• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yaş sendromu mu lütfen yardımcı olur musunuz

kubra144

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2023
17
5
1
26
Öncelikle herkese merhaba 20 aylık büyük oğlum diğeri 9 aylık süpriz bi bebek olarak geldi aslında 2.ci oğlum. Çok stresli bi dönemden geçiyorum gurbetteyim ve eşim yoğun çalıştığı için tek ilgilenmek zorundayım. Büyük oğlum yeni yeni aslında kelimeler çıkarıp şarkı söylemeye çalışıyo biraz gecikme oldu kendini ifade edemediği için agresif ve kardeşinin varlığına tahamül edemiyor ki bu konuda elimden gelenin fazlasını yapıyorum beraber oyun oynatmaya çalışıyorum ama yine de küçük oğlumun etkisinin de fazla olduğunu düşünüyorum bu konuda bide teklik vs ama yine de istediklerini ağlayarak yaptırma sinirlenince kendini yere atma gibi dışarıya çıktığımız da uyum hiç sağlamıyo çok yoruldum aslında bazen durduk yere ağlamaya başlıyorum uykusuzluk ev işleri çocuklar derken kendime vakit bile ayıramıyorum şu zamanları çocuklarıma ve kendi adıma daha nasıl verimli hale getirebilirim yardımcı olur musunuz

20 aylık oğlunuz da çok çok küçük. zaten 2 aylıkken hamile kalmışsınız. doğum yaptığınızda 1 yaşında bile değilmiş ki. bu kadar iki küçük çocukla, tek başınıza her şeye yetişmeniz mümkün değil. bir şeyler muhakkak eksik kalır.

20 aylık bir bebeğin yeni yeni kelime çıkarması da normal. konuşması gecikmiş değil. kesinlikle birilerinden destek almalısınız.

20 aylık oğlunuz da çok çok küçük. zaten 2 aylıkken hamile kalmışsınız. doğum yaptığınızda 1 yaşında bile değilmiş ki. bu kadar iki küçük çocukla, tek başınıza her şeye yetişmeniz mümkün değil. bir şeyler muhakkak eksik kalır.

20 aylık bir bebeğin yeni yeni kelime çıkarması da normal. konuşması gecikmiş değil. kesinlikle birilerinden destek almalısınız.
Gerçekten teşekkür ederim bazen acaba daha fazla napabilirimde daha kıymetli nasıl vakit geçirebiliriz diye düşünüyorum. Ya ailemden destek almak istiyorum malesef anneme bişeyleri söylediğimde bende sizi büyüttüm işin zor Allah yardımcın olsun diyor sadece tüm desteği bu kadar hatta hamileliğim boyunca sedece doğumuma gelip 2 hafta kalıp gitti oda mecburiyetten başka kimse yok kreşe göndermek istiyorum tuvalet eğitiminden sonra alabiliceklerini söylediler ya işin içinden çıkamıyorum açıkcası 🥺

beraber oyun oynatmaya çalışıyorum
Bunu yapmayın. Benim de 2 yaş aralıklı iki çocuğum var, ben de iki kardeş oynasın diye uğraşırdım ama pedagog ikisine de farklı zamanlar ayırmam gerektiğini söylemişti. 2 yaş sendromu diye boşuna demiyorlar. Dışarıda kendini yere atınca tek yapmanız sakince beklemek ama bizim toplumda bunu yapınca ayıplanıyorsunuz. Kadına bak bir çocuğu susturamıyor diyenler, gelip çocuğu yerden kadırmaya çalışanlar oluyor.

Büyük çocuğunuzu küçükle oynamaya mecbur etmeyin. İlgisi merakı başka yönlerde. Yürüyor ve kendi başına keşfetmeye çalışıyor. Küçük olan emekliyordur, oyun parkı alın içine koyun. Büyükle de baş başa aktivite yapın.
Üzülmeyin tünelin sonu aydınlık. Bende de vardı 2 yaş aralıklı 2 bebek.

