2 yaşında yürüyemeyen çocuk

Dream_on

Guru
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2010
1.312
806
323
arkadaşlar yakın bir tanıdığımızın 2 yaşında oğlu var şu an yürüyemiyor çocukcağız. daha tam oturamıyorda gitmedikleri doktor kalmadı kaç şehirde teşhis konulamıyor hala belki içinizde böyle bir durumla karşılaşan vardır diye bir umut buraya yazdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah yardimcilari olsun.bebekte zihinsel bir engel var mi acaba.beyin ve bel mr ve bt si cekildi mi?

Tıbbi olarak ne yapılır bilemiyorum ,ama yer gök dua ile şu mübarek gecede dua etmekte fayda var ;)

zihinsel bir engeli yokmuş bir sürü tetkik yapıldı onunla ilgili ama fiziksel demek ki 2 yaşından sonra yürüyen çocuk duydunuz mu hiç ben pek bilemiyorum bu konuları da

zihinsel bir engeli yokmuş bir sürü tetkik yapıldı onunla ilgili ama fiziksel demek ki 2 yaşından sonra yürüyen çocuk duydunuz mu hiç ben pek bilemiyorum bu konuları da

Ben 7 yaşından sonra yürüyen de duydum,
8 yaşında yürüyen de gördüm.

Çocukta muhtemelen gelişimsel bir bozukluk var.
Acilen tanısının konması ve buna yönelik tedavi ve eğitim alması gerekiyor...

Canim benim esim tam 3 yasinda yurumus
Kv cok dr a goturmus
Cok ilik yedirmis ondan sonra kuvvetlenip yurumus
2.5 yasindan sonra tutunuo kakkmaya baslamis

Genelde bu bebeklere gevsek bebek tanisi konuluyor
Ve fizik tedavisi veriliyorr simdilerde boyle birsey soz konusumu

benim kuzenimin başına geldi kas erimesi varmış
izmirde bir doktor teşhis koymuştu
inşallah değildir bir araştırsınlar
Allah şifasını versin

Benim kaynımın torunu oda hemen hemen 2 yaşında ama halen yürüyemiyor, daha yeni 1-2 adım atıyormuş, dr.a götürmüşler biraz sabredin yakında yürür demiş dr.

inşallah yürüyebilir yavrucak henüz başkasının yardımı olmadan oturamıyor bile fizik tedaviye başlayacaklarmış

inşallah yürüyebilir yavrucak henüz başkasının yardımı olmadan oturamıyor bile fizik tedaviye başlayacaklarmış

Çocuğun konusmasında, insanlarla iletişiminde bir problem var mı acaba? Olaylara seslere tepkisi nasıl.Kucak sarılma gibi fiziksel temaslardan kaçınıyor mu? Zihinsel engeller bazen testlerle anlasılamayabiliyor. Otizm mesela.Çocuğun zihinsel seviyesi bazen çok yüksek olabiliyor buna rağmen zihinde farklı yetersizlikler olabiliyor genelde 3 yaslarında ortaya cıkıyor.Buna tam olarak zihinsel engel denemez.Otizmin nedeni bile bilinemiyor.Geç yürüme çok geç konusma da bunun belirtilerinden.

benım bır arkadasımın cocugunda boyle bır durum var,2 yasını gecıyordu desteksız oturmaya basladıgında.onun kaslarıyla alakalı bır sorunu vardı sanırım ve sureklı fızık tedavı,ankarada ozon tedavısı ve egzersızler yapıyorlar.hatta bır kadın sunucu vardı onun ogluda aynı hastalıktaydı haberlerı falanda cıktı ve bu konuda ıyı gelısmeler kaydetmıslerdı sanırım.

Çocuğun konusmasında, insanlarla iletişiminde bir problem var mı acaba? Olaylara seslere tepkisi nasıl.Kucak sarılma gibi fiziksel temaslardan kaçınıyor mu? Zihinsel engeller bazen testlerle anlasılamayabiliyor. Otizm mesela.Çocuğun zihinsel seviyesi bazen çok yüksek olabiliyor buna rağmen zihinde farklı yetersizlikler olabiliyor genelde 3 yaslarında ortaya cıkıyor.Buna tam olarak zihinsel engel denemez.Otizmin nedeni bile bilinemiyor.Geç yürüme çok geç konusma da bunun belirtilerinden.

çok duygusal bir çocuk kardeşi var 8 aylık o yürüyor hatta konuşmaya bile başladı. Kardeşi düştüğünde ondan önce aglıyor refleksleri var gülünce o da gülüyor ama onun dışında hala konuşma yürüme oturma bunlar yok malesef. Umarım otizm değildir çok zor

çok duygusal bir çocuk kardeşi var 8 aylık o yürüyor hatta konuşmaya bile başladı. Kardeşi düştüğünde ondan önce aglıyor refleksleri var gülünce o da gülüyor ama onun dışında hala konuşma yürüme oturma bunlar yok malesef. Umarım otizm değildir çok zor

Otizmi olan çocuklarımızda empati olayına çok rastlamıyoruz gerçi 2 yas için bunu söylemek çok zor :) Ama bahsettiğiniz kadarıyla öyle olduğunu sanmıyorum.Yani kardeşi ile empati kurabiliyor...Belki psikolojik problemleri vardır.Yani kendi yasına çok yakın bir kardesi oldugundan anne ve babanın biraz ihmaline gelmiş olabilir.İlgi görme isteğiyle öğrenmeyi reddetmiş de olabilir.Umarım en kısa zamanda hepsini birden yapar :46:

Benim babam 3-4 yaşına kadar yürüyememiş. doktor d vitamini eksikliği demiş. Bacakları falan da yamukmuş zaten. D vitamini iğneleri ve bahçeli güneş gören bir eve taşınmaları ile 1 yıllık bir tedavinn ardından babam yürüyebilmiş. Her gün babamı çırılçıplak soyup bahçeye salıyolarmış :)

Arkadaşının çocugunun sorunu anlaşılamadıgına göre böyle bir şey değil heralde. Bilemedim. Çünkü 50 sene önceyle kıyaslayamayız tıbbı. Sadece fikir olsun diye anlattım. İnşallah düzelir.

Benimde tanidigimin cocugu 19 aylik daha birkac gündür yürüyo. Oturmayida gec ögrendi.

Bazi cocuklar gec ögreniyorlar konusmayi, yürümeyi

kas iskelet sistemiyle alakali bir dr kontrolu olmuştur heralde değil mi ?

Kardeşim dört yaşında yürüdü
Ondan önce emeklemeyi bile becereremiyordu yerde sürünüyordu sadece. O zaman bir sürü doktora götürmüş annem her şey normal demişler, dört yaşının bitmesine yakın bir gün kalktı ayağa ve geri geri yürüdü, ilk zamanlar hep öyle geri yürüdü sonra normal yürümeye başladı. Bazı çocuklar böyle oluyormuş

Back