2 yaşında yürüyemeyen çocuk

çok duygusal bir çocuk kardeşi var 8 aylık o yürüyor hatta konuşmaya bile başladı. Kardeşi düştüğünde ondan önce aglıyor refleksleri var gülünce o da gülüyor ama onun dışında hala konuşma yürüme oturma bunlar yok malesef. Umarım otizm değildir çok zor

Kardes kiskancligi olabilir mi.
Ben cok gec yurumusum kendi kardeslerime gore, 1.5 yastan sonra diyor annem tam ay hatirlamiyor.
Benim kucuklugumde cok doktor imkani yokmus sanirim ama goturdukleri doktorlar psikolojik deyip gondermisler, kardes kiskancligi olabilir gibisinden. Cok duygusal bir bebekmisim zaten.

Ama ben daha cok fiziksel bir sorunum varmis ama anlasilmamis diye dusunuyorum. Suan da esim yuruyusun bozuk diyor ama tam tarif edemiyoruz yanlislik nerede. Ama bir engelden bahsetmiyorum, duzgun yuruyememek gibi bir sey.

Benim oglum 13 aylık ama yürümüyor ayakta 1 saniye bıraksam kesinlkle duramıyor hemen dizleri kırıp oturuyor. Elinden tutup yurutunce biraz yürüyüp bırakıyo oturmak istiyor. Kas erimesi filan okuyunca korktum ya şuan ☹☹😔

Benim oglum 13 aylık ama yürümüyor ayakta 1 saniye bıraksam kesinlkle duramıyor hemen dizleri kırıp oturuyor. Elinden tutup yurutunce biraz yürüyüp bırakıyo oturmak istiyor. Kas erimesi filan okuyunca korktum ya şuan ☹☹😔
Doktora goturdunuz mu

Eşimin kardeşi 5 yaşında yürümüş , o zamana kadar sadece gel diyormuş konuşmuyormuş da biraz ağırkanlı şu anda hiç bir sorunu yok

H
saglık ocağında söyledim tutunup yürüyor mu dedi, evet dedim öyle yürüyor, ozaman yürür yakında korkma dediler :
Ben hiç bir şekilde ayakta durmuyor sandım. Öyleyse bence de sorun yoktur inşallah. Genelde gözlemlediğim kadarıyla çoğu çocuk 15 aylikken yürüyor

Bende merak ettim konu eskiymiş ama çocuğun durumunu son görülmede aralık ayında inşallah girer de öğreniriz

Benim kızım da 14 aylık olmak üzere. Henüz bağımsız yürümüyor ama tutunarak her yeri dolanıyor. Elinden tutup yürütmek istediğimizde yakın zamana kadar benim kızım da kendini bırakıp emekleyerek devam ediyordu. Şimdi yeni yeni bağımsız ayakta durmaya çalışıyor. Kasları güçlendikçe onlar ellerinden geleni yapıyor zaten. Bir sorun olduğunu sanmıyorum.

Benim kızım da 14 aylık olmak üzere. Henüz bağımsız yürümüyor ama tutunarak her yeri dolanıyor. Elinden tutup yürütmek istediğimizde yakın zamana kadar benim kızım da kendini bırakıp emekleyerek devam ediyordu. Şimdi yeni yeni bağımsız ayakta durmaya çalışıyor. Kasları güçlendikçe onlar ellerinden geleni yapıyor zaten. Bir sorun olduğunu sanmıyorum.
Evet aynen böyle benimkide, cok teşekkürler 😊

Benim kızım 19 aylık yürüdü ☺️ sıkıntı etmeyin 1 buçuk yaşına kadar normal sayılıyor

Back