2 yaşındaki çocukla nasıl zaman geçirilir

star4u

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2013
237
3
Selam. Kızlar 2 yaşında oğlum var ve onunla nasıl zaman geçirmeyi bilemiyorum oyuncaklarını fazla oynamıyor en fazla 5 dk, oturub beraber yap boz oynamaya çalışıyorum onu da istemiyor yapbozları atıyor. Gezmeyi ve başka çocuklar gibi parka gitmeyi sever ama dışarısı çok sıcak bu havada da gezilmes parkta da oynanmaz bildiğiniz akşama kadar ip çekiyorum. Çocuklar la oynamayı çok sever ama komşu çocukları hep buyük, kardeşi de yok oynasın. Televizyon izlatmayın diyorlar ama o da izlemek zorunda kalıyor sıkılınca ben de hayır demiyorum en azından biraz oyalanmış oluyor ha bi de çizgi filmlerin tekrarını da izlemeyi sevmiyor.
Burda çoğunuz güzel çocukların annelerisiniz ve deneyimli olanlarınız var. Lütfen bi akıl verin

benim kızımda 20 aylık... bizde oyun konusunda sıkıntıdayızz.. yeni oyun hamuru aldım.. biraz onunla oynuyorr bu aralarr.. resim çok yapıyoruzz.. tüm gün benimle olduğu için sıkılıyorr.. sizin gibi kardeşi yaşıtı yok maleseff.. parmak boyası alıcam yarın kısmetse.. farklı oyunlarr bulmaya çalışıyorumm.. eşleştirme kartıda alıcam.. sizede önerebilirimm.. resim özelliklee becerisini çok geliştirdi.. maşallahh kızım çok güzel kalem tutuyorr.. mum boyası aldık ilk başta.. zamanla onuda değiştiricem.. başkada aklıma gelmiyorr geldikçe yardımcı olmaya çalışacağımm

Merhaba hanımlar, aynı sorun bende de var. Ben çalışıyorum şimdi tatildeyim ve ne yapacağımı bilemiyorum parmak boyası oyun hamuru oyunlarını kızım 18 aylıkken filan oynamıştık ama pek zevk almamıştı küçük olduğu için şimdi 25 aylık tekrar mı denesem.. Yavrum sürekli çizgifilm bakmak istiyo sıkıntıdan.. napsak böyle

bizde öyleyizz.. kendi tv yi açıyorr.. yemeklerimiz zaten çizgi flimle tatilde alıştıkk.. nasıl bırakcakk bilemiyorumm.. parmak boyasını legoyu bugün alıp denicezz.. inşallahh oyalanırr.. bendende sıkılıyorr çünküü..

Resimi nasıl yapıyorsunuz? Ben de yanına kalem ve kağıt koyub çok denedim hatta kendim çizip onun ilgisini çekmeye denedim ama nafile 2 dk ilgileniyor sonra kaçıyor. Yap boz da da aynı ben yapıyorum o bozuyor ve her yere atıyor

yapbozu daha hiç oynamadık... resmide küçük bir resim defteri ve mum boyası aldım bu ağzına alsada birşey yapmayan silinen cinsten.. birde boyama kitabı.. önce kendim yaptım.. babasını ve kendimi çizdim.. resim defterine ,ara sırada boyama kitabına fakat onu sevmedi pek.. sonra kendisi yapmaya başladı.. kalemi tutuşu gösterdim.. maşallahh benim gibi tutuyorr.. şimdi normal kalemle bile yapıyorr.. sevdiği şeyleride yapıyorum daha çok hoşuna gidiyorr.. masallar şarkılar bile uyduruyorumm oyıun hamuruylada güzel oynuyor bu aralar.. dün bide lego aldım onuda sevdii..

Oğlumun en sevdiği oyuncağı topu, bir saat durmadan oynayabilir.
Ben de karşısına geçerim, obana atar ben ona.

Bir de kitap alıyorum dönem dönem, çok mutlu oluyor. Yırtma ve ağzına alma huyu olduğu için karton kitapları tercih ediyorum. Aynı yaşlardaki yeğenimde bu problem yok, onlar normal kitap alıyorlar. Özellikle yatmadan önce güzel vakit geçiriyoruz kitaplarıyla.

Yaz günü su ile oynamayı çok seviyor. Balkonda ona kaplar vererek oynamasına izin veriyorum, kendini ıslatmasına falan bir süre karışmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…