Bunu yapmayın. Benim de 2 yaş aralıklı iki çocuğum var, ben de iki kardeş oynasın diye uğraşırdım ama pedagog ikisine de farklı zamanlar ayırmam gerektiğini söylemişti. 2 yaş sendromu diye boşuna demiyorlar. Dışarıda kendini yere atınca tek yapmanız sakince beklemek ama bizim toplumda bunu yapınca ayıplanıyorsunuz. Kadına bak bir çocuğu susturamıyor diyenler, gelip çocuğu yerden kadırmaya çalışanlar oluyor.

Büyük çocuğunuzu küçükle oynamaya mecbur etmeyin. İlgisi merakı başka yönlerde. Yürüyor ve kendi başına keşfetmeye çalışıyor. Küçük olan emekliyordur, oyun parkı alın içine koyun. Büyükle de baş başa aktivite yapın.
Üzülmeyin tünelin sonu aydınlık. Bende de vardı 2 yaş aralıklı 2 bebek.
Kesinlikle çok doğru bugün deneyeceğim çok teşekkür ederim 👍🏻

20 aylık bebeğim haziran 21 doğumlu. konuşmuyor. Çok agresif. İştahsız. Çalışıyorum. Akşam eve geldiğimde bana çok öfkeli olduğunu hissediyorum. Sürekli ağlıyor kendini yere atıyor sakinleştirmek için akşam uyku saatine kadar sadexe onunla ilgilenmem oyun oynamama gerekiyor. Ama bunlar normal gelişmeler. Konuşamaması da normal değil mi daha bebekler ya.
Kardeş yüzünden agresif olduğunu düşünmüyorum. Evde bir bebek olması ona iyi geliyordur bence. Birlikte oynamayı beceremezler daha. Büyüğün biraz daha büyümesi lazım. Bizimki bütün gün evde bakıcı ile yalnız. İyi tarafından bakmaya çalışın.bazen komşu çocuklarıyla bir araya getiriyoruz. Hiçbiri birbiriyle oynamıyor. Ama aynı ortamda olmak hoşlarına gidiyor bence.
Sizin yorgun olmanız yetişemediniz çok normal. Ailenizden yardım almaya çalışın. Anneniz gelse 1 hafta kalsa size iyi gelebilir. Büyüğü yavaştan oyun gruplarına götürebilirsiniz.
Sakin olun. Geçecek ❤️

Maddi durumunuz el veriyorsa kreşe verin. Çok mutlu olur. Kızım 11 aylık başladı konuşmasını davranışlarını düzenini hep olumlu olarak etkiledi. Bir de arkadaşlarıyla hep oyun etkinlik sıkılmıyor da

Kesinlikle çok doğru bugün deneyeceğim çok teşekkür ederim 👍🏻
20 aylık bebeğim haziran 21 doğumlu. konuşmuyor. Çok agresif. İştahsız. Çalışıyorum. Akşam eve geldiğimde bana çok öfkeli olduğunu hissediyorum. Sürekli ağlıyor kendini yere atıyor sakinleştirmek için akşam uyku saatine kadar sadexe onunla ilgilenmem oyun oynamama gerekiyor. Ama bunlar normal gelişmeler. Konuşamaması da normal değil mi daha bebekler ya.
Kardeş yüzünden agresif olduğunu düşünmüyorum. Evde bir bebek olması ona iyi geliyordur bence. Bizimki bütün gün evde bakıcı ile yalnız. İyi tarafından bakmaya çalışın.
Sizin yorgun olmanız yetişemediniz çok normal. Ailenizden yardım almaya çalışın. Anneniz gelse 1 hafta kalsa size iyi gelebilir. Büyüğü yavaştan oyun gruplarına götürebilirsiniz.
Sakin olun. Geçecek ❤️
Kardeş yüzünden agresif olduğunu düşünmüyorum. Evde bir bebek olması ona iyi geliyordur bence. Birlikte oynamayı beceremezler daha. Büyüğün biraz daha büyümesi lazım. Bizimki bütün gün evde bakıcı ile yalnız. İyi tarafından bakmaya çalışın.bazen komşu çocuklarıyla bir araya getiriyoruz. Hiçbiri birbiriyle oynamıyor. Ama aynı ortamda olmak hoşlarına gidiyor bence.
Sakin olun. Geçecek ❤️
Öncelikle çok teşekkür ederim aslında bende çalışıyordum ama işi bıraktım ona rağmen hemen hemen aynı sorunları yaşıyoruz galiba. Ama aynı yaş grubu değilde kendisinden büyük kişilerle oynamayı seviyor eşimle eşimin bi arkadaşının sesini bile duyunca çok mutlu oluyor. Aynı yaş veya yakın yaş grubundan birilerinden de rahatsız oluyor malesef 🙁

