2 yaş sendromu oğlumun sürekli vurmaları

3 yaş atağında neler yaşıyorsunuz? Kızım 2,5 yaşında çok zor bir çocuk oldu. Yaklaşan 3 yaştan mı acaba?

3 yaş da 2 yaşa benzer..bol bol inat..😁

gel oğlum
gelmicem
iyi tamam gelme oglum
gelicem
aciktim yemek istiyom
gel oglum sofra hazir
yemicem
e daha 15 dk once cok actin
yemicem iste
haydaa iyi ben sofrayi toplayim o zaman
yok yok karar degistirdim yicem
sofraya oturunca da vazgectin yemicen su icicem falan 😁😁
kisacasi ters davranmaya devam.cocukla inatlaşmadan bol iletisimle devam..bir de onu doğru anladigimi belli etmek icin geridonut veriyorum.mesela gelmicem dediginde hiimm demek gelmek istemiyorsun dedigimde yok yok gelicem diyor.eger geleceksin desem gelmez asla.inadı baki kalir.karakterine oturur.

Yorumlara bakamadım. Belki yazan olmuştur ama vaktim el verdiğince yazayım istedim

Oğlum da 3 yasına yaklaşıyor. Öncelikle kendimden anlatmak isterim. Cocuk bana vurduğunda, resmen hırslanıyordum. Canim aciyinca gozum dönüyordu. Ne bileyim sanki biri bana dayak atmış gibi sinirleniyordum, tabi el kadar cocuga karsilik da veremiyorsun, o sinir icimde büyüyordu. Bunu fark ettim. Bununla nasil bas edebilecegimi arastirmaya çalıştım.

2 yas sendromunun aslinda cocukta benlik bilinci olusmasi oldugunu hepimiz az cok kulaktan dolma olsa da biliyoruz. Ama bunu derinlemesine arastirip okuyunca, pedagog videolari izleyince, cocugun icinde neler yasadigini anlamak ve dolayısıyla annenin sakin kalmasi daha kolay oluyor.

Cocuklar belli yasa kadar kendilerini sakinlestiremiyorlar,kontrolleri yok. Bu demek degil ki devamli can yakmaya hakki var. Ama sendrom veya ozel donemleri, adina her ne dersek diyelim, cocugun gelişimi icin bir basamak oldugunu unutmamak gerekiyor.

Annenin ev isinde yardimcisi olabilmesi, çocukların sorumlulugunu babayla bolusmesi, anneanne babanne yardımı veya baska akraba destegi bence cok önemli. Tüm sorumluluklar annede olunca dogal olarak tahammul dusuk oluyor. Ama diğer sorumluluklarda destek varsa, çocuklara sabretmek daha kolay.

Oncelikle bu vurma ve isirmalar ofke nöbeti seklinde mi? Ne siklikta oluyor?

Ben çocuğumun aglamasina her zaman izin veriyorum. Aglaman fikrimi değiştirmeyecek, istedigin kadar aglayabilirsin, yaninda seni bekliyorum diyorum.izin verirse sariliyorum veya sirtini seviyorum. Aglaman bitince sarılıp konusalim diyorum. Ve onun anlayabilecegi sekilde anlatiyorum kisa cumlelerle. Bana vuramazsın ama eger sinirliysen bu yastığa istediğin kadar vurabilirsin,hadi birlikte vuralım. Gibi.. ben de ellerimi yumruk yapip yastığa vurup oyuna çeviriyorum.

Veya daha dusuk siddetteyse, o anda ilgisini baska bir seye cekmeye çalışıyorum.

Sakinleştikten sonra, ısırdığı yeri gösterip ne kadar acidigini anlatiyorum. Krem veriyorum surmesi icin. Opmesini istiyorum.

Oyuncak atma firlatma olduysa, atarsan bu kirilir ve artik oynayamazsin, buna izin veremem, o yuzden bunu kaldiriyorum diyorum.ve agzimdan cikani mutlaka yapiyorum. Bir dönem tum oyuncakları inadına atıyordu ve hepsini kaldirdim.hic kizip bagirmadan. Atarsan kaldirmak zorundayım bu kadar.

Tabii buyudukce idrakleri artiyor. Bizde cok sukur su an yukaridaki sorunların hic biri yok.

