2 yaş uyku problemi

orantisizempatik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2015
989
1.886
Merhaba,

Konunun yeri burası değil biliyorum ancak kısa süreli de olsa yardım edebilirsiniz umudu ile buraya acıyorum...

6,5 aylık doğan su sıralara iki yasında olan bir kızım var. Herşey yeni eve tasınmamızla basladı. 1 yasından itibaren uyku eğitimi verdiğim kızım su günlerde gece 12-01 gibi kalkıyor 04-05 gibi tekrar uyuyor. Ben yaklaşık iki aydır rüyada gibiyim uykusuzluktan. Beşikte uyumak istemiyor diye tek kişilik yatak aldım olmadı, kendi yatagıma aldım olmadı. Yer yatagı yaptım olmadı. Dua yazdırdım )) caresizlikten o da olmadı, değil dua umreye gotursem düzelmeyecek :)

Sabah 07 gibi uyanıyor, öğlen 12-1 gibi tek uyku yapıp 14-15 gibi uyanıyor. Akşam uykusuna da 09 gibi yatıyor ama ne zaman dalarsa...

Artık insanlıktan cıktık, babası da nöbetle calısıyor. Karnı tok, altı temiz, hersey benim acımdan yolundayken bu cocuk neden uyumuyor.

Uykusuzluğunu etkileyebilecek tek faktör köpek dişlerinin cıkması.

Lütfen benimle tecrübelerinizi paylasır mısınız, iki yas sendromu mu bu? Gecer mi?

Öğlen uykusunu ve akşam uykusunu 1 2 saat ötelemeye çalışın derim. Öğlen 2 ye doğru uyutup akşam da 11 e kadar oyalayın bakalım. Benim oğlum da erken uyursa akşam gece mutlka hortluyor çünkü

Ya aynı sorunu son 3 haftadır bizde yaşadık kızım hastalandı ve parmağını emerek uyuyordu normalde ağzı da yara olunca parmağını ememedi acıdığı için haliyle dalamadı uykuya sabahlara kadar ayağımda sallattı kendini ve bizim yanımızda yatmak istedi ve yattıdasonra baktım bu böyle olmaz gece ağladığında kucağıma aldım ve ayakta durarak kucağımda ona sarılarak en fazla 3 dakıika salladım tekrar yerine koydum gece 3 5 kere bu tekrarlandı ve 3 günde bu sorunu yendik artık parmağınıda emmiyor ayaktada sallanmıyor umudunu kesti benden canım belki sana bir fikir olur

2 yaşında oğlum var
Gece 11 de yatar
Sabah 11 de kalkar öğle uykusu yok
Sizin hem öğle uykusu hem akşam saat 9 da uyuması fazla mı acaba

Kızımın maalesef gec yatıp gec kalkma şansı yok, çalışan anneyim en gec yedide ayakta olmak zorunda.

Aslında merak ettiğim, 2 yaş sendromunda böyle seyler görülüyor mu_?

Gündüz unutuyorsanız 9 da yatması erken olmuş .benim sabah 9 gibi uyanınca 3 te felan uykusu geliyor .kendim zorla uyutmuyorum.1 5 - 2 saat uyur sonra 11 ,12 gibi uykusu geliyor.Gündüz uyutmassam anca 9 da uykusu gelir.gece de uyanmaz uyansa bile tekrar uyur.neden gece uyanık kalmasına izin veriyorsunuz ?

Canım, oğlum 2 yaşında ve gayet iyi bir uyku düzeni var. Akşam 8 gibi uyur. Sabah 6-7 arası uyanır. Öğlen de 12-13 gibi ortalama 2 saatlik öğle uykusuna yatar. Ama gel gör ki bikaç hafta önce ben de aynı problemi yaşadım. Bizde problem tamamen arka dişlerini çıkarmasıyla ilgiliydi. Gece 1:30-2:00 gibi ağlayarak uyanıp meme istiyordu. Yanıma alıp emzirip uyutup yine odasına geçiriyordum. Bu böyle 1-2 hafta devam etti ve nihayet bitti. Seninki de böyle bir durum olabilir. Sabırlı ol.

