Bebek Beslenmesi 2 yaşındaki kızım katı yiyecek yiyemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nubahar86

kızım abla oldu
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
501
13
118
39
Van
merhaba arkadaşlar önce sizlere kızımın gün içinde yediklerini yazacağım
sabah kahvaltı:ıslatılmış ekmek içine reçel
öğle: çorba,yine içine ekmek içi
akşam :yoğurt veya sulu yemeklerin sadece suyuna ekmek içi
gece uyumadan muhallebi
gece uyandığında ise süt içiyor
kızım birşeyi çiğnemeyi pek bilmiyor bazen yediğimiz şeylerden verdiğimizde yiyiyor ama öğün olarak asla 2 kaşığı geçmiyor yediklerini ise zorla tv başında veriyorum bu yedikleri buyaştaki çocuk için sağlıklımı......... kızıma çiğneyip yemeyi nasıl alıştırabilirim........bu durumu yaşayan arkadaşlardan yardım bekliyorum lütfen......kilosu 13 boyu 88 normalmi gerçi doktorumuz sürekli çok kilolu diyor ama bana hiçde öyle gelmiyor

doktorla görüş istersen...

bir de televizyondan kesinlikle ama kesinlikle uzak tut...

bak çok önemli canım...tv'yi asla açma.. yemek yedirirken de açma

hatta nerdeyse hiç sorun çıkarmayan çok sevecen herkesle iletişimi gayet iyi bir çocuk ama beslenme konusuna gelince ikimizede hayat dar

Tatlı sakızlar alıp çiğnetmeyi öğretseniz. Sonra da yemek yerken sakız çiğner gibi çiğne anneciğim bak böyle falan deyip çok üstüne düşüp onu geri çekmeden sıkmadan oyunlar yaparak gösterseniz işe yaramaz mı? :44:

anladığım kadarıyla çocuk aslında yiyebiliyor.. ama yemiyor...

ben olsam sadece kendi yediklerimizden koyardım önüne.. yemiyor diye ona özel bir şey hazırlamazdım. bir yemez iki yemez, ama istikrarlı olununca yemek zorunda kalacak..

tabii bu sadece benim düşüncem:)))

Tatlı sakızlar alıp çiğnetmeyi öğretseniz. Sonra da yemek yerken sakız çiğner gibi çiğne anneciğim bak böyle falan deyip çok üstüne düşüp onu geri çekmeden sıkmadan oyunlar yaparak gösterseniz işe yaramaz mı? :44:

sakız çiğniyor ama bir süre sonra yutuyor o yüzden pek vermiyorum çünkü sakızın idrar çıkışını tıkadığını duymuştum............ bakalım inşallah düzelir

anladığım kadarıyla çocuk aslında yiyebiliyor.. ama yemiyor...

ben olsam sadece kendi yediklerimizden koyardım önüne.. yemiyor diye ona özel bir şey hazırlamazdım. bir yemez iki yemez, ama istikrarlı olununca yemek zorunda kalacak..

tabii bu sadece benim düşüncem:)))

bugün kahvaltı hariç saat akşam 5 kadar hiçbirşey vermedim hani acıkırda yemek ister diye........yemek istedi bende önüne pilav kuru fasulye ve tavuk bıraktım yemekleri sadece 3 kaşık yedi tavuğu ise bitirdi inşallah böyle yavaş yavaş sıkmadan alıştırırım

gece uyumadan muhallebi
kızım birşeyi çiğnemeyi pek bilmiyor bazen yediğimiz şeylerden verdiğimizde yiyiyor ama öğün olarak asla 2 kaşığı geçmiyor yediklerini ise zorla tv başında veriyorum bu yedikleri buyaştaki çocuk için sağlıklımı......... kızıma çiğneyip yemeyi nasıl alıştırabilirim........bu durumu yaşayan arkadaşlardan yardım bekliyorum lütfen......kilosu 13 boyu 88 normalmi gerçi doktorumuz sürekli çok kilolu diyor ama bana hiçde öyle gelmiyor

benimkide öyleydi bende hep püre yaptım. halen de ekmeği corbaya yada sulu yemeğe doğruyorum. bence zorlama öle yemeyeceğine püre yap yesin bence tabi. hala çiğnemeye üşeniyo. 5 e kadar sayıyorum o azındaki yut diye diye ömrum gitti :( cocukla alakalı umarım düzelir yoksa sinir hastası oluyosun.

