• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 2 yaş kreş için uygunmu?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

saadetyurt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
7
0
36
İstanbul
mrb arkadaşlar benim 2 yaşında oğlum var kreşe vermeyi düşünüyorum 2 yaşında kreşe veren varmı?bide benim oğlum daha konuşmuyor bezi bırakmadı zor olurmu napmalıyım.maltepede bir kreşe verecem maltepede kreşe veren varmıiyi bir kreş bilen tavsiye etsin lütfen birde fiyatlar nasıl?paylaşırsanız sevinirim...

merhaba. ben viyanada yasiyorum kizim 18ayliktan beri krese gidiyor. gayette memnunum tum gun oynuyor guzel yemek yiyor uyuyor gayet mutlu.. tavsiye ederim

kızımı kreşe verdiğimde aynen senin pozisyonundaydım,ne konuşabiliyordu ne de tuvalet eğitimi vardı.bakıcılardan daralıp tam 2 yaşında verdim.bir ayda bülbül gibi oldu.gelgelelim kreş istediği kadar iyi olsun çocuklar çok hasta oluyor,özellikle ilk yıl.bi ara yılıp tekrar bakıcı düşündüm,doktor asla dedi.bu süreci ötelemiş olursun sadece ne zaman başlarsa başlasın bunu yaşıcan dedi.artı eksi teraziye koyarsam,kesinlikle kreş..

2 yaş çok erken bence,çocuğun henüz sosyalleşmeye ihtiyacı olmadığı bir dönem,2-3 saatlik oyun grupları olabilir ama fazlasını doktorumuz da tavsiye etmedi:34:

Benim oğlum 18 aylık bende bir kreşle görüştüm hafta da 2 ya da 3 gün göndermeyi düşünüyorum. Görümcem psikolog kreş yaşının genelleme yapılmasının yanlış olduğunu kimi çocuğun 3-4 yaşında bile uyum sağlayamacağını söylüyor. Ona göre ve bana göre de oğlum kreş yaşında eminim evde yalnız olduğundan çok daha iyi vakit geçirecektir. Canım sende hafta da birkaç gün göndererek deneyebilirsin benim birkaç arkadaşım çocuklarını henüz 2 yaşını doldurmadan gönderdiler ve çok memnunlar.

merhaba canım...
sana kesinlikle gözünün arkada kalmayacağına inanabileceğin bir yuva önerebilirim..benim büyük oğlum okul öncesi anasınıfına başlayana kadar oraya gitti...müdürü 30 yıllık psikolog...hala daha arada görüşürüz..küçük oğlumuda yakında haftada bikaç gün oyun grubuna vermeyi düşünüyorum...bakıcı bulamazsam zaten tam gün gidecek bu gidişle...özelden mesaj atıyorum...

eğer çalışan bir anneysen 2. yaşında da kreşe verilebilir. veren bir çok arkadaşım var memnun olmayanı şikayetçi olanı hiç duymadım.ben de bakıcı sorunu yaşasaydım verecktim. bazı kreşler tuvalet eğitimi de veriyorlar, kreşe vermeden önce bunu sorarsın, ona göre veririsin krşe.

tabi iyi yanları da var kötü yanları d avar kreşin. sosyalleşecek ve dil gelişimi gelişecek hızlanacaktır. kötü yanıysa birebir ilgi olamayacak ve sık sık hastalanacaktır.

Benim kızım 20 aylıkken çalışmaya başladığı için gitti.Bezli ve pütürlü yemiyor.Sazında oynuyorlar resmen.İnanılmaz şekilde geliştirdi onu,ben hep diyorum çok memnunum diye.
Bakıcı mı kreş mi,elbette kreş..

ben de tereddütlüyüm , kızım 27 aylık yazın vermem gerekecek kreşe gerçi 3 yaşında olacak ama yine de kıyamıyorum . ben okul öncesi 2 sene gitmişim o bile bana çok geldi , herkes üni. dahil 15 sene okuyor ben 17 sene okudum diye hayıflanırdım , şimdi benim kızım 3 -4 sene öncesinde başlayacak acaba ilerde o da bıkkınlık duyar mı , sanki hayata erkenden atılmış gibi geliyor , çok mu duygusal bakıyorum ?
olumlu yönünü de düşünürsek evde tek çocuk , paylaşmayı öğrenir diyorum, hem de anneme götürüyorum sabahları 2 ev arasında çok şımarık oldu , belki kreş daha iyi olur diyorum, kararsızım yani

Back