- 15 Haziran 2019
- 1.619
- 597
- 123
- Konu Sahibi gunesligunlerimiistiyorum
-
Çocuk eğitiminde anne ve baba aynı doğrultuda giderse başarı yüksek oluyor.Mumkun mertebe sakin olun ve baba ile paslasin o da sizi desteklesin.Devamli anlatın çocuğa vurmamasini anlayacaktirMerhaba benim 2 yaş 2 aylık bir oğlum var. Sinirlendiğinde bana vurmaya başlıyor ve nasıl tepki vereceğim diye ardından yüzüme bakıyor. Bugun misafirlikte bir ağlama krizindeyken herkesin içinde yüzüme hızlı vurdu çok canım sıkıldı ve mahcup oldum. Babası ile bir iletişimi yok sadece ben bakımı ile ilgileniyorum. Babanın sinirlendiğinde bağırdığına falan çok şahit oluyor. Ben de çoğu zaman gergin oluyorum. Muhtemelen bizim yüzümüzden bu davranışlara alıştı. Onu nasıl eğitebilirim okuyabileceğim bir kitap önerir misiniz veya nasıl davranmalıyım tecrubelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim teşekkür ederim
İlk vurduğu zamanlarda üzüldüğümü belli ettim. Sonra tavrımı değiştirip hayır vurmak yok diye kızarak söyledim. Bu sıralarda da tepkisiz kalıyorum. Yani ne yapacağımı bilemez haldeyimNasıl tepki veriyorsunuz peki size vurduktan sonra?
Babası ilgilenmiyor, öyle bir isteği girişimi yok. Çok ısrar ettim konuştum ama sonuç alamadım. Ben de durumu kabullendim. Baba çocuğun maddi ihtiyaçlarını karşıladığı için yeterli olduğunu düşünüyor2 yaş sendromunda muhtemelen ama babasıyla niye iletişimi yok ben ona takıldım.
Benim kızımda aynı yaşlarda ve aynı şekilde (hatta daha beterde diyebilirim) davranıyordu hatta eşim üzerimden çekemiyordu o kadarda güçlüce yapışıyordu kolum boynumu parçalıyordu her yanın çizik çizikti. Evde şiddet yok tv izletmiyoruz pandemiden dolayı hep evdeydi örnek alacağı kişi yoktu nasıl öğreniyor diye kafa patlatmaktan bi hal olmuştum . Eşim de ben de kızıp bağırmayız güzelce konuşuruz hiç bişeyi halledemedik ne zaman kreşe başladı öğretmeni fark edince konuşmuş bitti gitti bıçakla kesilir gibi.Merhaba benim 2 yaş 2 aylık bir oğlum var. Sinirlendiğinde bana vurmaya başlıyor ve nasıl tepki vereceğim diye ardından yüzüme bakıyor. Bugun misafirlikte bir ağlama krizindeyken herkesin içinde yüzüme hızlı vurdu çok canım sıkıldı ve mahcup oldum. Babası ile bir iletişimi yok sadece ben bakımı ile ilgileniyorum. Babanın sinirlendiğinde bağırdığına falan çok şahit oluyor. Ben de çoğu zaman gergin oluyorum. Muhtemelen bizim yüzümüzden bu davranışlara alıştı. Onu nasıl eğitebilirim okuyabileceğim bir kitap önerir misiniz veya nasıl davranmalıyım tecrubelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim teşekkür ederim
Bazen dikkatini başka yöne çekemiyorum mesela parktan dönmek istemediğinde veya arabaya binmek istemediğinde ve benim de ona uyacak imkanım yoksa kucaklayıp götürüyorum o zamanlar krize giriyorO sinirliyken siz sakın kalacaksiniz,dikkatini başka yöne çekin, vuracağı zaman da sakin ve net bir şekilde hayır vurmak yok diyeceksiniz.
Evet benim de yanlışlarım var ve çocuğum bu tarz davranışlar sergilemeye başladıktan sonra kendimi fark ettim. Umarım geç kalmamışımdır da toparlayabilirimKendiniZi eğiterek işe başlayabilirsiniz. Çocuklar bizim yansımamız. Kendinizde olan yanlışları bulun ve düzeltin,düzelecektir.
