2 yaş sendromu oğlumun sürekli vurmaları

3 yaş atağında neler yaşıyorsunuz? Kızım 2,5 yaşında çok zor bir çocuk oldu. Yaklaşan 3 yaştan mı acaba?

3 yaş da 2 yaşa benzer..bol bol inat..

gel oğlum
gelmicem
iyi tamam gelme oglum
gelicem
aciktim yemek istiyom
gel oglum sofra hazir
yemicem
e daha 15 dk once cok actin
yemicem iste
haydaa iyi ben sofrayi toplayim o zaman
yok yok karar degistirdim yicem
sofraya oturunca da vazgectin yemicen su icicem falan
kisacasi ters davranmaya devam.cocukla inatlaşmadan bol iletisimle devam..bir de onu doğru anladigimi belli etmek icin geridonut veriyorum.mesela gelmicem dediginde hiimm demek gelmek istemiyorsun dedigimde yok yok gelicem diyor.eger geleceksin desem gelmez asla.inadı baki kalir.karakterine oturur.

Genelde bıseyı isteyıp anlatamadıgında vurmaya yada ısırmaya başlıyor. Vurdugu zman aklını dağıtmaya çalışıyorum ama istediği olunca çok sakin

Estağfirullah neden yanlis anlayayim, burada hepimiz anneyiz birbirimizden fikir alabilmek icin yazıyoruz.

Oncelikle benim oglumun 3 yasina az kaldi. Artik ofke nobeti, oyuncak atma, bana vurma gibi huylari yok. Ama o dönemde bazen yastığa da birlikte vurduk açıkçası,o an biraz hırsını atabilmesi icin. Cam kapi indirme boyutunu hic dusunmemistim simdi elbette 10a kadar sayabilecegi yaşa geldi. Istedigi olmayip agladiginca, 1 nefes 1 rakam şeklinde sayıyoruz bazen. Veya 1 parmak 1 rakam şeklinde.

Simdi nadiren bezini degistirirken veya kiyafet giydirirken ayagiyla itiyor beni. Bir kere uyarıyorum, canim yaniyor boyle devam edersen giydirmem diyorum. Ve genelde devam ediyor dikkat cekmek için. Bezi veya kiyafeti elimden birakiyorum. 2 3 metre uzağına oturuyorum. Beni itersen giydiremem, giyinmek istedigin zaman kiyafetini al yanima gel diyorum. Ilk zamanlar yarim saat bile ciplak dolaştığı oldu. Ama kararimdan dönmedim. Simdi 20 saniye sonra getiriyor annecim giydir diye

Yani demem o ki, birseyi denedim olmadi diye dusunmemek lazim. Cocuklarin kabullenme suresi uzun oluyor hep deniyorlar anneyi

akılli çocuk anlıyor annesini artık bizi anlamaları ona göre hareket etmeleri ne hoş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…