Konuşma Problemleri 2 yaşında bebeklerin konuşmaları

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

MEGANN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2009
122
4
merhaba arkadaşlar benim kızım şuan tam 2 yaşında aslında konuşmasında bi problem yok gibi ama 2 yaşında bebeklerin akıcı bi şekilde konuştuğunu söyleyenler var anlayamadım kızım genelde çoğu kelimeyi söylüyo adını biliyo azra düştü, acıdı, azra kalktı, mama yemiyom, anne su koy, by by yerine de çüsss diyo:KK66:) 1den 10a kadar sayıyo tam bi cin :) vs.vs bunun gibi çoğu örnek var 2 yaşında bebişleri olanlar kendi bebeklerindeki gelişimleri paylaşabilirmi? yani 2 yaşında akıcı konuşabilen cümle kurabilen bebk varmıdır?

Merhaba,

benim kızım da 23 aylık. 50 kadar kelime söylüyor. Tek tek kelimelerle ve hareketleriyle bir olayı anlatıyor.İki kelimelik cümleler kuruyor ama genelde aynı şeyler. Anne bak, anne ver, anne otur, anne kalk, anne gel vb. Parkta bir kızla karşılaştım geçen gün, şubat 11 doğumluymuş. Bayagı bayagı konusuyordu. Kızımın elinde matarası vardı, o ne içiyor diye sordu, su içiyor dedim. sen ne içiyorsun dedim. ayran dedi. Çıktı kaydı, ben yüksekten kaydım dedi. Bir çocuk bisiklete biniyordu, ziline baktı, bu ne? Burdan mı tutuluyor? dedi. üç kelimelik cümleler kuruyordu yani. Ama parktaki diğer 2 yaş civarı çocukların hepsi genelde benim kızım gibi. Daha az konusanlar da var. Doktorlar gelişiminde bir sorun yoksa 4 yaşına kadar dıgıl dıgıl etmesi normal diyorlar.

Merhaba,

benim kızım da 23 aylık. 50 kadar kelime söylüyor. Tek tek kelimelerle ve hareketleriyle bir olayı anlatıyor.İki kelimelik cümleler kuruyor ama genelde aynı şeyler. Anne bak, anne ver, anne otur, anne kalk, anne gel vb. Parkta bir kızla karşılaştım geçen gün, şubat 11 doğumluymuş. Bayagı bayagı konusuyordu. Kızımın elinde matarası vardı, o ne içiyor diye sordu, su içiyor dedim. sen ne içiyorsun dedim. ayran dedi. Çıktı kaydı, ben yüksekten kaydım dedi. Bir çocuk bisiklete biniyordu, ziline baktı, bu ne? Burdan mı tutuluyor? dedi. üç kelimelik cümleler kuruyordu yani. Ama parktaki diğer 2 yaş civarı çocukların hepsi genelde benim kızım gibi. Daha az konusanlar da var. Doktorlar gelişiminde bir sorun yoksa 4 yaşına kadar dıgıl dıgıl etmesi normal diyorlar.
teşekkürler bende cok şaşırıyorum aynı böyle seyler duyuyorum şaşırıyorum gercekten simdiden hırs yaptım daha fazla cümle kursun diye masallar anlatıyorum kelimelere bastıra bastıra aslında bi problem oldugunu sanmyorum btün derdini anlatabiliyo bna yawaş yawaş yani annelerin sabırla öğretmekten başka yapıcak bişey yok. Herkese iyi şanslar

canim benim ilk oglum baya bi gec konusmustu.ama ikincisi suan tam iki yasinda ve benimle normal bi sekilde konusabiliyo.butun soylediklerimi anliyo ve bana anlatmak istedigini cok rahat anlatabiliyo.hatta bazen oyle kelimeler kullaniyoki ben bile sasiriyorum yok artik bunu nerden biliyo diyorum.yani cocuktan cocuga degisiklik gosteriyo bu.non problem:KK34:

