merhabalar,2 yaşında oğlum var.şüpesiz her anne gibi bende çocuğumu elimden geldiğince donanımlı yetiştirmek istiyorum.ingilizce eğitimine erken başlamamın doğru olacağını araştırdım.....ama nasıl başlayacağımı bilemiyorum.bilğisi olan yada bu konuda somut adımlar atan bilgilerini paylaşırsa sevinirim.iyi akşamlar.
merhabalar,2 yaşında oğlum var.şüpesiz her anne gibi bende çocuğumu elimden geldiğince donanımlı yetiştirmek istiyorum.ingilizce eğitimine erken başlamamın doğru olacağını araştırdım.....ama nasıl başlayacağımı bilemiyorum.bilğisi olan yada bu konuda somut adımlar atan bilgilerini paylaşırsa sevinirim.iyi akşamlar.
Bence çocuğunuz Türkçe kelimeleri düzgün telaffuz edebilmeye başladığında ve Türkçesi çok geliştiğinde bu olaya başlayın. Yok şimdiden başlayacağım, kararlıyım diyorsanız, çocuğunuz gerçekten çok küçük, o yüzden sadece oyun ile yapmalısınız. Vücudundaki, yüzündeki organlardan başlayabilirsiniz, meyvelerden, hayvanlardan, nesnelerden... Su içirirken water deyin, yıkarken shower deyin, ağaçlara tree deyin. Tekrarlayınca bir süre, napıyormuşuz gibi sıkmadan sorabilirsiniz. What is this, whats your name gibi basit bir kaç cümle de olabilir. Sayı sayabiliyor mu ve kaça kadar? Sayıları öğretin mesela oyuncaklarını falan sayarak. Ama daha fazlası için çocuğunuza yazık. Ben de istiyorum çocuğum olunca, donanımlı büyüsün falan ama bence 2 yaşında bunu düşünüyorsanız kendinizi çocuk eğitimi konusunda donanımlandırın...