Masallah sizin adınıza sevindim:) bizde baba sinirli bir insan olduğu için madem ilgilenmiyorsun bari kızma moduna girdim ve evde işlere yetişemediğim zamanlarda da tv açıyorum seyrediyor yani sizin ev ortamınıza göre farklı olduğumuz için bizden dolayı böyle davrandığını düşündüm. Belki bizimki de kreş ortamında düzelirBenim kızımda aynı yaşlarda ve aynı şekilde (hatta daha beterde diyebilirim) davranıyordu hatta eşim üzerimden çekemiyordu o kadarda güçlüce yapışıyordu kolum boynumu parçalıyordu her yanın çizik çizikti. Evde şiddet yok tv izletmiyoruz pandemiden dolayı hep evdeydi örnek alacağı kişi yoktu nasıl öğreniyor diye kafa patlatmaktan bi hal olmuştum . Eşim de ben de kızıp bağırmayız güzelce konuşuruz hiç bişeyi halledemedik ne zaman kreşe başladı öğretmeni fark edince konuşmuş bitti gitti bıçakla kesilir gibi.
Babaya günde 1 saat de olsa ilgilenmesini park vs götürmesini rica ettim ama yapmadı, şu an en azından ona bağırmaması yönünde isteklerim oluyor o da uygulamaya çalışıyor. Bir de aile danışmanına görünüyoruz orada da bu konuyu açıp üçüncü bir kişiden görüş almasını sağlayacağım işe yararsa.çok sevgi dolu bir ailede büyüyen 2 yaşındaki kız kuzenim de kafa atıp burnumu kanatmıştı asansörde. öyle bir kafa attı ki burnum hala şiş düzelmedi nasıl bir güç varsa zillide. chucky diyip dalga geçiyoruz saldırganlığı yüzünden, kuzenim nasıl alınıyor bi görseniz. çok ilginç bazı çocukların böyle olması. anneme sordum kendim ve kardeşlerim için biz o yaşlarda böyle miydik diye hayır dedi. şiddete olan meyili alışkanlık halini alırsa ilerde sorun yaratabilir. ama ben ilerde bırakacağını düşünüyorum 2 yaş çok küçük. Babanın davranışları da sıkıntıymış bu arada, bir babanın evde yüksek sesle bağırması ve çocuğun yetiştirilmesini tamamen anneye bırakması ilerde daha büyük sorunlara yol açabilir. çocuğunuz bu yaşadığı sadece 2 yaş sendromu olsun, baba yine de davranışlarını düzeltmeli
Elbet toparlarsınız. Yanlışlarınızın farkında olmanız bile büyük adım.Evet benim de yanlışlarım var ve çocuğum bu tarz davranışlar sergilemeye başladıktan sonra kendimi fark ettim. Umarım geç kalmamışımdır da toparlayabilirim
Tv izletmiyorum derken seçtiğim bazı çizgi film tarzı şeyleri ben de açıyorum tabi demek istediğim şiddet öğreneceği vurdulu kırdılı yaşına uygun olmayan bişi izletmiyorum yoksa tabi tüm gün nasıl ilgilenelim her şeyi bi kenara bırakıp. Kendinizi suçlamayın inanın ki hiç bi şey öğrenemeyeği ortamlarda bile ortaya çıkıyor gördüğümüz gibi bu davranış. Sabırla yaklaşmak gerek tabi ama sabırda çözmedi bizde. Ben de öğretmenim hep veliler gelir derdi biz deyince dinlemiyor bi de siz deyin hocam diye gülerdim içimden sizden almadığı şeyi benden nasıl alsın diye ama cidden öyleymiş. Biz ne kadar konuşsakta işe yaramadı ama öğretmen birgün arkadaşının birine tutumundan fark etmiş ve sakin bir odaya götürüp anlatmış o oldu cidden bitti demekki biz anne babalar ev içinde çok yüz-göz oluyoruz çocuklarla ve söylediklerimiz bi yere kadar etki ediyor dışardan bir otoritenin tutumu kadar etkileyemiyoruz onları.Masallah sizin adınıza sevindim:) bizde baba sinirli bir insan olduğu için madem ilgilenmiyorsun bari kızma moduna girdim ve evde işlere yetişemediğim zamanlarda da tv açıyorum seyrediyor yani sizin ev ortamınıza göre farklı olduğumuz için bizden dolayı böyle davrandığını düşündüm. Belki bizimki de kreş ortamında düzelir
Çocuğun öz babasına 1 saat ilgilenmesini mi rica ediyorsunuz? Bağırmamaya mı çalışıyor? Ay çok üzücü yaBabaya günde 1 saat de olsa ilgilenmesini park vs götürmesini rica ettim ama yapmadı, şu an en azından ona bağırmaması yönünde isteklerim oluyor o da uygulamaya çalışıyor. Bir de aile danışmanına görünüyoruz orada da bu konuyu açıp üçüncü bir kişiden görüş almasını sağlayacağım işe yararsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?