar sömürürler :-D

İyikide bırakmışsın. Bak şimdi resmen bağımlı çocuk. Başta acıtasyon yapmayıp kararlı olsaydım şimdi böyle olmazdı

İlk bebeğiniz bırakmadığınız zaman ek gıdalar tüketiminde sorun oluyor ilk çocukğunuz ek gıda beslenme olduğu için yeni doğacak bebeğin 6ay boyunca anne sütüyle besleneceğini düşünürsek yeni doğacak bebeğin hakkı:) ikisine birden olmaz... Bende bir kaç yöntem denedim en iyi ve kesin çözüm tuzlama yöntemi yalnız duygusal davranmayın...

duygusal davranmak istemiyorum. Konuşması felanda gecikti. Ben bunların emmesine bağlı olarak düşünüyorum. En fazla 5 gün emmesi acı sürmüştüm. Tuzlama dediğiniz bildiğimiz tuz değil mi ? Ben denerim zararı olmayacak ne varsa. Çok canım acıyor artık

Sizin gebe olmadığınız için sütünüz belki yine faydalı olsa da benimkinin genelinden fayda vermediğinide biliyorum

Yara bandı denedim yutmadı çok etkilendi ara verdim 1ay boyunca ikinci demede tuz sürdüm ağzı değdiği gibi kaçtı bir kaç kere ben dayanamayıp akşamları verdim ama daha sonra annemler böyle duygusal davranırsan daha çok etkilenir ve bırakamaz bende karalı bir şekilde bir ay sonunda başardık görünce gülümsüyor:)) şimdi. Sizin zorlanacağiniz asıl konu bebeğiniz doğduktan sonra ilk çocucuğunuz memenin kendisine ait olma duygusuyla daha çok etkilenecektşr zaten yeni bir kardeş piskolijisi bide bu eklenince bence siz biran önce biraktırın...

Sizin gebe olmadığınız için sütünüz belki yine faydalı olsa da benimkinin genelinden fayda vermediğinide biliyorum
Bence böyle şeyler kafanıza takmayın belli olmuyor... Hamilelik dönemini yorucu olumlu düşünün:) cocuklar sağlıklı olsunlar herşeyin çaresi var:) şuan ilk çocuğunuza odaklanın memeyi bıraktırma bakın...

Seni takipteyim. Benim de kucum kizim var ve hamileyim emziriyorum. Bu gidisle ikisi emecek gibi ama yıpratıci bir surec gercekten. Sizin haftaniz benden ilerde cozum bulursaniz paylasin lutfen

Unuttum bildiğimiz tuz elinize biraz sofra tuzu alın suyla ıslatın katı olsun memeye sürün biraz kalın tabaka olsun inşallah işe yarar...

Seni takipteyim. Benim de kucum kizim var ve hamileyim emziriyorum. Bu gidisle ikisi emecek gibi ama yıpratıci bir surec gercekten. Sizin haftaniz benden ilerde cozum bulursaniz paylasin lutfen
İnşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…