Çocuğunuz konusup kendini ifade edebiliyor mu. Konusamamak bazen hircinliga sebep olabilir. Aclik ve uykusuzluk da oyle
Genelde bıseyı isteyıp anlatamadıgında vurmaya yada ısırmaya başlıyor. Vurdugu zman aklını dağıtmaya çalışıyorum ama istediği olunca çok sakin

cok güzel yazmışsınız... bir konuda fikir vereceğim.sakın yanlış anlamayın olur mu? belli ki ilgili bir annesiniz..ne mutlu 🥰
çocuğunuz sinirlendiğinde birlikte 10 a kadar sayabilirsiniz..yüzüne yelpaze gibi biseyle hafif yelleme rüzgar yapabilirsiniz.yavasca alnından başlayarak yüzünu aşağı doğru sıvazlayıp yıkayabilirsiniz.nefes egzersizi yaparak arada kıkırdayarak dikkat dağıtabilirsiniz..burundan nefes al agizdan ver..oo nasil da nefesin var ucurtma gibi ucucam simdi vb.. ama yastık yumruklatmayın.çunku bu ileride öfkesini nesnelerden almasina alt yapı hazırlar.mesela kapıyı camı indirebilir.oyun hamuru mıncıklamak da sakinleştiriyor.ama yanında bulunmalısıniz.yutabilir Allah korusun..
sakın yanlış anlamayın beni..gorünce yazmak istedim..sizin gibi araştrmaci ilgili anneler görmek guzelll 🥰
Estağfirullah neden yanlis anlayayim, burada hepimiz anneyiz birbirimizden fikir alabilmek icin yazıyoruz.

Oncelikle benim oglumun 3 yasina az kaldi. Artik ofke nobeti, oyuncak atma, bana vurma gibi huylari yok. Ama o dönemde bazen yastığa da birlikte vurduk açıkçası,o an biraz hırsını atabilmesi icin. Cam kapi indirme boyutunu hic dusunmemistim :( simdi elbette 10a kadar sayabilecegi yaşa geldi. Istedigi olmayip agladiginca, 1 nefes 1 rakam şeklinde sayıyoruz bazen. Veya 1 parmak 1 rakam şeklinde.

Simdi nadiren bezini degistirirken veya kiyafet giydirirken ayagiyla itiyor beni. Bir kere uyarıyorum, canim yaniyor boyle devam edersen giydirmem diyorum. Ve genelde devam ediyor dikkat cekmek için. Bezi veya kiyafeti elimden birakiyorum. 2 3 metre uzağına oturuyorum. Beni itersen giydiremem, giyinmek istedigin zaman kiyafetini al yanima gel diyorum. Ilk zamanlar yarim saat bile ciplak dolaştığı oldu. Ama kararimdan dönmedim. Simdi 20 saniye sonra getiriyor annecim giydir diye :D

Yani demem o ki, birseyi denedim olmadi diye dusunmemek lazim. Cocuklarin kabullenme suresi uzun oluyor hep deniyorlar anneyi

Estağfirullah neden yanlis anlayayim, burada hepimiz anneyiz birbirimizden fikir alabilmek icin yazıyoruz.

Oncelikle benim oglumun 3 yasina az kaldi. Artik ofke nobeti, oyuncak atma, bana vurma gibi huylari yok. Ama o dönemde bazen yastığa da birlikte vurduk açıkçası,o an biraz hırsını atabilmesi icin. Cam kapi indirme boyutunu hic dusunmemistim :KK43: simdi elbette 10a kadar sayabilecegi yaşa geldi. Istedigi olmayip agladiginca, 1 nefes 1 rakam şeklinde sayıyoruz bazen. Veya 1 parmak 1 rakam şeklinde.

Simdi nadiren bezini degistirirken veya kiyafet giydirirken ayagiyla itiyor beni. Bir kere uyarıyorum, canim yaniyor boyle devam edersen giydirmem diyorum. Ve genelde devam ediyor dikkat cekmek için. Bezi veya kiyafeti elimden birakiyorum. 2 3 metre uzağına oturuyorum. Beni itersen giydiremem, giyinmek istedigin zaman kiyafetini al yanima gel diyorum. Ilk zamanlar yarim saat bile ciplak dolaştığı oldu. Ama kararimdan dönmedim. Simdi 20 saniye sonra getiriyor annecim giydir diye :KK70:

Yani demem o ki, birseyi denedim olmadi diye dusunmemek lazim. Cocuklarin kabullenme suresi uzun oluyor hep deniyorlar anneyi

akılli çocuk anlıyor annesini artık 😍 bizi anlamaları ona göre hareket etmeleri ne hoş 🥰

Back