Ya oglen uykusunu erkene cekin ya da iptal edin.
2 yasindaki cocuk 3 de uyanirsa 9 da uyumaz zaten.
Yani bnm kizim 2 yasinda oldur Allah uyumazdi o sekilde.
Ne zaman uykuyu iptal ettim gece uykulari duzeldi.
Tabi her cocuk farkli, buna cocugu gozlemleyerek karar vermelisiniz

Erken doğduğu için şuan 2 yaşında olsada, zamanında doğan 2 yaşındaki çocuklara göre uyku ihtiyacı daha fazla. Ki zaten zamanında doğan çocuklarında 2 yaşında mutlaka öğle uykusu almaları lazım. Uyku, uykunun mayasıdır diye bir söz var. Uykusuzluk çocuklarda daha çok uykusuzluk hali yaratır. Yani öğle uykusunun akşam uykunu etkilediğini sanmıyorum. Ayrıca sabah 6-7 gibi uyanan Bir çocuk için akşam uykusuna saat 9 da gitmesi bence geç Bir saat. Max. Akşam saat 8de uyuması gerekir. (öğle uykusuna biraz daha erkene çekebilirsiniz ve 1.5 saat ile sınırlayabilirsiniz)

Gün içinde yeteri kadar enerjisini atmıyorsa, ekran önünde çok zaman geçiriyorsa,uyku saatinden önce enerji verici gıdalar yiyorsa,şekerli gıdaları gün içinde tüketiyorsa, diş çıkarıyorsa veya başka bir rahatsızlığı varsa gece uyanma problemleri oluyor. Mutlaka pediatrına danışmanızı öneririm.

Oğlum 16.5 aylık,bizde de var bu ara akşam uykusuna gecişte problem ki uykusu gelince her şartta uyuyan bir bebekti oğlum.
Dönemsel diye düşünüyorum zira kızımda da 1.5 yaş ve sonrası bir süre sıkıntı yasamıştık.
10 gibi uyutmayı deneyin,belki uykusu gelmiyordur öğlende uyuduğu için.
Oğlum 8-9 gibi uyurdu dün uyutamadım,oyun oynamak istiyordu,kızım uyuyordu gidip onu uyandırmaya çalıştı,baya mücadele verdik. Oğlumun uyumadığına mı,gidip kızı çekiştirip uyandırmasına mı yoksa kendi yorgunluğuma mı yanayım bilemedim ama farkettim ki cidden babasını,ablasını özlüyor,ondan yapıyor. Farkındalığı arttı artık eskiye nazaran. 2 gece rahatız okul yok,üzerine gitmemeyi düşünüyorum,oynasinlar bakalım,yorulup uyur belki.
Sizi özlüyor,daha fazla vakit gecirmek istiyor olabilir,biraz oynayın,yorun,1 saatte geçe çekin uykusunu,belki işe yarar.

Benimde çocugum 11 de yatar sabah 11 de kalkardı. Öğlen bir defa 3 saat uyurdu. 2 yaşına girdi gireli uyku yok bize 3 aydır geceleri odasında yatmıyor orda 1 saat uyutuyoruz gelıyor aramıza sabah 7 de uyuyor 2 saat uykuyla duruyor. Geçen gün sabah kalktı ertesı sabaha kadar hiç uyumadı artık kafayı yediricek. Bu aralar herşeye ağlar oldu. Sokaga cıkartamıyorum kıyamet kopuyor zar zor cıkıyoruz sonra eve gırerken de bir kıyamet kopuyor. Bu sendrom ne zaman geçicek diye düşünüyorum. Uykuu istiyorummm. Bir haftadır eşim bakıyor geceleri ama oda uykusuz uykusuz işe gidiyor üzülüyorum artık ne yapıcaz.

2 yaş sendromu neymis yok öle bisey diyen ben dibine kadar yaşıyorum...Ne uyuyor ne yiyor sevdiği şeyleri bile ağlayarak yapıyor..Ne yapsam yaranamıyorum ogluma ..uyku düzeni falan da kalmadı .ayakta uyuyarak geziyorum bende ..bitsin bu günler saglikla inslahhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…