canim benim ilk oglum baya bi gec konusmustu.ama ikincisi suan tam iki yasinda ve benimle normal bi sekilde konusabiliyo.butun soylediklerimi anliyo ve bana anlatmak istedigini cok rahat anlatabiliyo.hatta bazen oyle kelimeler kullaniyoki ben bile sasiriyorum yok artik bunu nerden biliyo diyorum.yani cocuktan cocuga degisiklik gosteriyo bu.non problem:KK34:
aslında gelişimi cok iyi daha 9aylıkken yürüdü erken başladı kelimelere ne söylesem tekrar edebiliyo ama kıyas annelerin tek sorunu herhalde ben akıcı knusmasını istiyorum artık bilgsayarı cizgi filmi yasakladım sürekli bişeyler anlatıyorum anlıyo cevapta weriyo ama öyle şeyler duyuyorumki etraftan aa azra bunu niye diyemiyo falan hırs yaptım açıkçası. Yaza kadar tamamen knuscagını tahmin ediyorum insallah yani daha 2yasına yeni bastı herkesin cocugu kendine akıllı gelir tabi ama cin gbi bisey kendi cöpünü kendi gdip atıyo çöpe derdini anlatıyo knusarak ama sanırım benim gözüm yüksekte:KK66:

benim kızım da martta 2 yaşına girdi. 3 5 kelimelik kendince birşeyler konuşuyo, anlatıyo ama anlayan yok. anladığımız genelde bilindik basit şeyler. anne gitti, baba gitti, (ayakkabısı çıkınca) ayak çıktı, su mama, vs....
kitaptan gösteriyorum isimlerini söylüyor. örneğin gözlük diyor ben pembe gözlük deyince gülüyor. top, fil diyor ama büyük top veya 1 top demiyor. ayrı ayrı bir de diyor top da... zıtlaşmaya gerek yok konuşur zamamla. 3e kadar sayıp vücudunun tüm organlarını söylüyor birşey oldumu. el av, ayak av göbek gitti diyor.
napalım idare edecez artık..

2 ayda çok şey değişti kızım bayağı konuşmaya başladı maşallah her yaptığını yapılanı anlatyo anne seni çok seviyorum bile diyo:KK74::KK74:

2 ayda çok şey değişti kızım bayağı konuşmaya başladı maşallah her yaptığını yapılanı anlatyo anne seni çok seviyorum bile diyo:KK74::KK74:

Masallah kizina. Degil 2 ay her hafta dahada ilerletiyorlar.benim kizim 28 aylik su an her seyi konusuyor. Sadece biz degil disarida konusmasini duyanlard anliyor.20 ye kadar Sayilari, renklerin cogunu sekiker vs. Ayni zamanda inglizcelerinide ogreniyor :nazar:

aslında 2 yaşında çok konuşmaması normal.benim kızım 2 yaşındayken nas suresini ezberleyecek kadar akıcı konuşuyordu.oturup muhabbet ediyordum.sonra millet şaşırınca noluyo falan dedim.zamanla 2 yaşındaki çocukları görünce anladım.az konuşması ya da konuşamaması zekasıyla ilgili bi problem değil sonuçta.bazen çocukları konuşamayan annelerin üzüldüğünü görünce çok üzülüyorum.çocukları bu şekilde değerlendirmemeliyiz.bizim bi komşumuzun oğlu var.(kardeşim sayılır bizim evde büyüdü)3 yaşına kadar konuşamadı.ama herşeyi anlıyordu kendi çapında hareketlerle espri bile yapıyordu.sonra resmen 2 haftada herşeyi konuşur oldu.bunun kreşe gitmesinde çok etkisinin olduğunu düşünüyorum.çok yazdım ama bazı konuşmayan çocukların annelerini düşünerek yazdım bunu.böyle çocukları kıyaslayarak belki bazı anneler üzülebilir.hiç üzülmesinler.sizi anlayabiliyorsa gerisi dert değil bence :KK34:

aslında 2 yaşında çok konuşmaması normal.benim kızım 2 yaşındayken nas suresini ezberleyecek kadar akıcı konuşuyordu.oturup muhabbet ediyordum.sonra millet şaşırınca noluyo falan dedim.zamanla 2 yaşındaki çocukları görünce anladım.az konuşması ya da konuşamaması zekasıyla ilgili bi problem değil sonuçta.bazen çocukları konuşamayan annelerin üzüldüğünü görünce çok üzülüyorum.çocukları bu şekilde değerlendirmemeliyiz.bizim bi komşumuzun oğlu var.(kardeşim sayılır bizim evde büyüdü)3 yaşına kadar konuşamadı.ama herşeyi anlıyordu kendi çapında hareketlerle espri bile yapıyordu.sonra resmen 2 haftada herşeyi konuşur oldu.bunun kreşe gitmesinde çok etkisinin olduğunu düşünüyorum.çok yazdım ama bazı konuşmayan çocukların annelerini düşünerek yazdım bunu.böyle çocukları kıyaslayarak belki bazı anneler üzülebilir.hiç üzülmesinler.sizi anlayabiliyorsa gerisi dert değil bence :KK34:

bende çok sıkıntı yapmıştım bundan 2 ay önce ama çok şükür allah izin verdi hergün hergün başka bişey duyuyorum çok şaşırıyorum şuanda ingilizce 10 a kadar sayıyor ispanyolca 5 ekadar sayıyor :) türkçede 12ye kadar şaşmadan sayıyor mesela bugün bi bebek ağladı karşımızda anne bak bebek acıktı dedi bana şaşırdım geçen dalmıştım öyle anne üzüldü diye gelip satrıldı bana artık iyiden iyiye konuşuyo şükürler olsun ve biz hayretle izliyoruz günaydın annecimler yatmadan da iyi geceler annecim der bende ona seni çok seviyorum kızım diyorum oda bende seni çok seviyom annii diye işte buna ölüyorum:KK16::KK16:

Masallah kizina. Degil 2 ay her hafta dahada ilerletiyorlar.benim kizim 28 aylik su an her seyi konusuyor. Sadece biz degil disarida konusmasini duyanlard anliyor.20 ye kadar Sayilari, renklerin cogunu sekiker vs. Ayni zamanda inglizcelerinide ogreniyor :nazar:[/QUO

maşallah maşallah kızınıza kızıma:nazar:

bide şöyle bişey var bence illa yuva falan gerekli değil her yaptığımı anlattım kızıma hikayeler okudum onunla sürekli konuştum uğraştım ama allaha şükür başardım yanlış anlamayın kızım şuan 2 ya 2 aylık hiç bi prblemide olmadı ama ben biraz evham yaptım çünkü hep hızlı gelişti 9 aylık yürüdü anne baba dedi cin gibi bebek bu arada mini minin bir kuş ve kutu kutu penseyide sonuna kadar söylüyo sadece paylaşmak istedi iyiy geceler herkese:KK64::KK64:

bende çok sıkıntı yapmıştım bundan 2 ay önce ama çok şükür allah izin verdi hergün hergün başka bişey duyuyorum çok şaşırıyorum şuanda ingilizce 10 a kadar sayıyor ispanyolca 5 ekadar sayıyor :) türkçede 12ye kadar şaşmadan sayıyor mesela bugün bi bebek ağladı karşımızda anne bak bebek acıktı dedi bana şaşırdım geçen dalmıştım öyle anne üzüldü diye gelip satrıldı bana artık iyiden iyiye konuşuyo şükürler olsun ve biz hayretle izliyoruz günaydın annecimler yatmadan da iyi geceler annecim der bende ona seni çok seviyorum kızım diyorum oda bende seni çok seviyom annii diye işte buna ölüyorum:KK16::KK16:

işte bu çok güzel.diğer anneler de sabrederlerse her gün çocuklarının söylediği her cümleye şaşıracaklar.kördüğüm noktası gibi bişey bu bence.bi çözüldülermi arkası gelmiyor.benden ufak bir tavsiye.o konuşma döneminde öyle komik şeyler söylüyorlarki bunları tarihleriyle not edip yazın.çünkü unutup gidiyoruz.hem de çok güzel bi hatıra kalıyor geride

Merhaba kızlar,

benim oğlumda şuanda tam 19 aylık ama henüz konuşmuyor.
tek bir kelime dahi söylemiyor.
bundan 2ay önce falan nadiren haannni(anne) ve babbba diyordu.ama şuan onlarıda unuttu.