büyük oğlunuzun konuşması gecikiyor demek için çok erken yeni yeni açılması normal. iki ufak bebekle yaşadıklarınız da çok normal. yetişememe yorulma vs. yetiştiği kadar çok takmayın. büyüğün ağlaması kendini yerlere atması herşeyi atması asi davranışları yaşının gerekliliği. o yaşta benim oğullarımda yapıyordu hatta büyüğü daha uzun süre yaptı. çocuklarda öfke kontrolu veya öfkeli ile başaçıkma ile ilgili kitaplar okumuştum sizin zamanınız olmayabilir ama videolarda varrdır eminim çünkü çok genel problemler bunlar dinlemeye çalışın süreci kolaylaştırırsınız

büyük oğlunuzun konuşması gecikiyor demek için çok erken yeni yeni açılması normal. iki ufak bebekle yaşadıklarınız da çok normal. yetişememe yorulma vs. yetiştiği kadar çok takmayın. büyüğün ağlaması kendini yerlere atması herşeyi atması asi davranışları yaşının gerekliliği. o yaşta benim oğullarımda yapıyordu hatta büyüğü daha uzun süre yaptı. çocuklarda öfke kontrolu veya öfkeli ile başaçıkma ile ilgili kitaplar okumuştum sizin zamanınız olmayabilir ama videolarda varrdır eminim çünkü çok genel problemler bunlar dinlemeye çalışın süreci kolaylaştırırsınız
Teşekkür ederim. İnanın uykumdan fedakarlık edip dinliyorum ama insanda yorulmuşluk hissi gelince acaba hata bende mi nerde hata yaptım diye sorguluyorum biraz da bunun etkisi galiba 😔

2 yaş sendromu denen şeyin neden ve nasıl ortaya çıktığını anlarsanız belki durumu daha kolay yönetirsiniz. 2 yaşındaki çocuklar yürüyebildiklerini, ellerini kullanabildiklerini, konuşabildiklerini, düşünüp buna göre hareket ederek bir şeyleri değiştirebildiklerini yeni fark ederler ve bu becerileri daha da geliştirmeye başlarlar. Yeni bir şey öğrenince de onu sınırsız şekilde uygulamak isterler. Mesela yürümeyi öğrenir ve sizi bırakıp her yere kaçar, çekmecelere kadar tırmanır vb. Bu becerileri yeni kazandıkları için heyecanlı olurlar. Bu dönemde gerçekten tehlikteli şeyler haricinde yapma, etme, elleme dememek gerekir çünkü çocuk bir şeyleri becerebildiğini görme ihtiyacı içindedir hem de sınırlarını öğrenecektir. Engellendikleri takdirde kendi işlerini kendi kendine yapabileceklerine şüphe duyup utanabilirler. Örn: yemeğini dökse de kendi yesin, düşse de kendi yürüsün vb. Tabi engellenen ya da yeni bir şey öğrendiği için yorulan/zorlanan çocuk huysuz ve sinirli de olabiliyor. Bu durumda biraz zaman ve alan tanımak gerekir. 2 yaşındaki çocuklar bağımsızlıklarını ve kendi kendilerine yetebileceklerini keşfettikleri için belki kardeşinden de rahatsızlık duyuyor olabilir tabi ama geçici bir süreç bu. Bir de 20 aylık bebeğin konuşmaması uzun vadede bir problem değil çünkü şu an kelime vb. söylüyormuş, ne güzel konuşamadığı için agresifleştiğinin farkındasınız. Onunla bol bol konuşun ve ilginizi iki kardeşe ayrı ayrı vermeyi deneyin.

