Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
2 yaşında 10 buçuk kilo 78 cm boyu başta arada veriyordum şimdi tamamen kestim paketli yiyecekleri emerken sadece anne sütüyle duruyordu kesersem yer belki dedim ama hiçbir şey değişmedi yine yemiyorKaç kilo. Paketli şeyler yiyor mu veya emziriyor musunuz
Doktor kilosunu önemsemiyor zayıflığını normal diyor ama boy olarak çok kısa kaldini ve uzaması durursa bida uzamayacagini bile söyledi sağlıklı beslenmedigi için uzamadini soyledi argivit önerdi faydası olurmu bilmiyorumMerhaba benim çocuğum yok ama ailede çok çocuk var bizim yeğenlerim var doktorlar ne diyor peki ? Yani her çocuk bir değil benim de yeğenim çocukken çok problemli bir kız çocuğuydu şurup bile içiremiyorduk içmesiyle çıkarması bir oluyordu hep serumlar felan hep ağlak bir çocuktu yemeği red etti 5 yaşlarına kadar. Sonradan çok iştahı açıldı extra bi şey yapmadık artık aç bıraktık kendisi gelip açıklığında yemek isteyip dile getiriyordu .. çocukları sıkınca daha çok aksi oluyorlar 2 yaşında daha çok küçük ne seviyorsa onu verin extra zorlamayın rahatsızlanır gerçekten sonra midelerini bulandırıyorlar her yemekten kalsiyum ağırlıklı beslendirin süt yoğurt ayran veya cacık yoğurtlu çorbalar biz öyle yapardık elimizde büyüdü hepsi annem babaanne olarak ağzını burnunu tutup zorla verirken ben daha farklı davranırdım yiyorlardı
Çok üzüldüm bir anne olarak senin için zor bir dönem tabi ki zayıflığı bişey olmaz da yeme içme düzeni uyku düzeni olsun tabi kalsiyum ağırlıklı yedirmeye çalışın ayrıca doktorlar ihtimallerden konuşuyor bebişin daha 2 yaşında lütfen Başka doktora daha danışın neler yapabileceğinizi sorun hareketli mi peki nasıl ?Doktor kilosunu önemsemiyor zayıflığını normal diyor ama boy olarak çok kısa kaldini ve uzaması durursa bida uzamayacagini bile söyledi sağlıklı beslenmedigi için uzamadini soyledi argivit önerdi faydası olurmu bilmiyorum
Doktor kilosunu önemsemiyor zayıflığını normal diyor ama boy olarak çok kısa kaldini ve uzaması durursa bida uzamayacagini bile söyledi sağlıklı beslenmedigi için uzamadini soyledi argivit önerdi faydası olurmu bilmiyorum
Anlaması zekası herşeyi çok güzel ama 2 yaşında olmasına rağmen 6 aylık bir bebek görünümünde akşama kadar küçük bir parça ekmekle durduğu zamanlar oluyor napsam yediremiyorum doğduğundan beri böyle teşşekür ederim cevab yazıp ilgilendiğiniz icinÇok üzüldüm bir anne olarak senin için zor bir dönem tabi ki zayıflığı bişey olmaz da yeme içme düzeni uyku düzeni olsun tabi kalsiyum ağırlıklı yedirmeye çalışın ayrıca doktorlar ihtimallerden konuşuyor bebişin daha 2 yaşında lütfen Başka doktora daha danışın neler yapabileceğinizi sorun hareketli mi peki nasıl ?
Ben 1.68 eşimde 1.76 ikimiznde aile genetik olarak orta uzun boyluHem senin hem eşinin yani ailelerdeki boy uzunluğu, kilo durumu nasıl?
Rica ederim inşallah bir çözüm bulursunuzAnlaması zekası herşeyi çok güzel ama 2 yaşında olmasına rağmen 6 aylık bir bebek görünümünde akşama kadar küçük bir parça ekmekle durduğu zamanlar oluyor napsam yediremiyorum doğduğundan beri böyle teşşekür ederim cevab yazıp ilgilendiğiniz icin
Tessekur ederimRica ederim inşallah bir çözüm bulursunuz
Merhaba kızım iki yaşında ve çok zayıf boy olarak da kısa son 6 7 ayda hiç boyu uzamamı bile yemekte yemiyor doğru dürüst hiç iştahı yok herşeyi deniyorum ama hep işthasız ve kısa boylu bir önerisi olan yada benzer durumu yasayan varmı şaştım kaldım çünkü artık
Rica ederim inşallah bir çözüm bulursunuz
Boyunuzun uzaması normalmi ilerledi acaba 16 yaşına kadarDoktor sorun yok dediyse takmayın.
