• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yaşındaki oğluma üst üste 2 kez çekilen beyin tomografisi lütfen yaşayanlar bir şeyler söylesin :(

Cankiriklarim

İki prens annesi 👑
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2017
4.217
5.571
158
32
Hızlıca konuya gireceğim. Oğlum dün ben yemek ısıtırken abisiyle oynarken büyük bir ses geldi içeri gittim yüzükoyun yatıp ağlıyordu kaldırdığımda alnı cok kötüydü. 112 aradım geldi hastaneye gittik yolda hareketleri iyiydi ancak cok da uykulu gibiydi yarı uyur uyanık olunca korktum acildeki doktor da tomografi isteyince mecbur kaldım beyin tomografisine. Yalnız cekilirken hareket ettiği gerekçesiyle 2 defa çekmişler. Cok sükür temiz cıktı. Ancak aldığı radyasyon hem de peşpeşe 2 sefer alması beni cok üzdü korkuttu. Ne yapabilirim radyasyonu atması icin? Ya da bu durumu yaşayan biri var mı gercekten yazıldıgı kadar korkunc mu sonucları?? :(

Şu an tomografide leke çıktı, sıkıntı çıktı diye de konu açıyor olabilirdiniz. Bu kadar abartmak yerine şükretseniz olmaz mı?
Benim beynimde tümörler var. Radyasyon düzeyi cok yüksek ve üst üste iki kez çekilmesi korkuttu haliyle oğlumda da bişeyi tetikler mi diye

Canim öncelikle cok gecmis olsun. Üzülmeni anliyorum, ama iki kere radiyason almasi kalici hasar birakmaz, ondan korkuyorsan. Cocuklar böyle durumlarda cogu zaman fazla hareket eder. Sükür herhangi bir kanama felan olmamis. Allah tekrarini göstermesin

ben rahatsizligim yuzunden cok fazla beyin tomografisi cektirdim, sonrasinda yaklasik 3 gun bol bol su, kefir ve vitamin takviyesi aliyordum. 2 yasinda bebegin beslenme duzeniyle ilgili fikrim yok ama cocuk doktorunuz varsa ona sorabilirsiniz. gecmis olsun.

Geçmiş olsun, abartılacak bir şey olsa 2 defa çekmezlerdi.
Önemli olan sonucunda bir şey çıkmaması. Onun verdiği radyasyondan bir şey olmaz

Elim ağzımda okudum yavruya bir şey oldu sandım sizin derde bakınız ???? Sanki Çernobil’e maruz kaldı oradaki uZmanlar bunu daha iyi bilir madem böyle bir tipsiniz sorsaydınız ya!

S sassyassyy dediği gibi çocuk iki yaşında bol bol su içsin ayrıca kefirde sağlıktır 6 aydan itibaren içebilir eğer süt ve süt ürünleri alerjisi yoksa .

Doktorum bol su içmem gerektiğini söylemişti, siz de çocuğunuzun içtiği su miktarını arttırabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Bol bol ev yoğurdu yedirin, üzümde radyasyonu atmak için iyidir diye biliyorum.
Sarımsak ve soğanı bol tüketin.

Canim öncelikle cok gecmis olsun. Üzülmeni anliyorum, ama iki kere radiyason almasi kalici hasar birakmaz, ondan korkuyorsan. Cocuklar böyle durumlarda cogu zaman fazla hareket eder. Sükür herhangi bir kanama felan olmamis. Allah tekrarini göstermesin
Cok teşekkür ederim gercekten şükrettim birşey olmamasına ama işte teknikerin ben kendi cocuguma cektirmezdim demesi içime bir korku saldı

Konu sahibi üstüne alınma ama doktorun çok tehlikeli olduğunu bile bile iki kere çeker mi onu sence ?

Yani radyasyon zararlı olabilir ama sonuçlarını bilmediğimiz bir düşmeden daha zararlı değildir herhalde doktor tomografi istediğine göre.

Tomografide bi sey cıktı çocuğa bi şey oldu sandım yani gerçekten aşk olsun böyle bir başlık attığın için.

Back