Öncelikle herkese merhaba 20 aylık büyük oğlum diğeri 9 aylık süpriz bi bebek olarak geldi aslında 2.ci oğlum. Çok stresli bi dönemden geçiyorum gurbetteyim ve eşim yoğun çalıştığı için tek ilgilenmek zorundayım. Büyük oğlum yeni yeni aslında kelimeler çıkarıp şarkı söylemeye çalışıyo biraz gecikme oldu kendini ifade edemediği için agresif ve kardeşinin varlığına tahamül edemiyor ki bu konuda elimden gelenin fazlasını yapıyorum beraber oyun oynatmaya çalışıyorum ama yine de küçük oğlumun etkisinin de fazla olduğunu düşünüyorum bu konuda bide teklik vs ama yine de istediklerini ağlayarak yaptırma sinirlenince kendini yere atma gibi dışarıya çıktığımız da uyum hiç sağlamıyo çok yoruldum aslında bazen durduk yere ağlamaya başlıyorum uykusuzluk ev işleri çocuklar derken kendime vakit bile ayıramıyorum şu zamanları çocuklarıma ve kendi adıma daha nasıl verimli hale getirebilirim yardımcı olur musunuz
Konusması gecikmemiş. Kucuk dogunca büyugü gerçekten büyük sandiniz galiba. O da daha bebek. Kizım 23 aylik yeni konusmaya basladı o da yeni yeni. Uyum saglayamiyor değil bu yasta boylr olurlar zaten. En başta buyuk oglunuzun davranişlarinin normal oldugunu kabul edin. Ikinci olarak buyük oglunuzla ayrı zaman da gwcimelisiniz. Çok zorlanıyorsanız bir yardimcı alabilseniz keske. En azindan yemek ve temizlik için. 23 aylık kizım herseyi benle yapmak istiyor nazlaniyor. Istediği olmazsa diretiyor ama yere atma yok. O da dediklerini dikkate aldigimdan gonlunu yapiyorum yani. Dinlemesem o da atar yerlere. Velhasıl büyük çocuga üzuldüm malesef. Sizin icin zaten zor bir durum. Yemek yaparken buyük cocuk dahil edilebilir. Temizlikte de oyalanabolir. Ama ssizin ruh sagliginiz çok onemli. Haftada bir iki saat esiniz ilgilense siz bir dısari çiksanız bir kahve icseniz cok iyi gelir bence. Mutlu anne huzurlu ev demek bence

20 aylık da bebek daha... çok küçük annesi o... agrasfliği çok normal. o ayda öyle olur. bebek doğmasaydı da öyle olacaktı... destekleyecek birini bulun. kreşe vereceğiniz parayı kısa süreli bile olsa yardımcıya verin sizde rahat edersiniz.

Gurbet derken yurtdışı ve birden çok dile maruz mu?
Değilse oyun grubuna götürme imkanınız var mu haftada bir iki gün?
Ben başka şehirdeyim ailem başka yani yılda bi iki defa görüşebiliyoruz en fazla çok faydaları yok yani çok götürmek istiyorum ama küçük oğlum çok huysuz diş çıkarma ve sürünme sürekli kucak istediği bi dönenmdeyim ve onu günde bi kaç saat bırakıcak biri olsa şuan düşünmeden hemen götüreceğim ama oyun terapisti araştırıyorum en azından evde olabilir diye düşündüm

bu berbat günlerin gececegini söylemek istiyorum öncelikle. gercekten de zamana ihtiyacin var iki kücük bebegin ne kadar yordugu malum. ben sana hicbir yardimci alamiyorsaniz yapabilecegin örnek rutinler yazmaya geldim.ben kendim yapiyorum nefes aldim resmen. birkac gün eve düzen kurmalisin; mesela aksam 8de uyumus olmalari öncelikle onlara sonra da bana iyi geliyor. aksamdan evi toparlayip uyuyunca da sabah uyandigimda yapacak isimin ne kadar azaldigini görmek de beni mutlu ediyor. durumun varsa pratik olmak icin camasir kurutma makinesi, robot süpürge vs almani tavsiye ederim. camasirlari biriktirmeden yikarsan, bulasiklarini da tezgaha birikmeden makineye dizersen aslinda ev isinin seni yormadigini göreceksin. onlari erken uyandirip mutlaka ögle uykusuna yatirmalisin cok kücükler henüz, kendin de yorgunsan uyu degilse kahve molasi ver bir yandan en az iki günlük yemek hazirla. yemek konusunda da diyeceklerim var,mesela fazladan havuc varsa evde dilimle yemeklik buzluga at, hem bozulmuyor hem de bir sonraki alisveriste sadece salataya veya katur kütür yemek icin alirsin.. bu benim yaptigim seyler. sen nefes aldikca aslinda her seyin rayinda oldugunu bilmek bile rahatlatacak seni. cocuklarla daha kolay ilgilendigini sinirlerinin aslinda cok daha dayanlikli oldugunu anlayacaksin.