Ben 16 yaşıma kadar 40lı kilolardaydım.
16 yaşımdan sonra maşallah herşeyim yerine geldi
Ama doktoru ihmal etmeyin. Kan değerlerine felan baktırın.
Boyunuzun uzaması normalmi ilerledi acaba 16 yaşına kadar
Endokrin ne demek oluyor önce bi argivit vitamin şurubu kullan fayda etmesse cocuk doktoruna git dedi aile hekimim ama oncesindeede çok gezdim doktorları diyetsisyene yönlendirdi bir haftalık yeme içme kontrolü yaptırdılar hazır mama felan verdiler çinko zinko şurup felan ama çok bi faydasi olmadı hastanelerde gezmekden bıktım resmen ama tekarar gidicemKilosunda sorun yok, normal sinirlar icinde. Ancak boyu kisa. Bu yorumu boy-kilo persentil tablosuna gore yapiyorum. Boy olarak %3 persentilin altinda. Doktor endokrine yonlendirmedi mi? Buyume hormonlarina baktirmaniz gerekebilir. Siz aile olarak da cok minyon degilsiniz hormonel bir sikinti olma ihtimali yuksek.
Endokrinoloji bolumu, hormonlarin duzgun calisip calismadigina bakar. Dedigim gibi eger gercekten 78 cm ise - bazen boy olcumu hatali olabiliyor - persentil tablosunun disinda kaliyor o zaman da argivit verin deyip gecmemek lazim. Insanlar yorum yaparken ben de kisaymisim diyor ama kastedilen baskalariyla karsilastirildiginda kisa olmak. yani %5 persentilde olan biri toplumun %95'inden kisadir ancak bu normal sinirlar icindedir. Sizin kiziniz %1ilerde diye tahmin ediyorum o zaman once bir arastirilmasi ve sorun olmadigina emin olunmasi gerek. Buradaki yorumlara bakip kendinizi rahatlatmamanizi tavsiy ederim.Endokrin ne demek oluyor önce bi argivit vitamin şurubu kullan fayda etmesse cocuk doktoruna git dedi aile hekimim ama oncesindeede çok gezdim doktorları diyetsisyene yönlendirdi bir haftalık yeme içme kontrolü yaptırdılar hazır mama felan verdiler çinko zinko şurup felan ama çok bi faydasi olmadı hastanelerde gezmekden bıktım resmen ama tekarar gidicem
Endokrin ne demek oluyor önce bi argivit vitamin şurubu kullan fayda etmesse cocuk doktoruna git dedi aile hekimim ama oncesindeede çok gezdim doktorları diyetsisyene yönlendirdi bir haftalık yeme içme kontrolü yaptırdılar hazır mama felan verdiler çinko zinko şurup felan ama çok bi faydasi olmadı hastanelerde gezmekden bıktım resmen ama tekKilosunda sorun yok, normal sinirlar icinde. Ancak boyu kisa. Bu yorumu boy-kilo persentil tablosuna gore yapiyorum. Boy olarak %3 persentilin altinda. Doktor endokrine yonlendirmedi mi? Buyume hormonlarina baktirmaniz gerekebilir. Siz aile olarak da cok minyon degilsiniz hormonel bir sikinti olma ihtimali yuksek.
Sizinkide bizimkine benzer uzaması için bisyerler deniyormusunuz doktor boyunun uzaması durur deyince ben çok telaslandım Allah korusun kızımın cüce olarak doğduğunu bile düsünmeye basladim kısa boylu olmasını sorun yapmıyorum ama genetik kalıcı birsey cikar diye korktum sadece yoksa kısa boylu güzel zeki kizlar var tabi genetik birşey çıkmasında ins. Gerisini hiç mühim değil vakit ayırıp yazdınız için teşekkür ederimmerhaba yanlış anlamayın ama genetik kısa olanilirmi kızınız ? Aileniz kısa boylumu eşinizinde sizinde boyunuz uzun değilse normal değilmi bu boyu. Kıyaslama yapmsk istemem ama eşim 189 ben 178 im 28 aylık kızım 98 cm mesela. Genetikten dolayı kısa olduğunu düşünüyorum.
Sağlığı yerindeyse boyu kilosu önemli değil ya bana kalırsa kısa boylu kızlar daha şanlı bu hayatta