Bu duruma çok üzülüyorum fakat tek tesellim,
beni anlayabiliyor olması, gel-git-al-ver gibi basit komutları yerine getirmesi, baybay ve gel yapması gibi.
Bunları yaptığına göre herhangi bi sorun yoktur değil mi?:26:

bide şöyle bişey var bence illa yuva falan gerekli değil her yaptığımı anlattım kızıma hikayeler okudum onunla sürekli konuştum uğraştım ama allaha şükür başardım yanlış anlamayın kızım şuan 2 ya 2 aylık hiç bi prblemide olmadı ama ben biraz evham yaptım çünkü hep hızlı gelişti 9 aylık yürüdü anne baba dedi cin gibi bebek bu arada mini minin bir kuş ve kutu kutu penseyide sonuna kadar söylüyo sadece paylaşmak istedi iyiy geceler herkese:KK64::KK64:
merhaba canım.benım oglumda şuan 2 yasında bende senınle aynı durumu yasıyorum.
cogu kelımeyı söyluyebılıyor 2 kelımeyıde bır araya getırebılıyor ama senınde belırttigin gibi bazı 2 yas cümle kuran kendını tam anlatan cocukları görünce bende bu durumdan huzursuz oluyorum.
birde bizim cevremızde oglumun bırlıkte oynayacagı kımse yok.acaba ondan mı dıye düşünürken senın yazdıgını görünce rahatladım.
senın yaptıklarını uygulayacagım bakalım ne kadar ilerleme kaydedecegiz..

benm oğlum 2 yaşında bilinçsizce baba dede dio...ama bilinçli olarak HAYIR YA dio...mama diyo onun yaşında tık yok....

benim 2 yaşında oğlum var ama öyle akıcı konuşmuyor belli başlı sözcükler doktora gösterdiğimde sorun yok erkekler biraz geç konuşur demişti

Merhaba kızlar,

benim oğlumda şuanda tam 19 aylık ama henüz konuşmuyor.
tek bir kelime dahi söylemiyor.
bundan 2ay önce falan nadiren haannni(anne) ve babbba diyordu.ama şuan onlarıda unuttu.

Bu duruma çok üzülüyorum fakat tek tesellim,
beni anlayabiliyor olması, gel-git-al-ver gibi basit komutları yerine getirmesi, baybay ve gel yapması gibi.
Bunları yaptığına göre herhangi bi sorun yoktur değil mi?:26:

Bence hic moralini bozma zamani geldiginde mutlaka konusacaktir.ama siz bol bol kitap okuyun,tekerlemeler parmak oyunlari vs oynayin. Hem daha 19 aylik..

25 aylık oğlum,henüz konuşmuyor ve konuşamadığı içinde agresifleşiyor ya da isteklerini işaretle anlatıyor...
bay bay,hadi,1,2,3,4,5,..mimi,hayır.. kullandığı kelimeler..
burada yazılanları okuyunca endişelendim doğrusu..

25 aylık oğlum,henüz konuşmuyor ve konuşamadığı içinde agresifleşiyor ya da isteklerini işaretle anlatıyor...
bay bay,hadi,1,2,3,4,5,..mimi,hayır.. kullandığı kelimeler..
burada yazılanları okuyunca endişelendim doğrusu..

kullandığı kelimelere bakılırsa tek sözcük dediğimiz morgem döneminde 12-18 aylarda genelde tek kelime kullanarak bebekler bir çok şey anlatmaya çalışır.Bu dönem Konuşma için Kritik bir Dönemdir.
18-24 ayları arasında sözcükleri birleştirerek en fazla üç kelime kullanarak anlam iletmeye çalışır.
24 aylık bir çocuk 300-400 arası kelime kullanabilir.
Belki çocuğunuzun yeterince konuşmalara maruz kalmamış olmasından,gerekli model olmamasından dolayı yeterli sözcük kullanamıyor olabilir,ya da bireysel farklılıklardan.
Yine de bir uzmana danışmanızda fayda var.

X