bu arada benim kızım 4.5 yaşında ama herşeyi yer pardon bezelye hariç. sadece ciğnemeye üşeniyo.

benimkide öyleydi bende hep püre yaptım. halen de ekmeği corbaya yada sulu yemeğe doğruyorum. bence zorlama öle yemeyeceğine püre yap yesin bence tabi. hala çiğnemeye üşeniyo. 5 e kadar sayıyorum o azındaki yut diye diye ömrum gitti :( cocukla alakalı umarım düzelir yoksa sinir hastası oluyosun.

vallahi ağzındakini yutması için çok bekliyorum.............sırf şu yemek yüzünden doğru dürüst dışarı bile çıkamıyoruz çıkışlarımızda hep hastaneye oluyor malesef..............inşallah bizde bu günleri atlatıp yemek yemeğe alışırız

vallahi ağzındakini yutması için çok bekliyorum.............sırf şu yemek yüzünden doğru dürüst dışarı bile çıkamıyoruz çıkışlarımızda hep hastaneye oluyor malesef..............inşallah bizde bu günleri atlatıp yemek yemeğe alışırız

inşallah alışır canım. sabırlı olmalısın. tv. değilde camdan dışarıyı seyrederek yedirmeyi deneyebilirsin. işe yaradığını burda bi topikte okumuştum bizimkiler hasta olduğunda haliyle iştahsız oluyo ben öyle kandırıyorum...

Son düzenleme:
hakikaten katı gıda istemeyen çocuğu alıştırması çok zor çevremden biliyorum kendini sakın suçlama. yeter ki yesin diye de sıvıya devam etme bir iki alışacak. yedikçe alkışla ödüllendir...

hakikaten katı gıda istemeyen çocuğu alıştırması çok zor çevremden biliyorum kendini sakın suçlama. yeter ki yesin diye de sıvıya devam etme bir iki alışacak. yedikçe alkışla ödüllendir...

aynen öle bneim kızım kac yaşına geldi hala simit yiyemez. ama kuzeni bebekkken catır catır simit yerdi. daha kuçuk zaten 2 yaşın da zorlama bencede hepten yemekten soğumasın

gece uyumadan muhallebi

2 yaşında kız çocuğu 13 kg 88cm normalin bile üstünde 75 persantilde MAŞALLAH hani benim kızımda böyle olsa.. yemek yedirmeyi birde bana sorun kızımda reflü var yedirene kadar akla karayı seçiyoruz birde kusunca gerisini siz düşünün..

2 yaşında kız çocuğu 13 kg 88cm normalin bile üstünde 75 persantilde MAŞALLAH hani benim kızımda böyle olsa.. yemek yedirmeyi birde bana sorun kızımda reflü var yedirene kadar akla karayı seçiyoruz birde kusunca gerisini siz düşünün..

ya kusuyomu surekli al işte arkadaşım otur sukret kusmuyo onu bi daha yedirene kadar bekliyosun için üzünütden karnı ac diye uzuldum dilara ben benimki kusunca cok uzulurdum. halada bezelyeyi yese kusar. gecen gece 3 defa kustu yorgan battaniye yastık her defasında birini kustu. artık bezely evermiyorum

gece uyumadan muhallebi

hatırlıyorumda bizde kucukken babannem cayın içine ekmek peynir bal v.s koyardı demek yumuşatırdı yedirmek için babamıda öle yedirdiki babam hala çaya ekmek banar yer aaaaa hatırlsadım valla

ya kusuyomu surekli al işte arkadaşım otur sukret kusmuyo onu bi daha yedirene kadar bekliyosun için üzünütden karnı ac diye uzuldum dilara ben benimki kusunca cok uzulurdum. halada bezelyeyi yese kusar. gecen gece 3 defa kustu yorgan battaniye yastık her defasında birini kustu. artık bezely evermiyorum

arkadaşım kusmakta ne kelime burnundan bile geliyor 3 yıl oldu hala bitmedi tedaviden sonuç alamadık dr ilaçları kesti. üzülmemmi içim gidiyor ama çaresizim. benim büyük kızımında reflüsü vardı onunki 3 buçuk yaşında geçti.. bakalım ela mın ne zaman geçer. çok zor bişiy bunu çekmeyen bilemez..

haklısın bizimkininde burnundan gelir ne yakar ama yaa amannn cnm sıkıldı. reflu yok ama hasta olunca muhakkak kusar

Back