• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 2 yaşına kadar emziren anneler, sütünüz ne zaman azalmaya başladı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
ben ek gıdalara geçince çalışmaya başladım. okuldayken göğüslerim süt dolup ağrıyodu. zamanla iyice azaldı. artık 24 saat emzirmesem anca ağrı oluyo. çok azaldı süt. ama oğlum hala gece gündüz memi memi diye peşimde dolanıyor. şu an 15 aylık. 2 yaşına kadar emzirmek isterdim ama acaba kessem mi artık?

bence artık azalması normal
15 ay az bir süre değil ama yinede
kesme derim diğer gıdaları reddetmiyorsa tabi..

Niye kesiyorsun ki. Anne sütü artık eskisi kadar besleyici değildir ama anne ile çocuk arasında bir bağ. Mutlaka aldığı besinler de vardır tabi. Bence sütün bitinceye kadar emzir derim. Benim de hayalim 2 yaşına kadar emzirebilmek.
Bu arada memi memi diye peşinde dolanması bile çok şirin ya :)

kızım 13 aylık benimde bayağı azaldı
zaten çok emmek istemiyor artık
geceler emmiyor genelde ama herhalde bişeyler geliyorki çekiyor
bende bırkatırmayı düşünüyorum ama kendisine bıraktım o nezaman kadar emmek isterse öyle devam edicem

Kızım 16 aylık benimde sütüm azaldı.Ama o beni bırakanada kadar bırakmayı düşünmüyorum.Bir damlası bile değerli benim için.Sütüm yetmediği yerde hipp mama takviye ediyorum.

bende 2 yaşına kadar emzirdim 1 hafta önce kestim
sende eğer emiyorsa kesme anne sütü kadar değerli bi şey varmı
doktorlar da zaten bunu öneriyor

Bende oğlumu 26 ay emzirdim,sonra bıraktırdım hala sütüm geliyordu..

erkek çocuklarda 2 kız çocuklarında ise 1 sene emme hakkı vardır
sütünüz azda olsa emzirebildiğiniz kadar emzirin
benim ki 18 aylık 2 yaşını doldurana kadarda emzirmeye çalışacağım
toplumda kucağıma yatıp meme diye beni rezil etsede devam :kedi:

viola, sana maşallah ya, sütünün yetmesi ne güzel. zehracım, ben "emme hakkı" nı anlamadım, "emme hakkı" derken ifade etmek istediğin sütün fayda sağladığı süreç falan mı?

erkek çocuklarda 2 kız çocuklarında ise 1 sene emme hakkı vardır
sütünüz azda olsa emzirebildiğiniz kadar emzirin
benim ki 18 aylık 2 yaşını doldurana kadarda emzirmeye çalışacağım
toplumda kucağıma yatıp meme diye beni rezil etsede devam :kedi:

2 yaşına kadar emzirmek faydalı diye biliyorum. Bu konuda kız erkek ayrımını hiç duymamıştım. Bilimsel bir açıklaması var mı?

bir arkadaşım dinimizin erkek çocuklarınızı 2 yaşına kadar kız çocuklarınızı 1,5 yaşına emzirniz diye buyurduğunu söylemişti.neden kız erkek diye ayrılmış onu bende merak ediyorum?

bir arkadaşım dinimizin erkek çocuklarınızı 2 yaşına kadar kız çocuklarınızı 1,5 yaşına emzirniz diye buyurduğunu söylemişti.neden kız erkek diye ayrılmış onu bende merak ediyorum?

canım dinimizde kız ve erkek çocuk ayrımı asla yoktur.
bende aile-çocuk ilmihallerini okuyunca hep merak ederdim ama vardır bir hikmeti diye düşünüyorum.çünkü namaz kılmanın bile insan sağlığına müthiş faydaları varmış bilimsel olarakta kanıtlanmış
ama kendimce şu düşünceyi çıkardım.herkes biliyor ki kadın bedeninin metabolizması yavaş çalışır vücut daha çok depolar. kilo alımı daha kolaydır.erkek metabolizması ise daha hızlı çalışır daha çok tüketir.erkekler iştahlı olmalarına rağmen bizler gibi bir anda kilo almazlar
belkide bu yüzdendir diye düşünüyorum

Niye kesiyorsun ki. Anne sütü artık eskisi kadar besleyici değildir ama anne ile çocuk arasında bir bağ. Mutlaka aldığı besinler de vardır tabi. Bence sütün bitinceye kadar emzir derim. Benim de hayalim 2 yaşına kadar emzirebilmek.
Bu arada memi memi diye peşinde dolanması bile çok şirin ya :)

:) beni ne zaman otururken ya da uzanırken görse hemen saldırıyomemi diye sevimli kerata

ben de kızım iki yaş bir haftalıkken sütten kestim sutum donem donem azaldı ama ben hep humana still tee ile artırdım iki yasa kadar emzirmek için cok caba sarfettim bazen sagıp kasıkla bile verdim..bence kesmeyın sutunuzu artırın..

Back