bu berbat günlerin gececegini söylemek istiyorum öncelikle. gercekten de zamana ihtiyacin var iki kücük bebegin ne kadar yordugu malum. ben sana hicbir yardimci alamiyorsaniz yapabilecegin örnek rutinler yazmaya geldim.ben kendim yapiyorum nefes aldim resmen. birkac gün eve düzen kurmalisin; mesela aksam 8de uyumus olmalari öncelikle onlara sonra da bana iyi geliyor. aksamdan evi toparlayip uyuyunca da sabah uyandigimda yapacak isimin ne kadar azaldigini görmek de beni mutlu ediyor. durumun varsa pratik olmak icin camasir kurutma makinesi, robot süpürge vs almani tavsiye ederim. camasirlari biriktirmeden yikarsan, bulasiklarini da tezgaha birikmeden makineye dizersen aslinda ev isinin seni yormadigini göreceksin. onlari erken uyandirip mutlaka ögle uykusuna yatirmalisin cok kücükler henüz, kendin de yorgunsan uyu degilse kahve molasi ver bir yandan en az iki günlük yemek hazirla. yemek konusunda da diyeceklerim var,mesela fazladan havuc varsa evde dilimle yemeklik buzluga at, hem bozulmuyor hem de bir sonraki alisveriste sadece salataya veya katur kütür yemek icin alirsin.. bu benim yaptigim seyler. sen nefes aldikca aslinda her seyin rayinda oldugunu bilmek bile rahatlatacak seni. cocuklarla daha kolay ilgilendigini sinirlerinin aslinda cok daha dayanlikli oldugunu anlayacaksin.
Çok ama çok teşekkür ederim yazdığınız herşey o kadar kıymetliki deneyeceğim kesinlikle 👍🏻👍🏻

2 yaş sendromu denen şeyin neden ve nasıl ortaya çıktığını anlarsanız belki durumu daha kolay yönetirsiniz. 2 yaşındaki çocuklar yürüyebildiklerini, ellerini kullanabildiklerini, konuşabildiklerini, düşünüp buna göre hareket ederek bir şeyleri değiştirebildiklerini yeni fark ederler ve bu becerileri daha da geliştirmeye başlarlar. Yeni bir şey öğrenince de onu sınırsız şekilde uygulamak isterler. Mesela yürümeyi öğrenir ve sizi bırakıp her yere kaçar, çekmecelere kadar tırmanır vb. Bu becerileri yeni kazandıkları için heyecanlı olurlar. Bu dönemde gerçekten tehlikteli şeyler haricinde yapma, etme, elleme dememek gerekir çünkü çocuk bir şeyleri becerebildiğini görme ihtiyacı içindedir hem de sınırlarını öğrenecektir. Engellendikleri takdirde kendi işlerini kendi kendine yapabileceklerine şüphe duyup utanabilirler. Örn: yemeğini dökse de kendi yesin, düşse de kendi yürüsün vb. Tabi engellenen ya da yeni bir şey öğrendiği için yorulan/zorlanan çocuk huysuz ve sinirli de olabiliyor. Bu durumda biraz zaman ve alan tanımak gerekir. 2 yaşındaki çocuklar bağımsızlıklarını ve kendi kendilerine yetebileceklerini keşfettikleri için belki kardeşinden de rahatsızlık duyuyor olabilir tabi ama geçici bir süreç bu. Bir de 20 aylık bebeğin konuşmaması uzun vadede bir problem değil çünkü şu an kelime vb. söylüyormuş, ne güzel konuşamadığı için agresifleştiğinin farkındasınız. Onunla bol bol konuşun ve ilginizi iki kardeşe ayrı ayrı vermeyi deneyin

Back