zihinsel bir engeli yokmuş bir sürü tetkik yapıldı onunla ilgili ama fiziksel demek ki 2 yaşından sonra yürüyen çocuk duydunuz mu hiç ben pek bilemiyorum bu konuları da
zihinsel bir engeli yokmuş bir sürü tetkik yapıldı onunla ilgili ama fiziksel demek ki 2 yaşından sonra yürüyen çocuk duydunuz mu hiç ben pek bilemiyorum bu konuları da
inşallah yürüyebilir yavrucak henüz başkasının yardımı olmadan oturamıyor bile fizik tedaviye başlayacaklarmış
Çocuğun konusmasında, insanlarla iletişiminde bir problem var mı acaba? Olaylara seslere tepkisi nasıl.Kucak sarılma gibi fiziksel temaslardan kaçınıyor mu? Zihinsel engeller bazen testlerle anlasılamayabiliyor. Otizm mesela.Çocuğun zihinsel seviyesi bazen çok yüksek olabiliyor buna rağmen zihinde farklı yetersizlikler olabiliyor genelde 3 yaslarında ortaya cıkıyor.Buna tam olarak zihinsel engel denemez.Otizmin nedeni bile bilinemiyor.Geç yürüme çok geç konusma da bunun belirtilerinden.
çok duygusal bir çocuk kardeşi var 8 aylık o yürüyor hatta konuşmaya bile başladı. Kardeşi düştüğünde ondan önce aglıyor refleksleri var gülünce o da gülüyor ama onun dışında hala konuşma yürüme oturma bunlar yok malesef. Umarım otizm değildir çok zor
7 sene sonra kadar konu sahibinin size cevap verecegini dusunerek mi hortlattiniz konuyu?Son durum nedir arkadaşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?