2 yaş oğlum istediği olmayınca vuruyor ne yapmalıyım yardım eder misiniz

Babası ilgilenmiyor, öyle bir isteği girişimi yok. Çok ısrar ettim konuştum ama sonuç alamadım. Ben de durumu kabullendim. Baba çocuğun maddi ihtiyaçlarını karşıladığı için yeterli olduğunu düşünüyor
Böyle babalar da babayım diye geziyor neyse zararı yık en azından, çocuğa zarar veren tipler de var

Merhaba benim 2 yaş 2 aylık bir oğlum var. Sinirlendiğinde bana vurmaya başlıyor ve nasıl tepki vereceğim diye ardından yüzüme bakıyor. Bugun misafirlikte bir ağlama krizindeyken herkesin içinde yüzüme hızlı vurdu çok canım sıkıldı ve mahcup oldum. Babası ile bir iletişimi yok sadece ben bakımı ile ilgileniyorum. Babanın sinirlendiğinde bağırdığına falan çok şahit oluyor. Ben de çoğu zaman gergin oluyorum. Muhtemelen bizim yüzümüzden bu davranışlara alıştı. Onu nasıl eğitebilirim okuyabileceğim bir kitap önerir misiniz veya nasıl davranmalıyım tecrubelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim teşekkür ederim
Benim bu tarz konularım hep taşınıyor,sizinki de taşınır zannımca..

Bu arada 2 yaş sendromudur da vurmayı nereden öğrenmiş olabilir kreşe gidiyor mu

Benim oğlum 3 yaşında..o da 3 yaş sendromuna girdi bayagidir..öfke nöbeti geçirdiğinde biz sakin kalirsak çocuk da ileride bizim gibi duygularını kontrol etmeyi ogreniyormus sabır şart

Kızım bana vurmaz ona cesareti yok ama babasına vurduğu oluyor. Kişiye göre muamele etmeyi gayet biliyorlar. Bana bir kaç defa çok sinirlenip vurmaya kalktı "ben sana vurmuyorum sen de bana vuramazsın" dedim ve kendisinden biraz uzaklaştım. Sakinleşmesini bekledim. Ağladı zırladı bağırdı ama sonunda sakinleştiğinde sarılıp vurmanın yanlış olduğunu söyledim. Şimdi çok çok sinirlenince yastığa falan vurup o öfkesini yansıtıyor.

Bir iki kere denedi ilk vurmasında uyardım, tekrarlayınca götürüp odasına bıraktım. Sakinleşene kadar orada kalması gerektiğini söyledim, ağladı zırladı sakinleştiğine kaanat edince odasına gidip kucağıma alıp vurduğunda canımın acıdığını benim kendisine vurmadığımı bu yüzden kendisinin de bunu yapmaması gerektiğini anlattım. Sonra sakince oynamak ister misin diye sorup öptüm kokladım ilgilendim şükür başka da olmadı. Çocuklar dönem dönem bu tür şeyleri deniyorlar. Tepkilerimize göre davranış geliştiriyorlar. Parktan bahsetmişsiniz ben oğluma süre belirtirim beş dakika daha oyna gideceğiz diye hep söylediğim için alışkın ben gideceğimizi hatırlatınca kendisi yola koyulur. Bir de evden çıkmadan çocuğa yapılacak şeyleri anlatmak gerçekten çok etkili oluyor. Bu konuda süper dadı diye bir TV programı vardı ona da bir bakın isterseniz.

Merhaba benim 2 yaş 2 aylık bir oğlum var. Sinirlendiğinde bana vurmaya başlıyor ve nasıl tepki vereceğim diye ardından yüzüme bakıyor. Bugun misafirlikte bir ağlama krizindeyken herkesin içinde yüzüme hızlı vurdu çok canım sıkıldı ve mahcup oldum. Babası ile bir iletişimi yok sadece ben bakımı ile ilgileniyorum. Babanın sinirlendiğinde bağırdığına falan çok şahit oluyor. Ben de çoğu zaman gergin oluyorum. Muhtemelen bizim yüzümüzden bu davranışlara alıştı. Onu nasıl eğitebilirim okuyabileceğim bir kitap önerir misiniz veya nasıl davranmalıyım tecrubelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim teşekkür ederim
Size her vurduğunda aynı tepkiyi verin. Yani bir gün kızıp bir gün üzülüp başka bir gün de hiçbir şey olmamış gibi davranmayın . Hangi tepkiyi vereceğinize karar verin ve her defasında o tepkiyi verin . Diğer türlü çocuk acaba bu sefer ne yapacak diyip merak edip sizin tepkilerinizi ölçüyor her seferinde . Eşiniz size bağırıyor mu ya da siz ona ? Çocuk ilgi istiyor olabilir. Oyun oynuyor musunuz onunla ? Çocuğunuza vakit ayırın . Her gün belli saatlerde onunla oynayın . Örneğin kuklaları konuşturun bir hikaye uydurun ve birbirine zarar vermenin kötü bir şey olduğundan bahsedin hikayede . İşe yarayacaktır

merhaba, Allah bağışlasın. öncelikle ben size instagram'da bidunyacocuk hesabını önermek istiyorum, çocuk yetistirmekle ilgili bir çok sorumun merhamet dolu cevaplarını oradan bulabiliyorum. benzer sayfalar da muhakkak vardır.

çocuğunuz bir şey istedi, olmadığı için öfkelendi ve size vurduysa şöyle yapabilirsiniz. öncelikle hayır, eller sevmek/okşamak için diyerek vurmasını nazikçe engelleyin. sonra aynalama yapın. örneğin olmadık bir eşyayı (bıçağı diyelim) eline almak istedi. "bıçağı almak istiyorsun" bu sırada çocuk duyulduğunu farkedecek muhtemelen. sonra alamamanin onda yarattığı duyguyu tanımlayın. "bıçağı sana vermediğim için sinirlendin" artık çocuk kendisini anladığıniz için dinlemeye daha açık olacaktır. sonra mantıklı gerekçeyi söyleyin "bıçak çok keskin ve sana zarar verebilir, o yüzden bunu sana veremem" bu süreçte onun hizasına eğilin muhakkak ve göz teması kurun. kararlı olun. bir de misafirlikte örneğin 2 yaşındaki bir çocuk yabancı bir ortamda olduğu için kaygılı olabilir, ya da başka zamanlarda bu krizlerin altında açlık, uykusuzluk yatıyor olabilir. benim oğlum 2 yaşındayken acıkınca çok asabi oluyordu, şimdi 3 yaşında ve uykusu gelince olmadık şeyler yapmaya başlıyor. iyi gözlem yapmak gerek. yine sakinlesmezse aglamasinin normal olduğunu kabul edip, yaninda kalin, izin verirse sarılın. Allah kolaylık versin

belki evinizdeki durum da etkili olabilir ama bu yaş çocuklarda vurma davranışı sıkça görülüyor, kendinizi suçlamayın.

Back